وزن، تحرک و تغذیه عوامل مؤثر در ایجاد پوکی استخوان :   وزن، تحرک و تغذیه عوامل ...



عوامل موثر بر پوکی استخوان , پوکی استخوان , عوامل موثر بر پوسیدگی استخوان

 

وزن، تحرک و تغذیه عوامل مؤثر در ایجاد پوکی استخوان

معاون مرکز تحقیقات استئوپروز گفت: تحرک و تغذیه از عوامل مؤثر در ایجاد پوکی استخوان است که قابل کنترل و پیشگیری است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حمیدرضا آقایی میبدی با بیان این مطلب اظهار داشت:‌ شیوع پوکی استخوان در زنان بیشتر از مردان و شکستگی ناشی از آن نیز در زنان تقریبا 4 برابر مردان است.

افزود:‌ روند کاهش تراکم استخوان در مردان از سرعت کمتری برخوردار است اما پس از سنین 65 تا 70 سالگی این روند در زنان و مردان برابر می شود.

وی یائسگی را از عواملی برشمرد که قابل کنترل و پیشگیری نیست، و تصریح کرد:‌ در هنگام یائسگی تولد هورمون استروژن از تخمدان متوقف می شود بدین ترتیب پس از یائسگی، سرعت کاهش توده استخونی بالا می رود زنانی که قبل از 45 سالگی یائسه می شوند یا کسانی که تخمدان هایشان با جراحی برداشته می شود بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند.

معاون مرکز تحقیقات استئوپروز ادامه داد: بیماری هایی نظیر بیماری غده تیروئید (پرکاری تیروئید)، بیماری غدد پاراتیروئید (پرکاری یا کم کاری) بیماری غدد جنسی و بیماری غدد فوق کلیوی می توانند فرد را در معرض ابتلا به پوکی استحوان قرار دهند.دکتر میبدی،‌ وزن و تحرک را از عوامل قابل کنترل و پیشگیری در ابتلا به پوکی استخوان عنوان کرد و گفت: کم بودن وزن بیش از حد طبیعی سبب کاهش استحکام استخوان ها می شود و عدم تحرک و فعالیت، روند کاهش توده استخوان ها را تسریع می کند.

وی خاطرنشان کرد:‌ استفاده طولانی مدت از برخی داروها نظیر کورتون، کاربامازپین (داروی ضد تشنج) و هپارین(جهت رقیق کردن خون و جلوگیری از تشکیل لخته به کار می رود) سبب کاهش تراکم استخوان می شوند./مهر

 


ویدیو : وزن، تحرک و تغذیه عوامل مؤثر در ایجاد پوکی استخوان