خط قرمز دروغ بود، هدف واقعی چیست؟ : افزایش انتقادها به مواضع نتانیاهو خط قرمز ...



گل رز قرمز نشانه چیست , دروغ چیست , عشق واقعی چیست

افزایش انتقادها به مواضع نتانیاهو

خط قرمز دروغ بود، هدف واقعی چیست؟

اگر واقعا اسرائیل به دنبال فرصتی برای حمله به ایران بود، این فرصت شش ماه پیش مهیا شده بود، دیگر ضرورتی نداشت که الآن دوباره به دنبال فرصتی باشد.

دیپلماسی ایرانی: اسرائیل در خطر از دست دادن اعتماد جامعه جهانی به خود است. این بی اعتمادی قبل از آن که در خارج از اسرائیل به وجود آید در حال حاضر در داخل خود اسرائیل به وجود آمده است.

آن چه نتانیاهو از خط قرمز برنامه هسته ای ایران گفته بود و تهدیدهایی که در این زمینه علیه این کشور انجام داده بود، همگی تو خالی از کار در آمده اند و ایران همچنان با قدرت به برنامه هسته ای اش ادامه می دهد در حالی که اسرائیل نتوانسته است کوچکترین تحرکی از خود نشان دهد.

به گزارش روزنامه المصریون، چاپ قاهره، نتانیاهو سال ها است که ایران هراسی روانش را پریشان کرده است و دائما صحبت از حمله نظامی به ایران می زند، حتی او سپتامبر گذاشته با کاغذ و ماژیک قرمز به سازمان ملل رفت و برای جامعه جهانی خط کشید که منظورش از این که اگر ایران از خط قرمز عبور کند، چه شکلی است؟ اما توضیح نداد که منظور از این خط کشی ها و خطوط قرمزی که فقط به روی صفحه کاغذ آورد، چیست؟

این در حالی است که ایران همچنان به غنی سازی اورانیوم 20 درصدی ادامه می دهد و حتی توانایی آن را دارد که بیش از این نیز فعالیت خود را گسترش دهد و غنی سازی خود را با غلظتی بالاتر از این درجه برساند در حالی که اسرائیل هنوز توضیح نداده یا شاید هم نمی داند که آیا این گسترش فعالیت ها شامل خطوط قرمزش می شود یا خیر؟ این مساله باعث شده است تا بسیاری از سیاستمداران و کارشناسان تحرکات سیاسی نتانیاهو را به سخره بگیرند و او را حرافی فاقد توانایی در عمل توصیف کنند.

جیئورا ایلند، معاون سابق امنیت ملی اسرائیل در این باره می گوید: «اگر واقعا اسرائیل به دنبال فرصتی برای حمله به ایران بود، این فرصت شش ماه پیش مهیا شده بود، دیگر ضرورتی نداشت که الآن دوباره به دنبال فرصتی باشد.

این فشار ایالات متحده بود که اسرائیل را مجبور کرد که از طرح حمله نظامی به ایران منصرف شود. اکنون هم نمی تواند به دنبال فرصتی برای انجام این کار باشد.»

مساله چگونگی برخورد با ایران هسته ای در درون کابینه نتانیاهو نیز تبدیل به بحثی جنجال برانگیز شده است. برخی می گویند که باید به ایران حمله نظامی شود و اسرائیل توانایی انجام چنین کاری را دارد، حتی عده ای پا را از این فراتر می نهند و می گویند که برای حمله نظامی به ایران نباید منتظر اجازه امریکا ماند، اسرائیل به تنهایی توانایی انجام چنین کاری را دارد، در حالی که عده ای به شدت با آن مخالفت می کنند و می گویند که حمله نظامی به ایران حیات در اسرائیل را مختل خواهد کرد و چه بسا موجودیت آن را زیر سوال ببرد.

این در حالی است که کشورهای غربی و ایالات متحده امریکا تا کنون شدیدترین تحریم ها را متوجه ایران و برنامه هسته ای آن کرده اند اما همچنان با اعمال گزینه نظامی علیه آن به شدت مخالفت کرده اند. اما اسرائیلی ها می گویند به رغم اعمال تحریم های سخت خللی در برنامه هسته ای ایران ایجاد نشده و تهران با قدرت به فعالیت های هسته ای اش ادامه می دهد.

در عین حال بسیاری از تحلیلگران و مقام های اسرائیلی نسبت به نیات نتانیاهو مبنی بر کشیدن خط قرمز در برابر برنامه هسته ای ایران نیز نگرانند و به شبهه افتاده اند که مبادا وی اهداف دیگری را از این کار دنبال می کند.

همان طور که اخیرا ایالات متحده کشف کرده است که اسرائیل از انتشار شایعه استفاده سوریه از سلاح شیمیایی که بعدا کشف شد، هنوز هیچ سند قابل اطمینانی به دست نیاورده، تعمدی داشته است.

عاموس یادلین، رئیس سابق سازمان امنیت نظامی اسرائیل در این باره در در کنفرانسی که در مرکز مطالعات امنیت ملی برگزار شده بود، گفت : «ایران با زیرکی توانست از همه خطوط قرمز عبور کند بدون این که هیچ زنگ خطری به صدا در آید و اسرائیل بتواند قدم از قدم بردارد.»

وی همچنین گفت: «امروز می توانم بگویم که ایرانی ها از همه خطوط قرمزی که نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل ترسیم کرده بود، عبور کردند و هیچ اتفاقی هم نیفتاد.»

اظهارات یادلین با واکنش دفتر نخست وزیری اسرائیل مواجه شد که با صدور بیانیه ای گفت که ایران به خطوط قرمز نتانیاهو نزدیک شده است.

بنی گانتس، رئیس ستاد ارتش اسرائیل در 16 آوریل گفته بود: «اسرائیل هر چه ضرورت داشته باشد انجام خواهد داد اما پیچیدگی های دیپلماسی ما را به شک می اندازد که تلاویو توانایی اتخاذ هر گونه تصمیمی را داشته باشد. دیپلمات های ما شک دارند که نیروی نظامی اسرائیل بتواند به تاسیسات هسته ای به شدت مستحکم ایران آسیب جدی ای وارد کند.»

از سوی دیگر بسیاری از مقام های اسرائیلی معتقدند که حتی اگر ایران به سلاح هسته ای دست یابد به هیچ وجه این سلاح ها را علیه اسرائیل استفاده نخواهد کرد. بنی گانتس یکی از آنها است. وی سال گذشته میلادی گفته بود، رهبران ایران بسیار با دریات هستند و گمان نمی کنم بخواهند که سلاح هسته ای تولید کنند.

ایران بارها اعلام کرده است که به هیچ وجه به دنبال دستیابی به سلاح هسته ای نیست و هدفش از دستیابی به تکنولوژی هسته ای مقاصد صلح آمیز است./دیپلماسی ایرانی

 

 


ویدیو : خط قرمز دروغ بود، هدف واقعی چیست؟