ده توصيه بهداشت غذاي كودك : رعایت اصول بهداشتی برای تهیه غذای کودک به حفظ ...
رعایت اصول بهداشتی برای تهیه غذای کودک به حفظ سلامت او کمک می کند . رعایت این نکات مانع از ورود میکرب ها و مواد آلوده کننده به غذای کودک شده و از ابتلا او به بیماری هایی مانند اسهال جلوگیری می کند.با به کار گرفتن این توصیه ها غذای سالمی از نظر بهداشتی برای کودک خود تهیه کنید
قبل و بعد از تهيه غذا دستها را بشوئيد.
قبل از آماده كردن غذا و بعد از پايان كار دستها را با آب و صابون بشوييد و هر بار كه كهنه كودك را عوض مي كنيد و يا به دستشويي (توالت) مي رويد حتما" دستها را با آب و صابون بشوييد، اگر دستها زخمي است قبل از تهيه غذا محل زخم را ببنديد.
غذاها را خوب بپزيد.
حرارت موجب از بين رفتن ميكروبهاي بيماريزا مي شود و آلودگي احتمالي غذا در اثر پخت از بين مي رود.
غذاي كودك را تازه تهيه كنيد.
بهتر است غذاي كودك براي هر وعده تازه تهيه شود و فاصله بين وقتي كه غذاي كودك پخته مي شود تا زماني كه به كودك غذا داده مي شود طولاني نباشد چون در فاصله اي كه غذا سرد مي شود احتمال دارد ميكروبها در غذا تكثير كنند.
غذاهاي پخته را بطور صحيح نگه داري كنيد.
غذاهاي باقيمانده را سريعا" خنك كنيد و در ظرف در بسته در داخل يخچال نگهداري كنيد. نگهداري غذا در دماي اتاق باعث فساد غذا مي شود.
غذاهاي باقيمانده را قبل از مصرف حرارت دهيد.
غذاهاي اضافي را قبل از مصرف مجدد، حرارت دهيد بطوري كه تمام قسمتهاي غذا داغ شود، در اين صورت آلودگي احتمالي و ميكروبها از بين مي رود، پس از يكبار حرارت دادن غذاي اضافي، باقيمانده آن را دور بريزيد.
غذاهاي خام و پخته را مجزا نگهداريد.
غذاهاي خام و پخته را هم در آشپزخانه و هم در يخچال جدا از هم نگهداري كنيد چون احتمال دارد آلودگي از غذاهاي خام به غذاهاي پخته منتقل شود. اگر مي خواهيد غذاهاي پخته مثل مرغ پخته و يا انواع سبزي را كه خام مصرف مي كنيد خرد كنيد حتما"روي تخته يا ظرف جداگانه اي اين كار را انجام دهيد.
محل تهيه و پخت غذا را تميز نگهداريد.
لوازمي را كه براي تهيه و طبخ غذا بكار مي بريد كاملا" بشوئيد. پارچه هاي مخصوص تميز كردن آشپزخانه را مرتب بشوئيد و در آفتاب پهن كنيد.
غذاها را از دسترس حشرات و جواندگان دور نگهداريد.
غذاها را در ظرف درب دار و دور از دسترس حيوانات و حشرات نگهداري كنيد چون حيوانات حامل ميكروبهاي بيماريزا هستند.
آب پاكيزه مصرف كنيد.
براي نوشيدن و تهيه غذا، آب پاكيزه مصرف كنيد. كودكان نسبت به آلودگي آب حساس و آسيب پذير هستند آب مصرفي كودكان زير يكسال را حتما" بجوشانيد.
مواد غذايي پاستوريزه مصرف كنيد.
تا حد امكان شير، ماست، كشك و بستني پاستوريزه مصرف كنيد و در صورتي كه به مواد غذايي پاستوريزه دسترسي نداريد قبل از مصرف حتما" شير و كشك را بجوشانيد و هنگام خريد مواد غذايي به تاريخ توليد و انقضاء انها توجه كنيد.
ویدیو : ده توصيه بهداشت غذاي كودك