گزینه‌های اصلی برای حضور چین در ایران :         هرچند چینی‌ها در ابتدا با ...



 

 

جاهای دیدنی ایران برای مسافرت , بهترین dns برای ایران , بهترین شهر ایران برای مسافرت در تابستان

 

 

هرچند چینی‌ها در ابتدا با ورود به بازار خودروهای تجاری ایران بخش اعظمی از بازار این خودروها را در اختیار خود در آوردند، اما حضور آنها به این بخش منتهی نشد و حال خودروسازان چینی سعی دارند تا در بازار خودروهای سواری نیز حضور پررنگی داشته باشند.


این در حالی است که ورود خودروهای سواری چینی همواره با مخالفت بسیار از سوی مسوولان و دست‌اندرکاران صنعت خودرو مواجه بوده است، به‌طوری‌که هم‌اکنون خودروهای چینی به کابوسی در بازار خودرو کشور تبدیل شده‌اند که خواب را از تولیدكنندگان، قطعه‌سازان و مسوولان صنعتی کشور ربوده‌اند.


مخالفت برای حضور سواری سازان چینی در حالی است که شرکت ایران‌خودرو سعی دارد تا از میان محصولات این كشور خودرو ارزان‌قیمت را در ایران به تولید رساند که در همین راستا نیز اواخر سال گذشته این شرکت به منظور اخذ مجوزهای لازم از سوی سازمان‌های ذی‌ربط اقدام به واردات هفت مدل خودرو چینی كرد تا از میان خودروهای وارداتی، تولید خودرویی را که موفق به اخذ مجوزهای لازم شده در دستور کار خود قرار دهد.


اقدام صورت گرفته از سوی این شرکت درحالی است که پیش از ورود خودروهای جدید چینی حضور S۲۱ محصول شرکت چری چین نیز در شرکت ایران خودرو بسیار محتمل به نظر می‌رسید، اما هر چند مذاکرات برای تولید این خودرو تا مراحل نهایی نیز پیش رفت و حتی در این خصوص قرار دادی نیز منعقد شد، اما مخالفت وزیر صنایع با حضور خودروسازان چینی در کشور موجب شد تا تولید این خودرو امکان‌پذیر نشود، هرچند مخالفت وزیر صنایع و معادن در این خصوص دیری نپاید و چند ماه بعد خط تولید این خودرو چینی در شرکت سناباد خودرو که در واقع جوینت ونچری میان شرکت خصوصی سنابادخودرو طوس با ۶۵درصد سهم و ایران‌خودرو با ۳۵درصد سهم است با حضور رییس‌جمهور افتتاح شد و به این طریق تولید محصولات چری در کشور به عدد دو رسید، با این حال مخالفت وزارت صنایع موجب شد تا شرکت ایران خودرو نتواند جایگزینی ارزان برای پیکان در خط تولید خود بیابد.


پیش از S۲۱ نیز که تولید آن در کشور با چالش‌های بسیاری مواجه بود شرکت کرمان موتور توانسته بود با دردسر کمتری مجوز تولید MVM دیگر محصول چری را از وزارت صنایع دریافت کرده و این خودرو را جایگزین خودرو دوو ماتیز کره‌ای کند، اقبالی که به راحتی نصیب این شرکت شد اما ایران خودرودر این زمینه نتوانست موفقیتی به‌دست آورد تا به این طریق جایگزینی ارزان قیمت برای پیکان بیابد. حال شرکت ایران خودرو اواخر سال گذشته هفت خودرو چینی را وارد کشور کرد تا به این طریق بتواند از میان خودروهای وارداتی جایگزینی مناسب بیابد، مسوولان شرکت ایران خودرو پیش‌بینی کرده اند تولید و عرضه این خودرو جدید از نیمه دوم سال جاری آغاز خواهد شد.


اقدام صورت گرفته از سوی شرکت ایران خودرودر شرایطی است که وزیر صنایع و معادن در آخرین اظهارنظر خود تاکید کرد که مواضع وی در قبال خودروهای چینی عوض نشده و هرگز اجازه تولید خودرو کم‌کیفیت در جمهوری اسلامی را نمی‌دهد. حال باید دید ایران خودرو بالاخره می‌تواند از سد اهالی خیابان سمیه گذشته و یک چینی دیگر را میهمان بازار خودرو ایران کند؟

 


Peri قویترین گزینه

 


از میان هفت خودرو چینی وارد شده به کشور خودرو کوچک شهری Peri از بیشترین بخت برای حضور در خطوط تولید ایران خودرو برخوردار است. به گفته یک منبع موثق peri توانسته تا حدودی از لحاظ فنی و کیفی نظر مسوولان وزارت صنایع را به خود جلب کند، به همین دلیل احتمالا این خودرو در آینده نزدیک میهمان خط تولید شرکت ایران خودرو خواهد بود.


بر اساس گزارش سایت عصر خودرو peri محصول کمپانی Great wall چین است که ۵/۳ متر طول دارد. این خودرو در اصل Great wall Peri نامیده می‌شود و در دسته خودرو‌های شهری کوچک قرار می‌گیرد. این خودرو برای اولین بار در نمایشگاه خودرو پکن ۲۰۰۸ و با هدف عرضه خودرویی برای رقابت با خودروهای هم کلاس اروپایی و آمریکایی به بازار معرفی شد.


به نظر می‌رسد کمپانی Great Wall چین مطالعات گسترده‌ای را روی این خودرو انجام داده تا محصولی اقتصادی را طراحی و عرضه کند، از همین رو، Peri خودرویی مناسب مصرف در تمامی کشور‌ها و به ویژه متناسب با شرایط بازار ایران محسوب می‌شود.


Peri از پیشرانه ۴ سیلندر خطی به حجم دقیق ۱۳۴۲ سی سی که توسط کمپانی میتسوبیشی طراحی شده است بهره می‌برد. این موتور توانایی تولید حداکثر قدرت ۸۷ اسب بخار قدرت را در۶۰۰۰ دور در دقیقه دارد و حداکثر گشتاور این خودرو کوچک شهری ۱۱۵ نیوتن متر و بین ۴۲۰۰ تا ۵۲۰۰ دور در دقیقه است.


این خودرو در بهترین حالت به سرعت ۱۶۰ کیلومتر در ساعت دست پیدا می‌کند، همچنین موتور ۱۶ سوپاپ Peri که از تکنولوژی روز بهره می‌برد، مصرفی حدود ۶ لیتر در سیکل ترکیبی دارد و نسبت قدرت این موتور نسبت به حجم پیشرانه آن از Peri خودرویی رقابتی برای بازار‌هایی مثل ایران می‌سازد. از لحاظ تجهیزات ایمنی نیز این خودرو به کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، سیستم الکترونیکی ضد سرقت موتور و میله‌های فولادی برای جلوگیری از ورود ضربه به اتاق، درها نیز به عنوان تجهیزات ایمنی Peri در نظر گرفته شده‌اند. علاوه بر امکانات مذکور Peri به سیستم ترمز ضد قفل ABS و همچنین سیستم توزیع نیروی الکتریکی نیروی ترمز EBD مجهز است. قیمت و تجهیزات مناسب در نظر گرفته شده در Peri موجب شد تا این خودرو بتواند عنوان گزینه اول را برای تولید در کشور از آن خود کند، به‌طوری‌که در نمایشگاه ۲۰۰۸ پکن قیمت این خودرو معادل ۷ میلیون و ۳۸۰ هزار تومان به پول ایران (بدون احتساب هزینه‌های گمركی)اعلام شد که این امر موجب می‌شود تا Peri، خودرویی ایده آل برای بازار زیر ۱۰میلیون تومان ایران شود.


هر چند Peri در حال حاظر توانسته از سایر رقبا برای حضور در خطوط تولید ایران خودرو پیشی گیرد، اما عمده مشکلات خودروهای چینی را می‌توان به استاندارد نبودن این خودروها نسبت داد، به‌طوری‌که خودروهای تجاری چینی (هوو و دانگ فنگ) وارد شده به کشور به لحاظ ایمنی نتوانسنتد نظر مسوولان و مردم را به خود جلب کنند که این امر مشکلات بسیاری را در تردد و شماره گذاری این خودروها به وجود آورد، هرچند مسوولان شرکت GWperi مدعی هستند که این خودرو توانسته استاندارد‌های یورو ۳ را پاس کرده و علاوه بر این از سد استاندارد‌های ایمنی و آلایندگی اروپا نیز بگذرد، با این حال باید دید که آیا این خودرو می‌تواند نظر مسوولان کشورمان را جلب کند یا اینکه این خودرو نیز سرنوشتی همانند سرنوشت S۲۱ خواهد داشت.

 


F۳ گزینه دوم

 


اما علاوه بر Peri شرکت ایران خودرو مدل‌های دیگری نیز از خودروسازان چینی وارد کشور کرده که ظاهرا اقبال سایر خودروها به Peri نمی‌رسد.گزینه بعدی F۳ محصول شرکت BYDاست. BYD F۳، خودرویی است که در دو کلاس سدان ۴ در و هاچ بک ۵ در طراحی و عرضه می‌شود. مانند هر خودرو دیگر چینی، F۳ نیز از طراحی کاملا مشابه خودرو‌های مطرح جهان بهره می‌برد. طراحی جلو این خودرو از تویوتا کرولا نسل نهم و همچنین طراحی عقب آن از هوندا فیت آریا الهام گرفته شده است و در کل خودرویی مناسب و قابل قبول از نظر طراحی بین چینی‌ها محسوب می‌شود.


موتور اصلی F۳، نوع ۵/۱ لیتری میتسوبیشی است که از سیستم انژکتور استفاده می‌کند و حداکثر توان آن به ۱۰۵ اسب بخار، یعنی معادل قدرت تندر ۹۰ می‌رسد. F۳ برای انتقال قدرت از گیربکس ۵ دنده دستی مشترک با شرکت میتسوبیشی بهره می‌برد و در بهترین حالت توانایی دستیابی به حداکثر سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت را دارد. هرچند F۳ از لحاظ قدرت، سرعت و حجم موتور نسبت به Peri در شرایط بهتری قرار دارد و از لحاظ تجهیزات ایمنی نیز هم رده Peri قرار دارد، اما قیمت این خودرو نسبت به Peri موجب شده تا این خودرو تا حدودی از رقیب خود پیش افتد با این حال تصمیم‌گیری نهایی هنوز در این خصوص صورت نگرفته و تصمیم نهایی را باید به نظر نهایی مسوولان واگذار کرد.


F۳ در زمینه تجهیزات ایمنی به سیستم ترمز ضدقفل ABS و سیستم توزیع الکتریکی نیروی ترمز EBD، دو ایربگ SRS برای جلو، کمربند‌های سه نقطه‌ای برای همه تیپ‌ها، سیستم ضدسرقت، سنسور دنده عقب، بخارگیر شیشه عقب، هشدار بستن کمربند‌ها و چراغ سوم ترمز مجهز است.

 


سومین گزینه چری QQ۶

 


از سوی دیگر هر چند چری برای حضور S۲۱ نتوانست در ایران موفقیتی به‌دست آورد، اما این‌بار این شرکت با محصولی دیگر سعی در ورود به بازار کشور دارد. چری QQ۶ را می‌توان سومین گزینه احتمالی دانست که وارد خط تولید شرکت ایران خودرو خواهد شد.


«چری QQ۶»، خودرویی است که در زمانی نه چندان دور حرف و حدیث‌های بسیاری از تولید آن در ایران به گوش می‌رسید. به‌طوری‌که پیش از زدن کلنگ سایت بابل مسوولان شرکت ایران خودرو خبر از تولید این خودرو در این سایت


داده بودند که این امر با مخالفت محرابیان وزیر صنایع و معادن مواجه شد، هر چند وی در مجموع مخالف تولید خودروهای چینی در کشور است. با این حال مسوولان شرکت ایران خودرو چری QQ۶ را نیز در لیست خود قرار داده‌اند. QQ۶ محصول سال ۲۰۰۶ کمپانی چری است و در دسته خودرو‌های شهری کوچک قرار می‌گیرد. این سدان حدود ۴ متر طول و۶/۱ متر عرض دارد و بر روی پلت فرم اختصاصی کمپانی چری طراحی شده است. این خودرو به دو موتور ۱۱۰۰ و ۱۳۰۰ سی سی مجهز است.


چری QQ۶ هم‌اکنون در بازار اروپا قیمتی برابر با هشت هزار و ۵۰۰ دلار دارد که این امر موجب می‌شود تا این خودرو در رده خودرهای زیر ۱۰ میلیون قرار گیرد.... /  تحلیل : روزنامه دنياى اقتصاد

 

 


ویدیو : گزینه‌های اصلی برای حضور چین در ایران