درمان دل درد عصبی با دکتر اوز : دردهای مداوم، نفخ، آروغ زدن، مشکل در هضم و ...
دردهای مداوم، نفخ، آروغ زدن، مشکل در هضم و گوارش از جمله مشکلاتی است که در نتیجه دل دردهای عصبی برای فرد ایجاد می شود. این دل دردها غیرقابل پیش بینی هستند و زمانی که بروز می کنند واقعا فرد را گرفتار و عاجز می کنند.
مجله موفقیت: مهمت اوز متولدیازده ژوئن سال 1960، جراح قلب ترک – آمریکایی است که در برنامه های تلویزیونی نیز اجراهای موفقی دارد و تالیفات بسیاری را به نام خود منتشر کرده است. دکتر اوز اولین بار در سال 2004 در یک برنامه تلویزیونی ظاهر شد و بعد از آن در برنامه های دیگری نیز از وی دعوت به عمل آمد تا بینندگان را از اطلاعات ارزشمند خودمطلع کند. برنامه هایی که دکتر اوز در آنها شرکت می کند، بر موضوعات پزشکی، بهداشت فردی و تناسب اندام تمرکز دارند.
دکتر اوز مدرک فارغ التحصیلی خود را از دانشگاه هاروارد دریافت کرد و در دانشکده پزشکی پنسیلوانیا دوره تخصصی خود را با موفقیت گذراند. او تا سال 2001 در بخش جراحی دانشگاه کلمبیا مشغول به کار بود. او تحقیقات متعددی درمورد پیوند قلب، جراحی با حداقل آسیب وارده به قلب و برنامه ریزی برای حفظ و ارتقای سلامت عمومی انجام داده است. او در مجموع بیش از 400 مقاله تحقیقاتی و کتاب پزشکی را به چاپ رسانده و جوایز بسیاری را از آن خود کرده است.
از جمله افتخارات دکتر اوز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عنوان بهترین پزشک سال
- دریافت کننده جایزه بهترین کتاب در زمینهس لامت قلب
- دریافت کننده جایزه بهترین محقق از انجمن لیزر آمریکا
- یکی از پانصد مسلمان تاثیرگذار جهان
- قابل اعتمادترین پزشک شرکت کننده در برنامه های تلویزیونی
دردهای مداوم، نفخ، آروغ زدن، مشکل در هضم و گوارش از جمله مشکلاتی است که در نتیجه دل دردهای عصبی برای فرد ایجاد می شود. این دل دردها غیرقابل پیش بینی هستند و زمانی که بروز می کنند واقعا فرد را گرفتار و عاجز می کنند. اینگونه دل دردها ناگهان بروز می کنند و چون خیلی شدید هستند موجب می شوند فرد کلافه، ناراحت و عصبی شود.
مشکل روده تحریک پذیر نوعی اختلال در دستگاه گوارش است که روال عادی و معمول حرکات روده را تحت تاثیر قرار می دهد. این مشکل بعد از سرماخوردگی مهمترین دلیل مرخصی گرفتن کارمندان از محل کار و غیبت دانش آموزان در مدرسه است.
متاسفانه این مشکل هیچ درمان قطعی و ثابتی ندارد و داروهایی که تجویز می شوند فقط می توانند این مشکل را تا حدی کنترل کرده و تسکین دهند و نه درمان. متخصصین دلایل متفاوتی برای بروز این مسئله شناسایی کرده اند و هنوز مطمئن نیستند که اصلی ترین دلیل کدام است. یکی از دلایلی که متخصصین گمان می کنند می تواند از مهمترین دلایل بروز این مشکل باشد حساس بودن بیش از حد سلول های روده است.
دلیل دیگر این است که شاید روده فرد به هورمون های استرس بیش از حد نرمال و بیش از افرادی که چنین مشکلی ندارند، واکنش نشان می دهند. سروتونین یک ماده شیمیایی در مغز است که در روده ها نیز به وفور یافت می شود. سروتونین در بروز حالات افسردگی نیز نقش مهمی ایفا می کند. برای تشخیص درست این بیماری، پزشک بیش از هر چیزی به کسب اطلاعات دقیق و درست در مورد سابقه بیماری و اطلاعات کاملا دقیقی از بیماری نیاز دارد، به همین دلیل برای تشخیص دقیق و درست گاهی چند سال بررسی و آزمایشات مختلف صورت می گیرد تا درنهایت پزشک به یک نتیجه قطعی دست یابد.
مسیر تشخیص این بیماری سفری طولانی است، پزشکان ابتدا تمام موارد مشکوک را مورد بررسی قرار می دهند، از جمله اینکه بررسی می کنند که آیا فرد انگل دارد یا نه، آیا به گلوتن حساسیت دارد یا نه، آیا مشکلات روده ای هر چند کوچک دیگری دارد یا نه و آیا مشکل عدم تحمل لاکتوز دارد یا نه. بعد از دستیابی به پاسخ دقیق و درست موارد ذکر شده، پزشک زمانی تشخیص نهایی خود مبنی بر عصبی بودن دل دردها را بیان می کند که:
فرد بعد از حادثه ای که موجب عصبانی و ناراحتی او شده است برای حداقل سه ماه بیشتر اوقات شبانه روز دردهای شکمی داشته باشد و یا احساس گرفتگی عضلات در ناحیه شکم کند.
وضعیت مدفوع فرد با قبل به طور کلی متفاوت باشد و مشکلاتی از قبیل یبوست و اسهال پیدا کرده باشد و به تازگی گرفتار بی اختیاری در دفع مدفوع شده باشد.
فرد هنگام دفع احساس ناراحتی و فشار بیش از حد کند.
فرد در مدفوع خود خون ببیند.
فرد به طور مداوم احساس نفخ و گرفتگی کند.
هیچ درمان ثابتی برای تمام افرادی که از این مشکل رنج می برند وجود ندارد، هر درمان برای افراد مختلف نتایج مختلفی دربر دارد. نوع درمان بسته به شرایط جسمی و فیزیکی افراد مختلف، سابقه بیماری های مختلف و نوع داروهایی که فرد بهدلیل این مشکل و دیگر بیماری های احتمالی مصرف می کند، متفاوت است.
به همین دلیل گاهی یک روش درمانی بر روی یک فرد تاثیر قابل قبولی دارد، در حالی که بر فرد دیگر هیچ اثری ندارد، پس اگر شما و اطرافیانتان با این مشکل مواجه هستید هرگز روش درمانی خاصی که روی شما تاثیر مثبت داشته را به دیگران توصیه نکنید و تجویز راه درمان را به پزشک واگذار کنید. درمان این مشکل کاملا مبتنی بر روش آزمون و خطا است.
در این قسمت چند راهکار ارائه شده که در موارد مختلف به افرادی که از این مشکل رنج می برند پیشنهاد می شود:
رژیم غذایی
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که دل دردهای عصبی دارید بیش از هر چیزی باید به رژیم غذایی خود و آنچه که در طول روز می خورید توجه داشته باشید. افراط و تفریط نکنید، مصرف مواد و خوراکی های محرک را به حداقل برسانید.
احتمال زیادی وجود دارد که افرادی که بیشتر اوقات اسهال دارند یا زمانی که عصبانی می شوند این مشکل برایشان ایجاد می شود از نوع دل دردهای عصبی باشد. قبل از هر درمانی به این افراد توصیه می شود دریابند که آیا به لاکتور حساسیت دارند یا نه. همچنین مصرف بیش از حد میوه و سوربیتول که نوعی قند موجود در خوراکی ها است نیز می تواند موجب بروز این مشکل یا تشدید آن در چنینافرادی شود.
خوردن فیبرهای محلول، دانه های کامل، برخی از میوه ها و سبزیجات برای این افراد بسیار مفید است زیرا این خوراکی ها موجب تولید نوعی ژل در روده می شوند که حرکات روده را کندتر کرده و احساس فشار و گرفتگی آزاردهنده برای این افراد را کاهش می دهند.
اما اگر علاوه بر دل درد مشکل نفخ و گاز معده نیز دارید توصیه می شود مصرف غلاتی مانند لوبیا، خانواده کلم ها، سبزیجات و میوه های ملین را کمتر کنید.
قهوه، چای سیاه، شکلات تلخ و دیگر خوراکی ها و نوشیدنی های کافئین دار در زمان هایی که شما گرفتار دل دردشده اید می تواند مشکل شما را وخیم تر کند.
سعی کنید وعده های غذایی تان را به وعده های غذایی کوچکتر با حجم کمتر تبدیل کنید و عادت به خوردن غذا در وعده صبح، ظهر و شب را ترک کنید. تا حد ممکن سعی کنید در یک وعده غذایی شکمتان را بیش از حد پر نکنید و در حد سیری نسبی غذا بخورید.
قرص نعنا و عرق نعنا از بهترین درمان های خانگی برای رفع مشکل شما در مواقعی است که از این درد رنج می برید. نعنا موجب می شود عضلات روده آرامش بیشتری بگیرند و احساس گرفتگی شما کمتر شود. نعنا را می توانید به همراه چای نیز بنوشید. نعنا حاوی اسانسی به نام منتول است که این اسانس حالت خنک کننده دارد و کانال های ضد درد در روده بزرگ را فعال می کند و مهمترین دلیل برطرف شدن دردهای معده بعد از خوردن نعنا همین خاصیت است.
نوشیدنی هایی مانند چای نعنا برای درمان حساسیت های روده که با یبوست، اسهال و دل پیچه همراه هستند بسیار موثر هستند. مهمترین دلیل حساسیت روده منقبض شدن عضلات روده است که در نتیجه آنفرد احساس درد و ناراحتی می کند. برای اثبات خاصیت چای نعنا گروهی از افرادی که از حساسیت های روده رنج می برند مورد آزمایش قرار گرفتند، زمانی که دل درد اینافراد شروع شد از آنها خواسته شد چای نعنا بنوشند و دل درد اکثریت این افراد آرام شد.
گیاه دیگری که می تواند این دل دردها را تسکین دهد بابونه است. بابونه به اعتقاد بسیاری از متخصصان هر دردی را درمان می کند. این گیاه از قدیم برای رفع دردهایی مانند دل دردو احساس گرفتگی عضلانی در شکم استفاده می شده است. تاثیر بابونه بر دستگاه گوارش غیرقابل انکار است و گرفتگی ماهیچه های دستگاه گوارش نفخ و ناراحتی های گوارشی عصب را بهبود می بخشد. چای بابونه حرکات روده را منظم کرده و در درمان یبوست و اسهال تاثیر چشمگیری دارد، همچنین سوءهاضمه را از بین می برد.
در افرادی که در نتیجه عوامل عصبی و استرس ترشیح اسید معده بیشتر می شود، خوردن زردآلود توصیه می شود چون این میوه می تواند ترشح بیش از حد اسید معده را کنترل کند.
خوردن غذاهای تند و پرادویه به افرادی که از این مشکل رنج می برند توصیه نمی شود چون غذاهای تند و پرادویه درد و ورم معده را بیشتر کرده و اعصاب معده را تحریک می کنند.
پروبیوتیک ها از جمله قدیمی ترین درمان های این مشکل هستند. غذاها و مکمل های پروبیوتیک تورم روده ها را کاهش می دهند و این امر می تواند از حساسیت بیش از حد روده ها بکاهد. ماست هایی تهیه کنیدکه پروبیوتیکباشند و یا نان تخمیر شده بخورید.
از ذهنتان کمک بگیرید. همانگونه که می دانید تکنیک های تن آرامی در بسیاری از موارد نتایجی به مراتب بهتر از قوی ترین داروها دراند. به خصوص در مورد مشکلی مانند دل درد عصبی تکنیک های تن آرامی می توانند آرامش را به شما بازگردانند و اصلی ترین عامل بروز این دردها که هیجان و استرس است را از بین ببرند. اگر بیش از حد عصبی می شوید، خیلی سریع از کوره در می روید، بیش از حد حساس هستید و خیلی زود ناراحت می شوید بهتر است قبل از درمان دردها، مشکل استرس و عصبانیت خود را برطرف کنید. با کنترل کردن عصبانیت و آموختن تکنیک های خودآرامی می توانید دفعات بروز دل دردها را به حداقل برسانید.
طب سوزنی راه درمان دیگری است که در بیشتر موارد اثربخش است چرا که با کمک طب سوزنی می توان مشکل ترشح بیش از حد اسید معده و نیز حساسیت روده ها را کنترل کرد.
ورزش کنید، هیچ چیز مانند پیاده روی تند نمی تواند مشکل دل درد شما را تسکین دهد. پیاده روی نه تنها دل درد را تسکین می دهد بلکه به فرد آرامش می دهد. در صورتی که بعد از یک اتفاق ناراحت کننده یا شرایط پر استرس گرفتار دل دردشده اید با پیاده روی می توانید اعصاب خود را آرام کرده و دل دردتان را نیز تا حد زیادی بهبود ببخشید.
در افراد سیگاری، معتادان تریاکی و افرادی که مواد مخدر تزریق می کنند این مشکل حادتر می شود و تنها راه تسکین مشکل ترک استعمال این مواد است.
ویدیو : درمان دل درد عصبی با دکتر اوز