آغاز ساخت مسكن ۴۵ روزه :       نهاد تحقیقاتی وابسته به وزارت مسكن توانست ظرف ...



 

ساخت بازار تهران در چه دوره تاریخی آغاز شده است؟ , ساخت تیزر تبلیغاتی , ساخت وبلاگ

 

 

نهاد تحقیقاتی وابسته به وزارت مسكن توانست ظرف ۴۴ روز یك ساختمان مسكونی دو طبقه تك واحدی ساخته و آن را برای افتتاح توسط وزیر مسكن، آماده بهره‌برداری كند.

 

 

آنچه برای ساخت این خانه به كار گرفته شده تكنولوژی ۱۰۰ درصد بومی است كه تحت عنوان «ساخت مسكن در ۶۰ روز» در دولت قبل تعریف شد، اما حالا این پروژه به «ساخت مسكن در ۴۵ روز» تغییر ماهیت داده و پیمانكار طرف همكار با وزارت مسكن آمادگی دارد ۱۰۰۰ واحد مسكونی را از این طریق ظرف یك ماه و نیم ساخته و تحویل دهد. خانه‌هایی كه با تكنولوژی ۴۵ روزه ساخته می‌شود ۷۵ متر مربع مساحت دارد و دیوارهای آن به جای گچ و سیمان و آجر، از جنس جدیدی كه در ظاهر لایه نازكی دارد تشكیل شده است.

 


علی نیكزاد دیروز صبحانه را در خانه‌ای كه ساخت آن ۴۴ روز پیش توسط مركز تحقیقات شروع شده بود، صرف كرد و به خبرنگار «دنیای اقتصاد» گفت: برای اینكه این شیوه ساخت را به تولید انبوه‌ برسانیم به نیروی كار ماهر و آموزش‌دیده نیاز داریم.همزمان با افتتاح ساختمان دو طبقه با استفاده از «فن‌آوری‌های نوین در ۴۴ روز» فاز دیگری از اجرای صنعتی‌سازی کلید خورد.به فاصله دو هفته از آغاز اجرای صنعتی‌سازی در شهر جدید پرند، شهر جدید هشتگرد نیز شاهد کلنگ‌زنی پروژه‌ای است که قرار است بالغ‌بر هزار واحد مسکونی صنعتی‌سازی طی حداکثر ۶ ماه در آن ساخته شود.

 


به گزارش دنیای اقتصاد، همزمان با آغاز این دو پروژه بزرگ صنعتی‌سازی به نظر می‌رسد که موج استفاده از صنعتی‌سازی در ساخت‌وسازها در حال گسترش است و اگر پیشتر نتیجه تاکید مکرر کارشناسان بر استفاده از فن‌آوری‌های نوین در ساخت‌وسازها در حد برپایی چند کنفرانس، همایش و سمینار علمی بود، اما این بار این مهم جنبه اجرایی پیدا کرده است.مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان مسوول مستقیم ترویج سازه‌های نوین در امر ساخت‌‌وساز است. بر این اساس کارشناسان تاکید دارند: این مرکز در ترویج و نهادینه کردن امر صنعتی‌سازی باید دقت کند که در انتخاب سازه‌های نوین، اقلیم، فرهنگ و خواست مردم را در نظر گیرد تا در این مسیر بتواند موفقیت‌های لازم را کسب کند.

 


همچنین صاحبنظران بر این مساله متفق‌القول هستند که امر صنعتی‌سازی فقط در قالب انبوه‌سازی توجیه اقتصادی دارد. البته کلید خوردن صنعتی‌سازی در شهر جدید پرند و هشتگرد حاکی از آن است که مسوولان مفهوم صنعتی‌سازی را به درستی دریافته‌اند و باید منتظر بود که اجرای آن نیز به درستی اعمال شود.

 


به گزارش «دنیای اقتصاد» پیش‌تر رییس مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان در آذر ماه سال گذشته به منظور ترویج صنعتی‌سازی طی یک کنفرانس خبری وعده داد ساخت مسکن ۴۵ روزه در دی ماه همان سال محقق خواهد شد که این وعده به هیچ وجه در آن سال عملی نشد.

 


شنیده‌ها حاکی از آن است که وزیر مسکن و شهرسازی طی دیداری با رییس مرکز تحقیقات مسکن شرط تدوام حضور فاطمی عقدا در این مرکز را اجرای پروژه مسکن دوماهه دانسته است و همین امر باعث شده تا مرکز تحقیقات مسکن در این زمینه تعجیل کند. همزمان با افتتاح مسکن ۴۵ روزه با تاخیر یک ساله، وزیر مسکن و شهرسازی در مراسم افتتاح این پروژه در گفت‌وگوی اختصاصی با «دنیای اقتصاد» گفت: همچنان که ۴۵ روز پیش وعده داده بودیم و اذعان داشتیم که ساختمان دو طبقه‌ای با فن‌آوری نو و با استفاده از مصالح جدید طی بازه زمانی ۴۵ روزه خواهیم ساخت، با گذشت ۴۴ روز این ساختمان امروز افتتاح شد. این سازه کلیه مصادیق فن‌آوری‌های نوین شامل ارزان‌سازی، کیفی‌سازی، سریع‌سازی و مقاومت در برابر زلزله را دارا است. نیکزاد خاطرنشان ساخت: با توجه به انطباق این سازه با آیین‌نامه ۲۸۰۰ مقررات ملی ساختمان، وزارت مسکن نیز به مرکز تحقیقات ساختمان مجوز ساخت این سازه را داد و این سازه تا سقف ۳ واحد نیز اجازه ساخت گرفته است.به گفته نیکزاد، قرار است از این نوع سازه طی یک بازه زمانی ۶ ماهه بالغ‌بر ۱۰۰۰ واحد مسکونی با قیمت مقطوع ساخته شود.

 


وی تاکید کرد: این اولین سازه‌ای است که فن‌آوری آن ۱۰۰ درصد بومی و با اقلیم‌های مختلف قابل‌تطبیق است.به گفته وزیر مسکن و شهرسازی آموزش منابع انسانی از جمله اولویت‌های لازم به منظور نهادینه کردن این سازه به صورت سراسری است.وی اظهار امیدواری کرد که با همکاری دوجانبه وزارت مسکن و سازمان فنی و حرفه‌ای تمهیدات لازم به منظور آموزش نیروهای انسانی فراهم شود.وزیر مسکن و شهرسازی این سازه را برای اسکان دائم مردم مناسب دانست و گفت: نباید تصور شود که این سازه جنبه آزمایشگاهی دارد. وی در مورد قیمت تمام شده این سازه گفت: قیمت این سازه با توجه به کلیه امکانات جانبی نظیر شیشه دوجداره، پکیج، کف سرامیک و .. متر مربعی۳۰۰ هزار تومان است و قیمت تمام شده بقیه واحدها در تیراژ انبوه قطعا از این رقم هم کمتر خواهد شد. وزیر مسکن اظهار داشت: با توجه به اینکه حداقل متراژ این واحدها ۷۵ متر مربع است و با توجه به اینکه وام صنعتی‌سازی ۲۰ میلیون تومان است در نتیجه مردم با ۶ میلیون تومان سهم آورده می‌توانند صاحب مسکن شوند.نیکزاد افزود: استفاده از سازه مسکن ۴۵ روزه علاوه بر مسکن مهر قابلیت استفاده در سطح شهر را دارد؛ چرا که این سازه بومی و بر مبنای مقررات ملی ساختمان است.

 

 


● پاشنه آشیل «۴۵ روزه» به روایت وزیر

 


وی گفت :تنها پاشنه آشیل بهره‌گیری از این سازه جدید کمبود منابع انسانی آموزش دیده در این زمینه است که با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای قطعا این مشکل مرتفع خواهدشد.

 


وی گفت: در صورتی که تیم حرفه‌ای لازم از منابع انسانی آموزش دیده در این زمینه آماده شود در هر گوشه از کشور امکان ساخت این سازه فراهم خواهد شد.وی در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» مبنی بر اینکه با توجه به اینکه بنا به اذعان مهندس مشاور این سازه، امکان ساخت این نوع مسکن فقط در شهر هشتگرد آزمایش شده است و تجویز ساخت این سازه در کل کشور بر مبنای چه منطقی است، گفت: مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن تطبیق این سازه را بر اقلیم‌های مختلف طراحی کرده است و اگر منابع انسانی آموزش‌های لازم را ببیند، امکان ساخت آن در سراسر کشور وجود خواهد داشت.

 


از دیگر سو دکتر محمود فاطمی عقدا، رییس مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان نیز در گفت‌وگوی اختصاصی با «دنیای اقتصاد» گفت: این سازه با تولید فن‌آوری‌های جدید بومی ساخته شده است و عمر سازه در حدود ۶۰ سال است که برای مناطق بادخیز و لرزه خیز بسیار مناسب است.وی گفت: این ساختمان از نظر معماری، سازه و تاسیسات کاملا آزمایش شده است. به طوری که دیوارهای داخلی آن گچ برگ هستند و برخلاف ظاهر که نازک به نظر می‌آیند اما بسیار مقاومند که البته به منظور رفع این مشکل در آینده قرار است با قرار دادن لایه فوم در دیوارهای آن از میزان نازک بودن این سازه بکاهیم. فاطمی عقدا افزود: این ساخت‌وساز اولین ساخت‌وساز ۱۰۰ در صد صنعتی در کشور است که هزینه تمام شده آن مترمربعی ۳۰۰ هزار تومان است.وی اظهار امیدواری کرد که با اشاعه ساخت‌وساز‌های صنعتی از میزان ساخت‌وسازهای سنتی نادرست کاسته شود.

 


از دیگر سو مهندس محمد بابائیان، پیمانکار پروژه مسکن ۴۵ روزه نیز به «دنیای اقتصاد» گفت: در همه جای دنیا استفاده از خانه‌های پیش ساخته از دیرباز رواج داشته است. بر این اساس در قاره آسیا از ۵۰ سال پیش استفاده از این سازه‌ها رواج داشته است و در ایران نیز بهره‌گیری از صنعتی‌سازی در ساخت‌وسازهای ما حرکت رو به جلویی در پیش گرفته است.وی گفت: مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان پیشنهاد داده تا این سازه براساس اقلیم‌های مختلف کشور شامل خشک و مرطوب و ... طراحی و آزمایش شود که در آینده‌ای نزدیک قطعا این پیشنهادها اجرایی خواهد شد و به دنبال آن شاهد استفاده از این سازه در کل کشور خواهیم بود.وی گفت: تاکنون در هیچ کجای دنیا و کشور ساخت مسکن به این روش سابقه نداشته است و امیدواریم که با ساخت این نوع مسکن شاهد تحول عظیم در امر صنعتی‌سازی باشیم.

 

 

 


ویدیو : آغاز ساخت مسكن ۴۵ روزه