دانشمندان، درهای امید را به روی معلولان بازمی‌كنند؟تزریق حیات به اندام مرده بدن با پیوند آنزیم شگفت‌انگیز سمندر! :



 

 

 

چند نوع خلقت شگفت انگیز , شارژ شگفت انگیز همراه اول , نجات شگفت انگیز هواپیما توسط وانت عکس

 

دانشمندان با بررسی زندگی سمندرها در تلاشند تا با فراهم كردن امكان بازیابی اندامهای از دست رفته ورشد نیافته، درهای امید را به روی معلولان بگشایند.

 

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دانشمندان دانشكده پزشكی هانور آلمان در حال آزمایش و بررسی بدن سمندر اكسولوتل هستند تا دریابند این موجودات چگونه اعضای از دست داده خود مانند پا و سایر اندام های آسیب دیده را ترمیم می‌كنند.

 

این دانشمندان امید دارند روزی بتوانند ژن این حیوان را به افرادی كه اعضا و اندام‌های بدنشان را از دست داده‌اند، پیوند زده و رشد مجدد اندام آنها را شاهد باشند.

 

سمندر اكسولوتل قادر است اعضای بدن خود و حتی اندام‌های آسیب دیده را دوباره بازیابد. اما با بالا رفتن سن، این حیوان چنین قابلیتی را از دست می‌دهد.

 

این حیوان حتی می‌تواند مغز و ستون فقرات خود را احیا كند . چنین توانایی قابل توجهی باعث بوجود آمدن این امید شده كه در صورت كپی‌برداری از این عمل، افراد معلول روزی بتوانند راه بروند.

 

اكسولوتل، تقریبا در مكزیك به دلیل كاهش زیستگاه و شكار توسط انسان‌ها منقرض شده است.

 

محققان در حال كار بر روی یك آنزیم خاص هستند كه اكسولوتل را در قلمرو حیوانات منحصر به فرد كرده است.

 

به گفته دانشمندان، هدف نهایی آنها، ساخت این آنزیم بصورت مصنوعی است.

 

این امید از آن جا تقویت شده است كه آزمایشات اولیه بر روی سلول‌های پوست انسان امیدبخش بوده است. زخم‌ها سریع‌تر ترمیم شده و پوست با سرعت بیشتری رشد كرده‌است.

 

البته باید گفت: تمام حیوانات تا حدی این قابلیت احیا را دارند. سر انگشت انسان گاهی اوقات دوباره رشد كرده و زخم‌ها معمولا با جای زخم كوچكی ترمیم می‌شوند.

 

در سمندرها، رگهای خونی در زمان بریده شدن یك عضو سریع منقبض شده و به خون‌ریزی محدود می‌شود. سلول‌های پوستی سریعا روی زخم را پوشانده، چیزی را تشكیل می‌دهند كه به آن blastema می‌گویند.

 

blastema یك توده سلولی است كه توانایی رشد و دوباره تبدبل شدن به اندام و اعضای بدن را دارد.

 

محققان بر این گمان هستند كه این سلول‌ها باید سلول‌های بنیادی قلب و نخاع (سلول‌های سرآمد بدن) باشند كه قابلیت شروع به رشد دوباره را به شكل هر نوع سلول در بدن دارا هستند./ایسنا


ویدیو : دانشمندان، درهای امید را به روی معلولان بازمی‌كنند؟تزریق حیات به اندام مرده بدن با پیوند آنزیم شگفت‌انگیز سمندر!