اشتباهات رایج در مصاحبههای شغلی : اگر شما هم مدتی است که به دنبال کار مناسب ...
اگر شما هم مدتی است که به دنبال کار مناسب خود میگردید، حتماً دریافتهاید که شانس حضور در مصاحبههای شغلی به همین سادگیها پیش نمیآید. پس بهتر است در این جلسه هوشمندانه حاضر شده و بکوشید از اشتباهات احمقانهای که میتوان از آنها به سادگی پیشگیری کرد، اجتناب نمایید. زومیت: امروزه پیدا کردن شغل مناسب یکی از مهمترین دغدغههای جوانان جویای کار به حساب میآید. آنها آگهیهای متعددی را خوانده، تعداد بیشماری رزومه تحصیلی و کاری میفرستند و هر از گاهی به مصاحبههای شغلی دعوت میشوند تا بخت و اقبال خود را بیازمایند. در این مقاله کوشیدهایم برخی از اشتباهات رایج در مصاحبههای شغلی را که میتوان از آنها اجتناب کرد را گردآوری کنیم.
اگر شما هم مدتی است که به دنبال کار مناسب خود میگردید، حتماً دریافتهاید که شانس حضور در مصاحبههای شغلی به همین سادگیها پیش نمیآید. پس بهتر است در این جلسه هوشمندانه حاضر شده و بکوشید از اشتباهات احمقانهای که میتوان از آنها به سادگی پیشگیری کرد، اجتناب نمایید.
۱. ندانستن نام مصاحبهکننده
زمانی که به یک مصاحبهی شغلی دعوت میشوید، طرف مصاحبهتان حتما پروندهی شما را پیش روی دارد که حاوی نام و مشخصات کامل شما به همراه عکستان است. این پرونده را خود شما به آنها دادهاید! منظور از پرونده همان رزومهی کاری و تحصیلیتان است یا سایر فرمهایی که برای آنها پرکردهاید.
اگر هوشمند باشید، در زمان دعوت به مصاحبه میتوانید با چرب زبانی نام طرف مصاحبه کنندهتان را از منشی بگیرید و آن را در ذهن داشته باشید و نهایتا زمانی که به جلسه وارد میشوید، با گفتن نام، وی را محترمانه مورد خطاب قراردهید و بگویید: «آقای فلانی، از دیدار شما خوشبختم!».
۲. گمکردن راه و دیر رسیدن
هیچ عذر و بهانهای قابل قبول نیست! دیر رسیدن به مصاحبهی شغلی بدترین اتفاق ممکن است که میتواند به منزلهی عدم قبولی در این آزمون سرنوشت ساز باشد. مهم نیست که در ترافیک گیر کردهاید، راه را گم کرده یا مسیر را اشتباهی رفتهاید، یا حتی با موجودات فضائی برخورد داشته یا صاعقه به شما زده است! نه تنها این مصاحبه بلکه نباید به هیچ قراری دیر برسید. میتوانید قبل از رفتن نگاهی به نقشه انداخته و مسیر خوب را بیابید. اگر جایی که میروید خیلی دور است یا پیشتر به آن طرف شهر نرفتهاید،
بهتر است با یکی از دوستان یا اقوام که آنجا را خوب میشناسد، مسیر رفت و آمدتان را چک کنید. اگر هم خیلی این جلسه برایتان مهم است یک روز قبل، شخصا مسیر را بروید و زمان صرف شده را بسنجید. توصیه میکنیم در روز مصاحبه حداقل ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زودتر از ارزیابیتان از خانه بیرون بزنید تا درترافیک، تصادف یا هر حادثه ناخواسته و پیشبینی نشدهی دیگر ناکاوت نشوید.
۳. عدم پاسخ به پرسشهای چالشی
مسلما در چنین جلساتی با برخی سوالات چالشی روبهرو میشوید که پاسخ دادن به آنها زیرکی خاصی میطلبد. سوالاتی که تنها با حواس جمعی، نمیتوان پاسخ سریع و درستی به آنها داد، و لازم است تا جوانب روانشناختی و شخصیتی پاسخ را به دقت ارزیابی نمایید.
از آن جمله میتوان به پرسشهایی نظیر: «بزرگترین ضعف شما چیست؟»، «به چه دلیل دنبال شغل تازهای میگردید؟»، «دلایل شما برای ترک شغل قبلیتان چیست؟»، «چه رقمی را برای حقوق و مزایا در نظر گرفتهاید؟»، «برای ۵ سال آیندهی خود چه اهداف و آرمانهایی در نظر گرفتهاید؟». بهتر است پیش از رفتن به مصاحبه و گیر کردن در چنین سوالاتی پاسخها را با یک روانشناس چک کنید. طبیعتا یک نیروی انسانی زیرک که از پس چنین پرسشهایی برمیآید مناسب تصدی پست مربوطه است.
۴. عدم معرفی معرف
اغلب افراد زمانی که مشغول تهیه رزومهی کاری و تحصیلی خود هستند حوصله نمیکنند معرفهای خود را به درستی ذکر کنند. بکوشید با حوصله و دقت فرمها را پر کرده و حداقل ۳ نفر معرف مناسب را به کارفرمای آیندهی خود معرفی نمایید. این معرفها میتوانند شامل کارفرماهای پیشین، پروژههای تکمیلشدهی قبلی، موسسات آموزشی که از آنها مدرک تحصیلی یا تجربی دریافت کردهاید و غیره باشند. یادتان نرود که درج شمارهی تلفن، نشانی و ایمیل از معرفهای مهم ضروری است.
۵. نپرسیدن هیچ پرسشی
عموما در خلال مصاحبهی شغلی به شما فرصتی داده میشود تا سوالات احتمالیتان را از مصاحبه کننده بپرسید. یکی از احمقانهترین رویکردها نپرسیدن هیچ سئوال بدرد بخور یا مطرح کردن سوالات سطحی است. به این ترتیب تصویری که از خود میسازید، مسلما شباهت زیادی به یک متقاضی ناآماده دارد که علاقهای به کار نداشته یا هیچ توجهی به آیندهی خویش ندارد. پرواضح است که مطرح کردن سوالات از پیش مطرحشدهای که عمیق بوده و نشانگر تمایل شما به شغل است، میتواند برگ برندهای باشد که رو کردنش شانس شما را بالا میبرد.
راهنما
حالا که تا به این جای مقاله با ما همراه بودهاید چند کارت آس برایتان داریم که با رعایت این موارد احتمال قبولیتان در آزمون شغلی بالا میرود:
توصیه میشود پیش از عزیمت به محل مصاحبه اطلاعات بیشتری راجع به کمپانی و حوزهی کاری آنها کسب کنید، مسلما آگاهی از پیش زمینههای کاری آنها بینش بهتری به شما داده و در جلسهی مصاحبه به کارتان میآید. برای نیل به این مهم عمو گوگل را از یاد نبرید!
پیش از آن که دربارهی حقوق و مزایای کار بپرسید، سوالات هوشمندانهتری دربارهی وظایف محوله، امکان پیشرفت شغلی، ملزومات کسب موفقیت در کار و مسائلی از این دست را مطرح نمایید تا تصویر حرفهایتری از خود را در ذهن مصاحبه کننده ایجاد نمایید.
پرسش پیرامون ساعات کار، حقوق و دستمزد، مزایای شغلی و موضوعاتی از این دست را میتوان در انتهای جلسه یا حتی جلسات بعد مطرح نمود، بهتر است به شغل آیندهیتان به عنوان یک پروسهی بلند مدت نگاه کنید تا یک کار مقطعی که تنها برای دریافت پول انجام میشود!
ویدیو : اشتباهات رایج در مصاحبههای شغلی