بالاخره پسته تازه بخوریم یا نه؟ : در حالی که اتحادیه خشکبار خبر از سرطانزا ...
این پرونده با هشدار رییس اتحادیه خشکبار مشهد به مردم آغاز شد به طوری که وی از مردم خواست که «پسته تازه نخورند زیرا سرطانزاست». ارزانی ممقانی با این توضیح ادامه داده است که زمانی که پسته از روی درخت چیده میشود باید تا ۲۴ ساعت بعد پوست تازه آن از خود پسته جدا شود در غیر این صورت منبعی برای پرورش قارچهای سرطانزای غیرقابل مشاهده خواهد بود اما در مواردی مشاهده میشود که تا یک هفته طول میکشد این محصول به بازار آید.
دبیرکل انجمن پسته ایران در گفتوگو با تسنیم ضمن رد این نظر گفت: پسته تازهخوری پنج درصد تولید کشور را تشکیل میدهد و مانند دیگر محصولات کشاورزی به سرعت به بازار مصرف عرضه میشود و اینکه تولیدکننده یا توزیعکنندهای بخواهد وقفهای در عرضهای آن به بازار ایجاد کند، منطقی نیست.
علی احمدیان افزود: هر شخص آگاهی میداند که باید برای جلوگیری از فساد، محصول خود را به سرعت به بازار مصرف عرضه کند.وی خاطرنشان کرد: در صورتی که پسته تغییر شکل داده و دچار پوسیدگی شود مردم خود به طور معمول تمایلی برای مصرف و خریداری آن ندارند و نباید به تشخیص مردم توهین کرد.
احمدیان گفت: از طرفی پوست پستهای که شکاف نداشته باشد تا یک هفته بدون کوچکترین عارضهای ماندگاری دارد.
وی اظهار کرد: هر میوهای که دارای پوسیدگی باشد حتما دارای عارضه است و پسته نیز از این قاعده مستثنا نیست لذا مردم از مصرف آن خودداری میکنند.به طور معمول هر ساله حدود ۱۰ درصد از بازار فروش این محصول در اختیار خشکبارفروشان و پنج درصد در اختیار باغداران و توزیعکنندگان این محصول است که این اظهارنظرها میتواند تاثیر مستقیمی در جایگاه فروش این محصولات داشته باشد.
گفتنی است زمان آغاز برداشت پسته به طور معمول از نیمه شهریورماه آغاز میشود و به مدت یک ماه تا ۴۵ روز ادامه مییابد.ایران به عنوان بزرگترین صادرکننده پسته، ۸۵ درصد محصول خود را به خارج از کشور صادر میکند که بخش عمدهای از آن بعد از اعمال تحریمها به چین میرود.
اخبار اقتصادی - جهان صنعت
ویدیو : بالاخره پسته تازه بخوریم یا نه؟