لیزر، درمان قطعی کک و مک های پوستی نیست : یک متخصص پوست، درمان کک و ...
یک متخصص پوست، درمان کک و مک های پوستی با لیزر را ناکارآمد دانست و گفت: با استفاده منظم از لیزر، درمان قطعی کک و مک های پوستی نیست.
کرم های ضد آفتاب، کلاه و عینک آفتابی درصد قابل توجهی از کک و مک های پوستی محو و یا کم رنگ می شود.
دکتر امیرهوشنگ احسانی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، کک ومک را ضایعات ناشی از آفتاب با زمینه های ژنتیکی در پوست تعریف کرد و گفت: این ضایعات در برخورد با آفتاب شدیدتر و پررنگ تر می شود. اما لک های پوستی ضایعاتی هستند که در مواجهه با آفتاب به اندازه کک و مک پر رنگ تر نشده و قابل درمان نیز هستند.
وی با بیان اینکه زمینه های ژنتیکی در ایجاد کک ومک های پوستی نقش بسیار اساسی دارند، افزود: پوست های روشن و سفید در برابر کک و مک حساس تر هستند و افراد می تواند با محافظت های فیزیکی پوست از افزایش كك و مك پیشگیری کنند.
این متخصص پوست با بیان اینکه کک و مک های پوستی قابل درمان نیستند، ادامه داد: استفاده از برخی داروهای پوستی می تواند این ضایعات را کم رنگ تر کند؛ اما این ضایعات به طور کلی برطرف نمی شوند.
احسانی درباره درمان کک و مک از طریق لیزر نیز گفت: امکان بازگشت کک و مک های پوستی با لیزر درمانی بسیار بالا است. بر این اساس نباید متحمل هزینه های سنگین لیزر برای برطرف کردن این ضایعات پوستی شد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه جلوگیری از مواجهه با نور آفتاب را بهترین راه پیشگیری از کک و مک های پوستی عنوان كرد و گفت: استفاده منظم از کرم های ضد آفتاب، کلاه و عینک آفتابی درصد قابل توجهی از این ضایعات را محو و یا کم رنگ تر می کند.
این متخصص پوست در ادامه با تاکید بر اینکه هیچ رابطه ای میان کک و مک های پوستی و بیماری های کبدی وجود ندارد گفت: کک و مک ها ضایعات کاملا بیرونی پوست هستند که هیچ ارتباطی با بیماری های داخلی مانند بیماری ها کبد ندارند.
وی همچنین گفت: رابطه ای میان مسائل استرسی و تغذیه با بروز کک و مک های پوستی وجود ندارد.
این متخصص پوست در پایان با بیان اینکه کک و مک های پوستی از سنین کودکی آغاز می شوند، به والدین توصیه کرد كه از شش ماهگی فرزندان خود را به استفاده از کرم های ضد آفتاب عادت دهند تا از بروز این ضایعات در سنین بالاتر جلوگیری شود.
منبع:خبرگزارى ایسنا
ویدیو : لیزر، درمان قطعی کک و مک های پوستی نیست