چه کنیم تا حساسیت نگیریم؟ :   فصل بهار با همه زیبایی و طراوتش برای گروهی ...




 

برای حساسیت فصلی چه کنیم , چه کار کنیم موقع حاملگی حالت تهوع نگیریم , چگونه خودارضایی کنیم


فصل بهار با همه زیبایی و طراوتش برای گروهی از افراد آزاردهنده و دردسرساز است. افرادی که تجربه واکنش های حساسیتی را دارند، می دانند که باید بیشتر دقت داشته و شرایط را کنترل کنند.

آلرژی یا حساسیت در واقع واکنش غیرطبیعی سیستم ایمنی بدن است که طی آن سیستم دفاعی بدن به ماده ای بی ضرر در محیط مانند گرده گیاهان یا برخی مواد غذایی واکنش نشان داده و علائمی خاص ایجاد می کند. البته خوب است دقت داشته باشیم که تقریباً هر چیزی می تواند باعث بروز واکنش های آلرژیک شود و این واکنش ها می تواند ملایم و خفیف بوده یا آزار دهنده و حتی تهدیدکننده باشند.

 

▪ گرده گیاهان

گرده گل ها و گیاهان می توانند سبب بروز واکنش های حساسیتی بشوند. بنابراین قرار گرفتن در معرض چنین موادی یکی از عوامل مهم بروز حساسیت های فصلی است. در چنین شرایطی فرد با علائمی نظیر عطسه، آبریزش یا گرفتگی بینی، خارش و اشک ریزش از چشم روبه رو می شود. در صورتی که حساسیت شدید و غیرقابل تحمل باشد، باید با مراجعه به پزشک و استفاده از داروهای مناسب، تا حدی شرایط را کنترل کرد. همچنین کسانی که با این مشکل روبه رو هستند می توانند در روزهایی که هوا باد دارد و در نتیجه گرده ها بیشتر در محیط حضور دارند، در فضای بسته مانده و از خانه خارج نشوند.

 

▪ حیوانات خانگی

مواد موجود روی پوست و در بزاق حیوانات خانگی نیز می تواند برای برخی افراد ایجاد حساسیت کند. همچنین دقت داشته باشید که ممکن است تا ماهها پس از قطع تماس با حیوان نیز شرایط بهبود نیافته و علائم برطرف نشود. بنابراین چنانچه شما هم به دلیل نگهداری از حیوانی در خانه دچار آلرژی شده اید، بهتر است هر چه سریع تر اتاق خواب، فرش ها، ظروف و... را تمیز کرده و با حیوان تماس نداشته باشید.

 

▪ نیش حشرات

افرادی که به نیش حشرات آلرژی دارند، ممکن است در چنین شرایطی واکنشی شدید و حتی تهدیدکننده سلامت داشته باشند.

این گروه از افراد پس از نیش زدن حشرات دچار قرمزی و تورم شدیدی می شوند که ممکن است یک هفته و حتی بیشتر ادامه داشته باشد.

علاوه بر این حالت، آنها دچار خستگی، تهوع و تب خفیفی نیز خواهند شد. همچنین در شرایطی خاص که البته به ندرت اتفاق می افتد، نیش حشرات باعث آنافیلاکسی شده که با علائمی همچون تنگی نفس، کهیر، تورم صورت، گلو یا دهان، سرگیجه و افت فشار همراه است.

 

▪ حساسیت های غذایی

شیر، آجیل و گندم از جمله مهم ترین مواد غذایی ای هستند که باعث حساسیت می شوند.

واکنش های آلرژیک معمولا تنها چند دقیقه پس از خوردن این مواد ایجاد شده و با علائمی همچون مشکلات تنفسی، کهیر، اسهال، استفراغ و تورم اطراف دهان خودش را نشان می دهد.

در این شرایط باید تا حد امکان سعی کنید از این گروه مواد غذایی اجتناب کنید.

 

▪ داروها

برخی از داروها نیز می توانند سبب بروز علائم حساسیتی بشوند. این نشانه ها می توانند ملایم و خفیف بوده یا شدید و خطرناک باشند. چنین حساسیت هایی معمولا با کهیر، خارش چشم ها، گرفتگی و تورم در دهان و گلو بروز کرده و خودش را نشان می دهد.

 

▪ مواد معطر

مواد معطری که می توانند سبب بروز حساسیت شوند، اغلب در عطرها، شمع های معطر، مواد شوینده و مواد آرایشی وجود دارند.

اغلب مردم نیز پس از قرار گرفتن در معرض بویی شدید و تند دچار چنین حساسیت هایی می شوند. البته تکرار شرایط و قرار گرفتن برای مدتی طولانی تر می تواند علائم را تشدید کرده و مدت زمان آن را طولانی تر سازد. بنابراین با وجود چنین موادی که باعث بروز حساسیت و واکنش های حساسیتی می شوند، افراد باید بیشتر دقت کرده و تا حد امکان از تماس با این مواد اجتناب کنند.

منبع:jamejamonline.ir


ویدیو : چه کنیم تا حساسیت نگیریم؟