از آنفلوآنزا چه می‌دانیم؟ :       آنفلوانزا نوعی بیماری ویروسی واگیردار است ...



 

 

آنفلوآنزا , واکسن آنفلوآنزا , درمان آنفلوآنزا

 

آنفلوانزا نوعی بیماری ویروسی واگیردار است كه بی‌توجهی به رعایت اصول بهداشتی در آن، می‌تواند در مدتی كوتاه ابتلای افراد زیادی را به دنبال داشته باشد.

ویروس آنفلوانزا می‌تواند در هنگام سرفه یا عطسه و حتی صحبت كردن از طریق هوا به دیگران منتقل ‌شود. همچنین احتمال ابتلای افراد سالم با دست زدن به اشیائی که در اثر عطسه یا سرفه فرد مبتلا به ویروس آنفلوآنزا آلوده شده‌اند، وجود دارد.

اشخاص بالای 65 سال و كودكان زیر 5 سال، مبتلایان به بیماری‌های مزمن ریوی، قلبی، آسم، دیابت، مشکلات کلیوی، نقص ایمنی، زنان باردار و دیگر گروه‌های پرخطر در صورت ابتلا به آنفلوآنزا ممكن است به انواع شدید این بیماری دچار شده و بیش از دیگران خطراتی متوجه آنها شود. بنابراین رعایت نكات بهداشت فردی و بویژه تزریق واكسن آنفلوآنزا در این گروه‌ها ضروری است.

 

علایم بیماری

علائم آنفلوانزا شبیه سرماخوردگی بوده اما شدیدتر است به ویژه‌ بدن درد و تب در آنفلوانزا شدیدتر از سرما خوردگی است و معمولا بهبودی آنفلوانزا مقداری طولانی‌تر از سرماخوردگی است.

در مجموع تب، سرفه، سردرد، گلو درد، آبریزش بینی، آبریزش چشم، گاهی اسهال و علائم شدید‌تر از علائم آنفلوانزاست. بنابراین لازم است افراد به محض مشاهده این علائم به پزشك مراجعه كنند.

 

اقدامات پیشگیرانه

به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری انفلوانزا لازم است كه دست‌ها مرتب با آب وصابون و یا با محلول‌های ضد عفونی كننده شستشو شوند. به این منظور ضروریست در هر بار شستن دست‌ها، این عمل دوبار تكرار شود. همچنین باید از لمس کردن چشم‌ها، بینی و دهان خودداری شود؛ چرا كه این امر انتقال ویروس را به دنبال دارد. رعایت فاصله حداقل یك متر از افرادی که علائم شبیه بیماری آنفلوانزا دارند نیز لازم است.

همچنین هنگام عطسه و سرفه جلوی بینی و دهان را با دستمال گرفته و بلافاصله دستمال را داخل کیسه پلاستیک گذاشته و در سطل زباله بیندازیم.

اگر از دستمال پارچه‌ای استفاده می‌شود روزانه دوبار آن را شسته و بعد از هر بار استفاده داخل کیسه پلاستیکی قرار داد.

ضروری است هنگام عطسه یا سرفه از قرار دادن کف دست‌ها در جلوی دهان و بینی خودداری شود؛ چرا كه این مسئله احتمال انتقال ویروس بیماری را به اشیا و به دنبال آن به افراد دیگر به دنبال دارد.

زنان شیرده که علائم آنفلوانزا دارند بهتر است هنگام شیردادن به نوزاد، از ماسک استفاده کرده و یا با دستمال جلوی بینی خود را بپوشانند.

در جهت پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا بهتر است در صورت امكان از حضور در اماكن شلوغ خودداری کرده یا مدت زمان حضور در این اماكن كاهش یابد. همچنین بهتر است با باز کردن درب و پنجره‌ها در فواصل مناسب در روز و هر بار حداقل به مدت 10 دقیقه، به تهویه مناسب محل کار، محل زندگی، کلاس درس و... كمك شود.

 

اقدامات مراقبتی در مبتلایان به آنفلوآنزا

استراحت كافی، نوشیدن مایعات، تغذیه مناسب و استفاده از استامینوفن به عنوان تب‌بر بهترین راه درمان بیماری آنفلوانزا است. برای کاهش تب ناشی از آنفلوانزا لازم است تنها از قرص استامینوفن به میزان تجویز شده استفاده شود.

مبتلایان به آنفلوانزا به ویژه كارمندان، دانش آموزان مدارس و دانشجویان باید به توصیه‌های پزشك توجه كرده و تا بهبودی استراحت كنند.

تاكید می‌شود كه آنفلوآنزا نیاز به درمان آنتی بیوتیكی ندارد و درمان خودسرانه در این بیماری ممكن است طول مدت بیماری را طولانی كند. در صورت مشاهده علائمی مانند تب، سرفه، گلودرد، سردرد، لرز، کوفتگی بدن احساس خستگی و اسهال و استفراغ باید به پزشك مراجعه شود.

منبع:salamatestan.com


ویدیو : از آنفلوآنزا چه می‌دانیم؟