با باشگاه خودروهای 12 سیلندر جهان آشنا شوید : اگرچه در عصری به سر میبریم که ...
اگرچه در عصری به سر میبریم که پیشرانههای کوچک و کم حجم در حال فراگیر شدن هستند اما همچنان خودروهای ۱۲ سیلندر جایگاه خود را در سطوح بالای بازار حفظ کردهاند. برای آشنایی با بهترین خودروهای ۱۲ سیلندر حال حاضر که به فروش میرسند، با ما همراه باشید. zoomit.ir - حسین ریاحی: اگرچه در عصری به سر میبریم که پیشرانههای کوچک و کم حجم در حال فراگیر شدن هستند اما همچنان خودروهای ۱۲ سیلندر جایگاه خود را در سطوح بالای بازار حفظ کردهاند. برای آشنایی با بهترین خودروهای ۱۲ سیلندر حال حاضر که به فروش میرسند، با ما همراه باشید.
راندمان پیشرانهها روز به روز بهتر میشود و مصرف، حجم و آلایندگی آنها روز بروز در حال کاهش است. با این حال همچنان خودروهایی در حال تولید هستند که خود را مقید به این معادلات جدید نمیدانند. بعضی از برندهای خودرویی تعداد سیلندرهای زیاد را در پیشرانههایی حجیم و البته مصرف سوخت بالا را در محصولات تولیدی خود به کار میبرند تا بالاترین حد لذت از تجربهی رانندگی را در اختیار کاربران خود قرار دهند. در ادامه تعدادی از معتبرترین خودروهایی که همچنان از پیشرانههای ۱۲ سیلندر بهره میبرند را مشاهده خواهید کرد.
۱. استون مارتین DB11
DB11 به عنوان جایگزین مدل DB9 پا به عرصهی ظهور گذاشته است. با اینکه DB11 نیز همانند نسل پیشین خود از پیشرانهی ۱۲ سیلندر بهرهمند است اما قربانی کاهش حجم شده و حجم موتور اکنون برابر با ۵.۲ لیتر است. البته بهتر است نگران قدرت تولیدی آن نباشید چراکه این پیشرانه از دو عدد توربوشارژر کمک میگیرد و در زمینهی قدرت چیزی کم ندارد.
۲. استون مارتین رپید اس (Rapide S)
در زیر کاپوت رپید، پیشرانهی ۱۲ سیلندر ۶ لیتری تعبیه شده است؛ اما بدلیل مسایل زیست محیطی و استاندارد های مربوط به آلایندگی، استون مارتین قصد دارد نسخهی الکتریکی رپید را نیز به تولید برساند، باید امیدوار بود که با تولید نسخهی الکتریکی، همچنان این موتور جذاب ۱۲ سیلندر نیز روی خط تولید باقی بماند.
۳. استون مارتین V12 ونتیج اس (Vantage S)
این خودرو نمونهی بسیار خاصی محسوب میشود، به این دلیل که تنها خودروی ۱۲ سیلندر جهان است که با جعبه دندهی دستی قابل سفارش است. با ونتیج اس نهایت لذت رانندگی را تجربه خواهید کرد.
۴. بیامو M760i xDrive
این نخستین بیامو سری ۷ است که برند M را با خود یدک می کشد. برای اینکه سری ۷ شایستگی خود را برای چنین نامی نشان دهد، این خودرو را با پیشرانهی V12 به حجم ۶.۶ لیتر عرضه کرده است که توانایی تولید ۶۰۰ اسب بخار را دارد.
۵. فراری GTC4 لوسو
این مدل به عنوان جانشین مدل FF تولید می شود اما از لحاظ فنی فراری ترجیح داده تا از همان پیشرانهی ۱۲ سیلندر وی شکل ۶.۳ لیتری قبلی، در این خودرو بهره ببرد.
۶. فراری F12
تمامی نسخههای فراری برلینتا از پیشرانهی مشابهی بهرهمند هستند که۱۲ سیلندر و حجمی برابر با ۶.۳ لیتر دارد. این پیشرانه در نسخهی عادی برلینتا دارای ۷۳۰ اسب بخار قدرت و در نسخهی tdf دارای ۷۷۰ اسب بخار قدرت است.
۷. لامبورگینی اونتادور
لامبورگینی اونتادور به پیشرانهی ۶.۵ لیتری مجهز است که خروجی ۶۹۰ اسب بخار را در اختیار راننده قرار می دهد. همین پیشرانه در نسخهی سوپر ولوچه توانایی تولید ۷۴۰ اسب بخار را دارد.
۸. مرسدس بنز S65 AMG Coupe
S65 AMG با داشتن قدرت ۶۲۱ اسب بخار و گشتاور ۱۰۰۰ نیوتون متر یکی از قدرتمندترین پیشرانههای تولیدی مرسدسبنز را دارد. چنین قدرتی از پیشرانهی ۶ لیتری V12 است که به سامانهی پرخوران توربوشارژر نیز مجهز شده، بدست آمده است.
۹. مرسدس بنز G65 AMG
شاسیبلند توانمند مرسدس بنز از سیستم محرکهی فنی مشابه با مدل S65 استفاده میکند. با چنین قدرت و گشتاور بالایی جی کلاس قطعا قویترین SUV موجود در بازار است.
۱۰. مرسدس بنز SL65 AMG
پیشرانهی ۱۲ سیلندر ساخت AMG در کلاس SL مرسدس بنز نیر به کار رفته است. قوای فنی SL65 AMG با نمونههای مذکور مشابه است و از پیشرانه و جعبهدنده مشابه بهرهمند است.
۱۱. مرسدس S600
مرسدس بنز اس ۶۰۰ در سه کلاس استاندارد، مدل فوق لوکس میباخ و لموزین پولمان تولید میشود. این خودرو از پیشرانهی V12 با ۶ لیتر حجم بهره مند است که ۵۲۳ اسب بخار قدرت و ۸۳۰ نیوتون متر گشتاور را تولید میکند. پیشرانهی این خودرو به شدت کارآمد و قدرتمند است به نحوی که حداکثر گشتاور خود را در دور موتور بسیار پایین ۱۹۰۰ دور بر دقیقه در اختیار راننده قرار میدهد. با وجود حجم موتور بالا، تعداد سیلندر زیاد و وزن بالای خودرو، مصرف سوخت ترکیبی این خودرو تنها ۱۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است.
۱۲. پاگانی هوایرا (Huayra BC)
پیشرانه ۶ لیتری ۱۲ سیلندر ساخت AMG توان تولیدی بسیار بالایی دارد. حال در نظر بگیرید که چنین قدرتی در بدنهی سبک وزن پاگانی قرار بگیرد؛ نتیجهی کار چیزی جز یکی از سریعترین و وحشیترین خودروهای جهان یعنی پاگانی هوایرا نخواهد بود.
۱۳. رولزرویس فانتوم (Phantom)
رولزرویس با اینکه در مالکیت بیامو قرار دارد اما پیشرانهی ۶.۷۵ لیتری ۱۲ سیلندر آن در هیچ کدام از انواع بیامو استفاده نشده و مختص این خودرو است. البته پیش از این برنامهای برای تولید فانتوم با پیشرانهی ۹ لیتری ۱۶ سیلندر هم وجود داشت اما این مدل هرگز به تولید نرسید.
۱۴. رولزرویس ریس (Wraith)
کوپهی جدید رولزرویس از پیشرانهای ۱۲ سیلندر ساخت بیامو استفاده می کند. این پیشرانه با مشخصات فنی عالی خود کاملا جوابگوی نیازهای رانندهی رولزرویس ریس خواهد بود. پیشرانهی ۶.۶ لیتری تویین توربو با ۶۲۳ اسب بخار قدرت و ۸۰۰ نیوتون متر گشتاور به خوبی از پس وظایف خود برمیآید.
۱۵. رولزرویس داون (Dawn)
این مدل از رولزرویس نیز از پیشرانهی مشابه با ریس استفاده می کند؛ ولی قدرت و گشتاور آن کمی کاهش یافته و به رقم ۵۶۳ اسب بخار و ۷۸۰ نیوتون متر رسیده است. این خودروی روباز ۲.۵ تنی توانایی رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت را تنها در ۴.۹ ثانیه دارد و حداکثر سرعت آن نیز به ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت محدود شده است.
۱۶. رولزرویس گوست
رولزرویس علاقهی زیادی به استفاده از پیشرانههای ۱۲ سیلندر در خودروهای تولیدی خود دارد و مدل گوست نیز از این قاعده مستثنی نیست. گوست در بخش فنی اشتراکات زیادی با بیامو سری ۷ دارد و پیشرانهی خودرو نیز یکی از آنها است. این پیشرانه مشابه با پیشرانهی مورد استفاده در بی ام و ۷۶۰ است و ۵۶۲ اسب بخار قدرت و ۷۸۰ نیوتون متر گشتاور دارد. گشتاور تولیدی این خودرو در دور موتور ۱۵۰۰ دور بر دقیقه به بالاترین میزان خود میرسد که گواهی بر تکنولوزی بسیار بالا و راندمان فوق العادهی آن است.
ویدیو : با باشگاه خودروهای 12 سیلندر جهان آشنا شوید