ناامیدی از انتشار فکت شیت؛ آغاز صفآرایی خیابانی دلواپسان : اکنون که دلواپسان ...
مدتی است که دیگر میتوان از مجلسیهایی گفت که در خیابان به جمع دلواپسان میپیوندند.
برخی نمایندگان بودند که در قم و مشهد به جمع تجمعهای کف خیابان پیوستند چه در مجلس و چه در خیابانها خود را برای رویارویی با توافق نهایی آماده میکنند تا از هماکنون بگویند نتیجه مذاکرات مشخص است؛ نتیجه از همین الان «بد» است.روزی که ظریف و عراقچی برای ارائه آخرین وضعیت پرونده به مجلس رفته بودند، کسی گمان نمیکرد جلسهای که با شعارهای حمایت گونه از ظریف آغاز شده بود، اینگونه ناهمخوان به ماجرایی در مجلس ختم شود. مهدی کوچکزاده مرد مخالفتهای بیشمار با دولت و البته شخص ظریف، رخ به رخ آقای وزیر ایستاد؛ تند هجمه گفت و عاقبت هم وزیر را خائن خواند.هنوز ظریف و عراقچی پایشان را از مجلس بیرون نگذاشته بودند که محمدجواد کریمی قدوسی در گفتوگو با یک خبرگزاری اصولگرا گفت که عراقچی در مجلس گفته که ایران در مذاکرات هستهای، بازرسی از مراکز نظامی را پذیرفته است.
این مسئله آنقدر برای عضو ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای تعجبآور بود که به این موضوع واکنش نشان داد ودر صفحه یاینستاگرام خود نوشت، جز آنکه آقای کریمی قدوسی و آن خبرگزاری را به خداوند بزرگ واگذار نمود چه میتوان کرد؟حمید رسایی نیز دستنوشتهای از خود را خطاب به محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه منتشر و سوالی را از او پرسید.
این نماینده مجلس نوشت: «معاون شما آقای عراقچی امروز در مجلس گفت که توافق هستهای منوط به پذیرش پروتکل الحاقی است در حالی که بعد از اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی توسط دولت اصلاحات و عهدشکنی غربیها، مجلس هفتم طی مصوبهای اقدام داوطلبانه را منع کرد، پس اقدام داوطلبانه شما غیرقانونی است. پس اگر توافق شما منوط به پذیرش پروتکل است چرا از اول مذاکرات را از مجلس پنهان کردید؟» انتشار جزئیات مکالمات صحن غیرعلنی مجلس اقدامات رسایی اما به این متوقف نماند. روز بعد از این ماجرا به انتشار جزئیات مکالمات صحن غیرعلنی مجلس پرداخت.
مدیرمسئول هفتهنامه 9 دی مدعی بود که این متن از روی فایل صوتی سخنان عراقچی در جلسه غیرعلنی نوشته شده است؛ سخنانی درباره پذیرش پروتکل الحاقی و بازرسی از مراکز نظامی. اقدامی که خلاف قانون اساسی، قانون مطبوعات و آئیننامه داخلی مجلس بود.
نخستین واکنش نسبت به این مسئله، از سوی مهدی کیایی مدیرکل فرهنگی و روابط عمومی مجلس شورای اسلامی صورت گرفت. مهدی کیایی با اشاره به اینکه در حال حاضر موضوع پرونده هستهای و مذاکرات مربوط به آن یکی از مسائل و مقولههای مهم و حساس کشور است، گفت که «با توجه به تصمیم مسئولان کشور و هیات رییسه مجلس در زمینه تشریح اقدامات هیات مذاکرهکننده ایرانی در جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی شایسته نبود رسانهها از قول منابع آگاه یا برخی افراد اقدام به انتشار غیرقانونی جزئیات جلسه غیرعلنی مجلس کنند.»
مدیرکل فرهنگی و روابط عمومی مجلس با اظهار گلایه از برخی رسانهها در مورد انتشار محتوای جلسات غیرعلنی مجلس همچنین تاکید کرده بود که «بر اساس آییننامه داخلی، انتشار محتوای جلسات غیرعلنی غیرقانونی بوده و رسانهها نمیبایست مذاکرات غیرعلنی مجلس را منتشر کنند».
مهمترین واکنش نسبت به این مسئله از سوی رئیس قوه قضاییه صورت گرفت و آیتالله صادق آملی لاریجانی با لحنی صریح اعلام کرد که «توهین به تیم مذاکره کننده یا انتشار مذاکرات غیرعلنی مجلس با تیم مذاکره کننده هیچ کمکی به روند مذاکرات نمیکند و وجهی ندارد.» نخستین بهانه منتقدان هستهای برای مخالفت با مذاکرات فکتشیت بود. در حالی که خلاصه توافق شده ایران و 1+5 در لوزان از همان روزهای نخست در اختیار رسانهها قرار گرفت و تیم مذاکرهکننده با حضور در مجامع دانشگاهی و همچنین مجلس به بیان دستاوردها و اتفاقات رخ داده در مذاکرات هستهای لوزان پرداخته بود. منتقدان باز بر روی فکتشیت ایران تمرکز کردند. بهانه نیز چیزی نبود جز اظهارات مقامات غربی و فکتشیت آمریکاییها، اما تمرکز و تکیه منتقدان هستهای بر فکتشیت آمریکا و اصرار بر انتشار فکتشیت ایرانی بدون در نظر گرفتن بیانیه سوییس، در زمانی که ایران و گروه 1+5 وارد فرایند نگارش سند نهایی توافق شدهاند را میتوان مسئلهای بیمعنی و نوعی آدرس غلط دادن دانست.
با آنکه فکتشیت آمریکا به باور کارشناسان، اقدامی سیاسی تبلیغاتی است که بیش از هر چیز کارکردی داخلی دارد و اقدامی برای دلگرمی دادن متحدانی چون اعراب و رژیم صهیونیستی است. از سویی، بسیاری از مفاد آن، برخلاف روح بیانیه سوییس تنظیم شد و در واقع کجراههای برای انحراف افکارعمومی است، مخالفان توافق با اهدافی از پیش تعیین شده آشکارا سخنان وزیر امور خارجه کشورمان را در مورد نتیجه رایزنیهای هستهای زیر سوال بردند و با وارد ساختن تردید بر آن، بر انتشار فکتشیت از سوی سوی مسئولان دیپلماسی کشور پافشاری کردند. اکنون که دلواپسان هستهای از انتشار فکتشیت ایران ناامید شدهاند و نتوانستهاند اقدامی بر میل خود سامان بدهند؛ موج جدید تحرکات خود را آغاز کردهاند. دلواپسان هستهای نخستین هفته خرداد را با موجی جدید از تجمعات اعتراضی شروع کنند؛ تجمعاتی که وجه مشترک خیلی از آنها بیمجوزی است اما آنها همچنان بر برگزاری این سخنرانیها اصرار میکنند. از تجمع در میدان فلسطین تهران گرفته تا تجمع روز پنجشنبه هفته گذشته در مشهد و راهپیمایی بعد از نمازجمعه و تجمع در قم، اصفهان، کرمان، شیراز، رشت و شاهرود.
اخبار سیاسی - ایلنا
ویدیو : ناامیدی از انتشار فکت شیت؛ آغاز صفآرایی خیابانی دلواپسان