معجزه اي درکاهش بوي آزار دهنده بدن و پاها : آيا تا به حال با افراد ژوليده ...
آيا تا به حال با افراد ژوليده و بوي بد برخورد کردهايد؟ همه ما دوست داريم تميز و مرتب و معطر باشيم، اما گاهي اوقات بوي بد بدن ما ممکن است موجب آزار و اذيت ديگران شود و ارتباط ما را با ديگران دچار اختلال کند. خيلي ها فکر مي کنند، عرق بدن، بوي بدي ميدهد، در صورتي که عرق، يک مايع بي بوست که با فعال شدن هورمونهاي جنسي در دوران بلوغ از غدد عرق يا همان آپوکرين ترشح مي شود و فقط پروتئين، چربي و قند دارد.
عامل اصلي ايجاد بو، باکتريهايي هستند که به طور طبيعي روي پوست ما زندگي ميکنند. اين باکتريها غيرهوازي هستند و براي رشد و تکثير به شرايط بدون اکسيژن نياز دارند. وقتي که منافذ پوست، با چربي ترشح شده از غدد عرق، بسته مي شوند، اين باکتري ها هم فعال مي گردند و بوي بدي ايجاد ميکنند.
هر چه ميزان عرق بيشتر باشد، اين مشکل آزاردهندهتر ميشود. در برخي بيماري ها مانند ديابت، بيماري کبدي ، برخي اختلالات متابوليک، ابتلا به انگلها و عفونت هاي قارچي و همچنين افرادي که قند خونشان کم يا زياد است، اين اتفاق ميافتد. برخي حالت هاي خاص مانند يائسگي، هيجان، ترس و عصبانيت بيش از حد نيز موجب بيشتر شدن ميزان تعريق مي شوند.
اگر تعادل سوخت و ساز مواد غذايي در بدن به هم بخورد، بوي بدن بدتر هم ميشود. در واقع بدن براي خلاص شدن از شر مواد زايدي که انباشته شده اند، اين عرق و در نتيجه بو را توليد ميکند. مثلا برخي افراد با خوردن مواد غذايي غني از کولين مانند تخم مرغ، ماهي، جگر و حبوبات، ممکن است بويي شبيه بوي ماهي بدهند. اين افراد با حذف اين مواد از رژيم غذايي شان، به راحتي ميتوانند از شر اين بو خلاص شوند.
همچنين برخي مواد غذايي مانند سير و پياز نيز بوي بدي توليد مي کنند.
چطور بوي بدن را کمتر کنيم؟
براي برطرف کردن بوي بدن، مهم ترين و اولين کار اين است که علت اين بو را پيدا کنيد. اگر شما جزو گروهي هستيد که بوي بدنتان آزاردهنده است، ممکن است لازم شود به پزشک مراجعه کنيد. با اين حال، با رعايت نکات زير ميتوانيد بوي بدنتان را کمتر کنيد:
1) هر روز حمام کنيد. حمام کردن باکتري هايي را که به خصوص در زير بغل تجمع دارند و عرقتان را بدبو ميکنند، برطرف ميکند. استفاده از ليف در کنار صابون هنگام شستشوي بدن موجب مي شود اين باکتريها راحتتر برداشته شوند.
2) لباس مناسب بپوشيد. انتخاب لباس مناسب در پيشگيري از بوي بدن موثر است. لباسهاي گشاد و نخي که به راحتي هوا در آنها جريان پيدا ميکند بهتر از لباسهاي تنگ و چسبان با الياف مصنوعي هستند. وقتي جريان هوا عرق را تبخير کند، رشد باکتريها محدود ميشود.
3) به رژيم غذاييتان توجه کنيد. غذاهايي مانند گوشت، پياز، سير، ادويه جات و نوشيدنيهايي مانند قهوه و الکل ميتوانند بوي نامطبوعي در بدن ايجاد کنند، البته با توجه به اينکه خود فرد به بوي بدنش عادت مي کند و متوجه نامطبوع بودنش نميشود، بهتر است براي اطمينان از تاثير رژيم غذايي در کم شدن بوي بدن، از ديگران کمک بگيريد.
4) سيگار را کنار بگذاريد. مصرف سيگار و بعضي داروها هم ميتواند علاوه بر بدبو کردن دهان، موجب بدبو شدن پوست نيز شوند. البته هفته ها طول ميکشد تا بوي بد سيگار بعد از ترک آن از بين برود.
5) از محصولات آرايشي و بهداشتي استفاده کنيد. براي برطرف کردن بوي بدن مي توانيد از محصولات آرايشي و بهداشتي ضدعرق و انواع دئودورانتها هم استفاده کنيد. اين محصولات موجب خشک شدن سريع عرق شده و جلوي فعاليت باکتريها و بدبو شدن بدن را ميگيرد.
بوي بد پاها را چه طور از بين ببريم؟
بوي بد پاها هم يکي از موارد آزار دهندهاي است که به ويژه در افرادي که ساعات زيادي بيرون از منزل هستند و پاهايشان را از کفش بيرون نميآورند ديده مي شود. براي از بين بردن اين بوي بد، رعايت نکات زير ميتواند مفيد باشد:
* پاهايتان را هر روز با آب و صابون بشوييد.
* جوراب بپوشيد. جوراب عرق پا را جذب کرده و سبب مي شود کفشتان بو نگيرد. از جورابهاي نخي استفاده کنيد و آنها را به طور مرتب بشوييد.
* در انتخاب کفش دقت کنيد. کفشهاي پلاستيکي موجب تعريق بيشتر پا ميشوند. براي پيشگيري از اين مشکل توصيه ميشود از کفشهاي کتاني و چرم طبيعي استفاده کنيد.
* استفاده از پودرهاي مخصوص رفع بوي بد پا يا پودر زاج در کفش، به کاهش بو کمک ميکند. همچنين استفاده از اسپريهاي ضد عرق و شستشوي پا با محلولهاي ضدعفوني کننده نيز در از بين بردن باکتريها و رفع بوي بد بدن موثر است. اگر دسترسي به اين مواد نداشتيد فقط کافي است از پودر جوش شيرين استفاده کنيد و آن را شب قبل در کفش خود بريزيد.
ویدیو : معجزه اي درکاهش بوي آزار دهنده بدن و پاها