با دهانی‌كه‌ همیشه خشك است، چه كنیم؟ : بعضی وقت‌ها كه می‌ترسیم یا دچار هیجان ...


بعضی وقت‌ها كه می‌ترسیم یا دچار هیجان می‌شویم، آب دهان‌مان خشك می‌شود و این مسئله ما را با مشكل روبه‌رو می‌كند، حالا فرض كنید در تمام 24 ساعت این مشكل را داشته باشید، با چنین مشكل آزاردهنده‌ای چه خواهید كرد؟ مشكل خشكی دهان وقتی اتفاق می‌افتد كه دهان یا اصلا بزاق ترشح نمی‌كند یا میزان ترشح آن كم است. اگر ترشح بزاق شما كم باشد ممكن است بزاق غلیظ و سخت شده و قورت‌دادن آن مشكل شود اما فكر نكنید خشكی دهان و كمبود بزاق فقط وقتی اتفاق می‌افتد كه تشنه هستید، نه، عوامل متعددی می‌تواند باعث این حالت شود. در ضمن یادتان باشد‌ بزاق‌ دهان شما به هضم مواد‌غذایی كه می‌خورید كمك می‌كند، تكه‌های غذا را از لابه‌لای دندان‌های شما دور می‌كند  در نتیجه باعث افزایش عمر دندان‌های شما می‌شود.



وقتی صحبت سخت می‌شود

وقتی بزاق كم‌ترشح شود، پوست اطراف لب خشك و سخت می‌شود؛ این مسئله می‌تواند به پوسته پوسته‌ شدن لب و ایجاد زخم‌هایی در پوست گوشه‌ دهان شود و مشكل آزاردهنده‌ای برای شما رقم بزند. در این موارد زبان شما احساس خشكی، زبری و بی‌حسی می‌كند. در این وضعیت شما در بلع غذا و حتی صحبت‌كردن مشكل خواهید داشت چرا كه بزاق حالت نرم و مرطوب‌كردن زبان و حفره دهان را هم بر عهده دارد.



گل همیشه بهار , سکس دهانی , رابطه دهانی

سیگار چه تاثیری  بر خشكی دهان دارد؟

ده‌ها دلیل برای ترك‌ سیگار وجود دارد، خشك‌شدن دهان و بدبوشدن دهان یكی از این دلایل است. خود سیگار‌كشیدن باعث خشكی دهان نخواهد شد اما سیگار، پیپ، قلیان و حتی جویدن تنباكو می‌تواند خشكی دهان را بدتر كند. كافئین هم یكی از مواردی است كه می‌تواند باعث خشكی دهان یا تشدید آن شود.



همیشه بهار , رابطه جنسی دهانی , درمان کمردرد برای همیشه

اهمیت نخ دندان و مسواك

اگر دچار مشكل خشكی دهان هستید با پزشك یا دندان‌پزشك خود مشورت كنید. حتما به او در مورد داروهایی كه مصرف می‌كنید بگویید. همچنین یادتان باشد حالت خشكی دهان می‌تواند نشانگر وجود بیماری یا حالتی در بدن‌تان باشد. این نكته را هم فراموش نكنید كه كم‌شدن بزاق دهان برای دندان‌‌ها مضر است‌ برای همین اگر این مشكل را دارید مراجعات مكرر به دندان‌پزشك خود داشته باشید. قطعا این نكته‌ها را دندان‌پزشك‌تان به شما یادآوری خواهد كرد اما ما هم روی این موضوع تاكید می‌كنیم كه حتما هر بار بعد از غذاخوردن دندان‌های‌تان را مسواك بزنید و نخ دندان‌ بكشید. اگر هم نمی‌توانید در محل كار مسواك بزنید حداقل دهان‌تان را شست‌وشو دهید و غرغره كنید. طی روز هم بارها و بارها دهان‌تان را شست‌وشو دهید و نگذارید دهان‌تان هیچ‌گاه خشك باشد.



چرا دهان‌تان بدبو می‌شود؟

خشكی دهان مشكلی نیست كه به‌خودی خود وجود داشته باشد و مشكل دیگری را هم به‌دنبال خود رقم نزند، از آنجا  كه در این حالت میزان بزاق در دهان شما كم خواهد بود در نتیجه مواد‌غذایی از لابه‌لای دندان‌ها و لثه‌های شما برداشته نخواهد شد در نهایت هم دندان‌های‌تان خراب خواهد شد و هم دهان‌تان بوی بدی خواهد داد. در ضمن ممكن است درصورت استفاده از رژ لب متوجه شوید تكه‌هایی از رژ لب روی دندان‌های‌تان خواهد ماند كه پاك نمی‌شود چرا كه بزاقی نیست كه آن را بشوید. در ضمن احساس خشكی دهان و گلو حتی می‌تواند احساس خفگی و سخت شدن تنفس را هم به فرد بدهد.



داروهایی كه دهان را خشك می‌كنند

بیشتر از 400 نوع دارو می‌توانند باعث ایجاد حالت خشكی دهان شوند كه شایع‌ترین آن‌ها داروهای ضدحساسیت و داروهای درمان سرماخوردگی هستند كه توسط افراد بسیار زیادی در فصل‌‌های بهار و زمستان مورد استفاده قرار می‌گیرند. جدا از این بسیاری از داروهای تجویزشده برای افزایش فشار خون، مشكلات مثانه و نیز مشكلات روحی و روانی هم می‌توانند این حالت را ایجاد كنند. در ضمن برخی شیوه‌های درمانی مثل داروهای شیمی‌درمانی یا اشعه‌درمانی (رادیوتراپی) هم این حالت را ایجاد می‌كنند.



مزه غذاها را نمی‌فهمید

هرگونه آسیب عصبی و صدمه به سر و گردن می‌تواند باعث خشكی دهان شود. رشته‌های عصبی مامور رساندن پیا‌م‌های مغزی به غدد ترشح‌‌كننده بزاق هستند و اگر این رشته‌ها آسیب ببینند ممكن است نتوانند كار خود را خیلی خوب انجام دهند در نتیجه ترشح بزاق انجام نگیرد. در ضمن اینگونه آسیب‌ها ممكن است باعث شود فرد دیگر مزه غذا را هم حس نكند. گیرنده‌های درك طعم و مزه غذا در دهان و حلق است و در واقع این مراكز با سنجش غذای همراه با بزاق كار می‌كنند به همین دلیل در این افراد ممكن است حالت ‌احساس‌نكردن طعم غذا ایجاد شود.



رابطه دهانی عکس , آمیزش دهانی , آموزش رابطه دهانی تصویری

وقتی اشك هم نمی‌توانید بریزید

یك بیماری به نام سندرم شوگرن هم می‌تواند باعث ایجاد خشكی‌ دهان شود. این بیماری یك نوع حالت خودایمنی است (بیماری‌های خودایمنی حالتی است كه در آن بخشی از بدن علیه بخشی دیگر از بدن وارد عمل می‌شود) كه در آن سلول‌های لنفوسیتی خون به غدد اشكی و بزاقی بدن حمله می‌كنند؛ این باعث می‌شود كه چشم‌ها و دهان فرد خشك شود. در ضمن بیماری‌های مزمن و پیشرونده‌ای چون دیابت و بیماری ایدز هم می‌توانند طی دوره خود این حالت را ایجاد كنند.

منبع : مجله سیب سبز


ویدیو : با دهانی‌كه‌ همیشه خشك است، چه كنیم؟