آشنایی با 4 مکان «ورود ممنوع» در جهان : در پایگاه خزانه بذر جهانی در سوالبارد ...
در پایگاه خزانه بذر جهانی در سوالبارد نروژ ، گونه هایی از صدها هزار بذر از سراسر جهان نگهداری می شود که ذخیره غذایی بشر برای روز مبادا است وبسایت عصر ایران: بسیاری از نقاط در جهان وجود دارند که به دلیل مسایل امنیتی ورود افراد به آنها ممنوع یا بسیار محدود شده است.
این نقاط لیست بلند بالایی دارد و تقریبا در همه کشورهای جهان صدها مکان و بنا وجود دارد که بنا به دلایل امنیتی و حساسیت ها ورود افراد غیر مجاز به آنها ممنوع و ورود افراد مجاز نیز با محدودیت ها و قوانین امنیتی سرسختی برقرار است.
در لیست زیر تنها برای نمونه به 4 مکان از این اماکن در 4 کشور نروژ، بریتانیا، آمریکا و واتیکان اشاره شده می شود که فعالیت آنها در مواردی نه تنها برای 4 کشور مزبور بلکه برای تمامی مردم جهان پراهمیت است.
"خزانه جهانی بذر سوالبارد" در نروژ، کتابخانه مرکزی واتیکان، پایگاه شنود " منویت هیل" در شمال یورکشایر بریتانیا و بالاخره منطقه نظامی 51 در صحرای نوادا در ایالات متحده آمریکا از جمله این اماکن در جهان به شمار می رود.
خزانه جهانی بذر سوالبارد نروژ: این مرکز در فوریه 2008 افتتاح شده است. این انبار به خزانه بذر روز قیامت نیز مشهور است. در این مرکز هم اکنون صدها هزار گونه دانه های کشاورزی نگهداری می شود.
این انبار یک بیمه جهانی برای تضمین بقای انواع مختلفی از محصولات غذایی در برابر تهدیداتی مانند بیماری، آفتها، خشکسالی و سایر بلایای طبیعی و البته گرم شدن کره زمین محسوب میشود.
این انبار در جزیرهای دورافتاده در مجمعالجزایر "سوالبارد" نروژ در 100 کیلومتری قطب شمال و در انتهای یک تونل یخی در عمق ۴۱۰ فوتی زمین حفر شدهاست. حتی اگر برق منابع محلی از کار بیفتد، شرایط دمای زیر صفر درجه طبیعی این انبار یخی، سرمای کافی برای بقاء بعضی از دانههای کشاورزی نظیر گندم تا 1700 سال و سورگوم تا 20000 سال موثر است.
حتی در بدترین شرایط گرم شدن کره زمین برای دویست سال، یخ بطور طبیعی در اطراف این خزانه وجود خواهد داشت.
بزرگ ترین مرکز شنود الکترونیک جهان : مرکز نظامی " منویت هیل " در شمال یورکشایر بریتانیا یکی از امنیتی ترین نقاط جهان است که مسئولیت جمع آوری اطلاعات مخابراتی و ارتباطی را دارد.
این پایگاه که در سال 1954 و در اوج جنگ سرد راه اندازی شده است ، به منظور شنود تلفنی و الکترونیک آمریکا و بریتانیا از شوروی و اقمار آن تاسیس شد.
این پایگاه نظامی که زیر مجموعه پایگاه نیروی هوایی سلطنتی انگلیس (RAF) است نقش بسیار بزرگی در شنودهای آژانس امنیت ملی آمریکا از رهبران جهان دارد و پس از ماجرای افشای اسناد شنود از سوی ادوارد اسنودن مقاطعه کار امنیتی سابق آمریکا مشخص شد که آژانس امنیت ملی آمریکا از این پایگاه برای شنود مکالمات تلفنی رهبران اروپایی از جمله آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان استفاده کرده است.
از این پایگاه یک سیستم دفاع موشکی بسیار پیشرفته محافظت می کند و دسترسی به محدوده های نزدیک آن نیز بنا به دلایل امنیتی ممنوع و محدود شده است. از این پایگاه به عنوان بزرگ ترین پایگاه مخابراتی و نظامی جهان نام برده شده است. این پایگاه که همزمان بزرگترین تاسیسات رهگیر و نظارت در اروپا نیز است؛ به تحلیل سیگنالهای ماهوارهای، دادههای تلفنهای همراه و الکترونیکی از اشخاص، دولتها و شرکتها میپردازد.
منطقه نظامی 51 نوادا : منطقه 51 یک منطقه و قلعه نظامی فوق سری در ایالت نوادا آمریکاست. با وجودی که هیچ اطلاعات رسمی درباره فعالیت های در دست انجام در این پایگاه ارایه نمی شود اما گفته می شود در این پایگاه جنگ افزارهای فوق سری آزمایش و نگهداری می شود. گفته می شود تمامی کارکنان این پایگاه در شرایط ایزوله قرار دارند و تقریبا هیچ ارتباطی با دنیای خارج ندارند.
پروتکل های امنیتی گسترده ای در فعالیت این پایگاه نظامی برقرار است که در سال ها و دهه های گذشته این پایگاه را به سمبلی از راز آلودی فعالیت های مخفیانه پنتاگون و سیا تبدیل کرده است.
در بسیاری از فیلم های هالیوودی نیز رازآلود بودن این پایگاه مورد استفاده قرار گرفته و فیلمسازان سناریوهای زیادی درباره این پایگاه و فعالیت های آن به فیلم تبدیل کرده اند. حتی شایعات بسیاری زیادی درباره این مکان وجود دارد از جمله شایعه ای که در حتی در رسانه های آمریکایی بازتاب زیادی داشت این بود که در این مکان یک سفینه فضایی که در سال 1947 و در نیومکزیکو آمریکا سقوط کرده است نگهداری می شود.
در فیلم علمی – تخیلی "بین ستاره ای" – interstellar – ساخته کریستوفر نولان نیز که در سال 2014 اکران شد نشان می داد بخش هایی از فعالیت های فضایی فوق سری آمریکا برای انتقال بشر و حیات زمینی به سیاره ای دیگر ظاهرا در این پایگاه انجام می شد. علاوه بر این فیلم های زیادی در هالیوود ساخته شده است که فعالیت های سری نظامی یا امنیتی در این پایگاه دست مایه سناریوهای علمی، تخیلی، اکشن و امنیتی و.... شده است.
کتابخانه واتیکان : کتابخانه واتیکان تا سال 1881 به طور کلی دور از دسترسی شهروندان بود و پس از این سال نیز دسترسی محدودی برای مورخان و محققان ایجاد شده است که هم اینک نیز با محدودیت بسیار برای استفاده محدود مورخان و محققان به فعالیت خود ادامه می دهد.
این کتابخانه 1300 ساله بزرگ ترین کتابخانه یا دستکم یکی از بزرگ ترین کتابخانه های حال حاضر جهان است . ارزش کتاب ها و اسنادی که در این مرکز نگهدای می شود میلیارد ها دلار برآورد می شود.
بسیاری از نسخ خطی و تاریخی که تنها یک نسخه از آن در جهان موجود است در این کتابخانه نگهداری می شود.
در این کتابخانه هم اینک بیش از 75 هزار نسخه خطی نفیس و کم یاب و بیش از 1 میلیون و یکصدر هزار جلد کتاب نگهداری می شود.
ویدیو : آشنایی با 4 مکان «ورود ممنوع» در جهان