"وحشیگری" تاکتیک "داعش" :   اخبار بین الملل - جنگ روانی با خشونت عریان"وحشیگری" ...



داعش , اخبار داعش , داعش در ایران

 

اخبار بین الملل - جنگ روانی با خشونت عریان
"وحشیگری" تاکتیک "داعش"

خشونت، قصاوت، خونریزی، سربریدن انسان ها و کشتار بی رحمانه غیر نظامیان، از جمله نشانه هایی است که به سرعت "داعش" را تداعی می کند. گروهی که خودخواسته با این اعمال چهره ترسناکی از خود برای جهانیان تصویر کند؛ گروهی که بیش از توان عملیاتی اش دارای قدرت تبلیغاتی است تا با ایجاد رعب و وحشت مسیر پیشروی خود را هموار کند.

به گزارش فرارو، بیش از دو هفته است که جدی تر از همیشه دولت اسلامی عراق و شام (داعش) به یک چالش امنیتی برای عراق، منطقه و حتی به گفته باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا کل جهان تبدیل شده است.

حمله برق‌آسای داعش به موصل دومین شهر بزرگ عراق و عقب‌نشینی نسبتا بدون خونریزی نیروهای امنیتی عراقی تعلیم دیده توسط آمریکایی‌ها و بعد ادامه پیشروری ها و تداوم تسلط بر مناطق تحت تصرف، این دیدگاه را تقویت می کرد که داعش از قدرت و توان لجستیکی و نظامی بالایی برخوردار است.

بر خلاف آنچه داعش تبلیغ می کند قدرت نظامی این گروه تکفیری نبود که به عاملی در سقوط موصول تبدیل شد. به گفته نوری المالکی نخست وزیر عراق آنچه در موصول اتفاق افتاد سلسله خیانت های فرماندهان ارتش و نظامیانی بود که امنیت شهر را در اختیار داشتند.

داعش در تصرف موصل از لحاظ تاكتیكی از شیوه مشابه طالبان در تصرف قندهار و پیشروی های به سوی کابل در سال های ۱۹۹۵-۹۶ ( ۷۴-۷۵) استفاده کرد.

بهره گیری از نیروهای نفوذی در میان فرماندهان و یا خریداری آنها توسط منابع مالی که در اختیار داعش است و با تصرف شهرهای مختلف عراق بر حجم آن نیز افزوده می شود روشی بود که طالبان هم سال های پیش امتحان کرده بود و برای هر دو گروه موثر واقع شد.

بنابراین موصل شهری بی دفاع برای داعش بود که تصرف آن را چندان سخت نمی کرد.

مردم موصل هم با وجود خیانت فرماندهان نظامی و امنیتی به جای مقاومت در برابر داعش راه آوارگی را پیش گرفتند و ترجیح دادن شهر را در دو دستی تقدیم این گروهک تفکیری کنند. دلیلش هم مشخص است و باز می گردد به چهره ای که داعش از خود تصویر کرده است.

گروهک تکفیری داعش، عموما به موازات حضور در میدان های نبرد چه پیش از این در سوریه و چه اکنون در عراق، از یک استراتژی ثابت استفاد می کند و آن جنگ روانی برای اشاعه ترس و وحشت به منظور افزایش ضریب خالی شدن میدان از رقیب.

داعش با انتشار عکس ها و فیلم هایی از کشتار سربازان و یا مردم عادی آن هم با وحشیانه ترین حالت ممکن از قبیل سر بریدن و یا اعدام دسته جمعی تلاش دارد تا قصاوت خود را بیش از پیش به رخ بکشند.

سرلشگر قاسم عطا سخنگوی فرماندهی عالی نیروهای مسلح عراق می گوید: گروهک تروریستی داعش به منظور ایجاد جو رعب و وحشت بین اهالی مناطق شمالی عراق اقدام به سربریدن و اعدام صدها تن از سربازان عراقی در حمله به مناطق مختلف شمال عراق کرد.

به گفته او در صلاح الدین و نینوا و دیالی و کرکوک و مناطقی که درگیری ها در آن ادامه دارد و تروریست ها در آنجا حضور دارند گروهک تروریستی داعش اقدام به بریدن سر صدها سرباز عراقی و مثله کردن اجساد آنها کرده و از این تصاویر عکس و فیلم گرفته است تا مردم را مرعوب کند.

لوموند هم چندی پیش در گزارشی پیرامون جنایاتی که این گروه تکفیری مرتکب می شود، نوشت: « عملکرد و رفتار تروریست های داعش در شهرهای عراق به همان روشی است که در سوریه با قتل عام مردم بیگناه انجام می دهند.»

به گزارش لوموند، در جنگ سوریه، نیروهای داعش اقدام به اعدام و کشتار نیروهای ارتش دولتی، مردم محلی و نیروهای دیگر گروه های شورشی کرده و در مناطقی که به تصرف خود در آورده اند، همانند راکا یک مدیریت ویژه را حاکم کردند. این سیاست و رویکرد مبتنی بر ایجاد رعب و وحشت موجب هراس مردم سوریه و حتی گروه های مسلحی شد که علیه دولت و مردم این کشور بودند. داعش بهنگام اشغال شهر موصل و مناطق شمالی عراق دست به همین جنایات زده و از ایجاد رعب و وحشت به عنوان یک سلاح به نفع خود استفاده کرده است.

داعش از زمانی که حضور خود در عراق را با خروج نسبی از سوریه افزایش دادند فعالیت خود در شبکه های اجتماعی را نیز افزایش داده اند تا با استفاده از این شبکه ها استراتژی جنگ روانی خود را نیز پیش ببرند.

هم اکنون چندین شناسه کاربری در توییتر ادعا می کنند که نمایندگی داعش در عراق و سوریه را بر عهده دارند و علاوه بر انتشار تازه ترین اخبار داعش، عکس ها و فیلم هایی از جنایت های این گروه را منتشر می کنند.

این گروه معمولا با دقت نظر فراوان در انتخاب تصاویر جنایت های خود آن تصاویری را انتشار می دهند که به سرعت هر بیننده ای را تحت تاثیر قرار می دهد و به نوعی مخاطبان را دچار یک نوع ترس و نگرانی می کند.

بنابراین آنچه که تاکنون منجر به پیشروی های داعش در عراق شده است نه توان نظامی بلکه قدرت این گروه در جنگ روانی و ایجاد فضای رعب و وحشت است. ماشالا شمس الواعظین، تحلیل گر مسائل خاورمیانه، هم معتقد است که «داعش نان مهارت خود در تولید و اشاعه‌ انفجاری شایعه‌ های دروغین خود را می خورد.»

داعش در حالی امنیت عراق و منطقه و حتی جهان را به چالش کشده است کل نیروهای آن را بین 13 تا 15 هزار تن تخمین می زنند. بنابراین بعید است گروهکی با این تعداد محدود نفرات، توان مالی و لجستیکی قادر باشد تا این حد قدرت پیشروی داشته باشد. از این رو فارغ از حمایت های خارجی آنچه که تاکنون منجر به توفیق این گروه تروریستی شده است "جنگ روانی" است. 

اخبار بین الملل - فرارو

 


ویدیو : "وحشیگری" تاکتیک "داعش"