مجلس حال تربیت بدنی را گرفت! : عصرایران - چالش بر سر "بخش ورزش برنامه پنجم ...
عصرایران - چالش بر سر "بخش ورزش برنامه پنجم توسعه" مدت ها پیش از آغاز بررسی آن در صحن علنی مجلس شورای اسلامی یعنی از زمانی که نمایندگان مجلس مشغول بررسی لایحه بودجه سال 89 بودند، آغاز شد؛ جایی که گروهی از نمایندگان مجلس وعده 5 برابر شدن بودجه ورزش توسط علی سعید رییس سازمان تربیت بدنی را رد می کردند.
حتی حجت الاسلام یحیی زاده که رئیس کمیته تربیت بدنی مجلس است ، با رد 5 برابر شدن بودجه ورزش چنین توافقی را در صحن علنی مجلس از اصل غیرقابل قبول می دانست.
در این میان کار بدانجا رسید که شایع شد علی سعیدلو به دلیل ناراحتی از عدم تخصیص بودجه مورد تقاضای خود استعفا می کند؛ موضوعی که رئیس سازمان ورزش آن را تکذیب کرد.
در کنار ابهامات موجود در میزان تحقق بودجه سال 89 توسط سازمان تربیت بدنی ، امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سومین روز بررسی جزئیات برنامه پنجم توسعه به موضوعی رای دادند که سازمان تربیت بدنی را ناگزیر می سازد برنامه های توسعه ورزش حرفه ای را بازتعریف کنند.
نکته جالب در رد پیشنهاد دولت در مورد ورزش در برنامه پنجم توسعه حضور "بزرگان مجلس "در مخالفت بود که اگر نگوییم برای اولین بار رخ داد از معدود دفعاتی بود که نمایندگانی نظیر باهنر و توکلی به مباحث ورزشی در مجلش کشیده شدند.
در بررسی ورزشی لایحه برنامه پنجم، با تصویب ماده 16 لایحه برنامه دولت را مكلف كردند كه به منظور توسعه ورزش همگانی، قهرمانی و توسعه زیرساختهای ورزشی اعتبارات تملك داراییهای سرمایهای و هزینهای مورد نیاز را در "ردیفهای مستقل" در قالب بودجههای سنواتی منظور نماید.
همچنین دولت مكلف شد اعتبار مورد نیاز برای پرداخت تسهیلات در قالب وجوه اداره شده، یارانه سود و كارمزد و یا كمكهای بلاعوض به متقاضیان بخش خصوصی و تعاونی برای احداث، توسعه و تكمیل واحدهای ورزشی را در ردیف مستقل بودجهای سنواتی پیشبینی نماید.
طبق تبصره این ماده، پرداخت هرگونه وجهی از محل بودجه كل كشور به هر شكل به ورزش حرفهای ممنوع است.
طی بررسی این ماده، ابتدا پیشنهاد بازگشت به لایحه دولت كه طی آن دستگاههای اجرایی را مكلف میكرد یك درصد اعتبارات خود را به تربیت بدنی اختصاص دهند، مطرح شد كه محمدرضا باهنر در این خصوص به مغایرت این امر با اصول 52 و 53 قانون اساسی اشاره و خاطرنشان كرد: اینكه گفته شده یك درصد سرجمع اعتبارات دستگاههای اجرایی به تربیت بدنی داده شود یعنی شورای عالی امنیت ملی، نیروهای مسلح و... نیز دستگاه اجرایی هستند، اما اینها ربطی به تربیت بدنی ندارند.
به گفته باهنر، با این كار ، هم برنامهنویسی و بودجه نویسی مختل میشود و هم ارقام در جایی كه قانون مشخص كرده است هزینه نمیشود.
گرچه هنوز سازمان تربیت بدنی به طور مشخص اعلام نکرده است که به چه میزان از بودجه سال جاری خود را از معاونت برنامه ریزی راهبردی ریاست جمهوری یا همان سازمان برنامه سابق دریافت کرده است اما با این مصوبه عملا بخش زیادی از یک درصد بودجه دستگاه های اجرایی که هزینه ورزش قهرمانی می شد با مشکلات قانونی بیشتری برای ورود به چرخه ورزش ،روبرو شده است.
با این حال به نظر می رسد بودجه "سالی 1003 میلیارد تومان" ورزش با چالش های بسیار زیادی در تحقق روبرو می شود و از این رو باید گفت که این روزها ، سعیدلو ، قطعاً حال و روز خوشی ندارد.../عصرایران
ویدیو : مجلس حال تربیت بدنی را گرفت!