بیماری که ناشی از پاک نکردن آرایش چشم هاست : این عارضه در زنان شیوع بیشتری ...



بیماری گال ناشی از یک انگل است , امیر حسین تتلو آرایش نکردن , عوارض پاک نکردن آرایش صورت قبل از خواب

این عارضه در زنان شیوع بیشتری دارد که به علت شست و شوی نامناسب آرایش چشم ها ایجاد می شود.

دکتر آقایی،پزشک عمومی نوشت: واژه شالازیون از یک کلمه یونانی به معنی تورم کوچک گرفته شده است که اغلب با گل مژه اشتباه گرفته می شود. این عارضه دراثر تجمع غدد چربی پلک ایجاد می شود که در صورت بی توجهی به درمان به موقع تبدیل به یک توده کوچک بر جسته ، سفت و بدون درد می شود. البته اگر در سه هفته اول ابتلا به بیماری، کمپرس آب گرم ( پارچه ای خیس شده با آب گرم روی پلک بسته ) به مدت چند دقیقه یا شست و شوی روزانه چشم انجام گیرد، این عارضه به طور کامل درمان می شود. رعایت نکردن بهداشت ، ورود گرد و غبار و دود ماشین از عوامل مستعد کننده این عارضه است. بیشتر زنان مبتلا به این بیمار می شوند، چرا که اغلب پس از آرایش ، چشم های خود را کامل شست وشو نمی دهند .

شالازیون چیست ؟
شالازیون بر جستگی کوچکی در لبه یا نزدیک لبه پلک در زیر پوست است که در اثر انسداد مجرای خروجی غدد ترشح کننده چربی پلک و تجمع مواد ترشح شده در غده ایجاد می شود . شالازیون ممکن است در ابتدا ملتهب باشد و باعث ایجاد درد و قرمزی شود که در این حالت شبیه گل مژه است؛ اما پس از مدتی درد و قرمزی فروکش می کند و توده متورمی در لبه یا ضخامت پلک باقی می ماند . اندازه این بر جستگی ثابت نیست و ممکن است به تدریج بزرگ تر یا کوچک تر شود. گاهی اوقات شالازیون از ابتدا فقط به صورت یک توده برجسته ظاهر می شود و با درد و قرمزی همراه نیست . شالازیون معمولا مشکل چشمی مهمی ایجاد نمی کند و پس از چند هفته تا چند ماه خود به خود کوچک می شود و از بین می رود. استفاده از کمپرس گرم روزی 3-2 بار و هر بار 5 تا 10 دقیقه با استفاده از حوله تمیز و ماساژ ملایم ، ممکن است به باز شدن مجرای غده چربی کمک کند و باعث بهبود سریع تر شالازیون شود .

درمان شالازیون
شالازیون های خیلی کوچک که ظاهر ناخوشایند ندارد احتیاج به در مان خاصی هم ندارند و معمولا به مرور زمان خود به خود خوب می شوند . شالازیون های بزرگ به دو علت اصلی نیاز به درمان پیدا می کنند:
اول آن که شالازیون های بزرگ تر ظاهر ناخوشایندی دارند و از لحاظ زیبایی ظاهری مشکل ساز هستند ، ضمن آن که بهبود خود به خودی آنها ممکن است چندین ماه طول بکشد.
دوم آن که شالازیون های بزرگ به خصوص در پلک بالایی روی قرنیه فشار می آورد و با تغییر شکل قرنیه باعث ایجاد آستیگماتیسم و تاری دید می شود. پس در این گونه موارد برای درمان حتما از چشم پزشک کمک بگیرید . روش اصلی درمان در این حالت جراحی شالازیون است که با استفاده از بی حسی موضعی از قسمت پشت پلک انجام می گیرد و نیازی هم به بخیه ندارد. روش دیگر ، تزریق داروهای استروئیدی در داخل ضایعه است که به ندرت و در مواردی به کار می رود که یا تعدادی زیادی شالازیون کوچک وجود داشته باشد که نتوان آن ها را با جراحی خارج کرد یا شالازیون در جایی باشد که جراحی آن احتمال ایجاد آسیب در ساختمان های مجاور را به همراه داشته باشد.

شالازیون های مکرر
در برخی از افراد، شالازیون مکررا عود می کند. در این حالت لازم است فرد حتما توسط چشم پزشک ویزیت شود زیرا:
اولا گاهی اوقات بیماری های جدی چشمی مثل تومورهای بد خیم پلک به صورت شالازیون های مکرر تظاهر می کنند که تشخیص آن ها از شالازیون معمولا، فقط از عهده چشم پزشک بر می آید. ثانیا در برخی از موارد بیماری های دیگر چشمی مثل التهاب لبه پلک ( بلفاریت ) یا مشکلات غدد ترشح کننده چربی لبه پلک ( میبومینیت ) باعث ایجاد شالازیون های مکرر می شود. در این حالت کنترل این بیمارها توسط چشم پزشک به جلوگیری از عود شالازیون کمک می کند.

گل مژه
گل مژه به صورت یک توده متورم ،حساس ، دردناک و قرمز رنگ در نزدیکی لبه پلک تظاهر می کند . این توده در حقیقت یک آبسه کوچک با سر زرد رنگ است که در اثر عفونت یا التهاب ریشه مژه ها یا غده ترشح کننده چربی پلک ایجاد می شود . از جمله عوامل ایجاد گل مژه باکتری چرکی به نام استافیلوکوک است و تماس با دست های آلوده نیز سبب سرایت آن می شود . گل مژه یا هوردئولوم ( عفونت غدد پلک ) را به دو نوع داخلی ( داخل لبه پلک ) و خارجی ( خارج لبه پلک ) تقسیم می کنند. نوع داخلی گاهی به سمت پوست و گاهی به سمت ملتحمه چشم است .ولی نوع خارجی همیشه به سمت پوست است . شالازیون مثل گل مژه داخلی است. ولی علائم التهابی و علائم آبسه ( درد و قرمزی و تورم ) ندارد و عبارت است از التهاب گرانولوماتو ، مزمن ، استریل ( بدون عفونت ) و با علت نامعلوم در غده چربی پلک .
بروز مداوم گل مژه نشان دهنده ضعف سیستم ایمنی است . این التهاب غالبا عفونی و بسیار دردناک است. گل مژه بیماری شایعی است که می تواند افراد را در سنین مختلف گرفتار کند. تماس دست آلوده با چشم ( به خصوص اگر با ترشحات بینی آلوده شده باشد) و التهاب لبه پلک ( بلفاریت یا شوره پلک )‌از عوامل مهمی است که باعث بروز گل مژه می شود .

پیشگیری
در برخی از افراد گل مژه مکررا عود می کند. برای پیشگیری از عود گل مژه از تماس دست آلوده با چشم جلوگیری کنید . بهداشت پلک را رعایت کنید. شست و شوی منظم پلک با آب ولرم یا شست وشوی لبه پلک با شامپو بچه رقیق شده می تواند به جلوگیری از عود گل مژه کمک کند . در صورت بروز گل مژه های مکرر ، حتما به چشم پزشک مراجعه کنید. گاهی اوقات بیماری های چشمی دیگر مثل بلفاریت ( التهاب لبه پلک ) یا مشکلات غدد ترشح کننده چربی باعث بروز گل مژه مکرر می شود که تشخیص و درمان این بیماری ها توسط چشم پزشک باعث جلوگیری از عود گل مژه می شود . به علاوه گاهی اوقات بعضی از بیماری های جدی چشمی ( مثلا تومورها )‌ممکن است به صورت گل مژه های مکرر تظاهر کند که در این موارد معاینه توسط چشم پزشک راهکشا است .

درمان
اکثر گل مژه ها ظرف چند روز به تدریج بهبود می یابد و مشکل خاصی ایجاد نمی کند .در چند روز اول ، استفاده از کمپرس گرم باعث تسکین درد می شود و ممکن است به سرباز کردن گل مژه و تخیله ترشحات چرکی کمک کند. برای این منظور ، یک حوله تمیز را با آب جوشیده گرم ( نه داغ! ) مرطوب کنید و برای مدت 10 تا 15 دقیقه روی چشم مبتلا قرار دهید. ماساژ ملایم هم به تسکین درد و تخیله ترشحات کمک می کند. ماساژ کمپرس گرم را می توان روزی 4-3 بار انجام داد تا ترشحات تخیله شود و گل مژه بهبود پیدا کند. هرگز سعی نکنید گل مژه را بترکانید یا به زور تخلیه کنید ، این کار می تواند باعث گسترش عفونت به بافت های مجاور یا حتی ورود عفونت به مغز شود . اگر پس از چند روز ( تقریبا دو روز ) گل مژه بهبود پیدا نکرد حتما به چشم پزشک مراجعه کنید . چشم پزشک می تواند در صورت لزوم با یک جراحی کوچک گل مژه را تخیله کند.تخلیه گل مژه با بی حسی موضعی و استفاده از قطره بی حس کننده انجام می شود . در گل مژه های معمولی استفاده از قطره های آنتی بیوتیک می تواند کمک کننده باشد. اما در بچه های کوچک یا افرادی که گل مژه های شدیدا ملتهب دارند ممکن است لازم باشد با نظر چشم پزشک آنتی بیوتیک خوراکی برای جلوگیری از گسترش عفونت به بقیه پلک و قسمت های مجاور استفاده شود.
منبع:سلامت نیوز

 


ویدیو : بیماری که ناشی از پاک نکردن آرایش چشم هاست