یازدهمین بزرگداشت روز ملی صنعت چاپ برگزار شد : یازدهمین جشنواره صنعت چاپ ...
یازدهمین جشنواره صنعت چاپ ایران شب گذشته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، همراه با تقدیر از پیشکسوتان عرصه چاپ در تالار وحدت برگزار شد.
مراسم بزرگداشت روز ملی صنعت چاپ عصر روز گذشته، با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سرپرست امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «حجت الاسلام والمسلمین اكرامی» عضو كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و جمعی از پیشكسوتان صنعت چاپ در تالار وحدت برگزار شد.
«سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم بزرگداشت روز ملی صنعت چاپ، طی سخنانی گفت: وزارت ارشاد به بعد محتوایی صنعت چاپ نظر بسیاری دارد و این مساله به معنی بی توجهی نسبت به اقتصاد این صنعت است. صنعت چاپ در طول تاریخ فراز و نشیب های فراوانی داشته و امروز هم که عطش زیادی برای شناخت آرمان های انقلاب اسلامی در جهان وجود دارد، باید به این صنعت هم توجه بیشتری صورت گیرد.
لزوم اهتمام صنعتگران حوزه چاپ
وی به گردش ۸۰۰ میلیارد دلاری صنعت چاپ در قیاس با رقم ۴۵۰ میلیارد تومانی صنعتی مهمی مانند گردشگری بر لزوم اهتمام بیشتر صنعتگران حوزه چاپ اشاره و بیان کرد: وزارت ارشاد با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت برخی مشکلات ساختاری این صنعت را برطرف می کند. در حوزه چاپ سختگیری های زیادی در زمینه صدور مجوز به چاپخانه های دولتی صورت می گیرد و بنای دولت بر این است که هر چه می تواند فعالیت های حوزه چاپ را به بخش خصوصی واگذار کند.
وعده های معاون فرهنگی وزیر ارشاد درباره صنعت چاپ
در این مراسم همچنین «بهمن دری» معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به وعده هایی که در مراسم سال گذشته روز صنعت چاپ داد، اشاره کرد و گفت: امسال یکی از مهمترین وعده ها که تشکیل شورای سیاستگذاری صنعت چاپ بود و از آرزوهای پیشکسوتان این صنعت به شمار می رفت، محقق شد.
وی با بیان این که متولی اصلی صنعت چاپ وزارت ارشاد نیست، بلکه باید وزارت صنعت، معدن و تجارت هم در رفع مشکلات صنف چاپ یاری کند، افزود: این گونه نیست که کشورهای دیگر دست روی دست هم گذاشته باشند و در چنین شرایطی ما باید به صورت مضاعف پیشرفت کنیم.
دری به شکل گیری کمیسیون رسیدگی به تخلفات در صنعت چاپ اشاره کرد و توضیح داد: این کمیسیون در عین این که باید با کمترین تخلفات هم برخورد کند، می تواند منشا برکات خوبی باشد و برخی اقدامات که ممکن است، حیثیت پیشکسوتان صنعت چاپ را لکه دار کند، بزداید.
معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد، همچنین از بررسی آئین نامه استانداردسازی چاپ نشریات و کتب در دستگاه های دولتی در هیات دولت خبر داد.
واگذاری چاپخانه های دولتی به بخش خصوصی
به گفته دری، لزوم واگذاری چاپخانه های دولتی به بخش خصوصی غیر قابل انکار است. او ادامه داد: برخی دستگاه های دولتی که خودشان چاپخانه دارند، باعث می شوند دست بخش خصوصی بسته و بازار آن راکد شود. تاکید داریم که چاپخانه های دولتی، باید به تشکل های صنفی و چاپخانه های خصوصی واگذار شوند.
وی همچنین با یادآوری پیش نویس تفاهم نامه ای که قرار است با هدف تحول و نوسازی صنعت چاپ کشور به امضای دو وزارتخانه ارشاد و صنعت، معدن و تجارت برسد، بیان کرد: در این تفاهم نامه حدود ۱۲ پیشنهاد داده بودیم که حدود ۸ محور آن مورد تایید دوستان وزارت صنایع قرار گرفت و امیدواریم این تفاهم نامه به زودی به امضای دو وزیر برسد.
در انتهای این مراسم تعدادی از پیشکسوتان و فعالان صنعت چاپ؛ یعنی سید جلال کتابچی، اسماعیل توانا، محمود شیخیان، ناصر احدی و محمد عربستانی با اهدای لوح تقدیر و جوایز نقدی تجلیل شد..... /شبکه خبری برنا
ویدیو : یازدهمین بزرگداشت روز ملی صنعت چاپ برگزار شد