ماجرای مرگ دختر 17 ساله زیر دیوار بتنی : دختر 17 ساله فكرش را هم نمی‌كرد كه ...


دختر 17 ساله فكرش را هم نمی‌كرد كه سقوط یك دیواره بتنی این‌طور زندگی‌اش را پایان دهد. مهناز روبه روی مغازه پدرش ایستاده بود، همان مغازه‌یی كه از شش سال پیش تاكـنون بهره‌برداری از آن با مخالفت شهرداری تبریز روبه‌رو بود و چهار بار با سیم پلمب شده بود. روزنامه اعتماد: دختر 17 ساله فكرش را هم نمی‌كرد كه سقوط یك دیواره بتنی این‌طور زندگی‌اش را پایان دهد. مهناز روبه روی مغازه پدرش ایستاده بود، همان مغازه‌یی كه از شش سال پیش تاكـنون بهره‌برداری از آن با مخالفت شهرداری تبریز روبه‌رو بود و چهار بار با سیم پلمب شده بود.

اكبری، پدر مهناز روی دیواره بتنی رفته بود تا شاید بتواند كمی دیواره را كنار بزند تا باز هم امكان بهره‌برداری از مغازه خرازی‌اش فراهم شود، بقیه اعضای خانواده هم در خانه‌شان كه در مجاورت مغازه بود حضور داشتند كه ناگهان همه‌چیز تمام شد، دیواری كه شهرداری تبریز برای مجبور كردن مالك یك مغازه خرازی برای پرداخت بدهی‌اش مقابل این مغازه قرار داده بود سقوط كرد و از بد روزگار روی مهناز افتاد.

چند دقیقه‌یی مانده بود تا ساعت به سه بعد از ظهر برسد كه زمان برای مهناز ایستاد، تمام بدن او و نیمی از بدن پدرش زیر دیوار چند صد كیلوگرمی شهرداری ماند و او جان باخت. مردم سراسیمه خود را به اطراف محل رساندند و با وجود آنكه ظهر جمعه بود ظرف چند دقیقه اطراف محل حادثه پر بود از جمعیتی كه برخی از آنها به رسم سنت نانوشته‌یی كه این روزها باب شده تنها زحمت روشن كردن دوربین موبایل را به خود دادند.

یكی از شاهدان این ماجرا یكی از افرادی بوده كه با اورژانـس تماس گرفته كه در این باره گفت: «حوالی ساعت سه ظهر بود و من آن سوی خیابان شریعتی ایستاده بودم كه ناگهان صدای مهیبی توجهم را جلب كرد، ابتدا متوجه حادثه نشدم اما چند ثانیه بعد فهمیدم چند نفر زیر دیوار بتنی محبوس شده‌اند، با اورژانـس تماس گرفتم و ماجرا را اعلام كردم، جلوتر كه رفتم جمعیت زیادی ایستاده بودند و چند مرد هم داشتند دیواره بتنی را بلند می‌كردند و در این لحظه من فقط خون زیادی را دیدم كه در پیاده رو جاری شده بود و چون طاقت نداشتم از محل فاصله گرفتم. كمتر از 10 دقیقه بعد هم اورژانس و آتش‌نشانی و نیروهای پلیس به محل رسیدند.»

حبیب حسین قلیزاده، مدیر روابط عمومی اورژانـس آذربایجان شرقی نیز درباره این حادثه توضیحاتی را ارائه كرد. او ابتدا از صدا و سیمای استان به خاطر اطلاع‌رسانی غلط انتقاد كرد و گفت: «متاسفانه در خبر صدا و سیما درباره این حادثه گفته شد كه اورژانـس با 40 دقیقه تاخیر رسیده كه این موضوع كذب محض است و بـر اساس شواهد و اسناد نخستین تماسی كه این حادثه را اطلاع داده در ساعت 15:01 بوده و پس از آن دو دستگاه آمبولانس از دو پایگاه به محل اعزام شدند كه اولی در ساعت 15:08 و دیگری در ساعت 15:09 به محل رسیده است.»

مدیر روابط عمومی اورژانس ادامه داد: «پس از آنكه تكنسین‌های اورژانس به محل حادثه رسیدند دختری حدودا 17 ساله جان خود را از دست داده بود و پدر 40 ساله‌اش نیز از ناحیه پا، كمر و سینه دچار آسیب‌دیدگی شده بود.پدر این دختر با آمبولانس به بیمارستان امام رضا منتقل شد و پس از آن به بیمارستان شهدای تبریز انتقال داده شد كه براساس آخرین گزارش‌های رسیده به ما اوضاعش مناسب بوده است.»

حسین قلی‌زاده از شلوغی محل حادثه و ازدحام جمعیت نیز انتقاد كرد و گفت: «متاسفانه شلوغی جمعیت به حدی بود كه عملیات امدادگران را با مشكل مواجه كرده بود و بهتر بود شهروندانی كه خودشان هم می‌دانند كاری از دست‌شان برنمی‌آید در محل تجمع نكنند.»

رضا برهان، مدیر روابط عمومی آتش‌نشانی تبریز نیز در این باره به «اعتماد» گفت: «آتش‌نشانان حدود چهار دقیقه پس از اعلام حادثه به محل رسیدند و عملیات خود را انجام دادند.»

پس از این حادثه در حالی كه افكار عمومی شهرداری تبریز را به دلیل چیدمان غیراستاندارد دیوار بتنی مقابل این مغازه مقصر می‌دانست، حسین اكبری شهردار منطقه 3 تبریز در آذربایجان شرقی منتشر كرد، بی‌احتیاطی مالك متخلف ساختمانی و افتادن بلوك بتنی روی پدر و دختر را منجر به فوت دختر 17ساله اعلام كرد و درباره جزییات این حادثه گفت: از ماه‌ها پیش با مشاهده تخلف ساختمانی یكی از شهروندان در مسیر خیابان شریعتی، در راستای اجرای احكام و قوانین برخورد با متخلفان، مانع فیزیكی در مقابل ملك مورد تخلف در مسیر خیابان شریعتی، ایجاد شده بود اما متاسفانه مالك متخلف بی‌آنكه درصدد جبران تخلف خود باشد، به طور خودسرانه اقدام به فك پلمب كرد و به گفته شاهدان محلی، جابه‌جایی مانع فیزیكی توسط مالك، باعث سقوط بلوك بتنی روی پدر و دختر شد.

شهردار منطقه 3 تبریز احكام صادره از سوی كمیسیون ماده 100 را حكم قضایی دانست كه توسط نمایندگان دادگستری، استانداری و شورای اسلامی شهر صادر می‌شود و گفت: در شهر تبریز، حدود 16 هزار پرونده ماده 100وجود دارد كه اخیرا شهردار تبریز با هماهنگی دادگستری و دیوان عدالت اداری درصدد حل مشكل شهروندان و تعیین تكلیف این پرونده‌ها شده است.

شهردار منطقه 3 تبریز اما پاسخی نداد كه با استناد به كدام قانون فیزیكی دیواره‌یی با آن وزن و ارتفاع را آن‌گونه مقابل این مغازه مهار كرده و چرا از وسیله مناسب و استاندارد برای پلمب این واحد صنفی استفاده نكرده است.


ویدیو : ماجرای مرگ دختر 17 ساله زیر دیوار بتنی