مهمانپرست: زمان مذاکره با 1+5 تعیین شد/ صالحی : فکر میکنم که مشکل حل میشود :
مهمانپرست خبر داد: زمان مذاکره با 1+5 تعیین شد
رامین مهمانپرست سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در نشست هفتگی خود صبح روز سهشنبه به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
به گزارش (ایسنا) وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اقدامات تروریستی علیه شیعیان پاکستان گفت: متاسفانه اقدامات تروریستی در کشورهای منطقه جان مردم بیگناه را به خطر انداخته است ما از دولت پاکستان انتظار داریم که تلاش بیشتری برای مقابله با تروریسم به خرج دهد و همه کشورهای منطقه برای ریشهکن کردن این پدیده شوم باید همکاری کنند.
مهمانپرست اضافه کرد: حتما سازمان همکاریهای اسلامی میتواند نقش جدی در بسیج کشورهای منطقه برای مقابله با این مساله داشته باشند تروریسم حاصل دخالتهای کشورهای خارجی در منطقه است برای دستیابی به اهداف سیاسی خود این پدیده شوم را ایجاد کردند و میبایست با کمک کشورهای منطقه این مساله ریشهکن شود.
وی درباره بحران مالی خاطر نشان کرد: ما مواضع خود را در آینده نزدیک به شکل دقیق اعلام میکنیم اصول سیاست خارجی کشور ما براساس احترام به تمامیت ارضی کشورها است و اینکه گروههای مسلح با حمایت کشورهای خارجی ثبات و امنیت کشورها را به خطر میاندازند نباید مورد حمایت قرار گیرند همان مشکلی که در منطقه خاورمیانه با آن روبرو هستیم و در سوریه گروههای مسلحی مشغول بیثباتی و ناامنی در این کشور هستند و متاسفانه برخی از کشورهای غربی از آنها حمایت میکنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تصریح کرد: ما معتقدیم باید ثبات و امنیت برقرار شده و تمامیت ارضی کشورها مورد احترام قرار گیرد و هرگونه مطالبات مردمی از طریق روند دموکراتیک و روشهای مردم سالارانه تامین شود.
مهمانپرست درباره مذاکرات ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: همانطور که در گذشته اطلاعرسانی شده بود فردا دور جدید مذاکرات میان نمایندگان کشورمان و آژانس در ایران برگزار میشود. این مذاکرات در چارچوب فنی و حقوقی خود دنبال میشود نشستهایی که تاکنون برگزار شده مثبت تلقی شده است و امیدواریم در این نشست تفاهم کلی حاصل شود همانطور که معاون آقای آمانو، رییس هیات مذاکرهکننده از طرف آژانس مذاکرات را در گذشته مثبت تلقی کرده بوده و اعلام کرده که میتوان در این نشست میتوان به یک توافق جامعی دست یافت.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده است که برای مذاکرات سازنده آماده هستیم و امیدواریم با به رسمیت شناخته شدن تمام حقوق هستهیی کشورمان این مذاکرات هرچه سریعتر به نتیجه برسد و برای اقدامات احتمالی و نگرانیهایی که ممکن است به لحاظ فنی وجود داشته باشد آمادگی رفع این ابهامات و نگرانیها را داریم.
مهمانپرست همچنین در مورد درخواست سازمان بینالمللی انرژی اتمی برای بازدید از سایت پارچین گفت: ما برای همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بیشترین تلاشها را انجام دادهایم ما عضو آژانس هستیم و معاهده انپیتی را امضا کردهایم و جز اولین کشورهای بودهایم که این معاهده را امضا کردیم و به آن پایبند هستیم.
وی تاکید کرد: مذاکرات ما و آژانس باید چارچوب حقوقی و فنی داشته باشد و بر این اساس تاکنون نشستهای مختلفی برگزار شده است. ما از آژانس میخواهیم فعالیتهای ما را به رسمیت بشناسند و طبیعی است اگر آنها نیز نگرانیهای داشته باشند آمادگی داریم این ابهامات را برطرف کنیم و این در یک مجموعه کامل قابل انجام است ما قبلا هم توافقی با آژانس انجام دادیم که در آن زمان اعلام کردیم همه نگرانیها و سوالهایی که آژانس درباره فعالیتهای صلحآمیز کشورمان دارد یکجا ارائه دهد و ما نسبت به رفع ابهامات اقدام خواهیم کرد و در ازای حل همه این ابهامات پرونده هستهیی ما روال طبیعی خود را باید دنبال کند و مباحثی که درباره فعالیتهای ما مطرح است پایان یابد با وجود اینکه زودتر از زمان مورد توافق همه سوالات آژانس را پاسخ دادیم و آژانس رسما به رفع ابهامات تاکید کرد اما به توافقی که انجام شده بود عمل نکرد که بهانه آژانس ادعاهای غیر مستند مقامات آمریکایی بود.
وی ادامه داد: این یک تجربهای بود که اگر قرار باشد ما به توافقی برسیم باید طرف مقابل تعهداتش کامل مشخص باشد اگر قرار باشد هر روز راجع به نقطهای از ایران ادعاهایی صورت گیرد و به بهانه آن بخواهند همه مراکز نظامی ما را مورد بازدید قرار دهند و نهایتا هیچ تعهدی نسبت به فعالیتهای هستهیی صلحآمیز ما نداشته باشند این وضعیت انتها نخواهد داشت.
مهمان پرست تاکید کرد: پارچین منطقه نظامی است و به همین دلیل فعالیتهای خود را ادامه میدهد و هیچ ارتباطی به فعالیتهای هستهیی ندارد قبلا دو بار توسط آژانس این منطقه بازدید شده است به هرحال هر بحثی که وجود داشته باشد در نشست مقامات ایران و آژانس بینالمللی مطرح میشود در یک همکاری کامل هم باید حقوق کامل هستهیی ما به رسمیت شناخته شود و هم میتوان نسبت به رفع ابهامات و نگرانیها در چارچوبهای مشخص به توافق رسید.
مهمانپرست همچنین درباره آخرین اخبار مذاکرات ایران و 1+5 گفت: هفته گذشته ایران پیشنهادات خود را درباره زمان و مکان مذاکرات اعلام کرد و شب گذشته خانم اشمید تماسی با آقای باقری داشتند و در این گفتوگوی تلفنی درباره زمان مذاکرات بعدی توافق کردند، البته قرار شد که معاون خانم اشتون در اسرع وقت پاسخ کشورهای 1+5 درباره محل مذاکرات را هم اعلام کند تا بتوانیم مذاکرات را از سر بگیریم و دنبال کنیم.
وی افزود: ما در مذاکرات مسکو همه پیشنهاداتمان را به 1+5 اعلام کردیم آنها فرصت خواستند تا به این پیشنهادات پاسخ دهند و پیشنهادات را مثبت و سازنده عنوان کردند حدود شش ماه از آن تاریخ میگذرد و تاکنون ظاهرا آمادگی برای ادامه گفتوگوها و پاسخ به پیشنهادات ما را نداشتند امیدواریم هر چه سریعتر به توافق نهایی برسند.
وی در مورد اینکه آیا زمان توافق شده اواخر ژنوایه خواهد بود؟ گفت: موقعی که مکان مذاکرات مشخص شد زمان و مکان را با هم اعلام می کنیم./ایسنا
صالحی با اشاره به مذاکرات 5+1: فکر میکنم که مشکل حل میشود
ورلد پالیسی جورنال نوشت: سه روز قبل، یوکیو آمانو- رئیس آژانس بینالمللی انرژی هستهای، در یک کنفرانس خبری در توکیو با اشاره به مذاکرات آینده با ایران گفت: «من لزوماً خوشبین نیستم و چشماندازها هم چندان درخشان نیست».
به گزارش سرویس انتخاب ؛ این شاید نخستین بار باشد که مسئولان آژانس، آن هم در زمانی که دور تازهای از مذاکره میان ایران و گروه ١+٥ در راه است، با چنین دلسردی سخن میگویند.
با این وجود، بازرس ارشد آژانس- هرمان ناکرتس بلژیکی، وقتی حدود یک ماه قبل از مأموریت تهران بازگشت اعلام کرد که به امضای توافقی با ایران اطمینان دارد؛ این توافق میبایست اجازه میداد که همۀ ابهامات و ایرادهایی که آژانس به فعالیتهای اتمی ایران دارد و همۀ ابهامات پرونده، یک به یک و با دقت مورد بررسی قرار گیرد.
مرکز پارچین یکی از این "ابهامات" است که آژانس در بازدید آن اصرار دارد.
اما واکنش اخیر مقامات ایرانی، امید دستیابی به توافق را ضعیف کرد. از جمله فریدون عباسی دوانی- رئیس انرژی اتمی ایران، تلویحاً امکان بازدید از پارچین را ناممکن دانست.
بدین ترتیب، به گفتۀ یک دیپلمات غربی «احتمال رسیدن به توافق بسیار کم است»، زیرا «موارد اختلاف فراوانند». با این حال، روز چهارشنبۀ آینده بازرسان آژانس بار دیگر به تهران خواهند رفت تا مقامات ایرانی را به امضای توافقنامۀ مذکور متقاعد کنند.
مأموریت آنان بدون شک از سوی قدرتهای غربی دنبال خواهد شد. در واقع سفر هیئت آژانس به تهران میتواند بر مذاکرات آینده میان تهران و گروه ١+٥ تأثیر داشته باشد. تاریخ دقیق این مذاکرات معلوم نیست اما خبرگزاریهای روس گفتهاند که به احتمال زیاد، دور جدید گفتگوها اواخر ماه ژانویه در استانبول برگزار خواهد شد. این در حالی است که از نظر تهران، هرگونه امتیاز دادن به طرف مقابل باید مشروط به کاهش تحریمها باشد. قدرتهای غربی هم که به خوبی فهمیدهاند تحریمها تا چه حد به ایران گران آمده است، بر خلاف سالهای قبل اشتیاق چندانی به مذاکره نشان نمیدهند.
به رغم مشکلات، علی اکبر صالحی- وزیر خارجۀ جمهوری اسلامی، در گفتگویی با "ورلد پالیسی جورنال" ابراز خوشبینی میکند و میگوید «فکر میکنم که مشکل حل میشود».
او همچنین بار دیگر تأکید میکند که «مقام معظم رهبری فتوایی را صادر کردهاند که تولید و استفاده از سلاح هستهای را ممنوع اعلام می کند»./انتخاب
ویدیو : مهمانپرست: زمان مذاکره با 1+5 تعیین شد/ صالحی : فکر میکنم که مشکل حل میشود