عقب‌نشینی علنی : توپ سرگردان «پول کثیف» بالاخره از دیوار کوتاه رسانه‌ها گذشت ...



قوانین آپارتمان نشینی , حاشیه نشینی , قانون آپارتمان نشینی

توپ سرگردان «پول کثیف» بالاخره از دیوار کوتاه رسانه‌ها گذشت و توی زمین آنها افتاد.

رحمانی‌فضلی بحث پول کثیف را منکر شد و از تحریف سخنانش در رسانه‌ها خبر داد و البته به‌جای رسانه‌ها از نمایندگان عذرخواهی کرد. وزیر کشور با درخواست نمایندگان برای ارائه آمار شفاف از ورود پول‌های کثیف در انتخابات، راهی مجلس شده و این‌بار روایت جدیدی ارائه می‌دهد، اینکه «صحبت‌هایم مورد سوءاستفاده سیاسی و تحریف واقع شده و قصد بیان عمومی چنین مطلبی را نداشته‌ام».


ماجرای حضور رحمانی‌فضلی از همان ساعت ٨:٢٠ صبح دیروز تا یک ساعت بعد از حضورش در صحن، همگی عجیب‌وغریب به نظر می‌آید. در خبرها آمده بود که جلسه، غیرعلنی برگزار خواهد شد، خبرنگاران یکی در میان وارد صحن می‌شوند و بسیاری از اینکه برنامه علنی برگزار شده، شوکه شده‌اند.

 

گویا تصمیم هیأت‌رئیسه این بوده که جلسه علنی برگزار شود. بقیه ماجرا هم عجیب است؛ از عدم‌حضور «علی لاریجانی» در صندلی رئیس جلسه گرفته تا لحن پرخطاب و عتاب ابوترابی‌فرد، نایب‌رئیس مجلس و در پایان توصیه برای عذرخواهی و جمع‌بندی ماجرا. اما هرچه باشد، سخنان وزیر دو سویه متفاوت دارد، یکی گارد بسته سخنان بخش نخست و اعلام برائت از طرح ماجرای پول‌های کثیف و عذرخواهی است و فاز دوم، افشاگری درباره برخی فسادهای عجیب‌وغریب در کمیته امداد و نهادهای دیگر.


وزیر دقایقی بعدتر در میان همهمه نمایندگان معترض، صریح‌تر از فساد می‌گوید و آنچه این روزها در قالب پول کثیف بر سر زبان‌ها افتاده «در کمیته امداد، بیش از صد نفر، ٢٧ هزار خودرو لوکس در حدود ٢٠ میلیارد تومان وارد کشور کردند که متأسفانه در اینجا از حقوق مستضعفان سوءاستفاده شده. هفت دستگاه پورشه، چندین دستگاه لکسوز و بی‌ام و. در رأس این کارها کسانی هستند که برای اینکه مالیات به گمرک ندهند از افراد نیازمند سوءاستفاده می‌کنند».


پیشنهاد ارائه طرح شفاف‌سازی
هزینه‌های انتخاباتی
حسین دهدشتی، نماینده آبادان، نیز تأکید دارد «بعید می‌دانم هیچ فردی نه درباره سرگردانی پول‌های کثیف در کشور تردید داشته باشد و نه در موضوع احتمال رخنه‌کردن برخی از این پول‌ها به فضای سیاست، مسئله پول کثیف و برخی بی‌اخلاقی‌ها در آستانه انتخابات اتفاق جدیدی نبوده و همیشه مواردی از این دست مشاهده شده».


رحمانی‌فضلی به بررسی ٤٨٧ پرونده در قوه قضائیه ظرف ١٠سال اشاره دارد و اینکه «جریمه‌ای که برای آن لحاظ شد شش‌هزار میلیارد تومان است که در نوبت بعدی تقاضای رسیدگی مجدد به کمتر از یک درصد این موضوع رسید که باید با این مسئله برخورد جدی شود. موضوعاتی مانند مسائل دارویی و رقم‌هایی در حدود ٣٠ میلیارد و ٥٠ میلیارد نیز به عنوان داروهایی است که از طریق غیرگمرک وارد کشور می‌شود».


البته وزیر با پیشنهادی در دست به مجلس آمده؛ پیشنهادی که کمتر شنیده می‌شود: «باید لایحه‌ای از سوی وزارت کشور به مجلس ارائه شود یا به‌صورت طرح از سوی مجلس، که منشأ و منبع هزینه‌های انتخاباتی کاملا مشخص و قابل نظارت باشد تا ما نشان دهیم خودمان دستمال پاکی هستیم که باید شیشه‌های کثیف را با دستمال پاک تمیز کرد».


ثبت نزدیک به ٣ هزار شرکت تنها با یک آدرس

البته روایت وزیر به همین‌جا ختم نمی‌شود: «ما در یکی از جزایر ٩ هزار و ٥٧٠ شرکت داریم که دو هزار و ٨١٤ شرکت فقط با یک آدرس به ثبت رسیده. همچنین کد پستی ٩٩ درصد شرکت‌های ثبت‌شده در این جزیره یک رقم بوده و این باعث شده معادل ٢٠ میلیارددلار مالیاتی که باید کشور بگیرد، گرفته نشده، آن هم به خاطر همین فرارها و پول‌شویی‌ها است». ادامه سخنان وزیر خطاب به نمایندگانی است که به‌دلیل همین ماجرای پول‌های کثیف او را تا بهارستان کشانده‌اند: «آیا این فساد نیست؟ این پول کثیف نیست؟ در زمینه قاچاق سوخت سالانه هشت‌میلیارد دلار پول کثیف وارد عرصه اقتصاد می‌شود. در همین زمینه بیش از چهار هزار شرکت با یک کد و سه‌هزار شرکت با یک آدرس ثبت شده‌اند. من نماینده شما در دیوان محاسبات بودم، آیا به روند هزینه‌های مربوط به انتخابات در کشور نظارت و کنترلی وجود دارد؟ اصلا نیست».


وزیر، البته برای ادامه حرف‌ها، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر را به همراه آورده و تا او پشت تریبون می‌رود، همهمه به فریاهای پی‌درپی تبدیل شده و چندان فرصتی برای ارائه مطالب از سوی سردار مویدی باقی نمی‌ماند.


پاورپوینتی که نمایش داده نشد
سردار در جایگاه مجلس حاضر شده و می‌گوید: «بنده رئیس جلسه‌ای بودم که وزیر کشور درخصوص تبعات ورود پول‌های کثیف به سیاست صحبت کرد. در این جلسه وزیر کشور عنوان کرد اگر ورود پول‌های کثیف رصد و کنترل نشود، احتمال اینکه آسیب این پول متوجه حوزه‌های مختلف شود، متصور است. حالا رسانه‌ها برداشت‌های مختلفی کرده‌اند».
سردار مویدی پاورپوینتی از یک پدیده پول‌شویی آماده کرده اما برخی نماینده‌هایی که اتفاقا خودشان دستی در ساخت پاورپوینت دارند این بار نمی‌خواهند تصویری روی تلویزیون صحن بیاید و از وزیر می‌خواهند حرف‌هایش را ادامه دهد. او می‌گوید: «حدود پنج سال روی این دو پرونده کار کردیم. دو نفر که میانگین سنی آنها ۳۰ تا ۳۵ سال بود و...» و صداها و دادوبیداد در گوشه و کنار مجلس بالا می‌گیرد و نمایندگان به رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر اجازه نمی‌دهند، بحثش را ادامه دهد. 


ریاست جلسه در نبود معنادار علی لاریجانی، بر عهده ابوترابی‌فرد است و او با لحنی درشت به رحمانی‌فضلی می‌گوید که الان زمان این مسائل نیست و نمایندگان می‌خواهند توضیحات شما را درباره پول‌های کثیف بشنوند.


دفاعیه رحمانی‌فضلی مدام در صحن به گوش می‌رسد: «فقط هشدار دادم. شما از من انتظار دارید در دام جنگ روانی رسانه‌های داخلی و خارجی مطالبی را مطرح کنم. گلایه من از کسانی است که فریب رسانه‌ها را خوردند و مسائلی را مطرح کردند و به این موضوع دامن زدند و عده‌ای موضع گرفتند».


چرخش ٢ هزار و ٣٠٠میلیارد تومانی
در حساب جوان ٣٥ساله
وزیر ماجرا را این‌طور روایت می‌کند: «به‌تازگی فردی ٣٥ ساله، با پنج کلاس سواد، در ظرف دو سال ٢٠٠ تن موادمخدر را جابه‌جا کرده و دوهزار و ٣٠٠میلیارد تومان پول در حساب‌هایش چرخانده؛ حسابی که مربوط به خودش هم نبوده و اینها همه خلاف است. این موضوع را برای اولین‌بار در طول تاریخ کشورمان در حوزه مبارزه با پول‌شویی در شبکه بانکی پرس‌وجو کردیم. با بررسی‌هایی که به عمل آمد، نهایتا به بیش از دوهزار شماره‌حساب رسیدیم که همه با هم مرتبط بودند؛ افرادی که در حوزه‌های مختلف کشوری و لشکری حق حساب دارند».


به گفته رحمانی‌فضلی: «در حوزه قاچاق کالا براساس برآوردهای درست و دقیق حدود ٢٠ تا ٢٥ میلیون دلار در کشور سالانه از این محل آسیب می‌بینیم. پولی که وارد عرصه پول‌شویی می‌شود می‌تواند اقتصادمان را دچار اشکال کند».


تابلو «آقای وزیر؛ کلی‌گویی نکنید!»
بالای سر رسایی
رحمانی‌فضلی وارد فاز روایت عجیبش از جوابیه‌نویسی به مطبوعات و رسانه‌ها می‌شود: «به رسانه‌هایی که این سخنان را با سوگیری سیاسی منتشر کرده بودند جوابیه نوشتیم».


حمید رسایی، به سنت مهدی کوچک‌زاده حالا برگه‌ای را بلند کرده که روی آن نوشته شده: «به آقای وزیر بگویید کلی‌گویی نکنید.» دقایقی بعد همین کاغذ را در اختیار محمدحسن ابوترابی‌فرد قرار می‌دهد. رحمانی‌فضلی سراغ ارائه آماری درباره پدیده پول‌شویی در آمریکا و اروپا می‌رود که باز هم فریادها از چهارسو بلند می‌شود که اینها ربطی به ادعای وزیر در موضوع پول کثیف ندارد. محمدحسن ابوترابی‌فرد می‌گوید: «ما از ورود پول‌های کثیف در کشور اطلاع داریم.همین قاچاق سوخت پول کثیفی است که به‌صورت کثیف به کشور بازمی‌گردد. همین نکته کافی است که بدانیم در اقتصاد کشور شاهد پول کثیف هستیم. اما از صحبت‌های شما این‌گونه برداشت شده که پول‌های کثیف در جریان انتخابات و انتخابات مجلس نقش داشته است. دوستان ما می‌خواهند اگر شما مصداقی در مورد ورود پول‌های کثیف در انتخابات دارید، با ذکر نام و مبلغ و به‌صورت شفاف اعلام کنید تا اگر ضعفی وجوددارد برخورد شود و قوه‌مقننه و قضائیه به‌صورت جدی به این موضوع ورود کنند».


نقد هروی
به عدم برگزاری جلسه به شکل غیرعلنی
رحمانی‌فضلی این‌بار با یکی، دو بار تپق‌زدن به روایتش از ماجرای پول‌های کثیف ادامه می‌دهد «ما هنوز نمی‌توانیم بگوییم کل درآمدهای کشور چقدر است و کل هزینه‌های کشور چقدر؟ من نامه‌ای به آقای لاریجانی نوشتم و از ایشان تقاضا کردم که اگر امکان‌پذیر باشد جلسه غیرعلنی برگزار شود تا ارقامی که من اعلام می‌کنم مورد سوءاستفاده دشمنان واقع نشود. اگر منابع قاچاق کنترل نشود، گروه‌های افراطی و تروریستی از آن استفاده خواهند کرد».


جواد هروی به رفتار و تصمیم هیأت‌رئیسه نقد دارد. از اینکه چرا جلسه غیرعلنی برگزار نشده تا وزیر به برخی آمار و ارقام دقیق‌تر اشاره کند. او همچنین لحن و ادبیات نایب‌رئیس در اداره جلسه را نیز نمی‌پسندد و معتقد است که وزیر نیز به‌گونه‌ای بهتر می‌توانست حقایقی درباره پول‌های کثیف عنوان کند.


او تأکید دارد که ماجرای پول کثیف مسئله قابل‌انکاری نیست و بارها در سخنان مسئولان عالی‌رتبه به جلوگیری از درز این پول‌ها اشاره شده اما متاسفانه وزیر کشور، آن‌قدر که لازم بود به هشدار خودش بها نداد و در طرح بحث این مسئله کم‌رنگ ظاهر شد.


 عذرخواهی برنامه‌ریزی‌شده وزیر از نمایندگان
رحمانی‌فضلی سرانجام با ختم صلواتی سخنانش را به پایان می‌رساند. حالا تقاضای آهسته و در خفای ابوترابی‌فرد از رحمانی‌فضلی این است که خطاب به نمایندگان اعلام کنید اگر از صبحت‌های من سوءبرداشت شده، عذرخواهی می‌کنم. این گفت‌وگو غیرعلنی ردوبدل شده و صدای این دو به بلندگوهای صحن نمی‌رسد. 


دقایقی بعد رحمانی‌فضلی نطق واپسین را دنبال می‌کند و خطاب به نمایندگانی که صدای بسیاری از آنها هنوز از هرگوشه صحن به گوش می‌رسد، می‌گوید «به بنده پیشنهاد می‌کنند بگویم اگر دوستان از صحبت‌های من به دلیل انعکاس بد نشریات و روزنامه‌ها سوءتفاهم پیدا کرده‌اند، از شما از طرف آنها عذرخواهی کنم».

 

دقایقی بعد، بر پیچیدگی داستان افزوده می‌شود، علی لاریجانی پس از اتمام سخنان رحمانی‌فضلی وارد صحن می‌شود. هنوز پای آقای رئیس به مجلس باز نشده که روح‌الله حسینیان و الیاس نادران خودشان را به وزیر رسانده و صداها جلوی تریبون بالا می‌گیرد. روایت نمایندگانی که نزدیک تریبون بوده‌اند، این است که حسینیان با لحنی خشمگین به رحمانی‌فضلی گفته که تو با بلیت اصولگرایان بالا رفته‌ای و حالا خلاف جهت حرکت می‌کنی و البته نادران و حسینیان هر دو بر سر وزیر کشور فریاد برآورده‌اند که چرا در موضوع پول‌های کثیف خلاف واقع گفته‌ای و...


اخبار سیاسی - شرق

 


ویدیو : عقب‌نشینی علنی