منتجب نیا :شکایت اصلاح طلبان از تهمت‌ها/عارف کاندیدای اصلاح‌طلبان نیست :



منتجب‌نیا: عارف کاندیدای اصلاح‌طلبان نیست

حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نیا، قائم‌مقام حزب اعتماد ملی، در گفت‌وگویی مفصل با سایت خبرآن‌لاین به طرح برخی از دیدگاههای خود درباره فعالیت اصلاح‌طلب‌ها پرداخته است.

 

عارف رییس دایم شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان شد  , اصلاح طلبان ورامین , اصلاح طلبان

 

بخشهایی از این گفت‌وگو به شرح زیر است:

وضعیت اعتماد ملی

* تا این لحظه حزب اعتماد ملی اعتبار قانونی خودش را دارد و آن را از دست نداده است. مسئولین وزارت کشور هم به قانونی بودن و نبود مشکل برای ادامه فعالیت‌های حزب اشاره کرده‌اند.ولی بنا به چند دلیل ما موفق به ادامه کار نشدیم.

شروط اصلاح‌طلبان؟

*در مورد انتخابات اصلاح‌طلب‌ها در سطح وسیع‌تر، مطمئن نیستند نظام و مسئولان به طور جدی علاقه‌ای برای حضور اصلاح‌طلبان دارند یا خیر؟ نیازی هم به کارت دعوت نیست. همین که آقایانی که حرفشان قابل استناد هست، تایید بکنند که کاندیداهای اصلاح‌طلب براساس معیارهای قانون اساسی سنجش و تایید یا رد صلاحیت می‌شوند و مسائل و برخی تهمت‌هایی که در این چند سال به بعضی افراد و چهره‌های انقلاب زده‌اند تکرار نخواهد شد، شرط کافی برای حضور در انتخابات است.همین‌طور این حسن نیت نسبت به احزاب اصلاح‌طلب هم بایستی باشد و تکلیف برخی روشن شود.همین طور باید شرایط، ابزار و رسانه‌های اصلاح‌طلبان کاملا روشن شود. دادگاه هنوز تکلیف روزنامه‌ها را مشخص نکرده و سایتها؛ بنابراین اصلاح‌طلبها نه ابزاری برای تبلیغات دارند و نه دفاع از خود. حتی اظهارنظرها در مقامات و مسئولان هم بسیار آشفته و ضد و نقیض است.

اصلاح‌طلبی یعنی چه؟

*من خودم به عنوان یک اصلاح‌طلب کوچک، صدها مرتبه در رسانه‌ها و مصاحبه‌های مختلف، بیان کردم که اصلاح‌طلبی یعنی چه و هدف و منظور آن چیست. خود آقای خاتمی بارها بیان کرده‌اند ما در چارچوب نظام هستیم و فعالیت ما در راستای خط و تفکر امام است و به اصلاحات در چارچوب قانون اساسی و نظام معتقدیم. حتی در انتخابات مجلس گذشته، اطمینانی نبود که اصلاح طلبان وارد صحنه شوند، باز با این حال حتی از کلمه تحریم هم استفاده نکردند و حتی آقای خاتمی، من و سایر دوستان، رای دادیم؛ به این معنا که ما اصل نظام را قبول داریم و در چارچوب آن حرکت می‌کنیم و در فکر براندازی و امثالهم نیستیم؛ چرا که ما برای این نظام زحمت کشیده‌ایم.

50 میلیون اصلاح‌طلب داریم!

* اصلاح‌طلب‌ها یکی دو نفر که نیستند. بنده اثبات می‌کنم از جمعیت 75 میلیون نفری ایران، حداقل 50 میلیون نفر آنها اصلاح‌طلب هستند. این را اثبات خواهم کرد. می‌توانید برای آن نظرسنجی و رای‌گیری برگزار کنید. زمانی که شخصی، رسانه‌ای، روزنامه‌ای، به 50 میلیون نفر که پراکنده در سطح کشور هستند، ولو اصلا شما بگویید پنج میلیون نفر توهین می‌کند، دروغ می‌بندد، می‌گوید اصلاح‌طلبان آمریکایی‌اند، این‌ها اسرائیلی‌اند، این‌ها ضدانقلابند، این‌ها فتنه‌گر هستند، اینها ضدولایت فقیه هستند و امثالهم، این دیگر وظیفه‌ اولیه دادستانی و مدعی‌العموم است که از حق ایشان دفاع کند.

انتقادات به اصلاحات

* البته انتقادات بسیاری به جریان اصلاحات وارد است که من خودم به برخی از آنها اشاره خواهم کرد، اما نداشتن رهبر جزو امتیازات و نکات مثبت اصلاح‌طلب‌هاست. کارهای حزبی و تشکیلاتی اگر قائم به یک شخص باشد، دچار مشکل خواهد شد. مانند مشکلی که در حزب اعتماد ملی به وجود آمد؛ البته چهره‌های شاخصی در جریان اصلاحات حضور دارند که خواهی نخواهی، اثرگذار هستند؛ حتی اگر به عنوان رهبر انتخاب نشده باشد؛ مانند آقای خاتمی و آقای موسوی خوئینی‌ها و سایر دوستان.

اما اشکالاتی که به اصلاحات وارد است، عمده‌ترینشان، مساله نبود تعریف روشن و مشخص برای اصلاحات است. قبل از دوم خرداد که تحت عنوان خط امام فعالیت می‌کردیم و طبعا مشخص بود چارچوبهای اصلی و شیوه‌ ما چیست. بعد از دوم خرداد که این جریان به اصلاحات تغییر نام داد، بارها خود شخص بنده در مصاحبه‌ها و مذاکرات با دوستان و جلسات، گفته‌ام که اصلاحات باید یک تعریف روشن و مشخصی از هویت سیاسی خودش ارائه کند تا مردم با علم و آگاهی آن را انتخاب یا رد کنند و مشخص شود که مقصود از اصلاحات، چه نوع اصلاحی است و آیا درون نظام است یا خیر و... و این تعیین تعریف و چارچوب، باعث می‌شود که مواردی که شما در سوال قبل پرسیدید و تهمت‌ها و افتراها کمتر پیش آیند و بیشتر قابل دفاع باشند. البته طی سخنرانی سلسله‌واری، آقای خاتمی به این تعاریف پرداختند، اما متاسفانه من ندیدم که نتیجه مدون و مکتوبی از آن حاصل شود.

بیشترین وفاداری و تبعیت از رهبری را داشته‌ایم

* در اصل انقلاب و اصل نظام و اصل ولایت فقیه و قانون اساسی که بدون تعارف، اکثریت ما، خصوصا ریش سفیدترهای اصلاحات، جزو موسسان و همراهان اولیه آنها بودیم و در این که شبهه‌ای وجود ندارد. اما در مورد شخص رهبر انقلاب، من صراحتا عرض می‌کنم، ما مدعی هستیم که بیشترین وفاداری و تبعیت از شخص آقای آیت‌الله خامنه‌ای را ما ریش‌سفیدهای اصلاحات داشته‌ایم.

شما ببینید در 8 سال آقای خاتمی، یک کلمه، یک جمله، یک گام کوچک آیا پیدا خواهید کرد که بر خلاف مقام معظم رهبری و نظرات ایشان وجود داشته باشد؟ هر هفته با کمال ادب و احترام ایشان روزهای دوشنبه خدمت مقام معظم رهبری می‌رسید و چند ساعت بدون انعکاس خبری صحبت و نظرات را منتقل می‌کردند و خارج می‌شدند. بسیاری از دیدگاههای آقای خاتمی در این ملاقاتها تغییر پیدا کرد و نظر ایشان بعد از جلسه عوض می‌شد و می‌گفت نظر من، همان نظر رهبری است. نه یک مورد قهر، نه غیظ و نه امثال این رفتارها در رفتار ایشان وجود نداشت.

بنده اعلام می‌کنم که ما ادعا می‌کنیم تا این لحظه، هیچ قدم، قلمی و سخنی خلاف مقام معظم رهبری به کار نبرده‌ایم و همواره حرمت رهبری را حفظ کرده‌ایم و تبعیت ایشان را همواره لازم دانسته‌ایم هرچند که در مواردی اختلاف نظر داشته‌ایم، باز هم ما مخالفتی انجام نداده‌ایم و تماما آنچه فرموده‌اند اجرا کرده‌ایم.

خود من بارها بعد و قبل از انتخابات 88 مصاحبه‌ها انجام داده و بیان کرده‌ام که حرمت‌ها باید حفظ شود. حتی آقای احمدی‌نژاد هم، اکنون رییس‌جمهور این کشور هستند و تا زمانی که در این پست هستند، حرمت مسئولیت ایشان باید رعایت شود و زمانی هم که دیگر ریس جمهور نبودند، باز حرمت و حقوق انسانی و شهروندی ایشان باید رعایت شود. نمی‌شود هرگونه که خواستیم انتقاد و ناسزا بگوییم.

عارف کاندیدای اصلاح‌طلبان نیست

* ( سوال: اطلاع دارید که مجمع روحانیون چرا با کاندیداتوری آقای عارف برای ریاست‌جمهوری مخالف است؟)

نه! من هیچ خبر ندارم. اما ظاهرا تصمیم شخصی آقای دکتر عارف بوده، تصمیم و انتخاب مجمع نبوده و خب طبعا وقتی مجمع شخصی را انتخاب نکرده باشد، توقع حمایت و پشتیبانی هم نمی‌توان از ایشان داشت.

علاوه بر این اصلاح‌طلبها ایشان را انتخاب نکرده‌اند و ایشان از روی میل خودشان و حق شخصی‌شان وارد صحنه شده‌اند و همین خودش می‌تواند مشکل باشد، من فکر می‌کنم خیر. هنوز هستند افرادی که از ایشان اولویت بیشتری دارند برای این امر.

زیادند! روی گزینه‌ها باید بررسی شود. به عنوان مثال یکی از گزینه‌های خیلی مطرح، آقای خاتمی است. آقای خاتمی باید اولا خودشان این میل و تصمیم و رغبت را برای شرکت داشته باشند و بعد باید دید که آیا فضا به نحوی است که ایشان وارد صحنه شوند و آیا گنجایش و ظرفیت دارد یا خیر. مهم این است آیا اراده‌ای که عرض کردم برای حضور اصلاح‌طلبان وجود دارد و آیا واقعا مایلند اصلاح‌طلبها به عنوان یک جبهه قدرتمند وارد صحنه شوند و یک رقابت سالم سیاسی صورت بگیرد، یا خیر.

اگر این جمع‌بندی‌ها به نتیجه برسد، من معتقدم محبوب‌ترین و جامع‌ترین فرد برای شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری، آقای خاتمی است.

افراد دیگری هم هستند. من فعلا نفر دومی را نمی‌خواهم مطرح کنم، چون اگر از آقای خاتمی عبور کند، افراد هم عرض و هم درجه بعد از ایشان زیادند. اما کسی که اصلاح‌طلب‌ها براحتی در آن به اجماع می‌رسند و اما و اگر چندانی ندارد، آقای خاتمی است.

رمز موفقیت در اجماع است. اما الان مطرح کردن افراد دیگر، به تفرق کمک خواهد کرد. لذا با ارادتی که به آقای دکتر عارف دارم، مطرح شدن ایشان را کمک به اصلاح‌طلبها نمی‌بینم و عاملی برای تفرق می‌بینم. برای گزینه‌های غیر از آقای خاتمی، بایستی اصلاح‌طلبان در استانها گرد هم آیند و جلسات متعدد برگزار شود و نظرسنجی کنند و جامعه را بسنجند و گردهمایی برگزار کنند و مقایسه انجام دهند و از تجارب گذشته استفاده کنند تا بر سر شخصی برای موفقیت در انتخابات به توافق برسند. اما آقای خاتمی دیگر این فرآیند را ندارد./تابناک

 


ویدیو : منتجب نیا :شکایت اصلاح طلبان از تهمت‌ها/عارف کاندیدای اصلاح‌طلبان نیست