علت سخنرانی نکردن روحانی در روز قدس : اخبار سیاسی - رئیس شورای سیاستگذاری ...
اخبار سیاسی - رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه تشریح کرد
علت سخنرانی نکردن روحانی در روز قدس
سخنرانی رییس جمهور در نماز جمعه روز قدس الزامی نیست
حجتالاسلام و المسملمین تقوی در نشستی خبری در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر این که طی چند سال گذشته همواره رئیس جمهور به عنوان سخنران پیش از خطبه بوده است، ولی امسال شاهداین موضوع نبودیم و آیا این علت خاصی داشت گفت: این مصوبه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه نیست که حتما رئیس جمهور به عنوان سخنران پیش از خطبه در روز راهپیمایی روز قدس باشد. البته در چند سال گذشته رئیس جمهور، سخنرانی میکردند همانطور که پیش از آن رئیس مجلس به عنوان سخنران پیش از خطبه بودند، ولی قاعدهای نبوده که حتما رئیس جمهور سخنران باشد.
وی افزود: البته ما از آقای روحانی نیز دعوت کردیم، که ایشان به عنوان سخنران پیش خطبه در این مراسم حضور داشته باشند، ولی آقای رئیس جمهور به خاطر گرفتاری که داشتند نتوانستند برنامهی خود را تنظیم کنند.
تقوی با تاکید دوباره مبنی بر این که دستور العمل نداریم که حتما در روز قدس رئیس جمهور سخنرانی کند، گفت: تصمیم گیری در مورد سخنران پیش از خطبه نماز جمعه با ستاد نماز جمعه است و به طور کلی ستاد نماز جمعه از سخنرانان به عنوان سخنران پیش از خطبه دعوت میکند گرچه در برخی از موارد نیز با امام جمعه هماهنگ میشود، بنابراین در ارتباط با این موارد شورای سیاستگذاری ائمه جمعه دخالت ندارد.
وی افزود: البته برخی از مسئولان نیز خودشان تقاضا میکنند که به عنوان سخنران پیش از خطبه در نماز جمعه برای ارائه گزارش و صحبت با مردم حضور پیدا کنند؛ مثلا چندی پیش وزیر نیرو درخواست کردند که در نماز جمعه سخنرانی کنند و این امر محقق شد . اکنون نیز تعداد زیادی از مسئولان هستند که تقاضا برای سخنرانی در نماز جمعه به عنوان سخنران پیش از خطبه داشتند که از جمله آنها وزیر کار است که ان شاء الله در ارتباط با ایشان نیز برای سخنرانی وقت میگذاریم.
ستاد نماز جمعه در جریان علت ممنوع الخروجی مولوی عبدالحمید نیست
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایسنا، مبنی بر این که برخی از سایتهای خبری مدعی شدهاند که مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل تسنن زاهدان، ممنوعالخروج شده، آیا شمادر جریان این موضوع هستید ؟ گفت: ما در جریان این موضوع نیستیم و این در حوزهی کاری ما نیست و شما باید این موضوع را از نهادهای مسئول بپرسید و ربطی به ما ندارد و ما در جریان صحت یا عدم صحت این موضوع نیستیم.
امامان جمعه باید از طرف ولی امر نصب شوند
تقوی در ادامه این نشست که به مناسبت 5 مرداد سالگرد تاسیس نهاد نماز جمعه برگزار شد، با بیان این که یکی از دستاوردهای ارزشمند انقلاب اسلامی اقامهی نماز جمعه در ایران اسلامی است گفت: نماز جمعه یکی از عباداتی است که شرع مقدس برای یک هدف بسیار بالا آن را برای مسلمانان واجب کرده است.
وی با یادآوری اینکه نماز جمعه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران اقامه نمیشد، چرا که باید حاکم اسلامی نماز جمعه را اقامه کند، ادامه داد: با پیروزی انقلاب اسلامی حکومت اسلامی، شکل گرفت و با گذشت تقریبا 5 ماه از پیروزی انقلاب اسلامی به دستور حضرت امام و به امامت حضرت آیتالله طالقانی این روحانی مجاهد اولین نماز جمعه در تهران اقامه شد و حکم حضرت امام برای آیتالله طالقانی در 5 مرداد 1358 صادر شد و نماز جمعه دردانشگاه تهران اقامه شد.
وی با بیان اینکه یکی از شرایط امامان جمعه این است که از طرف ولی امر نصب شوند، ادامه داد: از تاریخ 5 مرداد به بعد شهرهای بزرگ نیز درخواست کردند که نماز جمعه در آن شهرها اقامه شود و هر شهر و استانی که چنین درخواستی را داشت به دفتر امام مراجعه میکرد. دفتر نیز آن درخواست را میگرفت و بعد از بررسی امام جمعهای را برای آن شهر معرفی میکرد.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ادامه داد: این کار و درخواستها توسعه پیدا کرد به حدی که دفتر امام دیگر نمیتوانست پاسخگوی این درخواستها باشد، بنابراین با حضور چند نفر به عنوان نمایندهی امام دفتری در قم در این ارتباط تشکیل شد. این افراد موضوع نماز جمعهها را پیگیری میکردند واز طرف امام ماموریت داشتند که افراد مناسب را تعیین کنند و این کار به سرعت توسعه پیدا کرد.
وی با بیان اینکه بیش از 300 شهر در دوران حضرت امام دارای نماز جمعه شدند، افزود: بعد از رحلت امام (ره) مقام معظم رهبری با همان تلاش وجدیت کار را دنبال کردند و در زمان ایشان ، شورایی به نام شورای سیاستگذاری ائمه جمعه که اعضای آن 7 نفر بودند و هستند، تشکیل شد. که حکم این افراد از طرف رهبری صادر میشود. و یک نفر نیز با حکم دیگری به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری فعالیت میکند.
وی با اشاره به چگونگی انتخاب ائمه جمعه گفت: ائمه جمعهای که بخواهند این مسئولیت را بر عهده بگیرند، باید مراحل گزینشی را طی کنند و شورا صلاحیت علمی آن ها را باید تایید و تصویب کند و رئیس شورا که متولی نهاد نماز جمعه و اداره امور نماز جمعه است، حکم امام جمعه را صادر میکند.
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با بیان اینکه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه دارای معاونتهایی است که امور نماز جمعه را بر عهده دارند و به رئیس شورا کمک میکنند، ادامه داد: یکی از این معاونتها، معاونت گزینش برای امام جمعه است کسانی که میخواهند در این حوزه مشغول به کار شوند، باید امتحان ورودی بدهند و در مصاحبه شرکت کنند و بر روی سوابق علمی آنها تحقیقات صورت میگیرد.
امامان جمعه باید از نظر علمی در سطح بالایی باشند
وی با بیان اینکه ما نیروهای خود (ائمه جمعه را ) از حوزه های علمیه میگیریم و حوزه تنها جایی است که نیرو برای ما تربیت میکند، گفت: امامان جمعه باید از نظر علمی در سطح بالایی باشند و حداقل 2 سال درس خارج در حوزههای علمیه گذرانده باشد.
تقوی تصریح کرد:بعد از این بررسی که این فرد دارای چه درجهی علمی و دارای چه توانمندیهایی است و برای چه فرهنگی مناسب است، حکم وی صادر میشود.
وی همچنین به فعالیت معاونت امور استانها در این شورا اشاره کرد و گفت: این معاونت مقدمات معرفی آن شخص را در آن شهر و منطقه فراهم میکند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه به فعالیت معاونت بازرسی این شورا نیز اشاره کرد و گفت: کار نظارت بر امور ائمه جمعه و خطبهها بر عهده این معاونت است. در فصول مختلف چندین خطبه ائمه جمعه اخذ میشود، این خطبه ها توسط کارشناسان بررسی میشود و اگر لازم باشد تذکراتی داده می شود . مثلا اگر خطبه پیش از حد طولانی باشد و یا مطالبی که در خطبه مطرح شده دارای عمق چندانی نباشد به ائمه جمعه تذکر میدهیم.
وی با بیان اینکه در واحد ارزیابی و ارزشیابی کار ائمه جمعه با دقت مورد بررسی قرار میگیرد به فعالیت معاونت سیاسی بر این شورا نیز اشاره کرد و گفت: این معاونت اطلاعات و اخبار را گرد آوری و به ائمه جمعه ارسال میکند . البته ائمه جمعه از طریق سایت امامت نیز در بخش اطلاع رسانی به آنها کمک میشود و ما وظیفهی خود میدانیم که ائمه جمعه را در این زمینه کمک کنیم، چون برخی از امامان جمعه در شهرستانها حجم کارشان زیاد است و برخی از آنها نیز در شهرهای دور افتاده خیلی در جریان اخبار روز نیستند.
هیچگاه به ائمه جمعه تکلیف نمیکنیم که چه مطلبی را بگوید
تقوی تاکید کرد که ما هیچگاه به ائمه جمعه تکلیف نمیکنیم که چه مطلبی را بگوید و چه مطلبی را نگوید، البته اطلاعات در اختیار آنها میگذاریم و سعی میکنیم که آنها در جریان مسائل روز و اخبار اطلاعات با توجه به دسترسی های خبری که داریم باشند. اخبار جمع میشود و در گزارش هفتگی بعضا با تحلیل در اختیار آنها گذاشته میشود و این تحلیلها ارائه میشود تا سطح تحلیلهای ائمه جمعه افزایش پیدا کند؛ چراکه نماز جمعه یک امر سیاسی و عبادی است.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ادامه داد: مدیریت ما در سطح مدیریت پادگانی نیست، بلکه در سطح مدیریت علمایی و روحانیت تعریف شده است؛ چرا که مدیریت پادگانی پسندیده نیست وائمه جمعه نیز چهرههای فرهیخته وآگاهی هستند و همانطور که اشاره کردم ما وارد این موضوع نمیشویم که ائمه جمعه چه مطالبی را بگویند و یا نگویند.
تقوی همچنین به فعالیت معاونت فرهنگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه اشاره کرد و گفت: ما برای ائمه جمعه آموزشهای ضمن خدمت داریم؛ چرا که ائمه جمعه در حوزههای علمیه تنها برای ائمه جمعه شدن تربیت نشدهاند.
وی با بیان اینکه متاسفانه هنوز در حوزههای علمیه قم رشتهای به عنوان تربیت امامان جمعه دایر نشده است، گفت:ما معتقد هستیم، باید یک رشتهی علمی در ارتباط با تربیت امامان جمعه و جماعت در حوزه ایجاد شود، همانطور که دانشکدهی حقوق حقوقدان تربیت میکند، باید افرادی نیز در حوزه برای این موضوع تربیت شوند.
به 120 هزار امام جماعت نیاز داریم
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 60 هزار مسجد در کشور داریم که تقریبا یک سومشان امام جماعت دارند و بقیه امام جماعت ندارند، گفت: از سویی دیگر 60 هزار مسجد دیگر نیز نیاز داریم که ساخته شوند.
تقوی افزود: به طور کلی 120 هزار امام جماعت نیاز داریم که در یک منطقه و محل مشغول به فعالیت شوند و امور مسجد را بر عهده بگیرند با مردم منطقه ارتباط داشته باشند و فرهنگ دینی را گسترش دهند.
وی با بیان اینکه اگر مسائل فرهنگی را مسجد محور کنیم به موفقیت زیادی دست پیدا میکنیم، ادامه داد: متاسفانه آنگونه که باید به مساجد توجه شود، توجه نشده است.
وی با اشاره به اهمیت تربیت امامان جماعتی لایق و شایسته که از لحاظ علمی در سطح بالایی باشند با مسائل روز آشنا باشند و از جامعه شناخت داشته و دارای روحیه ارتباط با جوانان باشد، گفت: داشتن چنین ائمه جماعاتی مساجد را تقویت میکند و فرهنگ دینی در جامعه را گسترش میدهد.
در سال به 100 امام جمعه نیاز داریم
وی با بیان اینکه ما در نهاد نماز جمعه نیز نیاز به امام جمعه داریم، گفت: حداقل در سال به 100 امام جمعه نیاز داریم که وارد نهاد نماز جمعه شود. از طرف دیگر برای بخش عقیدتی و سیاسی ارگانهای نظامی نیز باید نیرو تربیت کنیم و افرادی که در این حوزه مشغول به کار میشوند، باید دارای نگاه و توانایی خاصی باشند که بتوانند در چنین محیط هایی کار کنند. ما گاهی امام جمعهای را گزینش کردهایم، از لحاظ علمی وتقوایی مورد قبول بوده به شهری معرفی شده، ولی چون کار اجتماعی نکرده و در این زمینه خیلی تجربه نداشته وقتی وارد کار شده چند ماه نگذشته نارضایتیهایی ایجاد شده. مثلا برخوردش تند بوده یا مطالبی را در خطبه مطرح کرده که نباید مطرح میکرده است.
تقوی با تاکید بر اینکه حوزهها باید بیش از در این زمینه فعالیت کنند و قدم بردارند و ما تا حوزههای محدود فاصله داریم، گفت: مثلا برای دانشگاهها در رشتهی معارف یا درآموزش و پرورش معلمان دینی باید در حوزه تربیت شوند.
تقوی در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگاران با بیان اینکه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا میتوانند موضوع پایاننامههای خود را نماز جمعه قرار دهند، ادامه داد: اگر موضوعی که انتخاب میکنند، موردنیاز ما باشد ما از آنها حمایت و استقبال میکنیم.
وی با بیان اینکه هم از حوزههای علمیه و هم از دانشگاه میخواهیم که به این موضوع بپردازند، در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: در نزدیک به 800 شهر نماز جمعه اقامه میشود و در کنار هر نماز جمعهای، ستادی وجود دارد. ما 32 هزار نیروی ستادی داریم که نیمی از آنها خواهران و نیمی از آنها برادران هستند. در روز جمعه در مصلیها حضور پیدا میکنند و مقدمات نماز جمعه را برای اقامه نماز فراهم میکنند.
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با بیان اینکه این عزیزان افتخاری کار میکنند و هیچکس حقوقی دریافت نمیکند، تصریح کرد : درواقع آنها خادمان نماز جمعه هستند و اکثرا از چهرههای موجه و متعهد هر شهر هستند.
وی در مورد وضعیت مصلیها نیز گفت: از 800 شهری که نماز در آن اقامه میشود در دوسوم از آنها محل مناسب برای اقامه نماز وجود ندارد و ما در زمستانها و تابستانها با مشکل روبرو میشویم.
تقوی با بیان اینکه از موقعی که در شورا حضور پیدا کردم، سعی کردیم نهضت مصلیسازی را شروع کنیم تاکید کرد: در 200 شهر در حال ساخت مصلی هستیم و با توجه به کاربرد مصلی ما نیاز به بودجه کلان داریم.
وی با تاکید بر اینکه روش قطرهچکانی ارتزاق بودجه برای مصلیها ما را به جایی نمیرساند، اظهارکرد: در لایحه بودجه سال 93 حدود 30 میلیارد تومان برای این موضوع اختصاص داده شده که این 30 میلیارد تومان برای 200 شهر خیلی کم است و میتوان با آن دو مصلی در دو شهر متوسط داشت.
تقوی با بیان اینکه در کنار اینکه مردم به فضای ورزشی، پارک و تفریحی احتیاج دارند، مومنین و متدینین نیز نیاز به مصلی دارند ادامه داد: کمکهای مردمی نیز در این زمینه وجود دارد، ولی امکانات مردم به حدی نیست که بتواند این ساختمانها را کامل کند.
وی افزود: از دولت محترم که یک دولت اسلامی است توقع داریم که مومنان و نمازگزاران را درنظر داشته باشند و رقمهایی را در لایحه بودجه بگذارند که باعث تقویت نماز جمعه شود.
رییس شورای سیاستگذاری اائمه جمعه با بیان اینکه در برخی از شهرستانها مردم در آفتاب داغ روی آسفالت مینشینند و نماز میخوانند و این باعث خجالت است گفت: امیدواریم این مشکل کمبود مصلی برای اقامه نماز با کمک دولت رفع شود.
تقوی همچنین در مورد وضعیت مصلی تهران نیز گفت: مصلی تهران نیز هنوز ساختمان آن تکمیل نشده و از لحاظ مالی و بودجهای نیاز زیادی دارد که به اتمام برسد. اکنون روزی 250 الی 300 کارگر، مهندس و کارفرما در آن مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه قرار شده نماز جمعه در مصلی اقامه شود گفت: البته بردن نماز جمعه در آنجا نیز با توجه به اینکه امر ساخت و ساز در حال صورت گرفتن است با مشکلاتی روبهرو است مثلا نهادهای امنیتی که حفاظت نماز را بر عهده دارند میگویند ما نمیدانیم زیر این مصالحی که در آن منطقه انباشته شده چه چیزی هست؟ و از سوی دیگر اگر بخواهند این مصالح را جمع کنند برای سازندگان مصلی مشکل ایجاد میشود. در حال حاضر به توافق رسیده ایم که این مشکلات تحمل شود تا نماز جمعه در این دو فصل در مصلی برگزار شود.
امامان جمعه همه اطلاعاتشان را از ستاد نماز جمعه نمیگیرند
تقوی در ادامه نشست خود با خبرنگاران در پاسخ با سوال دیگر خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه شما اعلام کردید که به ائمه جمعه نمیگویید چه بگویند و چه نگویند ولی گاهی اوقات ائمه جمعه در نماز جمعه مطالبی مطرح میکنند که بعد مورد اعتراض مسئولان قرار میگیرد و آنها مدعی میشوند اطلاعاتی که در اختیار ائمه جمعه قرار گرفته نادرست است، افزود: امامان جمعه همه اطلاعاتی را که در خطبهها مطرح میکنند از ما نمیگیرند. به هر حال آنها افرادی فعال هستند منابع دیگر خبری نیز در اختیار دارند و اخبار را از آنجا نیز میگیرند و آن چیزی که مورد اعتراض مسئولان قرار میگیرد آن چیزی نیست که ما ابلاغ میکنیم.
وی با بیان اینکه آنچه که ما به ائمه جمعه میگوییم در مورد مسائل عمومی کشور است مثلا در مورد روز قدس مسائل اینچنینی است، ادامه داد: ما در مورد جزیی و اینکه این مسئول اینطور و یا آنطور است وارد نمیشویم و امامان جمعه با اطلاعاتی که اخذ کردهاند مطالبی را مطرح میکنند و یا مصلحت میبینند که تذکری را بدهند.
وی با تاکید بر آنکه آنگونه مسائلی که شما اشاره کردید در خطبهها مطرح میشود مربوط به اطلاعات خود امام جمعه است ادامه داد: طرح مسائل در خطبههای نماز جمعه یک ضوابطی دارد؛ چرا که این تریبون، تریبون ولی فقیه و حاکمیت است و باید سیاستهای جمهوری اسلامی ایران در این تریبون تبیین و مطرح شود و این قاعده کلی ما است که ائمه جمعه نیز این موضوع را رعایت میکنند.
تقوی ادامه داد: ممکن است یک مقامی از سر دلسوزی و امر به معروف و نهی از منکر تذکراتی را مطرح کند. مسئولان باید سعه صدر داشته باشند البته به ائمه جمعه توصیه کردهایم که اسم شخصی برده نشود و معمولا نیز برده نمیشود و ممکن است در جایی سیاست غلطی دنبال شود که قبلا امام جمعه تذکر داده ولی تذکر آن عملی نشده. به همین بابت تشخیص داده است که در نماز جمعه آن را بگوید و اگر ائمه جمعه توصیهای را مطرح کنند مسئولان نباید نقد شوند حتی اگر این مطالب نقادانه باشد.
وی با بیان اینکه نقد منصفانه و دفاع واقعبینانه یکی از سرفصلهای کاری ماست در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: امام جمعه وقتی در پشت تریبون قرار میگیرد نگاه آن، نگاه نظام است باید در چارچوب سیاستهای نظام صحبت کند و اگر انتقادی نیز میکند باید انتقادش در چارچوب تقویت نظام باشد با رعایت اخلاق و ادب اسلامی.
وی با بیان اینکه ممکن است یک امام جمعه نظرات مختلفی داشته باشد، اما باید در چارچوب سیاستهای نظام صحبت کند تصریح کرد: مثلا سیاست نظام این است که ما آمریکا را دشمن میدانیم و در حال حاضر رابطه ایران با آمریکا به نفع نظام نیست، ولی اگر امام جمعهای نظر دیگری داشته باشد باید در هنگامی که در تریبون نماز جمعه قرار میگیرد سیاست نظام را بیان کند و نظر شخصی خود را نگوید.
تقوی در پاسخ به این سوال که آیا به ائمه جمعه تذکر نیز داده میشود یا نه گفت: اگر در نماز جمعه از چارچوبهایی که مشخص شده خارج شود ما بلافاصله تذکر میدهیم عموما نیز آقایان استقبال میکنند و اگر استدلالی داشته باشم بیان میکنم.
برخی از راهپیماییهایی بعد نماز جمعه خودجوش است
تقوی همچنین در مورد راهپیماییهایی که بعد از نماز جمعه برگزارمیشود و اینکه آیا این تظاهرات مجوزدار هست یا نه گفت: برخی از تظاهراتها که بعد از نماز جمعه برگزار میشود به درخواست ستاد نماز جمعه صورت میگیرد. ستاد اطلاعیه میدهد و مجری نماز جمعه در طول برگزاری نماز اطلاعیه را می خواند و از شرکت کنندگان در نماز میخواهد در راهپیمایی شرکت کنند ولی برخی از راهپیماییهایی که برگزار میشود خودجوش است و ما نقشی در آن نداریم. از سوی دیگر نمی توانیم جلوی آن را بگیریم و ممنوع کنیم.
وی افزود: آن راهپیمایی که با هماهنگی ستاد برگزار میشود از قبل با نیروها و نهادهای مسئول هماهنگ میشود؛ چرا که ما سعی میکنیم قانونی حرکت کنیم و هماهنگیهای لازم صورت میگیرد و عموما در مورد چیزهایی راهپیمایی صورت میگیرد که مربوط به کل نظام است و تظاهرات گروههای سیاسی و جناحی نیست که حساسیت زا باشد.
تقوی همچنین در بخش دیگری از صحبتهای خود به کارکرد نماز جمعه اشاره کرد و گفت: یکی از کارکردهای نماز جمعه گسترش فرهنگ تقوی و تقویت وحدت در جامعه است.
وی همچنین تقویت بینش سیاسی و دینی و حضور مردم در صحنههای مختلف، کمک به مسئولان خدمتگذار و مقابله با تهاجم فرهنگی را از دیگر کارکردهای نماز جمعه عنوان کرد و در پاسخ به این سوال که آیا نماز جمعه در تحقق این اهداف از جمله اهداف فرهنگی موفق بوده است گفت: قرار نیست که همه توقعات فرهنگی و کسب موفقیت در این حوزه را از نماز جمعه بخواهیم. دیگر دستگاه های مسئول نیز باید وظایف خود را انجام دهند و درواقع موفقیت ما به موفقیت اجرایی مسئولان پیوند میخورد.
تقوی در این ارتباط افزود: اگر تورم و گرانی در جامعه باشد و مردم درگیر باشند، انجام کار فرهنگی در چنین جامعهای مشکلتر و سختتر است.
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با تاکید بر اینکه نهادهای فرهنگی نباید همدیگر را خنثی کنند گفت: برخی از دستگاههای فرهنگی با برنامهریزی که دارند کار فرهنگی دیگر دستگاه ها را خنثی می کنند و کارشان در تضاد با دیگر دستگاههای فرهنگی است.
تقوی در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه گفته شده که یکی از علل عدم برگزاری نمایشگاه مطبوعات این بوده که با برگزاری این نمایشگاه در مصلی مخالفت شده و اینکه نظرتان در مورد برگزاری نمایشگاههای فرهنگی در مصلی چیست افزود: ما با برگزاری نمایشگاه مخالف نبوده و نیستیم البته امسال نمایشگاه قرآن در مصلی برگزار نشد به علت اینکه نماز جمعه در مصلی برگزار میشود و نمایشگاه قرآن در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.
وی با بیان اینکه تصمیم گیری در مورد این مضوع که مصلی در اختیار نمایشگاهها گذاشته شود یا نه، مربوط به ما نیست و مرتبط با مدیریت مصلی است گفت: مصلی در اختیار ما نیست و در اختیار گروه سازنده است و ما که نماز جمعه را به آنجا بردیم با مدیریت مصلی هماهنگ کردیم.
در پایان این مراسم سایت جدید شورای سیاستگذاری ائمه جمعه که به نوعی پرتال اطلاعرسانی نهاد امامت جمعه و شورای سیاستگذاری است با آدرس www.egna.ir با حضور رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه رونمایی شد.
در حال حاضر این نسخه آزمایشی این سایت است و تلاش شده محصولات شورا و کتابهای منتشر شده از سوی این شورا نیز در داخل سایت منتشر شود.
همچنین قرار است در آینده نزدیک صفحه ویژه نماز جمعه مقام معظم رهبری در این سایت تبیین شود و نمازجمعههایی که ایشان از اول تاکنون اقامه کردهاند، در این سایت منتشر شود.
همچنین در آینده نزدیک این امکان فراهم خواهد شد که مردم بتوانند نماز جمعه مرکز 31 استان کشور را به صورت مستقیم از طریق این سایت بشنوند.
رییس دفتر طرح و برنامه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در جریان تشریح ویژگیهای گفت: یکی از موضوعات اساسی و مهم در جشنواره عمار امسال موضوع نماز جمعه خواهد بود.
اخبار سیاسی - ایسنا
ویدیو : علت سخنرانی نکردن روحانی در روز قدس