با فرآورده های غذایی پروبیوتیک آشنا شویم :     علاوه بر معرفی غذاهای پروبیوتیک ...



 

با نوشیدنی های پروبیوتیک بیشتر آشنا شویم , مواد غذایی حاوی پروبیوتیک , با پوست مختلط بیشتر آشنا شویم

 

علاوه بر معرفی غذاهای پروبیوتیک به عنوان غذاهای مفید ، فرهنگ سازی و ایجاد یک طرز فکر نوین در درک این مطلب که فرآورده های پروبیوتیک قرص و کپسول نبوده بلکه جزئی از سبد غذایی روزانه خانوار به شمار می آیند بسیار ضروری است .

 

دکتر کیانوش خسروی دبیر کنگره و مدیر گروه تحقیقات صنایع غذایی در نشست خبری اولین همایش پروبیوتیک گفت: فرآورده های غذایی پروبیوتیک به منظور درمان عفونت های روده ای به ویژه اسهال و عفونت های باکتریایی و مخمری دستگاه تناسلی تولید شده اند ودر سه دهه گذشته ، فرآورده های تجاری پروبیوتیک عرضه شده به بازار جهانی ازرشد جهشی برخوردار بوده اند .

 

فرآورده های غذایی مدیر گروه تحقیقات صنایع غذایی با بیان اینکه فرآورده های غذایی پروبیوتیک به منظور درمان عفونت های روده ای به ویژه اسهال و عفونت های باکتریایی و مخمری دستگاه تناسلی تولید شده اند تصریح کرد:از این رو علاوه بر معرفی غذاهای پروبیوتیک به عنوان غذاهای مفید ، فرهنگ سازی و ایجاد یک طرز فکر نوین در درک این مطلب که فرآورده های پروبیوتیک قرص و کپسول نبوده بلکه جزئی از سبد غذایی روزانه خانوار به شمار می آیند بسیار ضروری است.

 

دکتر خسروی علاقه انسان به استفاده از پروبیوتیک‌‌ها برای حصول سلامتی را از سال ۱۹۰۸عنوان کرد و توضیح داد:زمانی‌که الی مچنیکف[۱] روسی اظهار کرد که بشر باید از شیر تخمیر شده با لاکتوباسیلوس ‌ برای طولانی شدن زندگی استفاده کندعلاقه انسان به استفاده از پروبیوتیک‌‌ها برای حصول سلامتی اغاز شد.در سال‌های اخیر منافع سلامتی‌بخش مصرف شیر و حضور ریزسازواره‌‌های رود‌ه‌ای به خوبی شناخته شده است.

 

همچنین مشخص شده که توازن بهینه در تعداد میکروب‌های دستگاه گوارشی بستگی به تغذیه و سلامتی داردو در این راستا ریزسازواره‌های اصلی موثر بر حفظ این توازن، لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتر هستند.خواص پروبیوتیک ها به گفته دبیر همایش پروبیوتیک عواملی که بر فعل و انفعال بین شیر و ریزسازواره‌‌های روده‌ای تأثیر منفی بگذارند (مانند استرس و رژیم غذایی) با به هم زدن توازن بهینه میکروبی بر سلامتی انسان ضرر خواهند داشت.

 

مدارک روز افزونی در دست است که مصرف مواد غذایی حاوی ریزسازواره‌های مفید که از آن‌ها به پروبیوتیک یاد می‌شود، کمک شایانی به ابقا و نگهداری تعداد میکروب‌های بومی روده و توازن میکروبی آن کرده و در نتیجه منافع بسیار زیادی برای سلامتی انسان دارد. دکتر خسروی افزود: در سال‌های اخیر باکتری‌های پروبیوتیک به عنوان افزودنی‌‌های رژیم غذایی با تعداد زیادی از غذا‌ها آمیخته‌ شده‌اند، که در این میان فرآورده‌های شیری به ویژه ماست نقش مهمی را برای حمل این باکتری‌‌ها (مانند بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس) ایفا می‌کنند و مصرف منظم تعداد مناسبی از سلول‌های زنده که «حداقل درمانی» نامیده می‌شود. برای انتقال تأثیرات پروبیوتیک‌‌ها به مصرف کننده ضرورت دارد.دکتر خسروی در این زمینه توضیح داد: برای این منظور لازم است روزانه بیش از ۱۰۰ گرم ماست حاوی حداقل cfu.ml-1 106 باکتری پروبیوتیک مصرف شود.

 

همچنین بررسی زنده ماندن این ریزسازواره‌‌ها در مدت نگهداری تا زمان مصرف موضوع بسیار مهمی است.دبیر اجرایی همایش پروبیوتیک در مورد اثرات درمانی و پیشگیری کننده پروبیوتیک‌ها گفت: اثرات درمانی و پیشگیری کننده پروبیوتیک‌ها عبارتند از خاصیت ضد میکروبی کاهش عدم جذب لاکتوز کاهش سطح کلسترول سرم خون فعالیت ضد جهشیفعالیت‌ ضد سرطانی تحریک سیستم ایمنی درمان و پیشگیری آلرژی کمک به نوزادان زودرس و کم‌وزن برای افزایش وزن آلرژی‌های پوستی و غذایی در اطفال برخی عفونت‌های باکتریایی زایمان زودرس بیماری التهابی روده عفونت‌های راجع به مثانه و گوش خرابی دندان‌ها اسهال مزمن و اسهال مسافرتی کاهش میزان کلسترول خون شده دکتر خسروی پری بیوتیک ها راترکیبات هضم ناپذیر یا هضم پذیراند بیان کردکه در برابر آنزیم های گوارشی بدن انسان هستند که رشد و فعالیت میکروارگانیسم های پروبیوتیک را به طور انتخابی تحریک می کنند و افزود:سین بیوتیک ها نیز فرآورده هایی که به طور توام دارای پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها هستند و کاربرد توام دو عامل یاد شده با هدف ایجاد هم افزایی در اثرات سلامت بخش آن ها صورت می گیرد.

 

پروبیوتیک ها مکمل های غذایی هستند وی ادامه داد: فلور متعادل روده از طریق رقابت باکتریهای بیماریزا را از روده خارج و سیستم ایمنی را تحریک کرده و مواد مغذی و حیاتی مانند اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه، ویتامینها، اسید های آمینه آرژنین ، سیستئین و گلوتامین ، فاکتورهای رشد و آنتی اکسیدانهای مختلف تولید می کنند . در همین راستا مطالعات نشان می دهد که مصرف پروبیوتیکها سبب افزایش بعضی از انواع میکرو فلور روده می شوند ولی شمارش کلی باکتریها در روده افزایش نمی یابد. فولر، پروبیوتیک ها را مکمل های غذایی نامید. روند مصرف غذاهای پروبیوتیک در اروپا، آسیا و شمال آمریکا به تدریج افزایش پیدا کرده و امروز در بیشترسوپر مارکتهای سراسر جهان این مواد غذایی عرضه می گردد.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد: به تازگی بازار برای غذاهای پروبیوتیکی و مکمل‌ها به شدت رونق یافته و این به دلیل خیل عظیم فرآورده‌های جدیدی است که بر اساس تبلیغات گسترده در زمینه باکتری‌های مفید برای بدن تولید می‌شوند. به تازگی مجله گزارش جهانیusn‌[۲] در مورد پروبیوتیک‌ها مقاله جالبی را به نشر رسانده که تأثیر به سزایی در خرید و فروش این فرآورده‌ها داشته به نحوی که تشویق شده‌اند برای پروبیوتیک‌ها مبلغ ۱۷ میلیارد در بازار آمریکا هزینه کنند.

 

 

منبع : nazfun


ویدیو : با فرآورده های غذایی پروبیوتیک آشنا شویم