انتخاب رشته را به روزهای آخر موكول نكنید/در انتخاب رشته خیالبافی نكنید :



انتخاب رشته , انتخاب رشته مجازی , انتخاب رشته دانشگاه آزاد

 

توصیه‌های سازمان سنجش به مجازین كنكور

انتخاب رشته را به روزهای آخر موكول نكنید/در انتخاب رشته خیالبافی نكنید

مهلت انتخاب رشته كنكور 91 در روز دوشنبه 23 مرداد ماه به اتمام می‌رسد، بر این اساس مجازین به انتخاب رشته باید در روزهای آغازین هرچه سریعتر نسبت به انتخاب به رشته اقدام كنند تا در روزهای پایانی مجبور نشوند، این انتخاب سرنوشت ساز را با شتاب انجام دهند.

بر اساس توصیه سازمان سنجش، مجازین به انتخاب رشته از مشورت گرفتن از دیگران، دوستان، آشنایان، والدین، دبیران و مشاوران آموزش و پرورش، دانشجویان رشته یا رشته‌های مورد نظر و .. دریغ نورزند؛ اما در نهایت با برآورد همه اطلاعات و مشورت‌های دریافتی، تنها خودشان و با توجه به علاقه انتخاب رشته كنند؛ چون پس از پذیرفته شدن در یك رشته دانشگاهی، دیگران نیستند كه با این رشته و مسائل و مشكلات احتمالی آن مواجه می‌شوند و تنها «شما» هستید كه باید چند سال از عمرتان را در آن رشته سپری كنید.

در انتخاب رشته خیالبافی نكنید

در انتخاب رشته تحصیلی، به هیچ وجه خیالبافی نكنید و سعی كنید تنها واقعیت‌های موجود، شرایط شغلی و توان تحصیلی خودتان را در جامعه امروز در نظر بگیرید و در كنار آن از علاقه خود به یك یا چند رشته در این مرحله غافل نباشید.

انتخاب رشته را با شتاب انجام ندهید

بنابراین گزارش، باید در یك محیط و شرایط آرام و بی‌دغدغه، اقدام به انتخاب رشته كنید و هرگز این كار را با شتاب انجام ندهید، بلكه با حوصله فراوان و مطالعه دقیق اطلاعیه‌های سازمان سنجش راجع به انتخاب رشته كه در سایت سازمان و همین طور پیك سنجش قابل دسترسی است، اقدام به انجام این كار كنید.

براساس اولویت علاقه انتخاب رشته كنید

فرم انتخاب رشته‌های تحصیلی در بردارنده 100 گزینه انتخابی است، سعی كنید تمام موارد صدگانه را بر اساس اولویت علاقه و همچنین نمره و رتبه اكتسابی‌تان در زیرگروه‌های مختلف همراه با در نظر گرفتن مواردی چون بومی یا ناحیه‌ای بودن و ... پر كنید.

ضمن آنكه دوری و نزدیكی كد رشته محل انتخابی تا محل زندگی خود و داشتن یا نداشتن امكانات رفاهی گزینه‌های مورد نظرتان از جمله داشتن یا نداشتن خوابگاه، غذاخوری و ... را نیز در این مرحله در نظر بگیرید.

نحوه تكمیل كد رشته‌های انتخابی در فرم انتخاب رشته

هنگام پركردن فرم انتخاب رشته اینترنتی، اساس انتخاب رشته‌های تحصیلی را در آغاز با رشته‌ها، دانشگاه‌ها، مقاطع و همچنین دوره‌هایی قرار دهید كه بسیار مورد علاقه شما هستند یا احتمال بسیار پایینی می‌دهید در یكی از آنها پذیرفته شوید؛ سپس به انتخاب رشته‌هایی بپردازید كه احتمال قبولی شما در آن انتخاب‌ها به طور نسبی بیشتر است و دست آخر به انتخاب سایر مواردی بپردازید كه احتمال قبولی شما در آن موارد بسیار بالاتر از سایر انتخابهای شماست، به طور مثال در انتخابهای صد گانه در مورد رشته‌ها، تقدم انتخاب از سوی تمام داوطلبان مجاز به انتخاب رشته با رشته‌های پرطرفدار است و در مورد دانشگاه‌ها معمولا تقدم در انتخاب رشته‌های باسابقه‌تر و مراكز استانهای بزرگ است.

همچنین در نظر داوطلبان مجاز به انتخاب رشته، تقدم انتخاب رشته با رشته‌هایی است كه دارای مقطع دكتری پیوسته یا حرفه‌ای هستند و سپس تقدم با انتخاب رشته‌هایی است كه در مقطع كارشناسی دانشجو می‌پذیرند و سرانجام رشته‌های مقطع كاردانی در اولویت آخر انتخاب رشته داوطلبان قرار دارند. همچنین از نظر داوطلبان دوره روزانه بر شبانه، شبانه بر پیام نور، پیام نور بر موسسات غیرانتفاعی و دوره‌های نیمه حضوری، بین‌الملل و مجازی اولویت دارند. بنابراین اولویت‌ها و تقدم‌های پیشگفته را هنگام انتخاب رشته خود در نظر بگیرید.

هنگام تكمیل فرم انتخاب رشته در ترتیب كد رشته‌ها دقت كنید

به گزارش ایسنا، برخی از داوطلبان ناخواسته در ترتیب كد رشته‌ها دچار اشتباهات فاحشی می‌شوند؛ مثلا فردی صرفا قصد انتخاب رشته‌های مهندسی را دارد ولی در بین انتخا‌ب‌ها به اشتباه یك رشته كاردانی را انتخاب می‌كند. همچنین فردی قصد انتخاب دروه‌های روزانه را دارد ولی به اشتباه یك كد رشته از دوره‌های دیگر را در بین انتخاب‌ها وارد می‌كند، حتی برخی از داوطلبان قصد انتخاب شهر یا شهرهای محدودی را دارند در حالی كه به طور سهوی یك شهر ناخواسته را در بین انتخاب‌هایشان انتخاب می‌كنند، بنابراین این گونه داوطلبان معمولا در همین انتخاب‌های ناخواسته كه در سطح پایین‌تری از سایر انتخاب‌هایشان قرار دارد، پذیرفته می‌شوند كه مشكلات متعددی را برای خود و كل سیستم ایجاد می‌كنند.

همچنین پركردن فرم انتخاب رشته را به روزهای آخر و واپسین روزها و ساعات تعیین شده برای انتخاب رشته موكول نكنید.

البته داوطلبان باید توجه داشته باشند دریافت رسید 15حرفی به منزله تایید نهایی انتخاب رشته است، بنابراین پس از تایید نهایی كد رشته‌های انتخابی از سوی داوطلب، شماره 15 حرفی توسط سیستم به عنوان رسید در اختیار وی قرار داده خواهد شد. این رسید پس از انجام كامل مراحل و ارسال اطلاعات در یك صفحه مجزا ارائه می‌شود و داوطلبان باید توجه داشته باشند كه تنها یك بار اجازه انتخاب رشته به هر داوطلب داده می‌شود و در صورت انتخاب رشته و دریافت رسید 15حرفی به هیچ عنوان اجازه تصحیح یا انتخاب رشته مجدد را ندارند.

پس از دریافت رسید از بخش مشاهده اطلاعات حتما از فهرست كد رشته‌های انتخابی خود در فرم انتخاب رشته اینترنتی، یك نسخه پرینت تهیه كنید و آن را تا زمان اعلام نتایج نهایی آزمون سراسری در نزد خود نگه دارید./ایسنا

 


ویدیو : انتخاب رشته را به روزهای آخر موكول نكنید/در انتخاب رشته خیالبافی نكنید