8 سپتامبر؛ روز جهانی فیزیوتراپی : در 8 سپتامبر سال 1951 کنفدراسیون جهانی فیزیوتراپی ...
در 8 سپتامبر سال 1951 کنفدراسیون جهانی فیزیوتراپی تاسیس شد
17 شهریور (8 سپتامبر)؛ روز جهانی فیزیوتراپی
فیزیوتراپیست متخصص حفظ و افزایش توانایی افراد در حرکت و فعالیت است. یک فیزیوتراپیست با دانش خود در مورد آنچه باعث حرکت در بدن می شود، تحرک و استقلال را برای بیماران به ارمغان می آورد و بسیای از مشکلات ناشی از درد، ناتوانی های حرکتی، آسیب های ورزشی و شغلی، سالمندی و بی تحرکی را درمان می کند.روز جهانی فیزیوتراپی
در 8 سپتامبر سال 1951 کنفدراسیون جهانی فیزیوتراپی تاسیس شد، به همین دلیل هر سال این روز (8 سپتامبر) به عنوان روز جهانی فیزیوتراپی گرامی داشته می شود. روز جهانی فیزیوتراپی فرصتی است برای تمامی فیزیوتراپیست ها در سراسر جهان تا آگاهی عمومی نسبت به نقش حیاتی حرفه شان در سلامت جامعه را افزایش دهند.
فیزیوتراپی چیست ؟
فیزیوتراپی شیوهای از درمان بیماریها و اختلالات عصبی-ماهیچهای-اسکلتی با استفاده از تجهیزات مکانیکی، جریانهای الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و عوامل فیزیکی دیگر است. در این روشها از ورزش، نور، پرتوهای فرابنفش و فروسرخ، گرما و جریان برق استفاده میشود.
فیزیوتراپی حیطهای از پزشکی است که هدف آن پیشگیری از بیماریها، درمان، توانبخشی و بالا بردن سطح سلامت میباشد. البته مداخلات درمانی در فیزیوتراپی بخش کوچکی از عملیات آن محسوب میگردد. در فیزیوتراپی هدف ارتقای عملکرد جسمانی بدن میباشد البته با توجه به تداخل و ارتباط زیاد سیستمهای بدن درمانهای فیزیوتراپی که توسط فیزیوتراپیست انجام میشود مستقیم یا غیر مستقیم باعث بهبود عملکرد دستگاه فیزیولوژیک نیز میشود.
فیزیوتراپی حیطهای از پزشکی است که هدف آن پیشگیری از بیماریها، درمان و توانبخشی است
اهداف فیزیوتراپی
با توجه به اینکه فیزیوتراپی در بسیاری از اختلالات و بیماری های دستگاه عصبی-عضلانی-اسکلتی کاربرد دارد، اهداف فیزیوتراپی با توجه به نوع بیماری یا اختلال زمینه ای متفاوت است. به طورکلی اهداف فیزیوتراپی ممکن است در ارتباط با موارد زیر باشد:
√ کاهش دردهای عضلانی و مفصلی
√ کاهش اسپاسم عضلانی
√ کاهش التهاب و تورم
√ تسریع در پروسه ترمیم بافتی
√ بهبود دامنه حرکتی (ROM) مفاصل
√ جلوگیری از ضعف و آتروفی عضلانی
√ تقویت عضلات
√ افزایش انعطاف پذیری
√ ببود کنترل حرکتی (Motor control) ازطریق افزایش تعادل، هماهنگی و آموزش برنامه هایی جهت ایجاد مهارت های حرکتی
√ استقلال هرچه سریع تر بیمار جهت برگشت به فعالیت های روزمره
√ بهبود فعالیت دستگاه تنفسی
√ افزایش کارایی دستگاه قلبی-عروقی
فیزیوتراپیست ها و محل فعالیت آنها
فیزیوتراپیست با گستره وسیعی از بیماری ها مانند سرطان، بیماری های دردناک نظیر آرتریت، پیچ خوردگی، گردن و کمر درد، سکته مغزی، پارکینسون، آسیب هاب نخاعی، بیماری های قلبی، بیماری های ریوی، تروما و سوانح رانندگی، بی اختیاری و ... سر و کار دارد.
فیزیوتراپیسیت ها در مکان های مختلفی مانند بیمارستان ها، مراکز بهداشتی درمانی، باشگاه های ورزشی، مراکز آموزشی تحقیقاتی، آسایشگاه ها و ... به فعالیت می پردازند. اما چیزی که فیزیوتراپیست ها را متفاوت جلوه می دهد، به کاربردن دانش و مهارت خود در درمان عوامل دردناک و محدودیت های حرکتی، استفاده از شیوه های متفاوت درمانی برای بازیابی و به حداکثر رساندن پتانسیل حرکت، طراحی لایف استایل و برنامه های تمرینی و ... است.
به همین دلیل، فیزیوتراپیست ها سال ها در مراکز دانشگاهی و درمانی آموزش می بینند و دانش کاملی درباره دستگاه های مختلف بدن انسان فرا می گیرند. این آموزش دانش حرفه ای و کاملی را در مورد تشخیص بیماری ها در اختیار آنها قرار می دهد و فیزیوتراپیست ها را مجاز به مداخله مستقل در درمان بیماری ها می کند. این آموزش آنان را با دستاوردهای حاصل از جدیدترین پژوهش ها و تحقیقات جهان به روز می سازد.
فیزیوتراپیست با گستره وسیعی از بیماری ها مانند سرطان، آرتریت، کمردرد و ...سر و کار دارد
آشنایی با کنفدراسیون جهانی فیزیوتراپی
کنفدراسیون جهانی فیزیوتراپی (WCPT) یک سازمان غیر انتفاعی با ۱۰۱ عضو به عنوان نمایندگی حرفه فیزیوتراپی در سطح بینالمللی است. این کنفدراسیون هر ۴ سال یک بار در یکی از کشورهای عضو، کنگره بین المللی در ابعاد علمی و مسائل مربوط به فیزیوتراپی برقرار می کند که در کنار ارائه مقالات علمی با رای گیری در مجمع عمومی آیین نامههای مختلفی را به تصویب میرساند. در این مجمع رئیس و اعضای هیأت مدیره برای ۴ سال انتخاب میشوند. تشویق انجمنهای فیزیوتراپی و دولتها به رعایت استانداردها در آموزش و درمان از ماموریتهای آن است.
ماموریتهای کنفدراسیون جهانی فیزیوتراپی:
- نمایندگی حرفه فیزیوتراپی در سطح بینالمللی
- تشویق به بالا بردن استانداردهای فیزیوتراپی در زمینههای پژوهشی، آموزشی و عملی
- حمایت از ارتباط ها و تبادل اطلاعات بین نواحی و انجمنهای عضو WCPT
- همکاری با سازمانهای ملی و بینالمللی
اهداف کنفدراسیون جهانی فیزیوتراپی:
- تشویق انجمنهای فیزیوتراپی و دولتها به رعایت استانداردها در آموزش و درمان
- تشویق انجمنهای فیزیوتراپی و دولتها به ارتباط و تبادل اطلاعات با یک دیگر در امور فیزیوتراپی
- تشویق در جهت بالا بردن انجمنهای فیزیوتراپی و پشتیبانی یا سازمانهایی که در جهت بهبود جایگاه فیزیوتراپیستها تلاش میکنند.
- برنامه ریزی در جهت برگزاری کنگره های بینالمللی فیزیوتراپی
- معرفی فیزیوتراپی در ابعاد بینالمللی
- همکاری با سازمانهای ملی و بینالمللی
- اظهار نظر در خصوص مسائلی که بر سلامت تأثیر گذار میباشند.
- فعالیتهای قانونمند در جهت بالا بردن WCPT
گردآوری : بخش فرهنگ و هنر پادشا
منابع :
fa.wikipedia.org
barzkar2.blogfa.com
physioclinic.ir
ویدیو : 8 سپتامبر؛ روز جهانی فیزیوتراپی