فرشته ها یک شبه از تهران رفتند! : مجسمه های فرشته از بزرگراه حکیم دزدیده شد. ...
مجسمه های فرشته از بزرگراه حکیم دزدیده شد. 28 فرشته ساخته امیر معبد آسیب دیدند اما در این میان دزدان تنها توانستند 5 فرشته را بربایند. از میان 30 فرشته موجود با بال های گشوده شده در کنار بزرگراه، تنها دو فرشته سالم ماندند و مابقی که دزدیده نشدند، مورد تخریب گسترده قرار گرفتند. تماشا: مجسمه های فرشته از بزرگراه حکیم دزدیده شد. 28 فرشته ساخته امیر معبد آسیب دیدند اما در این میان دزدان تنها توانستند 5 فرشته را بربایند. از میان 30 فرشته موجود با بال های گشوده شده در کنار بزرگراه، تنها دو فرشته سالم ماندند و مابقی که دزدیده نشدند، مورد تخریب گسترده قرار گرفتند.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از هنر آنلاین، امیر معبد که هنوز از دزدیده شدن مجسمه هایش مبهوت است، در گفت و گو با این سایت خبری گفت: «من واقعا نمی دانم چرا چنین بلایی سر فرشته هایم آمده است و هنوز نمی دانم باید این بریده شدن مجسمه ها و ربوده شدنشان را به سرقت مجسمه های سطح شهر تهران دست داد یا دست های دیگری در کار است؟»
وی بر این باور است که اگر قرار بود این مجسمه ها به سرقت بروند، حتما سارقان پیش بینی بهتری برای ربودن آنها می کردند و نعقش فرشته ها را در تپه بزرگراه حکیم رها نمی کردند و آنها را با خود می بردند. معبد در ادامه تصریح کرد: «به احتمال زیاد کپسول هوا – گاز آنها تمام شده و نتوانسته اند کارشان را به سرانجام برسانند.»
عاملان این اتفاق بعد از گذشت چهار روز (پنجشنبه 23 آذر ماه) با وجود پیگیری های امیر معبد و سازمان زیباسازی شهر تهران هنوز شناسایی نشده اند.
نامه های بی پاسخ
مجتبی موسوی مدیر اداره حجم سازمان زیباسازی شهر تهران نیز در این خصوص گفت: «هنوز عامل یا عاملان تخریب فرشته های امیر معبد از بزرگراه مشخص نشده است و ما در این مدت نامه نگاری هایی با شهرداری منطقه دو انجام داده ایم که هنوز پاسخی دریافت نکرده ایم اما با روشن شدن وضعیت این پرونده؛ دوباره فرشته ها را به جایگاه اصلی شان باز خواهیم گرداند.»
مدیر اداره حجم سازمان زیباسازی شهرداری تهران احتمال این را رد نمی کندن که این اتفاق ناشی از یک موازی کاری باشد و زیباسازی شهرداری منطقه دو یا شهرداری منطقه تصور کرده اند که این فرشته ها کارهای بازاری هستند و قصد داشته اند که مجسمه های دیگری را جایگزین این فرشته ها کنند. وی درباره ربط داشتن سرقت فرشته به پرونده سریالی مجمسه های شهر تهران و بازگشت سارقان مجسمه های شهری به تهران گفت: «من فکر نمی کنم که این سرقت ربطی به پرونده سرقت مجسمه ها داشته باشد اما به زودی این پرونده مشخص خواهد شد.»
خاطراتی که زنده شد
با دزدیده شدن این مجسمه ها بار دیگر خاطرات مجسمه دزدی در تهران زنده شد. این اتفاق در حالی رخ داده است که همچنان سارقان مجسمه های تهران شناسایی نشده اند. هر چند به موازات رسانه ای شدن این مسئله در سال 89 و سوالات متعدد خبرنگاران، سردار حسین ساجدی نیا فرمانده انتظامی تهران بزرگ، در گفت و گو با فارس شناسایی دزدان را دغدغه خلق الله ندانسته و خواستار توجه خبرنگاران به مسائل مهمتر کشور شده بود.
دزدی سریالی مجسمه های تهران از ششم اردیبهشت ماه 1389 با سرقت مجسمه شهریار در مقابل تئاتر شهر اثر علی قهاری کلید خورد. نکته جالب توجه آن است که طی مدت 8 روز تعداد مجسمه های سرقتی از مرز 10 عدد گذشت و در طول 2 ماه تعداد 14 مجسمه از شهر تهران ربوده شد، در حالی که هیچکس نمی دانست که این مجسمه ها به کجا برده می شوند یا حتی چه کسی یا چه گروهی اقدام به این دزدی ها می کند.
در این میان مجسمه هایی با ارزش تاریخی و همچنین فرهنگی همچون صنیع خاتم در پارک ملت، شهریار در تئاتر شهر، شریعتی در پارک شریعتی، مادر و فرزند در میدان صنعت، باقرخان در خیابان شهرآرا، ستارخان در خیابان ستارخان و مجسمه های انتزاعی خانه هنرمندان دزدیده شدند. بسیاری از این مجسمه ها از جنس برنز بودند و ساخته شدن دوباره آن نیاز به هزینه های هنگفتی داشت.
با دزدیده شدن 10 مجسمه مسئولان اداره زیباسازی شهر تهران و همچنین سخنگوی شهردار اعلام کردند که دزدیده شدن این مجسمه ها 100 میلیون تومان خسارت به شهر تهران وارد کرده است.
سخن آخر
با وجود پیگیری های انجام شده و شکایت شهرداری تهران، این پرونده همچنان بی نتیجه مانده و با وجود آنکه شهرداری تصریح کرده که دوربین های ترافیکی مورد بازبینی قرار گرفته اند و به سرنخ هایی دست یافته است اما هنوز عاملان شناسایی نشده اند یا اراده ای برای معرفی آنها وجود ندارد. حالا با تخریب و ربودن فرشته های بزرگراه حکیم باید دید آیا فرشته ها هم سرنوشتی همانند سایر پرونده های مجسمه دزدی پیدا خواهند کرد یا اینکه عامل آن معرفی خواهد شد.
ویدیو : فرشته ها یک شبه از تهران رفتند!