بده بستان پوتین با اوباما!؟ :  اخبار سیاست خارجی  - نیویورک تایمز گزارش داد:بده ...



اوباما , پوتین , باراک اوباما


 اخبار سیاست خارجی  - نیویورک تایمز گزارش داد:
بده بستان پوتین با اوباما: کمک به توافق با ایران در ازای بی توجهی کاخ سفید به اوکراین

آیا چیزی درباره موضوع ایران و اوکراین شنیده اید؟ قضیه از این قرار است . ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه درباره توافق هسته ای خوب عمل کرد . این کشور به هر حال مفید است . امریکا متقابلاً تقویت نظامی گسترده روسیه درم رزهای مسکو و نیز مناطق تحت کنترل شورشیان جدایی طلب مورد حمایت پوتین را نادیده می گیرد.

به گزارش  تیک ، ما نمی گوییم که اصلاً چنین مبادله رسمی ایران – اوکراین میان دولت اوباما و پوتین وجود ندارد . بلکه می گویم رهبر روسیه به دنبال ضعف امریکا و یافتن موقعیت است. شعله ور شدن ناگهانی جنگ جدید در اوکراین شرقی و آمادگی غیرمنتظره روسیه برای کمک به ایران در مذاکرات هسته ای ، پیش از ضرب الاجل 24 نوامبر ، صرفاً تصادفی نیست . درحال حاضر ،آن ها بخشی از راهبرد روسیه است و امریکا تظاهر به همکاری می کند .

توافق هسته ای ایران به نفع امریکا ، ایران و جهان است . رئیس جمهور اوباما به اهمیت آن واقف است . نامه وی به آیت ا... خامنه ای رهبرمعظم ایران، که اخیراً منتشر شد ، به همین علت است . دستیابی به توافق می تواند همه امکانات هسته ای برگشت ناپذیر ایران را در بسته ای محدود و قابل راستی آزمایی بگنجاند و اطمینان می دهد که بمب ساخت ایران هرگز وجود ندارد و درعین حال کشوری به عنوان آخرین بازار درخور توجه وارد اقتصاد جهانی می شود. این قضیه سیاست های به بن بست کشیدن خاورمیانه را تغییر می دهد. در این برهه، این توافق نشان دهنده آخرین روزنه امید برای هرگونه دستاوری چشمگیری است که اوباما می تواند در قبال خاورمیانه از خود به یادگار بگذارد. بدیهی است که او چنین می خواهد.

اما بهای ناگفته توافق ایران ، که باتوجه به اوضاع ، بسیارمهم است ، نمی تواند خسران اوکراین و افشاگری درباره ناتو باشد. پوتین به رغم امضای پیمانی درسال 1994 مبنی بر « احترام به استقلال ، حاکمیت و مرزهای موجود اوکراین » کریمه را به خاک خودملحق کرده است . دلایل موجود ما را به این فکر وامی دارد که او برای سلطه بر همه خاک اوکراین برنامه ریزی کرده است . اشتباه غرب این بوده که فکر کرده است پوتین قصد ندارد اتحاد جماهیر جدیدی را ازنو بسازد.

بسیج کنونی نیروهای روسیه نشان از تدارک برای حمله است . مشاهده شده است که ستون های موتوری بی نام نشان متشکل از جنگ افزارهای سنگین و تانک هایی که نیروهایی با اونیفورم های بدون نشان ( مثل نیروهایی که کریمه را به تصرف درآوردند) ، غرش کنان به سمت خطوط مقدم منطقه تحت تصرف شورشیان درحرکت هستند . آتشبارهای پیشرفته و سامانه های موشکی زمین به هوا آماده شده اند یگان هایی در تمام مسیر ، از شرق و منتها الیه شمال روسیه متمرکز شده اند . شما یگان های نظامی را هزاران مایل بی دلیل به حرکت درنمی آورید .

پترو پروشنکو، سرلشگر بازنشسته ناتو که به تازگی با رئیس جمهور اوکراین مذاکراتی را انجام داده است به من گفت طبق برآورد وی ، چیزی حدود 45000 نیروی منظم روسی درمرز مستقراست . دهها هزار از نیروهای ارتش نامنظم به دست شمارکوچکتری ای از افسران روسی و پرسنل نظامی ، چیزی حدود 450 تانک و بیش از 700 قبظه توپ سازمان دهی شده اند .

او گفت :" اوکراین هیچ گونه توان رزمی برای مواجهه با این نیرو را ندارد . آن ها فکر می کنند که ما دوست آن ها هستیم و درک نمی کنند که چرا به آن ها کمک نخواهیم کرد .آن ها ناامید شده اند و وحشت کرده اند چون می بینند که سخت مورد تاخت و تاز قرار گرفته اند . "

غرب در واکنش به جمله تند پوتین ، ابراز نگرانی کرده است . سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا گفته است : " ماخیلی نگران هستیم . اتحادیه اروپا اخبار مربوط به ستون های موتوری و جنگ افزارهای سنگین را بسیار نگران کننده نامیده است . " این نگرانی و دلهره مانع از حمله شدید نمی شود . درخواست های پروشنکو از اوباما درزمینه کمک نظامی چشمگیر امریکا نباید رد می شد.

مراقب اقدامات پوتین باشید. به گفته های پوتین خیلی توجه کنید . این درس عبرت سال پیش است . کسی از آن درس نگرفته است . خوب است که سرگی لاورف ، وزیرخارجه روسیه ، وجان کری ، وزیر خارجه امریکا، سرانجام پذیرفته اند که در زمینه اوکراین تبادل اطلاعات کنند و خواستار احترام به آتش بس سپتامبر، که در دود و آتش دونتسک نقش برآب می شود، هستند . و همچنین این قضیه بی معنی است . در زمینه بسیج نیروهای نظامی ، لاورف خود را به بی گناهی می زند . نقش وی در مورد القای امنیت کاذب ، نقش خوبی است .

واقعیت امر، خطرناک است . 25 سال پس از سقوط دیوار برلین ، زمانی که بالن ها درپایتخت آلمان به آسمان می روند ،یک کشور 45 میلیون نفری که شهروندان آن دوست دارند از ثمرات آزادی اروپا لذت ببرند، با تجزیه کشورشان توسط روسها روبرو شده اند. اگر چنین اتفاقی بیفتد، اگر اوکراین از دست برود ، وعده امریکا به متحدان ناتوی خود در بالتیک و اروپای شرقی فاقد اعتبار خواهد شد .از سال 1945 ،هدف راهبردی اصلی روسیه .، یعنی زمان فروپاشی نظام دفاعی مشترک امریکا و اروپا(ناتو) – درشرف تحقق خواهد بود.

فقط امیدوارم که درون کاخ سفید کسی این گونه سخن نگوید : ما نمی توانیم در زمینه اوکراین از دست روسیه عصبانی شویم . آن ها درمورد قضیه ایران کمک کرده اند.ما بدون آن ها به توافقی دست نمی یابیم . " اما نمی توانم روی آنچه که امیدوارم رخ ندهد یعنی خودداری آمریکا از بده بستان با روسیه بر سر ایران و اوکراین شرط بندی نکنم . بده بستان درباره ایران و اوکراین بین امریکا و روسیه امکان پذیر است .

 

 اخبار سیاست خارجی  - تیک


ویدیو : بده بستان پوتین با اوباما!؟