پیامدهای «پورنوگرافی» در زندگی زناشویی : در این متن قصد داریم شما را با برخی ...


در این متن قصد داریم شما را با برخی اثرات و پیامدهای هرزه نگاری یا همان پورنوگرافی آشنا کنیم.

مجله سپیده دانایی: مطرح کردن اثرات و پیامدهای هرزه نگاری بر روی جوانان، بزرگسالان و همسران، از این ایده سرچشمه می گیرد که سکوت درباره این مسئله به هیچ وجه راه حل مناسبی نیست و فقط بر پیچیدگی و گسترش مشکل می افزاید.

از سویی کشور ما گرچه جزو کشورهای مطرح در استفاده و تولید اثرات هرزه نگاری نیست، اثرات منفی استفاده از آن بر افراد جامعه امری بدیهی است و نیاز به تحقیق و بررسی دارد. پس در این متن قصد داریم شما را با برخی اثرات و پیامدهای هرزه نگاری یا همان پورنوگرافی آشنا کنیم.

لازم به ذکر است که در زمینه پیامدهای هرزه نگاری منابع فارسی کمی وجود دارد اما بسیاری از متون خارجی (متونی که عموما به زبان کشورهایی است که در تهیه و استفاده از هرزه نگاری در رتبه های اول هستند) نشان از فراوانی بالای اثرات منفی هرزه نگاری دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است. پیامدهایی که در ابتدا آمده اند، بیشتر شامل جوانان و بزرگسالان می شوند و پیامدهایی که در انتها آمده اند، بیشتر شامل حال همسران و زندگی زناشویی است.

تاثیر پورنوگرافی در زندگی زناشویی , پورنوگرافی در زندگی زناشویی چیست؟ , زندگی زناشویی

وابستگی به هرزه نگاری

بسیاری از افرادی که به طرف هرزه نگاری می روند، به مرور زمان به هرزه نگاری وابسته می شوند و به نظر می رسد هرزه نگاری به عنوان یک محرک قدرتمند جنسی در زندگی این افراد نقش بازی می کند. برای این افراد نسبت به هرزه نگاری مشغولیت ذهنی زیادی ایجاد می شود؛ دائما در پی تصاویر جدیدتر و گاهی خشن تر می گردند؛ تعداد دفاعتی که از مواد هرزه نگاری استفاده می کنند بیشتر می شود؛ نمی توانند جلو خودشان را بگیرند؛ در ساعاتی که امکان استفاده ندارند دچار دلهره و اضطراب می شوند. این حالا یعنی فرد به هرزه نگاری وابسته شده است.



ایجاد باورها و نگرش های غلط جنسی

به باور برخی از متخصصان علوم رفتاری، هرزه نگاری این توان را دارد تا به گونه ای بنیادی، اعمال، نگرش ها و باورهای جنسی افراد را تغییر دهد و حتی تعریف از رفتار جنسی را دگرگون سازد.

خودارضایی شدید

هرزه نگاری به اشکال مختلف آن به خصوص در مردان در مردان باعث تحریک شدید جنسی خواهد شد و در نهایت مشاهده می شود هر بار هرزه نگاری، حتی به صورت خفیف مانند تماشای یک عکس مستهجن، میل شدیدی برای خودارضایی در فرد ایجاد می کند و تا زمانی که فرد خودارضایی نکند، احساس تنش و اضطراب شدید خواهد داشت.



انزوا و کاهش روابط اجتماعی

پژوهشگران معتقدند گرایش و وابستگی به هرزه نگاری، سبب انزوا و دوری فرد از اجتماع و کاهش روابط اجتماعی او می شود. این مشکل از آن رو است که فرد نیازهای جنسی خود را به واسطه استفاده از این تصاویر و خودارضایی مرتفع می سازد و بنابراین نیاز و تمایلی برای ارتباطات اجتماعی نخواهد داشت.



احتمال ابتلا به بیماری های مقاربتی

اقدام به دیدن و استفاده از مواد هرزه نگاری می تواند افراد را وارد رابطه های جنسی خطرناک و ناشناخته ای بکند که در آن احتمال ابتلا به بیماری های مقاربتی مانند ایدز افزایش یابد.

آداب معاشرت در زندگی زناشویی , راز خوشبختی در زندگی زناشویی , زندگی موفق زناشویی



مشکلات کاری و کاهش تعهد شغلی


گرایش به هرزه نگاری برای بسیاری از افراد به حدی است که حتی در محیط کاری خود، بیشتر وقتشان را به یافتن و تماشای صحنه های مستهجن در اینترنت می پردازند و در نتیجه وقت کمتری برای انجام تعهدات شغلی خود خواهند داشت. از طرفی همیشه نگران این هستند که رئیس یا همکاران آنان از هرزه نگاری شان اطلاع پیدا کنند و در نتیجه مشکلاتی ایجاد شود. بنابراین کمبود وقت، استرس و تنش مخفی کاری و ... باعث کاهش تعهدات شغلی و ایجاد مشکلات کاری حتی در حد اخراج می شود.



مشکلات قانونی


هنگامی که افراد به سمت هرزه نگاری می روند، در رویارویی با آن گاهی کنترل خود را از دست می دهند و اقدام به اعمالی مانند تهاجم جنسی، آزار کودکان، مزاحمت تلفنی و ... می کنند که نتیجه این اعمال، ایجاد مشکلات و مسائل قانونی خواهد بود. در واقع میزان تحریک جنسی برخی از فیلم ها، عکس ها و متن های مستهجن، به حدی است که فرد، واقعیت سنجی خود را از دست می دهد و مهار کنترل غرایز برای او به شدت ضعیف می شود و در نهایت تحت تاثیر هیجانات ممکن است دست به اعمال خارج از عرف و قوانین اجتماعی بزند.



ابتلا به انواع اختلالات و انحرافات جنسی

گاهی مشاهده و شنیده می شود برخی افراد برای کاهش یا رفع اختلالات و بر عملکردهای جنسی خود به سمت تماشای فیلم های مستهجن و هرزه نگاری می روند. این در حالی است که تحقیقات بیانگر آن است که هرزه نگاری خود عامل ایجاد کننده یا تسهیل کننده بسیاری از اختلالات و انحرافات جنسی مانند کم میلی جنسی، بیزاری جنسی، انزال زودرس، عورت نمایی و ... است. در واقع وقتی فرد تمایل افراط گونه به فیلم، عکس، متن و اصوات مستهجن پیدا می کند، به مرور زمان برای به دست آوردن و تشدید توان جنسی خود دست به اعمالی می زند که انحراف گونه و بیمارگونه است یا زمینه رشد و تشدید انحراف و بد عملکردی را فراهم می کند.



پیامدهای هرزه نگاری در همسران


در میزان تمایل جنسی همسران به یکدیگر دو عامل نقش بسیار مهمی بازی می کنند. یکی از این دو عامل، میزان تمایل پایه برای رابطه جنسی (یا لیبیدو) است که در درون هر کسی به صورت خدادادی نهاده شده است. میزان لیبیدو تعیین می کند که فرد بدون این که محرک تحریک کننده ای وجود داشته باشد، تا چه اندازه به رابطه جنسی تمایل دارد. عامل دیگر ار تحریک پذیری جنسی می نامند، یعنی میزان تحریک جنسی وقتی که فردی در باربر محرک های تحریک کننده مانند فیلم ها یا تصاویر و ... قرار می گیرد. وقتی زوجی برای مدتی طولانی با یکدیگر زندگی می کنند، عامل تحریک پذیری به تدریج کاهش پیدا می کند و رابطه جنسی شان صرفا تحت تاثیر لیبیدو اداره می شود.

 این کاملا طبیعی است که همسران برای برگرداندن شور و شوق سابقه به رابطه شان به دنبال راه حل باشند. در واقع سالانه فیلم ها، تصاویر، مجلات و حتی بازی های کامپیوتری بسیاری برای برانگیختن و تحریک میل جنسی ساخته می شود اما این پرسش همیشه مطرح بوده است آیا تماشای اینگونه فیلم ها به همراه همسر برای افزایش تمایلات جنسی و افزایش شور و حرارت جنسی کار درستی است یا خیر. پرسش دیگری که مطرح می شود این است که آیا می توان از این فیلم ها یا محتوا برای یاد گرفتن رابطه جنسی استفاده کرد؟

زندگی زناشویی موفق , موفقیت در زندگی زناشویی , نکات روانشناسی زندگی زناشویی

این فیلم ها آموزشی نیست

ممکن است تصور بسیاری از افراد این باشدکه این فیلم ها می توانند اثر آموزشی موثری داشته باشند و برای جوانانی که منبعی برای یاد گرفتن مهارت های جنسی ندارند، مفید باشد اما اینطور نیست. این فیلم ها به منظور کسب درآمد ساخته شده اند و تقریبا در هیچ کدام از آنها اثری از آموزش مشاهده نمی شود. در حقیقت فیلم های آموزشی بسیار اندکی وجود دارند که روش برقراری رابطه جنسی را به درستی نشان داده باشند.

از سوی دیگر برخی ممکن است بگویند زوج ها با دیدن این فیلم ها می توانند مهارت های یا روش های جدیدی یاد بگیرند. با اینحال در بسیاری از فیلم های پورن روش های غیربهداشتی و ناسالم رابطه جنسی به نمایش گذاشته می شود که ممکن است همسران بدون توجه به اینکه اینگونه فیلم ها، همانند هر فیلم دیگری ساخته شده اند و طبعا برخی از صحنه های آن طبیعی نیست به تقلید از آنها بپردازند و خودشان را با مشکلات متعددی روبرو کنند.

فیلم های پورن و توقعات بالا


یکی از مهمترین مشکلاتی که ممکن است اینگونه فیلم ها برای زوج ها ایجاد کنند، بالا بردن سطح توقع همسران از عملکرد جنسی همدیگر است. بسیاری از کسانی که در این گونه فیلم ها بازی می کنند به دقت از لحاظ زیبایی ظاهری و توانایی بالای جسمانی دستچین شده اند و از آنجا که این فیلم ها برای اهداف تجاری ساخته می شوند، دست به کارهایی می زنند که احتمالا در رابطه معمول زناشویی اتفاق نمی افتد. آنها برای انجام این کارها پول می گیرند و برای کسب درآمد بیشتر ممکن است دست به هر کاری بزنند. تماشای آنها می تواند به صورت ناخودآگاه این تصور را ایجاد کند که برای مثال اندام همسرمان بایستی شبیه چنین افرادی باشد یا همسرمان باید بتواند همه کارهایی را که بازیگران این فیلم ها انجام می دهند، انجام بدهد.

تاثیر این فیلم ها بر روی افراد در پژوهش های مختلفی بررسی شده است. برای مثال پژوهشگران در یک مطالعه نشان دادند مردان پس از دیدن فقط 26 عکس و یک فیلم ویدیویی 6 دقیقه ای از خانم های برهنه، میزان جذابیت همسرشان را پایین تر ارزیابی کردند. دکتر زیلمن و دکتر بریانت نیز مشاهده کردند فقط پس از پنج ساعت تماشای فیلم های پورن در طی شش هفته، میزان رضایت جنسی زنان و مردان کاهش یافت. کسانی که در این پژوهش شرکت کرده بودند پس از شش هفته از ظاهر جسمانی، عواطف و عملکرد جنسی همسرشان رضایت کمتری داشتند.

فیلم های پورن زن و مردن را به یک اندازه تحریک نمی کند


اصولا صنعت تولید فیلم های پورن برای تحریک و لذت مردان به وجود آمده و حتی وقتی سازندگان اینگونه فیلم ها متوجه درآمد بالای این صنعت شدند و تصمیم گرفتند برای خانم ها هم فیلم هایی بسازند، این فیلم ها آنقدر که باید و شاید مورد استقبال قرار نگرفت. دلیل این امر طبیعت و ماهیت متفاوت زنان و مردان است.

در حالی که برای مردان دیدن تصاویر تحریک کننده به هر صورتی جذاب است، برای خانم ها دیدن صحنه هایی که در آن صرفا به رابطه جنسی می پردازد و از عاطفه خبری نیست، جذابیتی ندارد. زنان در خیال پردازی های خود نیز بیش از آنکه به صرف شرکت در رابطه جنسی فکر کنند، رویدادهایی مانند عاشق شدن یا وقت گذراندن با همسرشان را تصور می کنند. به همین دلیل است که زنان و مردان به یک اندازه تحت تاثیر این فیلم ها قرار نمی گیرند.

تحریک نشدن از طریق دیدن این فیلم ها ممکن است باعث شود زن به اندازه همسرش برای برقراری رابطه جنسی آماده نباشد و به همین دلیل ناهماهنگی بین همسران آنها را دچار مشکل کند. در حقیقت در جزوه ای آموزشی که توسط دانشگاه مینه سوتا منتشر شده است، عنوان می شود 21 درصد زنانی که مورد سوء استفاده جنسی قرار می گیرند، آن را نتیجه مستقیم استفاده همسرشان از فیلم های پورن می دانند.

فیلم های پورن و صمیمیت


پژوهشگران نشان داده اند تماشای فیلم های پورن در مردان با بی تفاوتی نسبت به زنان، بی ارزش تلقی کردن تک همسری، شک کردن درباره ارزش ازدواج و کاهش تمایل به بچه دار شدن همراه است. دکتر زیلمن و دکتر بریانت در سال 1988 پژوهشی انجام دادند که رویارویی با فیلم های پورن باعث می شود افراد برای رابطه جنسی بدون عاطفه اهمیت بیشتری قائل شوند.

نکته جالب پژوهش  آنها این بود که نتیجه پژوهش آنان هم درباره زنان و هم درباره مردان صدق می کرد. تماشای اینگونه فیلم ها باعث می شود رابطه جنسی به جای تعاملی معنادار با همسر به یک رفتار بی معنا تبدیل شود.

همچنین در پژوهش ها نشان داده شده که هم زنان و هم مردان استفاده از این فیلم ها را نوعی خیانت به رابطه می دانند که انحصاری بودن رابطه را از بین می برد. این فیلم ها به خصوص برای زوج هایی که درباره روابط جنسی با یکدیگر مشکل دارند یا نمی توانند به همدیگر اعتماد کنند می تواند بسیار مخرب باشد.
دکتر گری بروکس بر این باور است که استفاده از پورنوگرافی در مردان باعث ایجاد ترس از صمیمیت می شود. این فیلم ها باعث می شود مرد برای تمایل به رابطه جنسی بیش از تمایل به برقراری رابطه واقعی اهمیت قائل شود و توانایی اش برای صمیمی عاطفی کاهش پیدا کند.

فیلم های پورن و مشکلات فردی


مارتین هانت، سرپرست پژوهشی که در دانمارک بر روی اثرات پورت صورت گرفت، معتقد است بسیاری از افراد خودشان را در برابر اثرات مخرب رسانه ها ایمن می دانند و برای توجیه کار خودشان، صرفا بر جنبه های مثبت دیدن اینگونه فیلم ها تکیه می کنند، با این وجود مطالعات بسیاری نشان داده است که تماشای این فیلم ها باعث بروز مشکلاتی برای فرد، همسر و جامعه می شود.

برای مثال متخصصان عصب شناسی به این نتیجه رسیده اند که تماشای زیاد اینگونه فیلم ها باعث از بین رفتن واکنش های جنسی در مردان جوان سالم می شود.

دلایل کم شدن میل جنسی در زندگی زناشویی , رازهای موفقیت زندگی زناشویی , سیاست های رفتاری مردانه و یک زندگی بهتر زناشویی

همچنین در سال 2006 موریسون و همکارانش به این نتیجه رسیدند که رابطه معناداری بین تماشای فیلم های پورن و اعتماد به نفس جنسی پسران دانشجو وجود دارد. همچنین دکتر اسکینر در پژوهشی که به صورت اینترنتی بر روی حدادا 450 نفر انجام داد به این نتیجه رسید که بین تماشای این فیلم ها و افسردگی رابطه ای قوی وجود دارد. یعنی کسانی که چند بار در هفته یا روز به تماشای این فیلم ها می پردازند، نمره های بسیار بالایی در تست های افسردگی به دست می آورند.

همچنین مطالعات متعددی نشان داده است تماشای اینگونه فیلم ها باعث به وجود آمدن رفتار پرخاشگرانه می شود. تماشای این فیلم ها می تواند به نوعی اعتیاد تبدیل شود؛ به صورتی که زن یا مرد بدون دیدن این فیلم ها نتوانند با همسرشان رابطه جنسی برقرار کنند یا دتر از آن تماشای این فیلم ها را به رابطه جنسی سالم با همسرشان ترجیح دهند.



نتیجه گیری


تماشای فیلم ها یا عکس های پورن نه تنکها صمیمیت و شور و تمایل جنسی بین همسران را افزایش نمی دهد، بلکه به شیوه های گوناگون باعث تخریب رابطه عاطفی بین همسران هم می شود. بنابراین برای بهتر کردن رابطه با همسرمان چه کاذر باید بکنیم؟

- کتاب بخوانید: کتاب های بسیار خوبی وجود دارند که اصول ابتدایی برقراری رابطه جنسی لذتبخش و پایدار را آموزش می دهند. از این کتاب ها می شود برای بهبود رابطه جنسی استفاده کرد.

- با همسرتان صحبت کنید: از همسرتان بخواهید روش هایی را که باعث افزایش لذت او می شود، برایتان توضیح دهد. شما نیز برای او توضیح دهید چه چیز را بیشتر دوست دارید.

- در کلاس های آموزشی شرکت کنید: خوشبختانه کلاس هایی وجود دارند که به صورت جداگانه روش های بهبود رابطه جنسی را برای زنان و مردان آموزش می دهند. شرکت در چنین کلاس هایی باعث می شود بدون آسیب رساندن به صمیمیت رابطه تان اطلاعات آموزشی سالم و مناسب را به دست بیاورید.

- با یک مشاور متخصص مشورت کنید: در صورتی که از روش های بالا نتیجه نگرفتید یا اگر به جز در حوزه مسائل جنسی در حوزه های دیگری نیز احساس مشکل می کنید، حتما مشکلتان را با یک مشاور متخصص در میان بگذارید.


ویدیو : پیامدهای «پورنوگرافی» در زندگی زناشویی