فسیلهای دو میلیون ساله انسان نما : فسیل های دو موجود کهن شبیه به ...
فسیل های دو موجود کهن شبیه به انسان (هومینید) در آفریقای جنوبی کشف شده است.قدمت این فسیل ها متعلق به یک زن بزرگسال و یک پسر جوان - شاید مادر و پسر - حدود دو میلیون سال است و در رسوبات غاری در مالاپا نه چندان دور از ژوهانسبورگ کشف شد.
محققان به نشریه علمی "ساینس" گفته اند که این موجودات شکافی مهم میان هومینیدهای کهن تر و گروه گونه های مدرن تر موسوم به هومو را که شامل انسان امروزی می شود پر می کنند.
تیم محققان یافته خود را "اوسترالوپیتکوس سدیبا" نامیده اند.
پروفسور لی برگر از دانشگاه ویتواترزرند (Witwatersrand) که هدایت این تحقیقات را به عهده داشت، گفت: "این مقطعی است (زمان حیات این موجودات) که ما از انسان نماهایی که روی دو پا راه می رفتند عملا به انسان امروزی بدل شدیم."
"فکر می کنم که احتمالا همه می دانند که این دوره زمانی - از کمی بیش از دو میلیون سال پیش تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار سال پیش - یکی از فقیرترین دوره ها از نظر اکتشافات فسیلی (اجداد انسان) است."
"اوسترالوپیتکوس سدیبا" دارای ترکیب جالبی از مشخصه های فیزیکی - برخی کهن و برخی مدرن - است.
دندان های کوچک، بینی برجسته، استخوان خاصره پیچیده، و پاهای بلند شبیه به مشخصه های موجودات اخیرتر است. و همزمان بازوهای بلند و مغز کوچک منعکس کننده گروه خیلی قدیمی تر اوسترالوپیتسین است، گروهی که به عقیده پروفسور برگر این موجودات به آن تعلق دارند.
بقایای تازه در محوطه میراث جهانی "گهواره نوع بشر" که در گذشته هم محل کشف فسیل های خیلی خوب زیادی بوده است پیدا شد.
استخوان های دو موجود در فاصله حدود یک متری از یکدیگر از یک حفره بیرون کشیده شد - که زمانی غاری بود که سقف آن به مرور زمان به طور کامل فرسایش یافته است.
گروه تحت نظر پروفسور برگر می گوید کاملا ممکن است که این دو مادر و پسر باشند و حداقل اینکه می توان فرض کرد همدیگر را می شناخته اند و از اعضای یک دسته بوده اند.
دانشمندان گمان می کنند که این موجودات به داخل غار پرت شده باشند یا در آن به دام افتاده باشند.
اولین قطعه از فسیل این دو موجود در ماه اوت ۲۰۰۸ توسط متیو، پسر ۹ ساله دکتر برگر کشف شد.
این یافته نیز همچون نمونه های بسیار دیگر در عالم فسیل شناسی به بحث های زیادی درباره اهمیت این فسیل ها دامن زده است.
ویدیو : فسیلهای دو میلیون ساله انسان نما