پرچم ایران از المپیک‌لندن‌حذف می‌شود؟ :   نامه محرمانه کمیته بین‌المللی المپیک ...



پرچم ایران در اختتامیه المپیک , پرچم ایران , لباس المپیک ایران

 

نامه محرمانه کمیته بین‌المللی المپیک مسئولان ورزش کشور را آشفته کرد

پرچم ایران از المپیک‌لندن‌حذف می‌شود؟

روابط عمومی وزارت ورزش در حالی نسبت به نامه واصله IOC ابراز بی‌اطلاعی می‌کند که مهدی کرباسیان، خزانه‌دار و عضو هیات اجرایی کمیته ملی المپیک از جدی بودن ماجرا صحبت می‌کند: «باید نامه ارسال شده را از زوایا و ابعاد حقوقی، منشور المپیک و مشکلاتی که به هر صورت ممکن است حاصل شود بررسی کنیم. فعلا نمی‌توانم اطلاعات بیشتری بدهم چراکه بحث منافع و مصالح کشور در میان است.»

 

در فاصله تنها یک ماه مانده تا آغاز بازی‌های المپیک روز گذشته کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) نامه محرمانه‌ای را به کمیته ملی المپیک ایران ارسال کرد که گفته می‌شود حاوی نکات هشداردهنده‌ای است. چندی قبل وزارت ورزش ایران طی نامه‌ای در خصوص تغییرات ایجاد شده در فدراسیون قایقرانی و تعدادی دیگر از فدراسیون‌ها توضیحاتی را به کمیته بین‌المللی المپیک ارسال کرد و به نظر می‌رسید مشکل به وجود آمده برطرف شده است.

 

به گزارش «امروزی ها» 48 ساعت قبل هم وزیر ورزش در پاسخ به خبرنگاران گفت: «ماجرای تعلیق فدراسیون قایقرانی مشکل کوچکی بوده که اکنون حل شده است.» اما با توجه به ارسال یک نامه جدید به کمیته ملی المپیک ایران به نظر می‌رسد ماجرا به این سادگی‌ها که وزیر ورزش از آن یاد می‌کند، نیست.

 

سید مهدی هاشمی، رئیس فدراسیون تیراندازی و نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر جدی بودن هشدار IOC به ایران می‌گوید: «متاسفانه موضوع المپیک به طور جدی در دستور کار مسئولان ورزش قرار ندارد که این مسئله بسیار نگران‌کننده است. ما نباید بهانه دست کسی بدهیم. در حالی که بیگانگان به دنبال سوژه‌ای هستند که اهداف سیاسی خودشان را پشت سایر موضوعات پنهان کنند، نباید این اجازه را به آن‌ها دهیم. از همه مسئولان دست اندرکار درخواست می‌کنم که به این موضوع جدی بپردازند و با آن با قید فوریت رسیدگی کنند. ما از این موضوعات که در پشت پرده آن اهداف سیاسی است، نگرانیم. مسئولان باید بدون معطلی و حداکثر در طول همین هفته‌ این مشکل را جمع کنند. در شرایط عادی هم نباید اجازه داد چنین فضایی ایجاد شود، چه برسد به اینکه ما بازی‌های المپیک را هم در پیش داریم. متاسفانه موضوع المپیک در دستور کار مسئولان ورزش به طور جدی نیست و این خیلی نگران‌کننده است.»

 

روز گذشته و پس از وصول نامه IOC جلسه‌ای فوری با حضور محمد علی آبادی، رئیس کمیته المپیک و محمد عباسی، وزیر ورزش برگزار شد اما تصمیمات اتخاذ شده در این جلسه فعلا مسکوت باقی مانده است. محمد حسین انصاری فرد، ‌رئیس روابط عمومی وزارت ورزش خودش را در اینباره بی‌اطلاع نشان می‌دهد و می‌گوید: «من اصلا چنین نامه‌ای را ندیده و در مورد آن چیزی نشنیده‌ام. ممکن است این نامه به کمیته ملی المپیک ارسال شده که ما از آن بی‌اطلاعیم. متاسفانه انتقاد از وزیر ورزش باب روز شده است.

 

منتقدان راه حل بدهند و بگویند ما چه کار نکرده‌ایم و فقط به انتقاد صرف بسنده نکنند. هر انتقادی باید همراه با پیشنهاد و نظر کارشناسانه باشد.» احمد ناطق نوری، ‌رئیس فدراسیون بوکس به طور سربسته اشاره می‌کند که این نامه به تغییر چند رئیس فدراسیون و همچنین برگزاری انتخابات چند فدراسیون دیگر اشاره دارد و اینطور به نظر می‌رسد که توضیحات وزارت ورزش برای IOC قانع کننده نبوده است. او می‌گوید: «خارجی‌ها به دنبال آن هستند که به بهانه‌های مختلف به ایران فشار بیاورند. ما باید در این مواقع بیشتر دقت کنیم و بیشتر وسواس داشته باشیم که بهانه در اختیار آن‌ها قرار ندهیم.»

 

از سویی دیگر روابط عمومی وزارت ورزش در حالی نسبت به نامه واصله IOC ابراز بی‌اطلاعی می‌کند که مهدی کرباسیان، خزانه‌دار و عضو هیات اجرایی کمیته ملی المپیک از جدی بودن ماجرا صحبت می‌کند: «باید نامه ارسال شده را از زوایا و ابعاد حقوقی، منشور المپیک و مشکلاتی که به هر صورت ممکن است حاصل شود بررسی کنیم. فعلا نمی‌توانم اطلاعات بیشتری بدهم چراکه بحث منافع و مصالح کشور در میان است.»

 

وزیر ورزش در آخرین مصاحبه رسمی‌اش گفته بود امکان بازگشت روسای فدراسیون برکنار شده به پست‌های قبلی‌شان وجود ندارد اما به نظر می‌رسد برای مقابله با تهدیدهای IOC این یکی از راهکارهای عملی و زودبازده به شمار می‌رود. یک منبع موثق در وزارت ورزش هشدارهای IOC را فراتر از یک تهدید نگران‌کننده می‌داند و می‌گوید: «بر طبق قوانین بین‌المللی موجود، چنانچه کشوری قوانین جهانی ورزش را زیر پا بگذارد به طور کلی از حضور در المپیک محروم می‌شود. البته در این صورت آن دسته از ورزشکاران آن کشور که جواز حضور در المپیک را به‌ دست آورده‌اند می‌توانند در مسابقات شرکت کنند اما به جای پرچم کشور مورد نظر پرچم کمیته بین‌المللی المپیک به احتزاز درمی‌آید و نامی از آن کشور در جدول مسابقات برده نخواهد شد.»

یک فرضیه پررنگ این است که IOC در نامه جدید خود به حذف نام ایران از المپیک لندن در صورت روشن نشدن دلایل جابه جایی‌های اخیر فدراسیون‌های ورزشی اشاره کرده است. در این صورت تنها دو راه حل برای مسئولان ورزش کشور باقی می‌ماند. اول اینکه تغییرات ایجاد شده در فدراسیون‌ها تا بعد از مسابقات المپیک ملغی اعلام شود یا اینکه ایران به طور کلی قید حضور در مسابقات لندن با پرچم کمیته بین‌المللی المپیک را بزند. در نگاه اول راه‌حل نخست منطقی‌تر به نظر می‌رسد‌هرچند که مسئولان‌همچنان لبخند می‌زنند و می‌گویند:

‌«مسئله خاصی نیست.‌مشکل‌کوچکی پیش‌آمده که حلش می‌کنیم.»

امروزیها


ویدیو : پرچم ایران از المپیک‌لندن‌حذف می‌شود؟