خواص 2 رفیق سبدهای آجیل: بادام و پسته : بادام التهابات مجاری تنفسی را کاهش ...
بادام التهابات مجاری تنفسی را کاهش میدهد
هر ماده خوراکی از ترکیباتی تشکیل شده که اثرات شیمیایی و فیزیکی بر بدن انسان میگذارد. این اثرات خواصی گاه مفید و گاه مضر دارند. مغزیجاتی مثل بادام و پسته از جمله خوردنی هایی به شمار میروند که متخصصان تغذیه توصیه میکنند همواره باید جایی برای آنها در سبد تغذیه هفتگی درنظر گرفت تا با مصرفشان به مقدار مناسب، اعضا و ارگانهای بدن به مواد معدنی و ویتامینی لازم برای کار بهینه دسترسی یابند.
در این نوشتار قصد بیان فواید و مضرات این دو خوردنی مغزی را داریم تا با اطلاع از اثراتشان، باعث حفظ و افزایش سلامتی خود و پیشگیری از ابتلا به برخی بیماریها یا اختلالات مرتبط شوید و بدانید چه بیماریهایی را درمان میکنند.
روزی 4 عدد بادام بخورید
بادام سرشار از انرژی و دارای کالری بالایی است؛ با این حال منبعی مناسب برای کسب کلسیم، فسفر، پتاسیم، آهن و ویتامینهای ب1 و ب2 و ب3 است. در آن روغن غیراشباع و مقداری نشاسته و پروتئین هم موجود است. البته بهگفته متخصصان طب سنتی، استفاده از بادامهای تفتداده یا به قول معروف بو داده، بسیاری از فواید بادام خام را ندارد و به همین دلیل بهتر است برای بهرهگیری از خواص آن بادام را بهصورت خام مصرف کنید. از تمام قسمتهای درخت آن اعم از شکوفه و برگ و میوه و حتی پوست درخت در طب سنتی استفاده میشده که برخی از آنها به قرار زیر است.
ـ از آنجا که سرشار از چربی غیراشباع است در کاهش ابتلا به بیماریهای عروقی و قلبی مفید است.
ـ چون کالری زیادی در خود دارد، میتواند احساس سیری را در فرد افزایش دهد و با کاهش اشتها به کم کردن وزن افراد کمک کند.
ـ پتاسیم موجود در آن میتواند علاوه بر در تعادل نگهداشتن میزان فشارخون و تنظیم ضربان قلب، به کار آنها که دچار پرفشاری خون یا تپش قلب هستند بیاید.
ـ بادام شیرین به تقویت قوای جنسی کمک میکند.
ـ التهابات مجاری تنفسی را کاهش میدهد.
ـ به دلیل داشتن منابع آنتیاکسیدان برای درخشش و شفافیت پوست و حفظ شادابی آن بسیار مفید است.
ـ ماساژ پوست با روغن بادام التهاب و سوختگی پوست را بهبود میبخشد و خارش را در کودکانی که مبتلا به سرخک یا مخملک شدهاند کاهش میدهد.
ـ اسید فولیک موجود در آن میتواند به افزایش احتمال بارداری و پس از آن به ساخت سلولها و رشد بهتر جنین کمک کند.
ـ ویتامین ب و منیزیمی که در آن است، میتواند باعث افزایش آرامش شود.
ـ کلسترول بد را کاهش میدهد.
ـ اگر روغن بادام شیرین را به پشت سالمندان بمالید دردهای ستون فقرات را تسکین میبخشد.
ـ روغن آن برای افراد مبتلا به یبوست راهکار درمانی مناسبی است.
ـ روغن بادام برای افرادی که دچار بیخوابی شدهاند نیز مفید است و همچون دارویی خواب آور عمل میکند.
ـ ماساژ موها یک بار در هفته با روغن بادام باعث کم شدن ریزش مو میشود.
ـ چون سرشار از فیبر است، میتواند تعداد دفعات ابتلا به یبوست دوران بارداری را کاهش دهد.
اثرات مخلوط بادام با مواد دیگر
نیاکان ما روغن بادام را با شکر و کتیرا مخلوط میکردند و از آن برای نرم کردن سینه و از بین بردن سرفههای خشک استفاده میکردند. مخلوطی از مغز بادام شیرین و عسل را برای تسکین دردهای کبدی و ناراحتیهای کلیوی به کار میبردند و همچنین به مادران باردار توصیه میکردند پنج عدد بادام را درون آب خیس کنند و پس از کندن پوست بخورند تا علاوه بر کاهش حساسیت و آلرژی باعث سلامت بیشتر جنین شود.
بتازگی هم محققان دریافتهاند که مصرف این مقدار بادام به همین شیوه خیساندن و پوست کندن آن علاوه بر اینکه راهی مناسب برای پیشگیری از ابتلای مادر به مسمومیت بارداری در دوران حاملگی بهشمار میرود، باعث استحکام استخوانها و تقویت دستگاه عصبی نوزاد آینده مادر خواهد شد و پس از تولد دندانهای محکمتری خواهد داشت.
با استفاده از جوشاندن برگ درخت بادام و حل کردنش در آب محلولی بهدست میآوردند که پس از صاف کردن و نوشیدن برای درمان نارساییهای کبدی و پیشگیری از مشکلات و اختلالات کیسه صفرا به کار میرفته است. از دم کردن پوست قهوهای مغز بادام برای کاهش درد بهره میبردند. همچنین برگ تازه یا خشک آن را به عنوان مسهل استفاده میکردند.
خواص و طرز تهیه شیر بادام
برای بهدست آوردن شیر بادام که آن هم خواص بسیار دارد، میتوانید مقداری از مغز بادام را بهصورت خام و تفت نداده آسیاب کنید تا به پودری تبدیل شود که بتوانید به نسبت مساوی آن را با شکر مخلوط کنید. آنگاه به اندازهای آب به این مخلوط بیفزایید که به شکل شیر درآید. برخی از خواص شیر بادام از این قرار است:
ـ رفع خشکی دهان و زبان است.
ـ مسکن دردهای گلو و خلطآوری خوب برای هنگامی است که مجرای حلق به دلیل سرفههای زیاد یا شدید، سخت شده است.
ـ ناراحتیهای قسمت حلق و حنجره را رفع میکند.
ـ تنگی نفس را بخصوص در افراد مسن کاهش میدهد.
ـ خارج کننده سنگ از مثانه است.
ـ یک آبرسان طبیعی به بدن محسوب میشود.
ـ از آن میتوان برای نرم کردن پوست و زیبایی و طراوت آن بهره برد.
مضرات بادام:
همچون بسیاری از مواد غذایی، بادام میتواند ضررهایی را نیز متوجه سلامت شما کند. بنابراین لازم است پیش از مصرف آن بدانید که این ماده خوراکی بسیار دیر هضم بوده و زیادهروی در خوردن آن سبب احساس سنگینی در معده میشود و بخصوص برای افرادی با معدههای ضعیف مناسب نیست.
بادام التهابات مجاری تنفسی را کاهش میدهد
از پسته غافل نشوید
این عضو پرطرفدار سبدهای آجیل که همه افراد معمولا سراغ نوع خندانش میروند سرشار از مواد معدنی مفید برای بدن و حفظ سلامتی است. در پسته، کلسیم، پروتئین، فسفر، آهن، پتاسیم، ویتامین آ، ای، ب1، ب3 و ب6 ذخیره شده است که به همین دلیل مزایایی از جمله خواص زیر را دارد:
ـ درمانگر مبتلایان به کمخونی است.
ـ باعث تقویت مغز و کارکرد بهتر ذهن میشود و به همین دلیل برای دانشآموزان مفید است.
ـ اعصاب را آرام میکند.
ـ لثهها را تقویت کرده، زخمهای دهانی را کاهش میدهد، دندانها را مستحکم کرده، بخصوص برای کسانی مفید است که از بوی بد دهان رنج میبرند.
ـ چون مقادیری فسفر در خود دارد به افزایش هوش و تمرکز ذهنی کمک فراوان میکند.
ـ رفع کننده خستگی است و از ضعف و بیحالی پیشگیری میکند.
ـ اگر در جوانی یا سن رشد مصرف شود برای پیشگیری از پوکی استخوان در میانسالی یا پیری بسیار مفید است.
ـ عضلهساز خوبی برای آنهاست که میخواهند اندامی قوی داشته باشند. همچنین راهی خوب برای جلوگیری از ابتلا به گرفتگیهای عضلانی نهتنها در ورزشکاران بلکه در افراد معمولی است.
ـ پوست نازکی که مغز پسته را در خود پوشیده، یرقان و ورم طحال را درمان میکند.
ـ به دلیل داشتن پتاسیم، متعادلکننده و تنظیمگر نبض یا ضربان قلب است.
ـ دارویی مفید برای کاهش فشارخون به شمار میرود. علاوه بر این بهدلیل داشتن آهن میتواند کمخونی و رنگپریدگی ناشی از آن را درمان کند.
ـ افرادی که از رژیمهای غذایی گیاهی پیروی میکنند یا در اصطلاح، گیاهخوارند میتوانند مقداری از پروتئین موردنیاز برای بدن خود را از این منبع خوراکی تأمین کنند.
ـ مقادیری فیبر در پسته موجود است که سبب کارکرد بهتر رودهها میشود.
ـ دید و سوی چشمها را تقویت میکند.
ـ منیزیم، مس و همچنین ویتامینهای گروه ب موجود در آن میتواند باعث افزایش کارآیی دستگاه ایمنی در بدن شود.
ـ اگر دچار سردی کبد شدهاید، دوای آن مصرف پسته است.
ـ پسته بهدلیل داشتن منابع آنتیاکسیدانی از بروز برخی سرطانها پیشگیری میکند یا ابتلا به آنها را به تأخیر میاندازد.
ـ یکی از منابع خوب برای به تعادل رساندن ترشحات غده تیروئید به شمار میرود.
ـ اگر میخواهید پستهای که مصرف میکنید اثراتش بیشتر باشد یادتان باشد حتماً از نوع تازه یا حداقل نوع تفت نداده آن استفاده کنید.
درمان به روش نیاکان
گذشتگان ما با دم کردن پوست سبز پسته به عنوان داروی دمنوشی استفاده میکردند تا حالت تهوع و استفراغ را از بین ببرند. این دمنوش همچنین برای درمان اسهال نیز تجویز میشده ولی یکی از کاربردهای آن در مواقعی بوده است که شخصی دچار سکسکههای طولانی میشده. پوست آن را دم میگذاشتند و فنجانی از این دمکرده را به وی میدادند.
به روش قدیم، جوشانده برگ و پوست درخت آن میتواند به کسانی کمک کند که به دفعات دچار خارش در نواحی باسن میشوند.
مضرات پسته:
پشت لب خندان پسته ممکن است ضررهایی هم برای برخی اشخاص نهفته باشد.
به عنوان مثال این آجیل بهدلیل داشتن طبیعتی گرم احتمال بروز کهیر و جوشهای پوستی را افزایش میدهد و برای کسانی که حساسیت دارند مناسب نیست؛ بهدلیل داشتن چربی بالا نیز برای کسانی که معدهای ضعیف دارند مضر است. اشخاصی که تریگلیسیرید بالا دارند نیز از مصرف پسته منع شدهاند.
همچنین توصیه شده که افراد مبتلا به دیابت و نقرس نباید آن را مصرف کنند. متخصصان طب سنتی بر این عقیدهاند که افراد مبتلا به نارساییهای کلیوی هم باید دور پسته را تا زمانی که با این مشکلات درگیرند خط بکشند.
منبع : jamejamonline.ir
ویدیو : خواص 2 رفیق سبدهای آجیل: بادام و پسته