4 نامزد برای صندلی ساختمان سئول : ١١ اردیبهشت قرار است روزی باشد که فوتبال ...


١١ اردیبهشت قرار است روزی باشد که فوتبال ایران پس از هشت‌ سال‌ونیم با رئیسی جدید به کار خود ادامه دهد. روزنامه شرق: ١١ اردیبهشت قرار است روزی باشد که فوتبال ایران پس از هشت‌ سال‌ونیم با رئیسی جدید به کار خود ادامه دهد؛ هر چند در روزهای گذشته اخباری مبنی بر احتمال تعویق انتخابات به گوش رسیده؛ اما هم مدیرکل حراست وزارت ورزش و جوانان و هم علی کفاشیان تأکید کردند در صورت تعویق، باز هم انتخابات با همین چهار نامزد فعلی برگزار خواهد شد.  به‌هرترتیب به‌زودی ریاست بلندمدت کفاشیان بر فوتبال ایران به پایان می‌رسد و از بین مهدی تاج، شهاب‌الدین عزیزی‌خادم، عزیزاله محمدی و مصطفی آجورلو، رئیس جدید فدراسیون معرفی خواهد شد.

با اینکه هنوز رسما نامزدهای نهایی انتخابات معرفی نشده‌اند؛ اما صحبت‌های مدیران ارشد ورزش و فوتبال ایران، به‌ویژه مصاحبه روز گذشته وزیر ورزش نشان می‌دهد، این چهار نفر با تکمیل مدارکشان و ارائه ١٠ تأییدیه از سوی اعضای مجمع فدراسیون فوتبال نامزد نهایی ریاست فدراسیون فوتبال خواهند بود. با مرور کارنامه کاری و سوابق این نامزدها شاید بتوان مشخص کرد رقابت نهایی به چه شکلی خواهد بود.

مهدی تاج

مهدی تاج حدود هشت‌سالی است که در مدیریت فدراسیون فوتبال حضور دارد. در دوره اول ریاست علی کفاشیان، او نایب‌رئیس اول بود و پس از اختلاف نظرش با کفاشیان در انتخابات مجدد کفاشیان کنار رفت. تاج اما پس از حدود یک سال دوباره به فدراسیون بازگشت و این بار نایب‌رئیس دوم شد و رئیس سازمان لیگ. در آن مقطع گفته می‌شد فشار وزارت ورزش وقت باعث ورود تاج شده است. تاج یکی از مدیران شناخته‌شده فوتبال ایران است که سال‌ها در هیأت‌مدیره دو باشگاه اصفهانی سپاهان و ذوب‌آهن حضور داشته است. تاج در زمینه اقتصادی هم فردی مجرب است. معاونت اداره کل صنایع استان اصفهان، مدیریت کل فروشگاه رفاه اصفهان، معاونت فروش و صادرات کارخانه ذوب‌آهن اصفهان و... ازجمله سمت‌های اقتصادی اوست. تاج مدیر مسئول روزنامه جهان فوتبال هم بوده است. به نظر می‌رسد علی کفاشیان و مهدی تاج برای این انتخابات در یک ائتلاف حضور دارند و به‌همین‌دلیل تاج را باید یک گزینه مهم برای انتخابات فدراسیون فوتبال دانست.

شهاب‌الدین عزیزی‌خادم

عزیزی‌خادم در انتخابات سال ١٣٩٠ نام خود را در سطح مدیریت فدراسیون فوتبال مطرح کرد. او در آن انتخابات دست به کار بزرگی زد و با برتری نسبت به مدیران استقلال و پرسپولیس، به عضویت هیأت‌رئیسه فدراسیون درآمد. جوان‌ترین نامزد انتخابات، شاید به اندازه سه رقیب دیگرش برای عموم شناخته‌شده نباشد؛ اما نام او برای خیلی‌ها یادآور سه بازی آخر تیم ملی در راه رسیدن به جام‌جهانی ٢٠١٤ است. جایی که او با فراهم‌کردن پرواز چارتر برای تیم ملی کمک شایانی به تیم کرد.

نقش او در تدارک ملاقات اعضای تیم ملی با حسن روحانی پس از صعود تیم به جام‌جهانی هم نشان داد که عزیزی‌خادم در حوزه‌های دیگر هم حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. عزیزی‌خادم که دانشجوی دکترای روابط بین‌الملل است در عین جوانی از سوابق اقتصادی درخورتوجهی برخوردار است و در این زمینه نسبت به حداقل دو رقیب خود برتری دارد؛ معاون پارلمانی وزارت رفاه و تأمین اجتماعی، مدیرکل حقوقی و مجلس وزارت رفاه، مشاور رئیس مناطق آزاد کشور، مدیرعامل و عضو هیأت‌مدیره لیزینگ غدیر ایران خودرو، عضو هیأت‌مدیره و قائم‌مقام لیزینگ خودروکار، عضو هیأت‌مدیره و معاون ایران‌خودرو دیزل، عضو هیأت‌مدیره کانون لیزینگ‌های ایران، مدیرعامل و عضو هیأت‌مدیره شرکت هولدینگ ساختمان بانک ملی، مشاورعالی شرکت توسعه معادن ایران، رئیس هیأت‌مدیره شرکت حمل‌ونقل شستا و عضویت در هیأت‌مدیره چند شرکت خصوصی و دولتی، ازجمله سوابق عزیزی‌خادم است.

فعالیت‌های عزیزی‌خادم در مدیریت ورزش از سال ١٣٨٤ شروع شد؛ زمانی‌که او از معاونان وزارت رفاه بود. او در زیر پوشش قرارگرفتن استقلال و حضور چند نماینده مجلس در هیأت‌مدیره این باشگاه نقش داشت؛ سالی که استقلال قهرمان لیگ هم شد. این عضو هیأت‌رئیسه فدراسیون فوتبال حدود پنج سال هم عضو هیأت‌مدیره باشگاه پیکان بود و عضویت در هیأت‌رئیسه فدراسیون اتومبیل‌رانی هم در سوابقش دیده می‌شود. ریاست شورای راهبردی فدراسیون فوتبال، مشاور عالی اجرای فدراسیون و عضویت در کمیته اقتصادی فدراسیون از سمت‌های عزیزی‌خادم در این چهار سال است. او در این چهار سال نشان داده روشی متفاوت با مدیریت کنونی فدراسیون دارد و دلیل نامزدی‌اش هم احتمالا همین موضوع است. حامیان او به دنبال تغییر در مدیریت فوتبال‌اند. عزیزی‌خادم یکی از حامیان هیأت‌های فوتبال بوده و در همان روزهای ثبت‌نام هم خبر می‌رسید از همراهی درخور توجهی در بین اعضای باشگاه برخور‌دار است. خیلی‌ها او را رقیب اصلی مهدی تاج می‌دانند و معتقدند در روز انتخابات شاهد رقابت دوقطبی تاج-عزیزی‌خادم خواهیم بود.

مصطفی آجورلو

مصطفی آجورلو را خیلی‌ها با مدیرعاملی پاس تهران به یاد می‌آوردند. او در سال ١٣٨٦ هم قصد داشت نامزد ریاست فدراسیون فوتبال شود؛ اما در نهایت به انتخابات وارد نشد. در کارنامه او مدیرکلی تربیت‌بدنی سپاه پاسداران، مدیرعاملی باشگاه‌های مقاومت شهید سپاسی، پاس و استیل‌آذین تهران و البته مدیرعاملی سازمان ورزشی شهرداری تهران دیده می‌شود. او که سابقه نظامی درخورتوجهی دارد، بیشتر در باشگاه‌های نظامی فعالیت کرده است. او هم‌اکنون عضو هیأت‌مدیره باشگاه تراکتورسازی تبریز است. مدیرعامل پیشین پاس در امور رسانه‌ای هم سوابق زیادی دارد. آجورلو هم مثل مهدی تاج، علی کفاشیان را به‌عنوان نایب‌رئیس اول خود معرفی کرده است و این نشان می‌دهد که او هم نزدیک به ائتلاف کفاشیان- تاج است؛ درواقع بین چهار نامزد کنونی فدراسیون فوتبال فقط آجورلو در این هشت سال در تیم مدیریتی فدراسیون فوتبال حضور نداشته است.

عزیزاله محمدی

عزیزاله محمدی هم مانند مصطفی آجورلو از مدیران نظامی فوتبال است. او مسئول پرسنلی ستاد نیروی زمینی سپاه پاسداران بوده است و در قرارگاه خاتم‌الانبیا و نیروی مقاومت بسیج فعال بوده است. محمدی با مدیریت در باشگاه فجر سپاسی شیراز در فوتبال ایران مطرح شد. در دوره اول ریاست فدراسیون فوتبال نایب‌رئیس دوم و رئیس سازمان لیگ بود؛ اما در دوره دوم خودش نامزد ریاست شد و در نهایت رأی نیاورد. عزیزاله محمدی در سال‌های گذشته ریاست اتحادیه باشگاه‌ها را برعهده داشته است.  او زمانی‌که رئیس سازمان لیگ بود، قصد داشت با قوانینی مثل منشور اخلاقی و سقف قرارداد، رقم دستمزد بازیکنان را مهار کند. به نظر می‌رسد این مرتبه برخلاف چهار سال پیش محمدی و تاج در یک تیم قرار ندارند. رئیس اتحادیه باشگاه‌ها در این سال‌ها همواره منتقد مدیریت فدراسیون فوتبال بوده است.


ویدیو : 4 نامزد برای صندلی ساختمان سئول