آغاز اولین آزمایش بالینی ترمیم مغز با سلولهای بنیادی :       گروهی از پژوهشگران ...



 

 

اولین آزمایش بمب اتمی , رشد دندان های طبیعی با سلولهای بنیادی , ترمیم مو

 

گروهی از پژوهشگران اسکاتلندی موفق شدند اولین پیوند بالینی سلولهای بنیادی عصبی را به مغز یکانسان انجام دهند.

 

تیمی از پزشکان بیوتکنولوژی دانشگاه گلاسگو و شرکت "ری- نورون" در یک پژوهش بالینی پیشگام موفق شدند امنیت درمان مغز بیماران متاثر از سکته را با سلولهای بنیادی مورد آزمایش قرار دهند.

 

این اولین بار در دنیا است که برای درمان بیماران آسیب دیده از سکته مغزی از سلولهای بنیادی عصبی استفاده می شود.

 

این پروژه که PISCES نام دارد در دو فاز اصلی انجام شد. در فاز اول، سلولهای بنیادی نمونه برداری شدند و در مرحله بعد این سلولها به مغز یک انسان آسیب دیده از سکته تزریق شدند.

 

به گفته این دانشمندان، به محض اینکه سلولهای بنیادی در مغز موقعیت خود را پیدا کنند خود را با محیط پیرامون وفق خواهند داد و فضاهای آسیب دیده را ترمیم کرده و عملکردهای مغزی و فیزیکی را بدون برانگیختن عوارض جانبی وخیم بازخواهند گرداند.

 

این تیم تحقیقاتی آزمایشات خود را بر روی یک مرد ۶۰ ساله که ۱۸ ماه قبل قربانی یک سکته مغزی وخیم شد و از آن زمان به شدت از معلولیت رنج می برد انجام دادند.

 

به گفته سخنگوی این تیم این عمل پیوند در بیمارستان دولتی جنوبی انجام شد و نتایج مثبتی داشت.

 

در حال حاضر بیمار مرخص شده است اما دوره آزمایشات برای بررسی میزان اثربخشی سلولهای بنیادی و ترمیم فضاهای آسیب دیده مغز حداقل دو سال به طول خواهد انجامید.

 

پزشکان این تیم در این خصوص اظهار داشتند: "بسیار خرسندیم که اولین بیمار این آزمایش بالینی با موفقیت تحت عمل پیوند قرار گرفت.

 

بسیاری از افرادی که دچار سکته مغزی می شوند از ناتوانیها و معلولیتهای بسیاری رنج می برند. در این تحقیق ما به دنبال تثبیت امنیت و قابل اطمینان بودن پیوند سلولهای بنیادی هستیم.

 

مفتخریم که در آینده برای بررسی اثرات سلولهای بنیادی بر روی درمان معلولیتهای ناشی از سکته مغزی مطالعات وسیعتری را انجام خواهیم داد."

 

براساس گزارش دیلی میل، این دانشمندان قرار است بر روی ۱۱ بیمار دیگر بین ۶۰ تا ۸۵ سال فاز بعدی مطالعات خود را انجام دهند. /خبرگزارى مهر


ویدیو : آغاز اولین آزمایش بالینی ترمیم مغز با سلولهای بنیادی