لوزه خطرناك كودكان : غم انگیز است دیدن كودكی كه در خواب به سختی نفس می كشد، ...



سنگ لوزه , لوزه , لوزه سوم

غم انگیز است دیدن كودكی كه در خواب به سختی نفس می كشد، خرخر می كند و دهانش نیمه باز مانده است تا بتواند هوا را از راه دهان تنفس كند، همین كودكان هستند كه احتمالا از شرایط شان می شود نتیجه گرفت لوزه سومشان راه بینی شان را به میزان دوسوم بسته است و درچنین وضعیتی پس از ۲ سالگی و در صورت تایید پزشك باید جراحی شوند.

پیش از آن كه بخواهیم در این گزارش درباره جراحی لوزه سوم به شما هشدار بدهیم باید اول بدانید كه لوزه سوم چیست و در بدن انسان ها به چه كار می آید.

لوزه سوم، در واقع جزئی از بافت ایمنی بدن محسوب می شود و در حفاظت از بدن در برابر بیماری ها بخصوص در خردسالی نقش دارد، به طوری كه پژوهش ها نشان می دهد اگر در خردسالان زیر ۲ سال وجود نداشته باشد آنها را با مشكلات جدی در خصوص سلامت مواجه می كند، اما این لوزه معمولا با بزرگ شدن انسان ها كوچك می شود و پس از مدتی دیگر قابل مشاهده هم نیست و با افزایش سیستم ایمنی بدن، اهمیت خودش را در محافظت از بدن از دست می دهد.

دكتر علیرضا جعفری، دبیر انجمن متخصصان گوش، حلق و بینی درباره انواع لوزه ها توضیح می دهد: ۲ نوع لوزه در بدن انسان وجود دارد، یكی لوزه های كامی كه وقتی دهان باز می شود آنها را می بینیم و دیگری لوزه سوم كه داخل دهان پشت خروجی بینی و زبان كوچك است و در معاینه معمولی دیده نمی شود.

او با بیان این كه برای بررسی لوزه سوم باید رادیوگرافی كرد، می افزاید: در مورد لوزه های اصلی و كامی وقتی در یك فصل برای فردی بیش از ۳ بار گلودرد چركی شدید به همراه تب ۴۰ درجه كه در آن نتواند غذا بخورد پیش آید باید لوزه عمل شود.

همچنین اگر فرد دچار آبسه لوزه یا مشكوك به سل لوزه باشد.

جعفری تصریح كرد: بزرگی خود لوزه به تنهایی نیاز به عمل جراحی ندارد، مگر این كه این لوزه ها آنقدر بزرگ شده باشند كه راه تنفس را ببندند كه در این صورت لوزه باید عمل شود.

این متخصص گوش، گلو و بینی ادامه می دهد: اگر بیمارانی كه تشخیص داده شده است باید جراحی شوند، جراحی نشوند نوع بیماری شان به مرور روی فك دندانی آنها اثر منفی خواهد گذاشت. عارضه دیگر این مشكل ترشح مایع در هر دو گوش و كاهش شنوایی است.

به گفته او، لوزه هایی كه در حد متوسط هستند و گاهی سرما می خورند نیازی به عمل جراحی ندارند چون خود لوزه ها جزو سیستم لنفاوی بدن هستند و در كودكان نقش ایمنی و جلوگیری از عفونت را بازی می كنند لذا توصیه می شود لوزه اصلی تا ۵ سالگی عمل نشود مگر این كه خیلی شدید باشد و راه نفس را ببندد.

پس از جراحی به چه نكاتی باید توجه كنید؟

شاید شما هم از آن گروه پدر و مادرهایی باشید كه خیال می كنند می شود با به تاخیرانداختن این جراحی آن را به دست فراموشی سپرد و بزرگ شدن غیرطبیعی لوزه سوم را در كودكتان نادیده بگیرید به این امید كه این عارضه خود به خود خوب شود، اما شاید اگر از عوارض آن آگاه شوید نظرتان عوض شود.

دكتر جابر قرشی، جراح پلاستیك بینی و صورت درباره عوارض بزرگ شدن لوزه ها و بخصوص لوزه سوم به مواردی چون عفونت های مكرر گوش میانی و سینوس ها، تحریك مزمن گلو، مشكل در تغذیه و اكسیژن رسانی به بدن كه در نهایت منجر به نقص در فرآیند رشد می شود، اشاره می كند و می افزاید: امكان دارد بزرگی لوزه ها بویژه لوزه سوم باعث جمع شدن مایع پشت پرده گوش و ایجاد مشكلاتی برای كودك شود.

این جراح پلاستیك بینی و صورت به نكاتی كه باید پس از جراحی رعایت شوند اشاره می كند و توضیح می دهد: بیمار پس از جراحی تا ۶ ساعت باید از خوردن و آشامیدن پرهیز كند و تا ۱۰ روز پس از جراحی نیز باید غذاهای سرد و نرم بخورد.

وی می افزاید: تب شدید بیمار در روز دوم و كمی گوش درد در روزهای پنجم و ششم و بوی بد دهان تا چند روز پس از جراحی طبیعی است، ضمن آن كه پس از عمل احتمال دارد بیمار تا مدتی احساس گلودرد كند كه به دلیل زخم داخل گلوی اوست، اما در این شرایط پرهیز از غذا خوردن درست نیست چون خوردن غذا باعث التیام سریع تر زخم می شود.... / گزارش : جام جم آنلاین

 

 


ویدیو : لوزه خطرناك كودكان