آخرین وضعیت لایحه بیمه زنان خانه‌دار :   اخبار اجتماعی - همه پاسخ‌های مولاوردی ...



مدارک لازم برای بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی , آخرین وضعیت ورزشگاه نقش جهان , زنان خانه دار

 

اخبار اجتماعی - همه پاسخ‌های مولاوردی به سؤالات فراكسیون زنان مجلس؛
منتظر تخصیص اعتبار مرخصی زایمان هستیم

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بعدازظهر امروز برای ارائه گزارش عملکرد خویش در محل فراکسیون زنان و خانواده ریاست جمهوری حضور یافت و برای سومین‌بار در نشستی صمیمانه به سؤالات تعدادی از زنان نماینده پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار مهرخانه، شهیندخت مولاوردی در ابتدای این نشست در رابطه با سؤال نمایندگان مجلس در رابطه با بحث مرخصی زایمان تصریح کرد: هیئت دولت در تاریخ 28/12/92 طی نامه‌ای به کمیسیون اجتماعی دولت، اعلام کرد که مرخصی زایمان نیاز به قانون ندارد و مصوبه‌ای است که تصویب شده و برای اجرا نیاز به تخصیص اعتبار دارد و این نامه به معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری برای تأمین اعتبار ابلاغ شد و به این منظور در تاریخ 7/2/93 جلسه‌ای در معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری با حضور معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و نماینده سازمان تأمین اجتماعی و معاونت حقوقی رئیس‌جمهور برگزار شد.

منتظر تخصیص اعتبار مرخصی زایمان هستیم
وی ادامه داد: بر اساس این جلسه مقرر شد که تخصیص اعتبار در خصوص اجرای مصوبه مرخصی زایمان از سوی دولت صورت گیرد و ما منتظر ابلاغ نامه از سوی این معاونت هستیم، ولی از آنجایی‌که در ابتدای سال به سر می‌‌بریم، هنوز تخصیص اعتبار در موارد دیگر صورت نگرفته است، و لذا طبیعی است که باید منتظر ماند تا تخصیص اعتبار مرخصی زایمان نیز در کنار اعتبار برنامه‌ها‌ی دیگر صورت گیرد.

تفاهم‌نامه‌های اجرای ماده 230، در سال جاری وارد فاز اجرا می‌شود
مولاوردی در رابطه با سؤال دیگر نمایندگان که به آخرین وضعیت اجرای ماده 230 برنامه پنجم توسعه اختصاص داشت، اظهار کرد: در چارچوب اجرای این ماده 6 تفاهم‌نامه در اواخر سال 92 با سازمان‌ها‌ی مختلف منعقد کرده‌ایم که در سال جاری وارد فاز اجرا خواهد شد .

برای اجرای این ماده در حال گزارش‌گیری از دستگاه‌ها‌ی مختلفیم
وی افزود: معاونت برای اجرای این ماده در حال گزارش‌گیری از دستگاه‌ها‌ی مختلف است تا ببنیم اجرای این ماده در چه وضعیتی قرار دارد و در همین چارچوب نیز 12 کارگروه تخصصی را راه‌اندازی کرده‌ایم که از اول تیر ماه رسماً آغاز به کار كرده‌اند.

سند امنیت زنان و كودكان در روابط اجتماعی
مولاوردی در رابطه با تدوین سند امنیت زنان و کودکان در روابط اجتماعی نیز تصریح کرد: این معاونت با مشارکت دفتر امور بانوان و خانواده وزارت کشور در حال تدوین سند امنیت زنان و کودکان در رواط اجتماعی است که کارگاه پنج روزه آن در خرداد ماه سال جاری در ساری برگزار شد و در تلاش هستیم تا لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت را نیز در این سند بگنجانیم.

آخرین وضعیت لایحه بیمه زنان خانه‌دار
معاون امور زنان و خانوده نهاد ریاست جمهوری در خصوص آخرین وضعیت لایحه بیمه زنان خانه‌دار توسط دولت اظهار داشت: ما کارهای کارشناسی زیادی به این منظور در معاونت انجام دادیم و نهایتاً به این نتیجه رسیدیم که باید لایحه‌ای ارائه شود که مشکلات قبلی بر سر راه بیمه زنان خانه‌دار را نداشته و قابلیت اجرا داشته باشد، از این‌رو با همکاری سازمان تأمین اجتماعی پیگری‌ها‌ی زیادی را انجام دادیم و تاکنون چندین جلسه در این خصوص برگزار شده است.

منتظر نظر سازمان تأمین اجتماعی هستیم
وی با اشاره به خروجی این جلسات خاطرنشان کرد: نهایتاً به این نتیجه رسیدیم که بیمه زنان خانه‌دار را در قالب ماده 27 برنامه پنجم توسعه اجرایی کنیم و در این زمینه منتظر نظر سازمان تأمین اجتماعی هستیم و اگر طرح آنها‌ نظر معاونت را جلب نکند، قطعاً لایحه‌ای جداگانه در این خصوص به مجلس ارسال خواهیم کرد، ولی از آنجایی‌که تدوین لایحه تا ارسال آن، پروسه طولانی‌ای را می‌‌طلبد و ممکن است نیازهای زنان خانه‌دار از این طریق به زودی تأمین نشود، به همین خاطر در حال رایزنی با سازمان تأمین اجتماعی در این خصوص هستیم .

سازمان تأمین اجتماعی با این طرح موافقت نکرد
مولاوردی در پاسخ به سؤال رئیس فراکسیون زنان در خصوص ادغام این لایحه با لایحه بیمه فراگیر اجتماعی که پیش از این مطرح شده بود، گفت: سازمان تأمین اجتماعی با این طرح موافقت نکرد و آن را ناکارآمد دانست.

برای اولین‌بار ارزش‌گذاری كار خانگی را در دستور كار قرار دادیم
وی همچینن از ارزش‌گذاری کار خانگی در معاونت متبوعش خبر داد و افزود: ما موضوع ارزش‌گذاری کار خانگی را برای اولین‌بار در دستور کار خود قرار داده‌ایم و این موضوع می‌‌تواند به اجرای بیمه زنان خانه‌دار نیز کمک کند و ما در تلاش هستیم تا بر این اساس خانه‌داری به عنوان یک شغل محسوب شود.

سازمان تأمین اجتماعی را مکلف می‌کنیم که در عرض سه ماه آن را اجرایی کند
در ادامه رئیس فراکسیون زنان و خانواده تأکید کرد: به نظر ما اگر دولت بتواند لایحه‌ای را در خصوص بیمه زنان خانه‌دار به مجلس بفرستد، ما نیز می‌‌توانیم در تصویب آن سرعت عمل بخشیم و سازمان تأمین اجتماعی را مکلف کنیم که در عرض سه ماه آن را اجرایی کند.

به هر حال سازمان تأمین اجتماعی باید بودجه بیمه زنان خانه‌دار را تأمین کند
پس از آن اشراف گرامی‌‌زادگان؛ مشاور پارلمانی معاونت امور زنان و خانواده، در رابطه با طرح سازمان تأمین اجتماعی در ذیل ماده 27 برنامه پنجم توسعه توضیح داد: به هر حال سازمان تأمین اجتماعی باید بودجه بیمه زنان خانه‌دار را تأمین کند و اذعان کرده است که از طریق مشارکت می‌‌تواند این اقدام را انجام دهد؛ به‌گونه‌ای که 70 درصد سهم این بیمه توسط سازمان و 30 درصد آن که مبلغ 27 هزار تومان است، توسط فرد بیمه‌شده تأمین شود.

بسیاری از زنان توانایی پرداخت همان 27 هزار تومان را هم ندارد
وی در رابطه با دغدغه رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس مبنی بر اینکه بسیاری از این زنان توانایی پرداخت همان 27 هزار تومان را هم ندارد، تصریح کرد: براساس طبقه‌بندی که سازمان انجام داده است، زنان خانه‌دار در دسته‌بندی‌ها‌ی مختلف قرار می‌‌گیرند و به طور قطع سهم افرادی که نتوانند این مبلغ را پرداخت کنند، توسط کمیته امداد و سازمان بهزیستی تأمین خواهد شد و نظر کمیته امداد هم در جلسات برگزارشده همین بوده است و از آن‌جایی‌که همه ایرانیان فاقد بیمه، می‌‌توانند از خدمات بیمه سلامت ایرانیان بهره‌مند شوند، این بیمه فقط برای بازنشتگی آنها‌ اختصاص می‌‌یابد.

لایحه کاهش ساعت کاری زنان با شرایط خاص
معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در رابطه با لایحه کاهش ساعت کاری زنان با شرایط خاص یادآور شد: ما نظراتمان در این زمینه را به کمیسیون اجتماعی مجلس ارسال کرده‌ایم و مکاتباتی در این زمینه داشته‌ایم و تبصره‌ای در آن لحاظ کرده‌ایم که این موضوع به مردان با شرایط خاص؛ یعنی مردانی که همسر معلول دارند و یا خودشان معلول هستند، تسری پیدا کند و در کنار ارائه این نظرات در ماده‌واحده‌ای مشوق‌ها‌یی چون پرداخت سهمی ‌‌از حق بیمه، معافیت‌ها‌ی مالیاتی و ... را برای کارفرمایان بخش غیردولتی در نظر گرفته‌ایم تا بر اساس این تسهیلات، امنیت شغلی زنان شاغل با شرایط خاص حفظ شود و آنها از اخراج یا جایگزینی فرد دیگری به جای خود، در امان باشند.

وی تصریح کرد: بر اساس این لایحه، ساعت کاری زنان از 44 ساعت به 36 ساعت تقلیل یافته و میزان حقوق آنها‌ کاهش نخواهد یافت و سعی کرده‌ایم همه ایرادات مطرح‌شده در این لایحه که توسط مرکز پژوه‌شها‌ احصا شده بود، را رفع كنیم.

برنامه‌ها‌ی معاونت برای زنان کارتن‌خواب
مولاوردی در پاسخ به سؤال شهلا میرگلوبیات نماینده مردم ساوه در رابطه با برنامه‌ها‌ی معاونت برای زنان کارتن‌خواب گفت: در این زمینه تفاهم‌نامه‌ای با ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزرت بهداشت، و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعقد کرده‌ایم و قرار است کارگروهی در این زمینه در وزارت تعاون تشکیل شود تا در راستای آن برای زنان بهبودیافته از اعتیاد اشتغال‌زایی و کارآفرینی صورت گیرد.

وی تصریح کرد: به علاوه اینکه یکی از کارگروه‌ها‌ی تخصصی معاونت که از اول تیر ماه آغاز به کار کرده است، پیشگیری از آسیب‌ها‌ی اجتماعی را مدنظر قرار داده و قطعاً با همکاری سازمان‌ها‌ی مردم‌نهاد وضعیت این زنان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

باید بر عملکرد سازمان‌ها‌ی مردم‌نهاد نظارت داشته باشید
میرگلوبیات در ادامه این اظهارات مولاوردی افزود: البته در این زمینه استان‌ها‌ بودجه ندارند و شهرداری‌ها‌ نیز تا به امروز عملکرد نامطلوبی داشته‌اند و در نظر داشته باشید که باید بر عملکرد سازمان‌ها‌ی مردم‌نهاد نظارت داشته باشید؛ چراکه اگر این نظارت وجود نداشته باشد، خود این NGOها‌ آسیب‌زا خواهند شد.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده در این زمینه از معاون امور زنان و خانواده خواست تا در سفرهای استانی از حوزه‌ها‌ی انتخابیه زنان نماینده که تنها نماینده شهرشان هستند، بازدید داشته باشند.

در صددیم تا این ساختار را از طریق لایحه یا مصوبه ستاد ملی زن و خانواده اجرایی كنیم
مولاوردی در ادامه در رابطه با حذف پست مشاور امو بانوان در وزارتخانه و تدوین ساختار مناسب حوزه زنان در کل کشور، اظهار داشت: البته در ابن زمینه حذف صورت نگرفته است، بلکه الزام آن حذف شده و قرار بر این است که ما وظایف این مشاورین را بررسی کنیم و ساختار در این زمینه به معاونت توسعه مدیریت و نیروی انسانی رئیس‌جمهور ارائه دهیم. لذا بر اساس نشست‌ها‌ی ماهانه‌ای که با مشاورین دستگاه‌ها‌ برگزار می‌‌کنیم، آسیب‌شناسی وضعیت موجود صورت گرفته است و وظایف مشترک را احصا کرده‌ایم و در صدد هستیم تا این ساختار را از طریق لایحه یا مصوبه ستاد ملی زن و خانواده اجرایی كنیم.

اولین دستور جلسه ستاد ملی زن و خانواده
وی در پاسخ به دغدغه دیگر رئیس فراکسیون زنان و خانواده مبنی بر عدم برگزاری جلسه ستاد ملی زن و خانوده تصریح کرد: در این زمینه منتظر دستور جلسه هستیم و می‌‌خواهیم اولین جلسه آن در دولت جدید با حضور رئیس‌جمهور و هشت وزیر که در جلسات دولت گذشته محقق نشد، برگزار شود و بحث کارآفرینی زنان و ساختارهای حوزه زنان را به عنوان اولین دستور جلسه لحاظ کرده‌ایم.

رفع مشكل یارانه زنان بدسرپرست
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری همچنین در این جلسه از رفع مشکل یارانه زنان بدسرپرست خبر داد و گفت: بر اساس بخشنامه‌ای که صادر شده است، زنان بدسرپرست می‌‌توانند یارانه خانوار را به جای شوهر دریافت کنند و زنان دارای همسر معتاد نیز با اثبات این موضوع، مشمول این بخشنامه خواهند شد و اولویت در این زمینه ابتدا با همسر و پس از آن با فرزندان است.

مولاوردی و ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه
مولاوردی در رابطه با انتقاداتی که برخی رسانه‌ها‌ مبنی بر تذکرش در هبئت دولت در خصوص ورود زنان به ورزشگاه برای تماشای والیبال مطرح کرده بود نیز خاطرنشان کرد: تا شهریور ماه سال 91 این مشکل وجود نداشته است و حتی زنان در بازی اول والیبال ایران- ژاپن در ورزشگاه حضور پیدا می‌‌کنند، ولی به یکباره در بازی دوم از ورود آنها ممانعت می‌‌شود.

وی ادامه داد: وقتی ما در هفته جوان اولین کارگروه دختران را برگزار کردیم، من دیدم که این موضوع به دغدغه بسیاری از دختران ما تبدیل شده است و از یک سو شاهد ممانعت برای حضورشان در ورزشگاه هستند و از سوی دیگر می‌‌بینند که زنان تیم حریف می‌‌توانند در ورزشگاه حضور پیدا کنند و از طرف دیگر هنرمندان زن برای تماشای فوتبال به برزیل دعوت می‌‌شوند و این موضوع باعث دلسردی آنها‌ شده بود و آنها احساس تبعیض می‌‌کردند.

با خبر شدم همه آنها‌ ساعت 10 شب آزاد شده‌اند
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: بنده پس از این جلسه با دختران کشورمان که از قشرهای مختلف بودند و از سوی دیگر بعد از حضور دختران ایران با لباس برزیل در ورزشگاه، بر خود دیدم که این موضوع را تذکر دهم؛ چراکه این محدودیت‌ها‌ زیبنده دولت و نظام ما نیست و پس از آن نیز موضوع دستگیری برخی از این دختران مطرح شد که بنده از همان ساعت بازداشت این افراد که 16 نفر بودند، این موضوع را از طریق ریاست جمهوری پیگیری کردم تا اینکه با خبر شدم همه آنها‌ ساعت 10 شب آزاد شده‌اند و معتقدم باید برای این موضوع تدبیری اندیشیده شود.

وی تصریح کرد: در همین رابطه با همکاری وزارت ورزش و جوانان در حال رایزنی هستیم و کمیسیونی در این وزارتخانه تشکیل شده است.

فاطمه رهبر نیز در این زمینه از معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری خواست تا با اتخاذ تدابیر درست، این مشکل را هر چه سریع‌تر رفع كنند.

به طور قطع باید حکم حکومتی در این زمینه وجود داشته باشد
رئیس فراکسیون زنان و خانواده یادآور شد: شرایط ورزشگاه‌ها‌ با هم متفاوت است و مثلاً حضور زنان برای تماشای فوتبال مناسب نیست، ولی تماشای والیبال و بسکتبال که در سالن‌ها‌ی کوچک برگزار می‌‌شود و به راحتی می‌‌توان نظارت درستی در این زمینه صورت گیرد و قابل کنترل است، باید با تدابیری مثل صندلی‌ها‌ی جداگانه و ورود و خروجی‌ها‌ی جدا برای حضور زنان، مهیا شود؛ ولی به طور قطع باید حکم حکومتی در این زمینه وجود داشته باشد.

اقدامات معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در خصوص عفاف و حجاب
در ادامه نشست مولاوردی در رابطه با اقدامات این معاونت در خصوص عفاف و حجاب نیز گفت: این موضوع از طریق وزارت کشو و شورای اجتماعی کشور در دست بررسی است و کارگروه تحکیم خانواده شورای اجتماعی کشور که ریاست آن بر عهده معاونت امور زنان است، جلسه اخیر خود را به این موضوع اختصاص داده است تا از این طریق بتوانیم اقداماتی را انجام دهیم.

وی خاطرنشان کرد: البته شورای اجتماعی کشور قانون عفاف و حجاب را مورد بازنگری قرار داده است و از دستگاه‌ها‌ در این زمینه گزارش دریافت كرده است که معاونت امور زنان در این بررسی‌ها‌ از امتیاز خوبی برخوردار بوده است.

انتظار نمایندگان این است که قانون عفاف و حجاب هر چه زودتر در کشور اجرایی شود
رئیس فراکسیون زنان و خانواده در ادامه این جلسه بر تسریع اجرای قانون مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه عفاف و حجاب که 9 سال از تصویب آن می‌‌گذرد تأکید کرد و گفت: کارت زرد امروز نمایندگان به وزیر کشور به خاطر موضوع تهاجم فرهنگی به ایشان داده شد و انتظار نمایندگان این است که قانون عفاف و حجاب هر چه زودتر در کشور اجرایی شود.

تنها نیروی انتظامی ‌‌به وظایف خود در این زمینه عمل می‌‌کند
وی ادامه داد: این قانون مصوبه شورایی است که رئیس‌جمهور رئیس آن است و باید دلایل عدم اجرای آن بررسی شود و 9 سال فرصت زیادی برای بازنگری این قانون است و در سایه بی‌توجهی 26 دستگاه موظف در اجرای این قانون، می‌‌بینیم که تنها نیروی انتظامی ‌‌به وظایف خود در این زمینه عمل می‌‌کند. پس بهتر است هرچه زودتر بررسی عملکردها در این زمینه صورت گیرد.

وزیر باید در فصل بودجه‌نویسی، این مهم را مدنظر قرار دهد
رهبر تصریح کرد: از سوی دیگر وزیر کشور امروز اذعان کرد که یک ریال برای اجرای این قانون به این وزارتخانه تخصیص پیدا نکرده است؛ در حالی‌که وزیر باید در فصل بودجه‌نویسی، این مهم را مدنظر قرار دهد و انتظار می‌‌رود از همین امروز بودجه عفاف و حجاب را در بودجه سال 94 قرار دهد.

اجرای پایلوت ستاد ساماندهی مشاغل خانگی در شهرری
در پایان این نشست سوسن باستانی؛ سرپرست راهبردی معاونت امور زنان، از اجرای پایلوت ستاد ساماندهی مشاغل خانگی در شهرری خبر داد و گفت: این ستاد قرار است بانک اطلاعاتی زنان سرپرست خانوار را ایجاد کرده و کد ملی زنان سرپرست خانوار در آن ثبت شود که بر اساس آن بتوان نیازسنجی‌های‌ لازم را برای ساماندهی زنان سرپرست خانوار انجام داد.

تیپ‌شناسی زنان سرپرست خانوار
وی افزود: بر اساس این تقسیم‌بندی، تیپ‌شناسی زنان سرپرست خانوار صورت خواهد گرفت تا ببنیم نیازهای آنها‌ و مهارت‌ها‌یشان چیست و چه خدماتی باید به آنها‌ ارائه شود و کدام دسته از آنان به آموزش و مهارت‌آموزی نیاز دارند.

باستانی خاطرنشان کرد: برای اجرای پایلوت این طرح شهرری را انتخاب کرده‌ایم و اگر این طرح به خوبی اجرا شود، برای اجرا به کل کشور تعمیم خواهیم داد و امیدواریم در زمینه مجوز مشاغل خانگی، فراکسیون زنان و خانواده، معاونت امور زنان و خانواده را یاری كند.

تدوین بسته اجرایی اشتغال پایدار زنان در معاونت امور زنان
این درخواست باستانی با تأیید رئیس فراکسیون زنان و خانواده همراه شد و اذعان کرد که برای حل مشکلات زنان جامعه از هیچ کمکی دریغ نخواهند کرد.

مولاوردی همچنین در پایان نشست از تدوین بسته اجرایی اشتغال پایدار زنان در این معاونت خبر داد.

اخبار اجتماعی - مهرخانه

 


ویدیو : آخرین وضعیت لایحه بیمه زنان خانه‌دار