آتش بازی شهاب ها در نیمه شب های تابستان +عکس : همه ساله وقتی به نیمه تابستان ...
همه ساله وقتی به نیمه تابستان می رسیم ،شاهد افزایش حضورمهمانان درخشان درآسمان هستیم. شهاب هایی که هرازگاهی درآسمان ظاهرمی شوند ، ردی ازخود برجای می گذارند و به سرعت ناپدیدشده و باعث هیجان و شادی جستجوگران آسمان شب می گردند.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، عبور زمین ازمیان گرد و غبارناشی ازسیارک ها و یا دنباله دارها که فضای بین سیارات را اشغال کرده اند باعث وقوع پدیده شهاب باران می شود که تعداد این شهاب هادرشبهای خاصی ازسال افزایش چشمگیری پیدامی کند؛ دراین صورت به این پدیده شهاب باران می گویند.
رگبارهای شهابی رابراساس نام صورت فلکی که کانون بارش درآن قراردارد نام گذاری می کنند.
تصویری ازشهاب باران برساووشی در کوههای البرز ـ عکاس بابک امین تفرشی
بارش برساووشی یکی ازمعروفترین و شورانگیزترین بارش های شهابی می باشد که ناشی از گردوغبار دنباله دار سویفت ـ تاتل است که از٢٧تیرماه شروع و در٣ شهریور با خروج زمین از توده گردوغبار دنباله دار پایان می پذیرد.
شهاب های این بارش با سرعتی درحدود 60 کیلومتر درثانیه وارد جو زمین می شوند و بسیار درخشان هستند. صورت فلکی برساووش بعد ازنیمه شب ازافق شمال شرقی بالا می آید وهرچه به صبح نزدیکتر شویم ، تعداد شهاب ها بیشترخواهدشد واگرخوش شانس باشیم ممکن است باطوفانی ازشهاب ها مواجه شویم.
همزمان با اوج بارش برساووشی ، مقارنه ی زیبایی میان ماه وسیاره مشتری درحدود ساعت 3 بامداد 22 مرداد رخ خواهد داد. اختلاف زاویه ای این دوجرم کمترازیک درجه خواهدبود.
بنا به اعلام سایت سازمان جهانی شهاب ، اوج بارش برساووشی 12 و13 آگوست مقارن با بامداد 22 و 23 مرداد ماه امسال خواهد بود که در زمان اوج بارش، تعداد شهاب ها به بیش از100 عدد در ساعت خواهد رسید.
البته اگر ابرهای علاقمند وگردوغباری که از مرزهای غربی مهمان آسمان ایران شده اند اجازه بدهند، شاید بتوانیم شاهد یکی ازمهمترین شهاب باران های سالیانه باشیم.
شهاب باران ، نطنزـ امیرحسین ابوالفتح
اما خبر خوش اینکه ، برخلاف سال گذشته ، امسال، نور هلال باریک ماه کهنه مانعی برای رصد شهاب ها نخواهدبود.
درکل، پیشنهاد میکنم کوله پشتی خود را برداشته و رهسپار مکانی به دور ازآلودگی نوری شوید تا بتوانید تعداد بیشتری ازشهاب ها را رویت کنید.
شکارچیان شهاب ، سمنان ـ عکاس بابک امین تفرشی
نحوه شکل گرفتن شهاب باران
دنباله دارها درواقع صخره های یخی هستند که با حرکت درمدارخود، ذرات ریزی رها می کنند. با نزدیک شدن دنباله داربه خورشید (وافزایش حرارت) تعداد ذرات جداشده افزایش می یابد ومداردنباله دارپرازذراتی می شود که با همان سرعت دنباله دارو درهمان مداربه دورخورشید می گردند. اگرفاصله ذرات تازمین درحدود 12میلیون کیلومترباشدشهاب باران رخ می دهد.
تیرشهابی درآسمان و نورهای رنگارنگ شفق قطبی
میلیون ها انسان برروی کره زمین نظاره گر شهاب بارن برساووشی درسال گذشته بودند. اما دراین بین فقط شش نفر بودند که توانستند این بارش را ازبالای زمین مشاهده کنند و ران گارن ازفضانوردان ایستگاه فضایی توانست تصویر زیبایی از ورود یک شهاب به اتمسفر زمین ثبت کند...
همچنین ،ازآنجاکه شهاب هادرارتفاع زیادی ازسطح زمین دیده می شوند,به علت اثرپرسپکتیو، ازدیدناظرزمینی به نظرمی رسد که همه شهاب هاازیک نقطه درآسمان (به نام کانون بارش) می آیند.
مریم فخیمی - تبریز
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
ویدیو : آتش بازی شهاب ها در نیمه شب های تابستان +عکس