بررسی پردازنده های سرفیس بوک و سرفیس پرو 4 : مایکروسافت کمتر از دو هفته‌ی پیش ...


مایکروسافت کمتر از دو هفته‌ی پیش با برگزاری کنفرانسی، محصولات سخت‌افزاری جدید خود را معرفی کرد که در واقع یکی از بهترین کنفرانس‌های معرفی محصولات این کمپانی در چند سال اخیر بود. zoomit.ir - حسین خلیلی صفا: مایکروسافت کمتر از دو هفته‌ی پیش با برگزاری کنفرانسی، محصولات سخت‌افزاری جدید خود را معرفی کرد که در واقع یکی از بهترین کنفرانس‌های معرفی محصولات این کمپانی در چند سال اخیر بود.

 گل سرسبد این مراسم را می‌توان سرفیس بوک و سرفیس پرو ۴ خواند. حال مایکروسافت جزئیات تراشه‌های مورد استفاده در این محصول را منتشر کرده است. با زومیت همراه باشید تا نگاهی به پردازنده‌های مورد استفاده در این دو محصول داشته باشیم.

سرفیس , سرفیس بوک , لپ تاپ سرفیس

مایکروسافت چندی پیش در جریان برگزاری کنفرانس معرفی محصولات جدید خود از دو محصول جدید سرفیس بوک و سرفیس پرو ۴ رونمایی کرد. این دو محصول همراه با تراشه‌ها و مشخصات فنی متفاوتی روانه‌ی بازار خواهند شد.

مایکروسافت جزئیات مربوط به تراشه‌های خود را منتشر کرده که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت. قوی‌ترین نسخه‌ی سرفیس پرو ۴ با استفاده از یک پردازنده‌ی دو هسته‌ای Core-i7 از سری اسکای لیک روانه‌ی بازار خواهد شد.

این موضوع در مورد سرفیس بوک نیز صادق است؛ با این تفاوت که پردازنده‌ی مورد استفاده در سرفیس بوک بسیار سریع‌تر از نمونه‌ی مورد استفاده در سرفیس پرو ۴ است.

مایکروسافت در قوی‌ترین نمونه‌ی سرفیس بوک از تراشه‌ی دو هسته‌ای Core-i76600U بهره برده است که همراه با آن پردازنده‌ی گرافیکی اچ دی گرافیکس ۵۲۰ اینتل نیز ارائه می‌شود.

 قوی‌ترین پردازنده‌ی مورد استفاده در سرفیس پرو ۴ نیز همچون سرفیس بوک بوده و یک پردازنده‌ی دو هسته‌ای از نوع Core-i76650U است که در آن از پردازنده‌ی گرافیکی آیریس ۵۴۰ اینتل بهره گرفته شده.

سرفیس بوک را می‌توان با پردازنده‌ی گرافیکی مجزایی نیز سفارش داد که قدرت گرافیکی این محصول را بیش از پیش افزایش می‌دهد. مایکروسافت در خصوص این مدل این چنین اظهار نظر کرده است:

    پردازنده‌ی گرافیکی مجزا را نیز می‌توان برای سرفیس بوک سفارش داد. این پردازنده‌ی گرافیکی از محصولات جی‌فورس انویدیا بوده و مبتنی بر معماری پردازنده‌های گرافیکی مکسول این کمپانی است. ظرفیت حافظه‌ی این پردازنده‌ی گرافیکی یک گیگابایت بوده و از نوع GDDR5 است.

 این پردازنده‌ی گرافیکی برای در اختیار گذاردن بهترین تجربه‌ی کاربری در سرفیس بوک بهینه شده است.

هرچند مایکروسافت اطلاعات مربوط به سایر پردازنده‌های مورد استفاده در سرفیس پرو ۴ و سرفیس بوک را منتشر کرده، اما اشاره‌ای به فرکانس پردازشی این تراشه‌ها نشده است.

در جریان برگزاری کنفرانس مایکروسافت که طی آن سرفیس بوک نیز معرفی شد، پانوس پانای، قائم مقام بخش تولید سرفیس‌های مایکروسافت در باره‌ی دقت پردازشی این محصول چنین اظهار نظر کرد:

    با اضافه شدن پردازنده‌ی گرافیکی مجزا و بهره‌گیری از دو پردازنده، قدرت سرفیس بوک مایکروسافت به بیش از دو برابر مک بوک پروهای اپل افزایش پیدا می‌کند.

این اظهار نظر در مورد سرفیس بوک، شبهات زیادی را در مورد سرفیس بوک و پردازنده‌های مورد استفاده در آن ایجاد کرده بود. بسیاری این سوال را مطرح کرده بودند که آیا مایکروسافت پردازنده‌ی چهار هسته‌ای قدرتمند اینتل را درون فرم فکتور باریک سرفیس بوک قرار داده؟

 اما مایکروسافت با انتشار لیست تراشه‌های مورد استفاده در سرفیس بوک و سرفیس پرو ۴ نشان داده که خبری از تراشه‌های چهار هسته‌ای نیست.

قیمت سرفیس , خرید سرفیس بوک , قیمت سرفیس بوک

در ادامه می‌توانید لیست تراشه‌های مورد استفاده در دو محصول جدید مایکروسافت را مشاهده کنید. همانطور که اشاره کردیم مایکروسافت اطلاعاتی را در رابطه با فرکانس پردازنده‌های مورد استفاده ارائه نکرده و در لیست زیر از فرکانس پردازنده‌های مورد نظر که توسط اینتل ارائه شده، استفاده شده است. در سرفیس بوک، مایکروسافت از وجود دو تراشه بهره گرفته است:

  •     نسل ششم پردازنده‌ی Core i7-6600U با فرکانس ۲.۶ گیگاهرتز به همراه پردازنده‌ی گرافیکی HD 520 اینتل
  •     نسل ششم پردازنده‌ی Core i5-6300U با فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز به همراه پردازنده‌ی گرافیکی HD 520 اینتل

در مورد سرفیس پرو ۴ نیز از سه تراشه‌ی زیر استفاده شده است:

  •     نسل ششم پردازنده‌ی Core i7-6650U با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز به همراه پردازنده‌ی گرافیکی Iris 540 اینتل
  •     نسل ششم پردازنده‌ی Core i5-6300U با فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز به همراه پردازنده‌ی گرافیکی HD 520 اینتل
  •     نسل ششم پردازنده‌ی Core m3-6Y30 با فرکانس ۹۰۰ مگاهرتز به همراه پردازنده‌ی گرافیکی HD 515 اینتل

کدام سرفیس بوک برای خرید مناسب است؟ Core i5 یا Core i7؟

 با توجه به بهره‌گیری از پردازنده‌ی گرافیکی مشابه در دو نسخه‌ی پردازنده‌ی موجود برای سرفیس بوک، به نظر می‌رسد تنها تفاوت موجود به تفاوت فرکانس این دو پردازنده باز می‌گردد. با در نظر گرفتن قیمت در کنار عملکرد پردازشی، بهترین گزینه‌ی موجود، نمونه‌ی مجهز به پردازنده‌ی Core i5 است.

در برخی موارد، اینتل شماری از فناوری‌های خود را با در نظر گرفتن مقصد محصول تولید شده، در تراشه‌هایش فعال یا غیرفعال می‌کند. برای مثال می‌توان به فناوری vPro اشاره کرد که در شماری از تراشه‌ی Core i7 فعال بوده و در تراشه‌ی Core i5 غیرفعال می‌شود.

 البته در مورد دو تراشه‌ی عرضه شده روی سرفیس بوک باید به این موضوع اشاره کرد که هر دو نسخه از فناوری vPro پشتیبانی می‌کنند.

با توجه به نسل قبل پردازنده‌های اینتل و تفاوت‌های موجود، می‌توان پیش‌بینی کرد که دو تراشه‌ی پیشنهادی برای سرفیس بوک از نظر پردازشی و عملکرد، ۱۵ درصد اختلاف خواهند داشت. در صورتی که از ۱۵ درصد عملکرد پردازشی بیشتر چشم پوشی کنیم، پس نمونه‌ی مجهز به Core i5 بهترین گزینه برای خرید است.

در صورتی که نمونه‌ی مجهز به پردازنده‌ی Core i5 را در با حافظه‌ی داخلی ۲۵۶ گیگابایتی از نوع SSD سفارش دهیم، قیمت این محصول ۱٫۹۰۰ دلار و در صورتی که همین حافظه را همراه با یک پردازنده‌ی Core i7 سفارش دهیم، قیمت ۲٫۱۰۰ دلار خواهد بود.

بهترین گزینه برای انتخاب روی سرفیس پرو ۴ چیست؟

 برخلاف سرفیس بوک، مایکروسافت در سرفیس پرو ۴ دست کاربران را برای انتخاب گزینه‌ی مورد نظر خود از نظر پردازنده باز گذاشته است. همچنین تفاوت پردازنده‌های ارائه شده برای سرفیس بوک چندان زیاد نیست؛ در حالی که پردازنده‌های پیشنهادی برای سرفیس پرو ۴ تفاوت پررنگی با یکدیگر دارند.

سرفیس بوک مایکروسافت , تبلت سرفیس , سرفیس پرو 3

 پردازنده‌ی Core i7 مورد استفاده در سرفیس پرو از وجود پردازنده‌ی گرافیکی Iris 540 بهره می‌برد که از نظر پردازش گرافیکی بسیار قدرتمند است. از این‌رو می‌توان حتی انتظار داشت که با این پردازنده بتوان بازی‌ها را نیز در سرفیس پرو ۴ مایکروسافت با کیفیت بالایی اجرا کرد.

در مقایسه با این تراشه، نمونه‌ی Core i5 کمی از نظر عملکرد پردازشی آهسته‌تر خواهد بود؛ هرچند می‌توان کارکرد آن در پردازش‌هایی نظیر اجرای فوتوشاپ را با نمونه‌ی Core i7 برابر دانست. تفاوت این دو پردازنده را می‌توان در زمان اجرای بازی‌ها به روشنی درک کرد.

بزرگ‌ترین تغییر در پردازنده‌های مورد استفاده در سرفیس پرو ۴ را باید بهره‌گیری از Core m3-6Y30 اشاره کرد. از نظر پردازشی و عمکلرد اجرای نرم‌افزارهایی نظیر فتوشاپ و پردازش ویدیو، این پردازنده در مقایسه با نمونه‌های قوی‌تر در جایگاه ضعیف‌تری قرار دارد و در واقع ضعیف‌ترین نمونه‌ی مورد استفاده در سرفیس پروهای ۴ است.

مزیت بهره‌گیری از این پردازنده، مصرف انرژی کمتر و در نتیجه عمر بالای باتری است. مایکروسافت این تراشه را به نوعی بهبود داده که در مقایسه با دو پردازنده‌ی قوی مورد استفاده در سرفیس‌پروهای ۴، عمر باتری فوق العاده‌ای را در اختیار کاربران قرار داده واز نظر پردازشی نیز بسیار بهتر از سرفیس ۳ با بهره‌گیری از پردازنده‌های اتم ایکس ۵ و اتم ایکس ۷ عمل می‌کنند.

کدام سرفیس پرو ۴ برای خرید مناسب است؟

 با در نظر گرفتن قدرت و عملکرد پردازنده‌های ارائه شده برای سرفیس پرو ۴ مایکروسافت، بهینه‌ترین گزینه برای خرید، نمونه‌ی ۱٫۴۳۰ دلاری است. سرفیس پرو ۴ با این قیمت‌گذاری از وجود پردازنده‌ی Core i5 در کنار حافظه‌ی رم ۸ گیگابایتی و حافظه‌ی داخلی SSD  با ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت بهره می‌برد.

 انتخاب نسخه‌ای که به تراشه‌ی Core m3 مجهز است هزینه‌ی انتخاب محصول را کاهش می‌دهد؛ اما در عوض عملکرد سرفیس پرو ۴ نیز به همان نسبت کاهش پیدا می‌کند.برای کاربرانی که عملکرد سرفیس پرو از اهمیت بیشتری برخوردار است، انتخاب سرفیس پرو ۴ مجهز به تراشه‌ی Core i5 منطقی‌تر به نظر می‌رسد.

 در حالت کلی برای افرادی که عملکرد باتری برایشان مهم‌تر است، خرید نسخه‌ی مجهز به تراشه‌ی Core m3 پیشنهاد می‌شود. این نسخه در مقایسه با سرفیس ۳ قدرت بیشتری دارد، اما در قیاس با سایر نسخه‌ها که از پردازنده‌های نسل ششمی قدرتمند اینتل بهره می‌گیرند، از نظر پردازشی قدرت پایین‌تری داشته و قابلیت‌هایی نظیر vPro نیز روی این تراشه غیرفعال است.

 در صورتی که جزو کاربرانی هستید که نرم‌افزارهایی نظیر فتوشاپ و لایت‌روم را بیشتر استفاده کرده و می‌خواهید از سرفیس پرو ۴ برای ویرایش ویدیو نیز استفاده کنید، انتخاب نسخه‌ی مجهز به تراشه‌ی Core i5 پیشنهاد می‌شود.

 اما نیاز به قدرت پردازشی بسیار بالا، خرید نسخه‌ی مجهز به تراشه‌ی Core i7 را می‌طلبد. علاوه بر بهره‌گیری از پردازنده ی گرافیکی قدرتمندتر، این تراشه نسبت به Core i5 از نظر پردازشی ۱۵ درصد عملکرد بهتری را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

سرفیس پرو , فروش سرفیس بوک , تبلت سرفیس پرو 4

در مورد استفاده از پردازنده‌ی گرافیکی مجزا و قدرتمندتر در مقایسه با آنچه اینتل روی تراشه‌هایش قرار داده، ردموندی‌ها نظر بسیاری را به خود جلب کرده‌اند.

انویدیا نیز با تایید موضع مایکروسافت، به این نکته اشاره کرده که پردازنده‌ی گرافیکی توسعه یافته، مبتنی بر معماری مکسول بوده و برای استفاده در گجت‌هایی که از فرم‌فکتوری باریکی بهره می‌برند، بهینه شده است.

 برای استفاده از این پردازنده‌ی گرافیکی، نیازی به ری‌استارت کردن سرفیس بوک نیست. براساس اطلاعات ارائه شده این پردازنده‌ی گرافیکی در داک کیبورد جا گرفته است.

البته برای قضاوت صحیح‌تر در مورد عملکرد کلی نسخه‌های مختلف سرفیس بوک و سرفیس پرو ۴ مایکروسافت باید در انتظار عرضه‌ی این محصولات به بازار باشیم تا بتوانیم در خصوص عملکرد هر یک از نسخه‌ها به روشنی صحبت کنیم.


ویدیو : بررسی پردازنده های سرفیس بوک و سرفیس پرو 4