اگر بچه میخواهید،این اعمال را انجام ندهید! : اگر می خواهید بچه دار شوید،قبل ...
اگر می خواهید بچه دار شوید،قبل از بچه دار شدن باید تدابیری بیاندیشید تا مادر در دوران بارداری کمتر دچارمشکل شود،اما چه اعمالی؟
امروزه خیلی از خانمهای جوان قبل از بچهدار شدن سالهای زیادی از قرصهای ضدبارداری استفاده میكنند و بیشتر آنها بلافاصله پس از قطع مصرف قرص باردار میشوند اما بعضیها هم مدت طولانیتری را در انتظار بچهدار شدن میمانند.
حتی ممكن است شروع چرخه قاعدگی آنها با تاخیر همراه باشد. خیلی از خانمهای جوان نگرانند كه این قرصها توانایی باروریشان را كم كند؛ در حالیكه همین قرصها جلوی خیلی از قاعدگیهای دردناك، بیماریهای لگنی و بارداریهای ناخواسته را میگیرد. تا به حال هیچ نشانهای از اینكه قرصهای ضدبارداری باعث ناباروری شوند، پیدا نشده است...
بیشتر خانمهایی كه پیش از مصرف قرص قاعدگی منظمی داشتهاند چرخه تخمكگذاریشان حداكثر تا 6 ماه پس از قطع قرص برمیگردد. دورههای تخمكگذاری نامنظم هم ممكن است به دلیل نشانگان تخمدانی پلیكیستیك (PCO) باشد كه با مصرف قرصهای ضدبارداری منظم میشوند. موارد دیگری مانند وزن، سلامت، استرس و تمرینهای ورزشی هم میتوانند بر الگوی قاعدگی تاثیرگذار باشند.
خانمهایی كه مبتلا به نشانگان PCO هستند یك ناهماهنگی هورمونی دارند كه باعث پریودهای نامنظم و افزایش وزن میشود. افزایش سطح تستوسترون هم میتواند باعث ایجاد جوش و پرمویی در بدن شود. زنان مبتلا به این عارضه میتوانند با پیروی از یك رژیم غذایی كمچرب و انجام تمرینهای ورزشی به وزن مطلوب برسد و عوارض نشانگان PCO را كمتر كنند. برای منظم كردن چرخه تخمكگذاری هم دكتر ممکن است استفاده از قرصها یا آمپولهای مختلفی را توصیه كند. یک علت دیگر تمرینهای سنگین ورزشی و استرس زیاد است كه باعث پایین آمدن وزن زن شده و میتواند باعث اخلال در تخمكگذاری شود.
برای حل این مشکل با توصیه پزشک باید برنامه ورزشی را كم كرد و شروع به خوردن غذاهای پركالری كرد. پس از اینكه زن توانست به یك وزن مناسب برسد پریودش باز میگردد و باردار میشود. وقتی كه شاخص توده بدنی (BMI)یك خانم بین 20 تا 25 باشد، امكان باروری هم بیشتر است.
اگر بچه میخواهید...
مراقبتهای پیش از بارداری به اندازه مراقبتهای پیش از زایمان مهم هستند. با رعایت نكات زیر میتوانید شانس بارداریتان را بالا ببرید:
• سیگار نکشید: زمان باردار شدن سیگاریها نسبت به افراد غیرسیگاری دو برابر طولانیتر و نسبت سقط جنین نیز در آنها بیشتر است.
• فولیك اسید را شروع كنید: اگر قاعدگیهای سنگین دارید قرص آهن هم بخورید و در صورتی كه اهل مصرف میوهها و سبزیجات تازه نیستید ویتامین C فراوان مصرف كنید. از خوردن ویتامین A وD زیاد پرهیز كنید چون برای جنین مضر است.
• در هوای تازه قدم بزنید و ورزش كنید: محیطهای كاری بسته و ترافیك شلوغ شهری مقدار اكسیژن خون را كاهش میدهد و قدرت باروریتان را كم میکند.
• استرستان را مدیریت كنید: فنونی مثل یوگا و مدیتیشن را به كار ببرید. استرس زیاد میتواند بر جریان تخمكگذاری موثر باشد و باردارشدن را سختتر كند.
• سونا نروید: اگر احتمال میدهید باردارید این توصیه را جدی بگیرید. محققان میگویند دمای بالا ضمن اینکه بارداری را با مشکل مواجه میکند، میتواند باعث سقط جنین شود.
• روابط زناشوییتان را بیشتر كنید: خیلی از زوجهایی كه از جداول زمانی استفاده میكنند شانس بچهدار شدنشان كم میشود. بهترین روش برای بچهدار شدن این است كه از پایان یك قاعدگی تا شروع قاعدگی بعدی 3 بار در هفته رابطه زناشویی داشته باشید.
• بدن شوهرتان باید خنك باشد: اگر همسر شما توی وان داغ نشسته باشد، مسافتی طولانی را بدون توقف رانندگی كرده باشد یا لباس زیر تنگ پوشیده باشد نمیتواند به خوبی اسپرم تولید كند.
• سعی كنید وزنتان را در اندازه مناسبی نگه دارید: رژیم گرفتنهای غیراصولی برای سلامت خطرناكند مخصوصا اگر بخواهید باردار شوید.
• وحشت نكنید: نود درصد زوجهای بارور تا یك سال پس از اینكه اقدام به بچهدار شدن كردند باردار میشوند. اگر احتمال میدهید كه مشكل باروری دارید (مثل پریودهای نامنظم، بیماریهای لگنی و عفونتهای ناشی از جراحی یا عفونتهای دیگر) به پزشك خود مراجعه كنید.
منبع : salamat.ir
ویدیو : اگر بچه میخواهید،این اعمال را انجام ندهید!