دارو های « ام .اس» از 98 به 370 هزار تومان می رسد :         مدیر خدمات اجتماعی ...



 

 

 

گوشی زیر 100 هزار تومان , گوشی های زیر 300 هزار تومان , از هر کلیک 7 هزار تومان درآمد کنید

 

مدیر خدمات اجتماعی انجمن «ام .اس» از ارزان شدن قیمت داروهای بتافرون و ربیف كه جزو دارو های پرمصرف بیماران ام .اس است خبر می دهد. وی می گوید: «این كاهش قیمت موقتی است و بنا بر اعلام صندوق تامین اجتماعی این دارو فقط تا پایان مهرماه با قیمت 98هزار تومان در اختیار بیماران قرار می گیرد.»

گران شدن داروهای ربیف و بتافرون در ماه های گذشته در حالی است كه عرضه دارو های ایرانی ام .اس در كشور، باعث افزایش قیمت دارو های خارجی شده و سازمان های بیمه گر را به سمت حذف یا كاهش سهم بیمه این دارو در كشور برده است.

براساس آخرین اخبار رسیده از داروخانه ها و انجمن های ام .اس در كشور، در حال حاضر داروی آوونكس آمریكایی 700 هزار تومان، داروی سینووكس ایرانی 30 هزار تومان، داروی ربیف 520 هزار تومان و داروی بتافرون آلمانی370 هزار تومان است كه به دلیل شانه خالی كردن سازمان های بیمه گر و تامین اجتماعی از بیمه كردن این دارو فشار مضاعفی به بیماران ام .اس وارد شده است.

فاطمه هاشمی، مدیر خدمات اجتماعی انجمن «ام .اس» در این رابطه به ایسنا می گوید: مسوولان صندوق تامین اجتماعی تولید و عرضه داروی ایرانی زیفرون را علت افزایش قیمت داروی خارجی بتافرون اعلام كردند.

این در حالی است كه ابتدا باید بیماران، پزشكان و انجمن ام .اس با داروی زیفرون آشنا شوند، سپس داروهای قبلی مورد استفاده مبتلایان به ام .اس گران شود. هاشمی با بیان اینكه استرس برای سلامتی مبتلایان به ام .اس بسیار خطرناك است، ابراز امیدواری می كند كه مسوولان شرایطی را فراهم كنند تا قیمت بتافرون افزایش نیابد چون بیشتر شدن قیمت این دارو باعث وارد شدن استرس به مبتلایان به این بیماری می شود، زمانی كه داروهای ربیف و بتافرون گران شده بود، بسیاری از بیماران به ما اعلام كردند كه در صورت ادامه این روند مصرف داروهای خود را قطع می كنند.

او در ادامه افزود: «اگر داروهای ایرانی با بسترسازی لازم در اختیار بیماران قرار بگیرد، می تواند مزایای زیادی را به همراه داشته باشد.» در صورتی كه به اذعان بسیاری از مبتلایان و پزشكان متخصص مغز و اعصاب، دارو های ایرانی از كیفیت و اثربخشی بالایی برخوردار نیست و در بسیاری از موارد پزشكان معالج، این دارو ها را به مردم پیشنهاد نمی كنند.

در این رابطه نایب رییس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز می گوید: واقعیت آن است كه بیماران ام .اس از داروهای ساخت داخل كشور رضایت ندارند و داروهای خارجی را اثربخش تر می دانند، از سوی دیگر برخی از پزشكان نیز این موضوع را تایید كرده اند.»

اكبر رنجبرزاده با اشاره به توزیع داروی ام .اس كه بدون مطالعات بالینی در داروخانه ها عرضه شده، می افزاید: در بحث هایی كه كمیسیون بهداشت با مسوولان وزارت داشت بر كنترل دارو پیش از واردات تاكید شد اما ورود دارو به كشور، خارج از زنجیره رسمی ، بحث دیگری است. نظر معاون غذا و دارو وزارت بهداشت این است كه تمام داروهایی كه به كشور وارد می شوند مورد بررسی و كنترل قرار می گیرند و هیچ دارویی بدون نظارت وارد چرخه دارویی كشور نمی شود.

رشد بیماری ام .اس در ایران

بیماری ام .اس در ایران به شكل عجیبی در حال رشد است. این هشدار چندی پیش از سوی نایب رییس انجمن ام .اس ایران اعلام شد كه در توضیح دلایل این هشدار می گوید: از نظر فراگیری این بیماری تعداد مبتلایان به ام .اس در ایران باید پنج تا 30 نفر در صد هزار نفر باشد، اما متاسفانه با شیوع این بیماری، این آمار در تهران به 50 در صد هزار نفر رسیده كه مشابه با آمار كشورهای اروپایی است.

بعد از تهران این آمار در اصفهان 73 درصد هزار نفر است كه به آمار انگلیس نزدیك شده است. در حال حاضر در كشور بیش از 50 هزار بیمار مبتلابه ام .اس وجود دارد كه ایران جزو كشورهایی است كه شیوع بالایی از این بیماری را دارد.

همچنین هم اكنون در كشور 9/52 نفر در هر صد هزار نفر مبتلابه ام .اس هستند، متوسط جهانی ابتلابه این بیماری سه نفر در هر صد هزار نفر است كه بر همین اساس تعداد مبتلایان به ام .اس در ایران نباید بیش از دوهزار نفر باشد. در این رابطه پروفسور پاكدامن با بیان اینكه ابتلابه بسیاری از بیماری های مغز و اعصاب ارتباط مستقیمی با افزایش سن و مشكلات و فشار های ناشی از زندگی شهری دارد، معتقد است: با توجه به افزایش امید به زندگی در ایران، آمار مبتلایان به بیماری های مغز و اعصاب بیشتر شده است.

به عنوان نمونه شیوع بیماری آلزایمر در 60سالگی یك درصد، در 80 سالگی 30درصد و در سن 85 سالگی به 35 درصد در جهان می رسد به گونه ای كه در این مقطع سنی از هر سه نفر در جهان یك نفر به آلزایمر مبتلاست. از سوی دیگر متخصصان مغز و اعصاب علایم بیماری ام .اس را بسته به اینكه چه منطقه ای از سیستم اعصاب مركزی گرفتار شده باشد، بسیار متغیر می دانند.

چنانكه تاكید دارند: «الگوی بیماری ام .اس از فردی به فرد دیگر متفاوت است و این علایم حتی در یك فرد خاص در طول سیر بیماری تغییر می كند.»

اختلالات بینایی، تاری دید، دوبینی، اختلالات تعادل، لرزش، عدم تعادل در راه رفتن، سرگیجه، ضعف و كرختی اندام ها، اختلال در انجام حركات موزون، تكرر ادرار، فوریت در ادرار كردن، دفع ناقص مثانه یا دفع غیرارادی از علایم شایع این بیماری است.

همچنین پس از ابتلا، در برخی افراد ممكن است یك حمله صورت گیرد و حمله بعدی سال های بعد انجام شود ولی در برخی دیگر ممكن است یك حمله صورت گیرد و پشت سر هم حمله های دیگر بروز كند.

افزایش بیماری ام .اس در حالی مطرح است كه متخصصان شیوع این بیماری در بین جوانان را بسیار نگران كننده توصیف كرده اند. در این رابطه جمشید لطفی، رییس انجمن ام .اس ایران به «شرق» می گوید: از 50 هزار نفر مبتلابه ام .اس در ایران، جوانان بیشترین افرادی هستند كه با این بیماری دست و پنجه نرم می كنند و جوان بودن جمعیت به عنوان یكی از عوامل گسترش این بیمار در كشور مطرح است.

لطفی همچنین با توضیح اینكه ام .اس، زنان را بیشتر از مردان گرفتار می كند، توضیح می دهد: «چهار نوع بیماری ام .اس وجود دارد كه به ترتیب خوش خیم، بدخیم، عودكننده فروكش كننده و پیش رونده نامیده می شوند.»

از سوی دیگر روزانه بین 150 تا 200 مورد سكته مغزی در تهران رخ می دهد كه نشانگر افزایش بیماری های مغز و اعصاب در كلانشهر های كشور است و این در حالی است كه حدود 80 درصد بیماران یا به علایم بیماری توجه ای نمی كنند یا با علایمی غیراختصاصی مانند افتادن قندخون و استرس عصبی، علایم سكته مغزی را توجیه كرده و پیگیری نمی كنند...../تحلیل:انتخاب


ویدیو : دارو های « ام .اس» از 98 به 370 هزار تومان می رسد