اسطوره‌سازی از «احمدی‌نژاد»؛ از مالک اشتر و محمود کبیر بودن تا عزیز مصر شدن :



محمود احمدی نژاد , محمود احمدی‌نژاد , اینستاگرام محمود احمدی نژاد

اسطوره‌سازی از «احمدی‌نژاد»؛ از مالک اشتر و محمود کبیر بودن تا عزیز مصر شدن/ جریان احمدی نژاد با «گفتمان بهار» در سیاست ایران باقی می‌ماند؟

روزهای حضور محمود احمدی نژاد در ساختمان سفید پاستور گرچه بسیار اندک است اما تلاش های اطرفیان رییس دولت برای تبدیل جریان منتسب به وی در قالب یک گفتمان و اسطوره سازی از رییس جمهور این روزها بار دیگر آغاز شده است.

دولت محمود احمدی‌نژاد را باید یک دولت ویژه در تاریخ جمهوری اسلامی ایران دانست، دولتی که رییس جمهور آن فردی کمتر شناخته شده در عرصه سیاست بود و با پیشرفتی یکباره از استانداری ارومیه و شهرداری تهران برای 8 سال صندلی پاستور تکیه زد. رویه ای که تا پیش از آن چندان مرسوم نبود و روسای جمهور منتخب مردم چهره هایی شناخته شده در بطن مبارزات انقلابی و سیاسی کشور و با تجربیاتی در سطح وزارت یا نمایندگی و رییس مجلسی بودند.

محمود احمدی نژآد اما خود بیش از دولت و کابینه اش پدیده ای ویژه در سپهر سیاست ایران بود. چهره ای که گرچه عقبه حزبی و تشکیلاتی محکم و سنگینی نداشت اما از پله های حمایتی اصولگرایان بالا رفت و با جای گیری در ساختمان سفید پاستور به یکباره پشت به حمایت های دلسوزانه و برادرانه اصولگرایان از در مخالفت و عدم همراهی برآمد و آن شد که در این 8 سال خصوصا در 4 سال دولت دوم وی بر دولت و اصولگرایان گذشت، از حمایت های بی دریغ او از جریان منتسب به جریان انحرافی در درون دولت تا عدم همکاری مناسب با مراجع و علما و اتخاذ سیاست های اقتصادی، فرهنگی – اجتماعی و سیاسی بدون مشورت با متخصصین و کارشناسان که همه و همه هر بار داد اصولگرایان را درآورد و اما این همیشه محمود احمدی نژاد بود که حرف ها و تصمیماتش بر یک پاشنه می چرخید و تا آنجا پیش رفت که رای اوریش با تکیه بر حمایت اصولگرایان را از اساس منکر شد و خود را فردی غیر اصولگرا دانست و عبور از طیف های اصولگرا را یکی بعد از دیگری در دستور کار قرار داد.

اما آنچه در یک سال اخیر و در فاصله مانده تا انتخابات یازدهم بیش از همه در رفتار رییس دولت و طیفی از نزدیکان او نمود و ظهور یافت علاقه بی حد و حصر آنها به ماندن در ساختار قدرت بود، علاقه ای که آنها را به معرفی کاندیدا و حتی همراهی غیرقانونی رییس جمهور با کاندیدای دولت یعنی اسفندیار رحیم مشایی تا ساختمان وزارت کشور و برگزاری میتینگ ها و همایش های انتخاباتی تبلیغاتی پرهزینه وادار کرد اما آنچه در ادامه بر دولتی ها رفت رد صلاحیت کاندیدای مذکور و به سکوت رفتن تدریجی دولتی ها بود.

در این میان اما آنچه در رفتار دولتی ها و خصوصا طیف مورد علاقه و نزدیک احمدی نژآد طی هفته های اخیر مشاهده می شود اسطوره سازی از محمد احمدی نژاد ومظلوم نمایش دادن او تا حد تشبیه کردنش به حضرت یوسف و تلاش بر معرفی کردن جریان احمدی نژاد در قالب یک گفتمان است.

گفتمانی که از آن به عنوان گفتمان «بهار» نام می برند و  معتقدند با تکیه بر همان احمدی نژاد بعد از 8 سال پایان نخواهد یافت و در ساختار سیاسی ایران ماندگار می شود تا او نیز مانند برخی روسای جمهور پیشین رهبری یک جریان را در دست گیرد. منتقدان اما احمدی نژاد را هنوز فردی غیرحزبی و تشکیلاتی می دانند که قادر به گفتمان سازی از خود نخواهد و مرداد ما 92 پایانی است بر عمر سیاسی رییس جمهوری غیرحزبی که با پشتوانه اکثریت اصولگرایان بالا آمد اما وفادار به آن باقی نماند.

فارغ از اسفندیار رحیم مشایی که اظهاراتش در مورد رییس جمهور همواره توام با اغراق و مبالغه و به کار بردن اوصاف پرطمطراق بوده است دیگر اطرافیان وفادار محمود احمدی نژاد نیز در اظهاراتی به دنبال اسطوره سازی از رییس دولت بوده اند، چه آنکه در تازه ترین اظهارات غلامحسین الهام سخنگو و معاون رییس جمهور در اظهاراتی احمدی نژاد را به حضرت یوسف تشبیه کرده و با بیان اینکه احمدی نژاد دارای ظرفیت های جهانی است که می تواند موج جهانی بیافریند، می گوید« خیانت بزرگ از جایی انجام شد که این ظرفیت را تبدیل کردند به تهدید برای نظام؛ اشتباهات ممکن است متعدد و متنوع باشد و حتی بخشی از آن، از سوی خود احمدی‌نژاد باشد. تشابهات قابل قیاس نیست اما ببینید پیامبر احتیاط می‌کند آنچه در رابطه با امیر المؤمنین باید بگوید نمی‌گوید؛ چرا چون ظرفیتش نیست، آن‌که تازه حق مطلق است ما که دارای اشتباهات عدیده هستی.»

وی اینگونه ادامه داده است« حسادت بقیه برانگیخته می‌شود و قصه یوسف به وجود می‌آید؛ موجب تحریک می‌شود و این فرصت را می‌گیرد؛ لذا یوسف چند سال می‌رود زندان چون محبت را بروز داد. زمانی هم عزیز مصر می‌شود که یعقوب دیگر چشم نداشت؛ نمی‌خواهم سنت‌های الهی را تخطئه کنم می‌خواهم از آن نتایجی بگیرم، تحریک و ایجاد حساسیت ممکن است موجب ظرفیت سوزی شود، آقا اگر حمایت از احمدی‌نژاد نمی‌کرد مشکلات دیگری بود قبول؛ این طرف هم حمایت کرد دیگران آنقدر حساس شده بودند که همه کار می‌کردند تا احمدی‌نژاد از چشم رهبری بیفتد.»

پیش ازاین نیز محمدرضا رحیمی معاون اول رییس جمهور نیز از چنین تشبیهی استفاده کرده بود. آنجا که وی در جریان سفر استانی دولت به اردبیل به بیان خدمات دولت پرداخته و با این توصیف که خداوند متعال احمدی‌نژاد را از دل چاه بیرون کشید و به مانند یوسف در راس امور قرار داد، افزود: «این مرد خدایی منشا خیر، توفیق عزت و خدمت بیشتر است. برای احمدی‌نژاد دعا می‌کنم که رئیس جمهوری پر توان‌تر از او بیاید و اشتغال و مسکن و کشاورزی و دیگر تحولات را بیافریند که این امر محال است که اتفاق بیفتد.»

اما این تنها دولتی های دوستدار احمدی نژاد نبوده اند که تاکنون درست به شباهت سازی وی با چهره های مذهبی و تاریخی زده اند چه آنکه در حاشیه یکی از همایش های حماسه حضور یکی دیگر از اشخاصی که به عنوان نخبه در مراسم مجال سخنرانی یافته بود، در بخشی از صحبت های خود عنوان کرد که ما تکرار تاریخ را در دولت احمدی نژاد می بینیم و آنچه در سریال های یوسف پیامبر و مختارنامه مورد توجه مردم قرار گرفته، در احمدی نژاد و دولت او تکرار شده است.

شبیه سازی که به کررات از سوی سایت ها وابسته به دولت تکرار شد و تنها در یک نمونه سایت نزدیک به سازندگان مستند جنجالی ظهور نزدیک است به بیان شباهت های احمدی نژاد و مختار پرداخته و آورده بودند«  چقدر این روزهایمان شبیه آن چیزی است که بر سر مختار آوردند ... اتهاماتی بزرگ که هر کس را تاب تحمل آن نیست و اراده ای پولادین میخواهد؛ بخصوص اینکه این اتهامات نه تنها از طرف دشمنان شناخته شده و نشان دار ، بلکه از طرف مدعیان دوستی و دلسوزی مطرح می شود. کیاست و زیرکی، شجاعت، تشکیل حکومت عادلانه، دادن بشارت فتح و پیروزی، انتخاب هدفی بزرگ برای حرکت خود و استفاده از شعاری جذاب در جهت اهداف حرکت از جمله شباهت های مطرح شده از سوی این سایت بین مختار و احمدی نژآد ذکر شده بود.

همین افراد بودند که یک روز دیگر احمدی نژاد را شعیب بن صالح ذکر شده در روایات آخرالزمانی نامیدند و روزی دیگر در مقام مقایسه با کوروش کبیر او را محمود کبیر نامیدند. رویه ای که شاهد آغاز آن را باید در زمان انتخاب و رییس جمهور شدن احمدی نژاد و اغازین ماه های حضور او در پاستور جستجو کرد که برخی بزرگان و چهره های سیاسی به بیان جمله ها و تشبیه سازی هایی از او پرداختند که بعدها رویه دولتی ها در تعریف و تمجید از رییس شان شد./نامه نیوز

 

 

 


ویدیو : اسطوره‌سازی از «احمدی‌نژاد»؛ از مالک اشتر و محمود کبیر بودن تا عزیز مصر شدن