سری جدید اشعار عاشقانه جهان منتشر می شود :     “مهرك” نام سری كتاب هایی است ...



 

اشعار عاشقانه شاعران جهان , اشعار عاشقانه , اس ام اس عاشقانه جدید

 

“مهرك” نام سری كتاب هایی است كه گزیده هایی از اشعار عاشقانه متون فارسی و ادبیات ملل را دربرگرفته و نشر هیرمند دست اندركار چاپ آن است. در این مجموعه ۱۴۰ كتاب درقالب یك اثر پژوهشی منتشر می شود.

نشر هیرمند دست اندركار چاپ یك سری كتاب به نام “مهرك” است.

علیرضا مجابی(م.آذر فر) دبیر این سری، در گفت و گو با ایلنا گفت: “مهرك” نام یك سری كتاب است كه نشر هیرمند دبیری اش را به من سپرده است و صرفا گزیده هایی از اشعار عاشقانه را دربرمی گیرد. این اشعار هم گزیده ی اشعار تغزلی متون فارسی را دربرخواهد گرفت و هم اشعار عاشقانه ی ادبیات ملل دیگر را.

آذرفر افزود: برنامه ی ما این است كه این مجموعه كتاب اشعار عاشقانه ی جهان را هم دربرگیرد. بنابراین طبقه بندی كتاب های مهرك در نشر هیرمند در چهار بخش شعر كلاسیك ایران، شعر امروز ایران، شعر كلاسیك جهان و شعر امروز جهان، انجام خواهد شد.

مجابی توضیح داد: بخش شعر امروز ایران شاعران شعر نوی ایران، از نیما به بعد را دربرخواهد گرفت. همچنین، برای گزینش بسیاری از این گزیده ها؛ افراد برگزیده ی ادبیات و هنر ایران را درنظر گرفته ایم. افرادی نام آشنا كه امكان دارد برگزیدگان ژانرهای هنری دیگر باشند، اما دستی هم در ادبیات داشته باشند.

آذرفر گفت: برآورد ما این است كه به طور متوسط ۱۴۰ عنوان كتاب خواهیم داشت كه همگی در قطع مشترك و ثابت تحت همین زیرمجموعه منتشر می شوند. از سویی، اتفاق با اهمیتی كه در این مجموعه كتاب می افتد جامع بودن آن است. كتاب های دیگری كه تا به حال با این رویكرد منتشر شده اند؛ صرفا گزیده های اشعار عاشقانه بوده اند، به طوری كه از هر شاعر احتمالا یكی دو شعر در آن مجموعه آمده است.

آذرفر با تاكید بر اینكه تمایل ما گزینشی از اشعار عاشقانه ی شاعران در حجم و با دقت بیشتری است؛ نتیجه گرفت: علاوه بر جامع بودن این سری كتاب، یك كار پژوهشی هم محسوب می شود.

اما به نظر می رسد، بعداز مدرنیسم، نمی شود تغزل را روایت كلانی محسوب كرد كه به زندگی معنا ببخشد و خلاء سوژه را پر كند. تغزل، دیگر، معنابخشی پیشامدرن اش را از دست داده است. اگرچه، تجربه ی عاشقانه، تجربه ی روانی انسان در تمامی اعصار بوده است و خواهد بود. بنابراین، تمركز نشر هیرمند بر شعر عاشقانه و نگریستن به آن از روزنه ی یك كار پیشرو كمی محل تردید است. آذرفر در توضیح می گوید: هدف اصلی سیاستگذاری نشر هیرمند در این كار، همان گونه كه هدف من نیز هست، رسالت برقرار كردن رابطه با توده ی مدرم و مخاطب عام است. ما از هر دریچه ای كه می توانیم باید مردم را به هنر دعوت كنیم. باید بتوانیم با مردم رابطه برقرار كنیم.وقتی می بینیم از كتاب هایی كه كمی ساده تر جمع شده اند بیشتر است، چرا این كار را جدی تر نگیریم؟

انگار، آذرفر در پاسخ به این سئوال، تغزل را تجربه ای محدود به ادبیات عامیانه می داند. انگار او خطی میان امر خاص در هنر و تجربه یادبی عوام می كشد و تغزل را تجربه ای بركنار از نخبگان ادبی می داند. چراكه می گوید مردم به این سری ها واكنش بهتری نشان می دهند.

آذرفر پاسخ می دهد: برای ما این سری كتاب یك شروع است. شاید در آینده سری كتاب هایی با موضوعیت های دیگری منتشر كننیم. ازسوی دیگر شما كجا در ادبیات ایران یك پژوهش جدی بر شعر عاشقانه سراغ دارید؟ شاید در بخشی از این سری كتاب ها تجربه ی ادبیات تغزلی به هجو هم گرفته شود. بنابراین، این سری كتاب صرفا ستایش ژانر ادبیات تغزلی نیست.... / خبرگزارى ایلنا



ویدیو : سری جدید اشعار عاشقانه جهان منتشر می شود