حركتهای ایذایی را برای مقابله با... : متكی در نشست خبری/2/ : حركتهای ...
متكی در نشست خبری/2/ :
حركتهای ایذایی را برای مقابله با قطعنامه اخیر طراحی كردیم
برای صادركنندگان قطعنامه هم روشن است جز زمانی كه بخواهند با حربه روانی دل طرف مقابل را خالی كنند از صدور قطعنامه نتیجه دیگری نگرفتهاند/ قطعنامه اخیر منجر به حیثیتزدایی از شورای امنیت میشود.
وزیر امور خارجه با بیان این مطلب كه ما طی 5 سال گذشته مشكلی با تحریمهای غرب در حوزه مناسبات اقتصادی خود نداشتهایم گفت: جنگ روانیای كه این كشورها میخواهند با صدور قطعنامه به ما تحمیل كنند را در یك جنگ نرم پاسخ خواهیم داد و گمان میكنیم قطعنامه اخیر نیز منجر به حیثیتزدایی از شورای امنیت خواهد شد.
منوچهر متكی در ادامه نشست خبری صبح امروز در رابطه با چارچوب مذاكرات ایران با گروه 1+5 گفت: چارچوب مذاكرات همانطور كه آقای رئیسجمهور اعلام كرده است در دست بررسی است و زمان مورد نظر اعلام خواهد شد.
وی همچنین در مورد اظهارات اخیر مقامات اسرائیلی و آمریكایی مبنی بر اینكه حمله نظامی به ایران در دستور كار است،گفت: تهدید به حمله از مدتها پیش به عنوان یك واقعیت قابل اجرا در دستور كار برخی از كشورها قرار داشته است و در دو سال پایانی رئیسجمهعور بوش همواره اعلام میشد كه گزینه نظامی بر روی میز قرار دارد.
وی افزود: دستگاههای اطلاعاتی دولت نهم نیز در زمانهای مختلف همواره به ما اعلام میكردند كه در فلان زمان و فلان تاریخ ما حمله نظامی خواهیم داشت، البته ما نیز معتقدیم كه آنها ظرفیتهایی برای حركتهای شیطنتآمیز و ایزایی دارند.
رئیس دستگاه دیپلماسی كشور تصریح كرد: ما گزینه نظامی را برای جنگطلبی مانند بوش نیز منتفی میدانستیم چراكه استدلالهای آن نیز روشن است از كدام جبهه میخواستند فرماندهی كنند از مرز چین تا فلسطین؟
وی متذكر شد: شانسی برای آمریكاییها نسبت به حمله نظامی به ایران نمیبینیم چه برسد به فرزند نامشروع غرب كه در روزهای اخیر در بحرانهای داخلی منطقهای گرفتار آمده است و انشاءالله تا تعیینتكلیف نهایی این روند ادامه خواهد داشت.
متكی در رابطه با اظهارات اخیر احمدینژاد مبنی بر اینكه گفتوگوهای هستهای تنها محدود به اعضای گروه 1+5 نمیشود،گفت:برزیل و تركیه نقش محوری و سازندهای پیرامون بحث تبادل سوخت داشتهاند و براساس خواست رسمی گروه وین و نامه مكتوب رئیسجمهور آمریكا انگیزه بیشتری برای مذاكره پیدا كردند تا در این ماجرا نقشآفرین باشند و ما نیز از آنها حمایت كردیم.
وی افزود: بیانیه تهران در حقیقت اوج این همكاری سازنده است میان سهكشور در مقطع زمانی كه همه تصور دیگری داشتند بودند ،هرچند كه برخی با شتابزدگی آمدند و بحث دیگری را مطرح كردند.
رئیس دستگاه دیپلماسی كشور متذكر شد: وقتی از آنها پرسیده میشود كه چرا عجله كردید عذر بدتر از گناه میآورند و موضوع اغتشاشات را به پیش میكشد.
تكی خاطرنشان كرد: بحث تركیه و برزیل در مورد تبادل سوخت است، اما با 1+5 مذاكراتمان را در سطح جهانی و برای رسیدن به یك اتفاق نظر در رابطه با بستههای پیشنهادی دنبال میكنیم. ما خواهان مشاركت عامتری در مذاكرات هستهای خود هستیم، اما اینكه چه كشورهایی هستند را در دستور مشورت خود با طرفهای داخلی و برخی از دوستان خارجی داریم.
وی در رابطه با نامه به 12 عضو شورای امنیت سازمان ملل نیز گفت: نامههای وزیر خارجه به 15 عضو شورای امنیت چه آنهایی كه رای مثبت دادند و یا مخالف تصویب قطعنامه بودند ارسال شده است در رابطه با پاسخ به نامه گروه وین و نامه خانم اشتون نیز باید گفت این نامهها در دست بررسی است.
وزیر امور خارجه در رابطه با شرطی كه احمدینژاد برای ادامه مذاكرات مطرح كرده است مبنی بر اینكه باید وضعیت هستهای اسرائیل نیز از سوی طرفهای مورد مذاكره ایران مورد بررسی قرار گیرد،گفت: زمانی كه در روند مذاكرات منطقی بداخلاقی میكنند باید شنونده پاسخهای منطقی نیز باشند.
وی افزود: اگر بحث عمده مربوط به فعالیتهای هستهای است سوالاتی نیز وجود دارد كه باید به آنها پاسخ داده شود كه از جمله این موارد میتوان به وضعیت هستهای اسرائیل اشاره كرد.
متكی همچنین در رابطه با وضعیت شهرام امیری زائر ایرانی ربوده شده در عربستان نیز گفت: ما پیگیریهایمان را نزد دو كشور عربستان و آمریكا از طریق دفتر حفاظت منافع این كشور و همچنین دبیركل سازمان ملل دنبال خواهیم كرد،آخرین وضعیت خبرهایی است كه دم خروس را آشكار كرد و آنهایی كه میگفتند خبری و اطلاعی نداریم آشكار شد كه چقدر راحت دروغ میگویند.
وی همچنین در رابطه با موضعگیریهای برخی از كشورها پس از صدور قطعنامه مبنی بر اینكه قطعنامه را اجرا خواهندكرد،گفت: گاهی كشورها را در وضعیت خاصی قرار میدهند كه یك حرف حقوقی و بینالمللی بزنند اینكه قطعنامهها را قبول دارید و یا خیر؟ این موضوع یك مساله است و كارآمد بودن قطعنامه مساله دیگر.
مسوول دستگاه سیاست خارجی كشور گفت: برای صادركنندگان قطعنامه هم روشن است جز زمانی كه بخواهند با حربه روانی دل طرف مقابل را خالی كنند از صدور قطعنامه نتیجه دیگری نگرفتهاند، اروپاییها از این موضعگیریها پرونده قطوری داشتند كه خود ذكر میكنند ما نیز حركتهای ایذایی را طراحی كردیم و پاسخ مناسبی به آنها خواهیم داد...../تحلیل:ایلنا
ویدیو : حركتهای ایذایی را برای مقابله با...