حجت الاسلام دعاگو: من كروبی نیستم كه با دو كلمه كنارم بزنم/چرا از برخی مفسدان اقتصادی دفاع می کنید؟ :
اماده ام که با احمدی نژاد مناظره کنم؛
حجت الاسلام دعاگو: من كروبی نیستم كه با دو كلمه كنارم بزنم/چرا از برخی مفسدان اقتصادی دفاع می کنید؟
امام جمعه شمیرانات گفت: معیار من برای سنجش اصولگرایی و اصلاحطلبی افراد در حوزه ملی میثاق ملی و در حوزه دین علاوه بر میثاق ملی، اسلام، خط امام و رهبری و وحدت و امنیت ملی است.
حجتالاسلام والمسلمین محسن دعاگو در ارزیابی از فضای سیاسی كشور گفت: فضای سیاسی كشور آرام است همراه با نگرانی؛ علت نگرانی هم ناآگاهی سیاستمداران از آینده جریانهای سیاسی و انتخابات پیشرو است. افكار عمومی از سرنوشت جریانهای موسوم به اصولگرا و موسوم به اصلاحطلب خبر چندانی ندارند.
وی در توضیح استفاده از كلمه "موسوم" قبل از عنوانهای اصولگرایی و اصلاحطلبی اظهار كرد: به این خاطر میگویم "موسوم به اصلاحطلبی" و "موسوم به اصولگرایی" چرا كه در بین هر دو جریان كسانی هستند كه واقعا اصلاحطلب و اصولگرایند و كسانی نیز در هر دو جریان كه مدعی اصولگراییاند ولی هیچ اندازهای از اصولگرایی در اندیشه و دلشان نیست و كسانی مدعی اصلاحطلبیاند اما هیچ اندازهای از اصلاحطلبی در جان و اندیشه آنان نیست.
دعاگو ادامه داد: سه موضوع برای افكار عمومی جامعه نگران كننده است، یكی وضعیت جریان اصولگرایی است، دیگر وضعیت جریان اصلاحطلب و سومی نیز جریان فتنه جدید است كه كسی نمیداند كه طراحان آن با مردم و رهبری همراه میشوند یا زاویه میگیرند و مواضعشان در انتخابات نیز نامعلوم است.
وی با بیان اینكه " آرمهایی كه یك جریان سیاسی یا تشكل ویژهای را معین میكند ارزشی نمیدانم" افزود: در مقیاس ملی اگر بخواهیم تعریف كنیم كسانی كه به قانون اساسی، نظام جمهوری اسلامی و منافع ملی وفادارند هر عقیدهای كه داشته باشند هم میتوان گفت اصولگرایند و هم اصلاحطلب، در حوزه ارزشهای اعتقادی نیز كسانی كه به اسلام، نظام جمهوری اسلامی، قانون اساسی، منافع ملی و خط امام و رهبری معتقد و پایبندند هم چه اصولگرا و چه اصلاحطلب عنوان شوند درست است.
نامها و عناوین هیچ ارزشی به جریانهای سیاسی نمیدهد
وی خاطرنشان كرد: نامها و عناوین هیچ ارزشی به جریانهای سیاسی نمیدهد بلكه این پایبندی به ارزشهاست كه عیار آنها را تعیین میكند. معیار من برای سنجش اصولگرایی و اصلاحطلبی افراد در حوزه ملی میثاق ملی و در حوزه دین علاوه بر میثاق ملی، اسلام، خط امام و رهبری و وحدت و امنیت ملی است و كسانی كه به اینها پایبند باشند هم اصولگرا هستند و هم اصلاحطلب و میشود آنها را اصولگرایان اصلاحطلب یا اصلاحطلبان اصولگرا نامید.
وی تصریح كرد: به جریانهای سیاسی كه از هم جدا شوند اعتقادی ندارم؛ برای كار سیاسی خوب است اما این موضوع به این معنا نیست كه جریان اصولگرایی ضد جریان اصلاحطلبی باشد و یا بالعكس، اصلا اینطور نیست.
مقابل اصولگرایی و اصلاحطلبی نیستم
امام جمعه شمیرانات در پاسخ به اینكه آیا این مطلب كه به عنوان چهره اصولگرا شناخته میشود را میپذیرد یا نه؟ گفت: اینكه عضو جریان سیاسی اصولگرا به این عنوان كه در مقابل جریان اصلاحطلبی باشم، نه نیستم. من در مقابل اصلاحطلبی نیستم، مقابل اصولگرایی هم نیستم، من اصولگرایی هستم كه اصلاحطلب نیز هستم و اصلاحطلبی هستم كه اصولگرا نیز هست.
دعاگو در ادامه در مورد وضعیت اصولگرایان اظهار كرد: جبهه موسوم به اصولگرایی از دیرباز مشغول سازماندهی تحولات سیاسی در انتخابات است و میتوانم بگویم كه اصولگرایان در این زمینه از دیگر جریانها جلوترند. آنها سازماندهیهای مهم را انجام دادند. منشور اصولگرایی را تدوین كردند و حداقل بخش عمدهای از این جریان با هم متحد و هماهنگ شدند.
جبهه پایداری را به رسمیت نمیشناسم
این عضو جامعه روحانیت مبارز با اشاره به كمیته 8+7 اصولگرایان افزود: من چیزی به عنوان جبهه پایداری را به رسمیت نمیشناسم. برخی افراد شاخص این چهره افراد افراطی هستند كه نه تحت عنوان اصولگرایی و نه اصلاحطلبی نمیتوان آنها را جمع كرد؛ بر اساس آنچه من اطلاع دارم نتیجه كار اینها شكست قطعی است مگر آنكه رویكرد دیگری غیر از آنچه من اطلاع دارم داشته باشند.
دعاگو همچنین گفت: برخورد حذفی آن هم بدون یك معیار شفاف و روشن خیلی نتیجهبخش نخواهد بود، به دوستانی كه در جبهه پایداری هستند نصیحت میكنم جریان جدید راهاندازی نكنند، در كشور ما از این جریانهای خرده پا فراوان راهاندازی شده است و بعد از چند روزی متلاشی گشتهاند.
جبهه پایداری با اصولگرایان همراه شوند
وی با بیان اینكه «چندان امیدوار نیستم كه این جریان پا بگیرد، آن هم در جمع روحانیت»، ادامه داد: مگر آنكه جریان دیگری حداقل در حیثیت روحانیت باشد و حرف نویی داشته باشد ولی من حرف نویی از اینها سراغ ندارم و آن را موفق نمیدانم، معتقدم در جمع اصولگرایان بمانند و با آن همراه و هماهنگ شوند؛ چراكه ایجاد جریان جدید جاذبه ایجاد نخواهد كرد و پایانش شكست تلخ است.
سهمخواهی سیاسی معقول نیست
وی خاطرنشان كرد: سهمخواهی سیاسی معقول نیست و تعیین سهم نیز لازم نیست، اگر كسی پایگاه مردمی داشته باشد تنها هم بیاید مردم به او رای میدهند. آنچه رای مردم را میسازد تشكلها نیستند بلكه نوع رفتار و سوابق كسانی است كه كاندید میشوند و ذهنیتی كه مردم از آنها دارند سرنوشتساز است. افراد متكی به سهمخواهی نشوند بلكه به معرفی خود و اعتمادسازی میان مردم بپردازند.
لازم نیست جریانی از جریان دیگر برای شركت در انتخابات دعوت كند
این فعال سیاسی در مورد دعوت برخی اصولگرایان از جریان اصلاحطلب برای شركت در انتخابات اظهار كرد: لازم نیست جریانی جریان دیگر را برای شركت در انتخابات دعوت كند، قانون اساسی از همه استقبال كرده است. قانون این حق را به همه داده است و كسی نمیتواند آن را محدود كند، مشاركت در تعیین سرنوشت حق هر كسی است.
وی در واكنش به شروط مطرح شده از سوی جناح اصلاحطلب برای شركت در انتخابات گفت: اگر شرایطی مغایر با قانون اساسی برای شركت در انتخابات مطرح شود معقول نیست، اما اگر مطابق قانون باشد باید قبل از آنكه كسی بگوید این حق اعطاء شود. برای نمایندگی مجلس شرایطی در قانون وجود دارد كه كسانی كه واجد شرایط نباشند نمیتوانند نامزد شوند ولی حق رای آنها محفوظ است.
دعاگو با تاكید بر اینكه « فعال شدن در انتخابات از حقوق شخصی كسی نیست كه بخواهد آن را به كس دیگر اعطاء یا سلب كند» خاطرنشان كرد: شرایطی كه مطرح شده است اگر در قانون اساسی لحاظ شده باشد، نیازی به تعیین نیست و باید اعطاء شود اما اگر در قانون اساسی نیست و مازاد است اصلا نباید تعیین شود، مگر اینكه این ادعا شود كه در شرایط كنونی حقوق انتخاباتی و سیاسی درج شده در قانون اساسی تحقق پیدا نمیكند.
وی افزود: اگر كسی بر اساس قانون دارای مشكلی است و من بدون در نظر گرفتن ضوابط قانونی بگویم، این مشكل باید حل شود تا من در صحنه انتخابات حاضر شوم معقول نیست اما اگر مشكل این است كه اصلا آزادیهای تصریح شده در قانون مانند آزادی قلم، آزادی اندیشه و آزادی بیان تحقق پیدا نكرده یا محدود شد و بنابراین جاذبه شركت در انتخابات نیز كاهش پیدا كرده است، این حقوق باید شكل گیرد.
وی تاكید كرد: اگر حقوق مردم در بستر خاصی قابل تحقق است، مسوولان باید حتما موضوع را پیگیری كنند تا حقوق مردم برقرار شود. اگر شروط مطرح شده این باشد كه قانون زیر پا گذاشته شود تا حضور پیدا كنند نظام نباید آنها را بپذیرد.
وی در مورد نگرانیهای مطرح شده از سوی هر دو جریان مطرح كشور درباره انتخابات اظهار كرد: تاریخ برگزاری انتخابات در ایران و نیز همه نقاط جهان همواره با نگرانی و سوال همراه بوده و هست. وقتی انتخاباتی برگزار میشود، همیشه در مورد سالم بودن یا نبودن آن ادعاهایی مطرح میشود ولی ادعای بیسند قابل قبول نیست.
برخی روشها اعتمادسوزی كرد
دعاگو ادامه داد: معتقدم در انتخابات گذشته، یك جریان با بكار بردن برخی روشها برای جلب آراء مردم اعتمادسوزی كرد؛ منشاء نگرانی جریانهای مختلف نیز همین است. در این انتخابات روشهایی به كار رفت كه برخی از آنها با قانون، شرع و اخلاق همراه نبود.
وی با انتقاد از روند مناظرههای انجام شده در انتخابات ریاست جمهوری گذشته و با بیان اینكه «لاپوشانی برخی موضوعات مشكلی را حل نمیكند» بر اجرای عدالت تاكید و ابراز عقیده كرد: استارت فتنه 88 در مناظرات تلویزیونی زده شد.
وی با اشاره به اهمیت مدیریت انتخابات گفت: مردم به كسانی كه بخواهند با قهرماننمایی و با تعرض به شخصیتهای ملی رای جمع كنند اعتماد نخواهند كرد.
نقش روحانیت در تحولات سیاسی كشور غیرقابل انكار است
این عضو جامعه روحانیت مبارز در توصیف نقش روحانیت در تحولات سیاسی كشور اظهار كرد: نقش روحانیت در تحولات سیاسی كشور آشكار و غیرقابل انكار است. اساسا در راس برنامههای اجرایی فتنه جدید پرداختن به مساله روحانیت و رهبری بوده و تضعیف این دو و كمرنگ كردن نقش آنها در تحولات سیاسی جزء اهداف آنهاست.
تضعیف روحانیت و رهبری از قضیه پالیزدار كلید خورد
دعاگو ادامه داد: معتقدم برنامه تضعیف روحانیت و رهبری از قضیه پالیزدار كلید خورد و ایشان در یك سخنرانی با هدف قرار دادن تمام روحانیهای مهم پیرامون قدرت آن را استارت زد. كسانی را كه هر كدام یك امكان اقتصادی داشتند برای موسسه خیریه، دانشگاه یا مدرسه، به فساد مالی متهم كرد و مقامات عالیرتبه را هم به اهمال در برخورد با آنها متهم ساخت.
وی تصریح كرد: هدف این بود كه شخصیتهای پیرامون رهبری را بزنند، وقتی این اتفاق بیفتد رهبری بیدفاع میشد و پس از آن میتوانستند راحت رهبری را مورد هدف قرار دهند. هدفشان این بود كه ولایت و روحانیت را از صحنه سیاسی حذف و اگر نشد نقش آنها را كمرنگ كنند.
وی توضیح داد: دو شماره از نشریهای به نام همت منتشر شد، در یكی از شمارههای آن عكس تعدادی را به عنوان یاران رهبری و عدهای دیگر را به عنوان یاران هاشمی زده بودند تا در افكار عمومی القا كنند كه مجموعهای كه یاران هاشمیاند در مقابل رهبری قرار دارند. میخواستند یاران رهبری را به دو گروه تقسیم كنند و مخالفان رهبری را با فردی كه محور است یعنی هاشمی و روحانیون همراه او و مردمی كه با ایشانند را جدا كنند و دیگران را نیز از طرق دیگری جذب كنند و در مقابل رهبری قرار دهند.
جریان موسوم به فتنه جدید باید كنترل شود
این فعال سیاسی با تاكید بر اینكه «جریان موسوم به فتنه جدید كه ضد روحانیت و رهبری است باید كنترل شود و كلیه بسترهایی كه آنها میتوانند در آن فعال شوند در اختیار نیروهای اطلاعاتی قرار گیرد» افزود: طراحان فتنه جدید، فتنه 88 را ساختند و موتور محركه آن بودند. آنها توانستند رقبای خود را به عنوان فتنهگر معرفی كنند تا در پشت آن جریان خود را پنهان كنند و بعد این دو فتنه با هم همكاری كردند و متحد شدند.
دعاگو در مورد سرانجام این جریان گفت: جریان فتنه كاملا شكست میخورد؛ چراكه اینها تحمل اجرای قانون را ندارند، اگر بخواهند در انتخابات جاری قانون اجرا شود و با سرشاخههای فتنه جدید برخورد شود آنها تحمل نمیكنند و تحمل نكردنشان منجر به حذف آنها خواهد شد و كشور نجات پیدا میكند.اگر هم این جریان دست به تحركی نزند و نظام بتواند اوضاع را كنترل كند و یك صورت آرام به آن داده شود همراه با كنترل شدید تحركات فتنه جدید، كار ایدهآلی شده است و هزینهای نیز پرداخت نمیشود. در این صورت خود به خود حذف میشوند، با این پیش فرض كه با همه سرشاخههای آن برخورد شود.
جامعه روحانیت مبارز در بین گروههای سیاسی مقبولیت بالایی دارد
دعاگو در بخش دیگری از سخنانش درباره جامعه روحانیت مبارز گفت: جامعه روحانیت مبارز تنها تشكلی است كه در بین گروههای سیاسی مختلف بالاترین مقبولیت را دارد نمیگویم از این بیشتر نمیشود ولی از مقبولیت كافی برخوردار است.
از مواضعم عقبنشینی نمیكنم
دعاگو كه به انتقادهای تند و صریح شهرت دارد در پاسخ به سوالی در مورد واكنشهایی كه نسبت به این موضوع دریافت كرده است، اظهار كرد: من با اعتراضات و تهدیدهای لفظی و كتبی مواجه شدهام و در بعضی موارد نیز فضای نماز جمعه را بر هم زدهاند و حتی به نفاق و ضدیت با ولایت متهم شدهام، اما من با این مسائل از راه به در نمیشوم و عقبنشینی نمیكنم.
وی گفت: پس از قضیه پالیزدار، جریان علیه روحانیت و ولایت برایم قطعی شد و در یك مصاحبه با روزنامه كارگزاران نسبت به این موضوع هشدار دادم و پای مواضعم ایستادم.
وی به موضوع دیگری درباره واكنشها به انتقاداتش اشاره كرد و افزود: در جلسهای پیرامون موضوع وحدت سخنرانی میكردم كه یك طلبهای از من خواست كه موضعت را درباره آقای هاشمی روشن كن كه ایشان را از سران فتنه میدانید یا نه، من گفتم موضع من درباره آقای هاشمی موضع رهبری است، رهبری ایشان را از سران فتنه نمیدانند من هم نمیدانم.
وی ادامه داد: یك خبرگزاری نیز خبری تحت عنوان "اعتراض جمعی از طلاب به مواضع دوپهلوی دعاگو در دفاع از سران فتنه" كار كرد كه من جواب دادم و آنها نیز به جوابیه من جواب دادند سپس شكایت كردم؛ چراكه آنچه نوشته بودند صددرصد دروغ بود و دادستان سه عنوان مجرمانه نشر اكاذیب، توهین و تهمت را به آنها تفهیم كرد.
در برابر نقد تحملی نمیبینم
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینكه « نقد به معنای دیدن نقاط مثبت و منفی هر دو با هم است»گفت: شرایط فعلی را برای تحمل نقد مناسب نمی بینم. سیاست برخی حذف منتقدین و مخالفین از عرصه است و آنجا كه نتوانند حذف كنند سیاست محدودسازی را در پیش میگیرند.اگر راست میگویند كه تحملشان بالاست؛ چرا اجازه نمیدهند برخی انتقادات در روزنامههای دولتی چاپ شود، اصلا اجازه نمیدهند كه اندیشه مخالف به افكار عمومی متصل شود چه رسد به نقد آنها.
به نقل از ایسنا، وی در بخشی از این گفتوگو برای مناظره با رییسجمهور اعلام آمادگی كرد و با بیان اینكه «من كروبی نیستم كه با دو كلمه كنارم بزنم» اظهار كرد: مگر نمیگویند كه با قانون رفتار كنید، مگر نمیخواهند كه اسامی مفسدان را از جیبشان در بیاورند، پس چرا وقتی كه قوه قضائیه میخواهد به برخی پروندهها رسیدگی كند، اجازه نمیدهند محاكمه شود. اگر با فساد اقتصادی مخالفند چرا از برخی افراد دفاع میكنند و آنها را به قانون واگذار نمیكنند...../تحلیل:انتخاب
ویدیو : حجت الاسلام دعاگو: من كروبی نیستم كه با دو كلمه كنارم بزنم/چرا از برخی مفسدان اقتصادی دفاع می کنید؟