کنتورهای سه تعرفه‌ای برق در... :     کنتورهای سه تعرفه‌ای برق در منازل نصب ...



 

 

کنتورهای سه تعرفه‌ای برق در منازل نصب می‌شود

 

 

سپاهان سقف تهران نمایندگی قیمت تعرفه , تعرفه اینترنت مخابرات , تعرفه های اینترنت ایرانسل

 

 

وزیر نیرو از اختصاص اعتبار ۱۲۰ میلیارد ریالی برای تعویض کنتورهای برق در سال جاری خبرداد و اعلام کرد به‌کارگیری کنتورهای سه تعرفه‌ای برق در منازل مسکونی در دستور کار قرار گرفت.

 


مجید نامجو در گفتگو با مهر گفت: وزارت نیرو قصد دارد با توجه به ضرورت تعویض کنتورها، بخش عمده ای از این رقم را برای به کارگیری کنتورهای سه تعرفه ای هزینه کند.

 


وزیر نیرو افزود: کنتورهای سه تعرفه ای با توجه به شرایط کشور و میانگین مصرف کل جامعه در زمانهای مختلف و براساس سه تعرفه تنظیم شده است که بهای برق مصرفی را در سه زمان کم باری، میان باری و اوج بار محاسبه و در قبوض مشترکان ثبت می کند.

 


وی تصریح کرد: به کارگیری این کنتورها در راستای مدیریت مصرف و با هدف کاهش خاموشی و افت ولتاژ صورت می گیرد.

 


این تصمیم را وزارت نیرو در شرایطی اتخاذ کرده است که دولت در نظر دارد در سایه اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، بهای برق مصرفی مشترکان را به قیمتهای واقعی نزدیک تر کند.

 


بر این اساس، اقتصاد خانواده اینگونه ایجاب می کند که مصارف به ساعات کم باری یا حداکثر میان باری انتقال یابد تا بتوان مبلغ کمتری را برای برق مصرفی پرداخت کرد.

 


در این راستا یکی از روشهای مدیریت این موضوع استفاده از کنتورهای سه زمانه است. این کنتورها براساس برنامه ریزی انجام شده، هزینه برق مصرفی را براساس کیلووات ساعت در سه زمان مذکور محاسبه می کنند.

 


در عین حال، با توجه به اینکه تعرفه بهای برق در هر یک از زمانها دارای تفاوتی چشمگیر است، لذا برنامه ریزی برای استفاده بیشتر از انرژی برق در ساعات کم باری، تامین کننده منافع مشترک خواهد بود.

 


براساس قانون، بهای برق مصرفی در ساعات میان باری به صورت معمولی و منطبق بر مصوبات اعلام شده محاسبه می شود اما قیمت برق در ساعات اوج بار، به ازای هر کیلووات ساعت ۲.۵ برابر بیش از زمان معمولی است. از سوی دیگر، بهای انرژی برق مصرف شده در ساعات کم باری، ۷۵ درصد کمتر از قیمت پایه محاسبه شده در زمان میان باری است.

 


به عبارت دیگر، اگر بهای هر کیلووات ساعت برق مصرفی ۱۶۰ ریال (مطابق با قیمت های تکلیفی فعلی) باشد، مبنای محاسبه یک کیلووات ساعت برق مصرف شده در ساعات اوج بار ۴۰۰ ریال و در زمان کم باری حدود ۵۳ ریال است. این تفاوت قیمت، خود عاملی برای سوق دادن مصرف کنندگان به سمت مدیریت مصارف خود و سوق دادن آن به سمت مصرف در ساعات کم باری و میان باری است.

 


بر همین اساس هر مشترک می تواند با برنامه ریزی در زمان استفاده از وسایل برقی، هم منافع مادی خود را بعد از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها تضمین کند و هم از هدرروی این نعمت خدادادی جلوگیری کند.

 


گزارش مهر حاکی از آن است که در نیمه اول هر سال، ساعات کم باری در شبانه روز از ۲۳ تا ۷ صبح (به مدت ۸ ساعت)، ساعات میان باری از ۷ صبح تا ۱۹( به مدت ۱۲ ساعت) و ساعات اوج بار از ساعت ۱۹ تا ۲۳ (به مدت ۴ ساعت) است.

 


در نیمه دوم سال، ساعات کم باری در شبانه روز از ۵ صبح تا ۱۷ (به مدت ۱۲ ساعت)، ساعات میان باری از ۱۷ تا ۲۱ ( به مدت ۴ ساعت) و ساعات اوج بار از ۲۱ تا ۵ صبح ( به مدت ۸ ساعت) است.

 


به عنوان مثال، اگر یک مشترک در ۲۴ ساعت شبانه روز، ۲۰ کیلو وات ساعت برق مصرف کند و دارای کنتور سه تعرفه ای باشد، کنتور مصرف برق این مشترک را به سه بخش تقسیم می کند به نحوی که مصرف ساعات میان باری برابر X کیلووات ساعت معادل A تومان، مصرف ساعات اوج بار برابر Y کیلووات ساعت معادل B تومان و مصرف ساعات کم باری برابر Z کیلووات ساعت معادل C تومان خواهد بود.

 


در مجموع بهای برق مصرفی این مشترک ( A+B+C) تومان خواهد بود که به طور قطع متفاوت با یک رقم کلی است که هم اکنون به ازای هر کیلووات ساعت به قیمت تمام شده و سوخت یارانه ای ، محاسبه می شود.

 


در حقیقت با کنتورهای فعلی، اگر مشترکی در ساعات اوج بار مصرف خود را کنترل و به ساعات میان باری یا کم باری منتقل کند، به طور قطع قیمتی یکسان با مشترکی می پردازد که بیشترین مصارف خود را به ساعات اوج بار منتقل می کند..../  خبرگزارى مهر

 

 


ویدیو : کنتورهای سه تعرفه‌ای برق در...