آنچه پس از رزومه باید بیاموزیم :   تا کنون درباره نحوه پذیرش کارجویان و سؤالات ...



 

تا کنون درباره نحوه پذیرش کارجویان و سؤالات کارفرما پس از ارائه رزومه اندیشیده‌اید؟ آیا از نحوه برگزاری آزمون‌ها عملی اطلاع دارید؟ افرادبرگزیده شده، چه خصوصیاتی دارند؟ جستجوی کارجویان برای یافتن پرسش‌هایی با چنین محتوایی، نشان دهنده ذهن پویای آنان در یافتن الگویی مناسب است. اصولاً پس از گذراندن مرحله رزومه، مصاحبه‌ها آغاز می‌شوند. برای ارزیابی آموخته‌ها و بازبینی مهارت‌ها، در همان جلسه مصاحبه حضوری، کارفرما آزمون‌های کتبی و شفاهی را اجرا می‌کند. برای آشنایی بیشتر با مجموعه فعالیت‌های پس از رزومه و مصاحبه، با ما در این مقاله همراه شوید.

 

تا کنون درباره نحوه پذیرش کارجویان و سؤالات کارفرما پس از ارائه رزومه اندیشیده‌اید؟ آیا از نحوه برگزاری آزمون‌ها عملی اطلاع دارید؟ افراد برگزیده شده، چه خصوصیاتی دارند؟ جستجوی کارجویان برای یافتن پرسش‌هایی با چنین محتوایی، نشان دهنده ذهن پویای آنان در یافتن الگویی مناسب است. اصولاً پس از گذراندن مرحله رزومه، مصاحبه‌ها آغاز می‌شوند. برای ارزیابی آموخته‌ها و بازبینی مهارت‌ها، در همان جلسه مصاحبه حضوری، کارفرما آزمون‌های کتبی و شفاهی را اجرا می‌کند. برای آشنایی بیشتر با مجموعه فعالیت‌های پس از رزومه و مصاحبه، با ما در این مقاله همراه شوید.

 

قالب نوشتاری رزومه


پیش از تکمیل و تنظیم رزومه باید مدارک مستندی مبنی بر صحت اطلاعات به همراه داشته باشید تا در مواقع مقتضی به کارفرما و مسئول ارزیابی ارجاع داده شود. مدارک و مهارت‌هایی که در دوره‌های مختلف شغلی و تحصیلی کسب کرده‌اید، به ترتیب اولویت‌ها و ارزش‌ها، برای هر شرکت مفهوم متفاوتی دارد و با توجه به ویژگی‌های فردی، ارزیابی می‌شود.

مهم‌ترین بخش رزومه از دیدگاه کارفرما، سوابق شغلی و تحصیلی کارجو است. تطابق مهارت‌ها و مسئولیت‌های قبلی و جدید، برای یک دوره کوتاه مدت، مسئولیت‌پذیری، قابلیت‌ها و استعدادهای کارجو را نشان خواهد داد.

یکی دیگر از مواردی که مورد توجه کارفرما قرار می‌گیرد، مهارت‌ها و ویژگی‌های فردی هر کارجو در رزومه و قابلیت‌های وی در بخش عملی است. طبق بررسی‌های انجام شده، مواجهه با بحران‌های مختلف، خلاقیت‌های هر فرد را آشکار می‌کند.

 

 

دیدگاه کارفرما


کارفرمایان، مصاحبه‌ها را بر اساس سیاست‌های شرکت و سازمان خود تنظیم می‌کنند. بنابراین کارجو باید با آمادگی کامل از سطح سؤالات و افزایش مهارت‌های خود، این مانع را پشت سر بگذارد. اگرچه اغلب مصاحبه‌های کتبی یا شفاهی، با فشارهای روحی همراه هستند، اما این سبك، معیار کاملاً مناسبی برای ارزیابی صحت اطلاعات تنظیم شده در رزومه محسوب می‌شوند.

كارفرما پس از بررسی رزومه و مصاحبه حضوری، درباره شركت، فعالیت‌ها، بخش‌های مختلف شركت یا سازمان، میزان حقوق، اهداف كوتاه و بلند مدت و در نهایت، مسئولیت‌های هر كارجو توضیح می‌دهد.

آنچه پیش از مصاحبه باید بدانید

1- آیا درباره موقعیت و محل مصاحبه تحقیق كرده‌اید؟

2- آیا نام و سمت مصاحبه‌كننده را می‌دانید؟

3- آیا از نحوه پرسش‌ها و پاسخ‌ به آن‌ها اطلاع دارید؟

4- آیا درباره لباس و نوع برخورد خود اندیشیده‌اید؟

 

 

نحوه مصاحبه


مصاحبه‌های شغلی را می‌توان میدانی برای رقابت کارفرما و کارجو دانست، زیرا کارفرما از یک سو با طرح‌ پرسش‌های مختلف سعی می‌کند تا به طور شفاهی میزان تسلط و مهارت کارجو را بیازماید، کارجو نیز از سوی دیگر با حفظ آرامش و اعتمادبه‌نفس باید مرحله به مرحله، آموخته‌های خویش را به اثبات برساند. اما همیشه حفظ احترام متقابل و پایبندی به ارزش‌ها، از تنش‌ها می‌کاهد و روند مصاحبه را در مسیر درست قرار می‌دهد.

 

 

دیدگاه و عملکرد کارجو


مصاحبه‌ شفاهی، دومین مرحله رسیدن به ایده‌آل‌های شغلی و تایید اولیه رزومه شما به حساب می‌آید. بنابراین گام اول و تنظیم و تکمیل رزومه را به درستی انجام داده‌اید، اما این مرحله به دلیل حساسیت‌های کارفرما و حضور رو در روی طرفین، از اهمیت بالایی برخوردار است. تمام حرکات، گفتار و حتی سبک لباس ‌‌پوشیدن شما بررسی می‌شود. در شروع این گفت‌وگو، در حالی که رزومه شما در جلوی میز کارفرما قرار دارد، وی سعی می‌کند تا تطابق نوشتار و نحوه بیان سوابق را با یکدیگر مقایسه کند، توضیح جزئیات کامل‌تر، سوابقی که در شرکت‌های دیگر کسب کرده‌اید و در نهایت پرسش‌های تخصصی، پایانی بر مهم‌ترین مرحله استخدام هر کارجو محسوب می‌شود.

یكی از زیركانه‌‌ترین سبك‌هایی كه در مصاحبه با آن مواجه می‌شوید، روش‌های بازیابی اطلاعات روان‌شناختی و ارزیابی شخصیتی است. در واقع مصاحبه‌كننده با طرح این پرسش، خواستار آگاهی از انتظارات، خصوصیات همكاری درون‌سازمانی و عوامل تاثیرگذار خارجی در روند بهره‌وری و تولید شركت است. همان‌طور كه از مدیر خود انتظار دارید تا متناسب با كاركردها و توانایی‌های شما پاداش و حقوق مناسبی بدهد، وی نیز چارچوب‌ها و خصوصیات خودش را دارد. برقراری ارتباطی کاملاً هماهنگ و همسو با معیارهای شركت، نیاز به زمان كافی و شناختی دوجانبه دارد. در همین رابطه، می‌توانید با فعالیت آزمایشی خود در دوره‌‌های سه تا شش ماهه و اجرایی کردن طرح‌ها و برنامه‌ها، ضمن برآورده کردن انتظارات مدیر و جلب رضایت وی، توانایی‌های خود را بر همگان ثابت كنید و بدین طریق ماهیت خود را نشان دهید.  

در بخشی از مصاحبه، كارفرما درباره انگیزه و توانایی‌های مختلف شما پرسش‌هایی می‌پرسد، شما نیز با توجه به تحقیقاتی كه از قبل انجام داده‌اید، باید با دقت به آن‌ها پاسخ دهید. این پرسش‌ها عبارتند از:

1-مهم‌ترین انگیزه شما برای فعالیت در این شركت چیست؟

2- سوابق و فعالیت‌های خود را توضیح دهید و برای گسترش فعالیت‌های این شركت چه راهكاری دارید؟

3- مهم‌ترین ویژگی و عامل متمایز‌كننده این شركت با شركت‌های دیگر در چیست؟

 

 

عوامل تاثیرگذار در مصاحبه

 

طبق مراحل استخدام و پس از عبور از مرحله ارائه رزومه، مصاحبه‌ حضوری، مبحثی بسیار با اهمیت است زیرا فقط یک قدم دیگر تا رسیدن به آرمان‌های شغلی باقی‌ می‌ماند. طبق این اصل کارجو باید با مطالعه و آگاهی، مرحله پایانی را با موفقیت به پایان برساند. برای حضوری بی‌نقص در این مرحله، به موارد زیر دقت کنید.

1-مصاحبه به هیچ‌وجه یک جلسه پرسش و پاسخ معمولی و یا بازپرسی نیست که یك طرف صرفاً پرسش كند و طرف دیگر، پاسخ‌دهنده باشد. بنابراین بدون هیچ وقفه‌ای، با حوصله به پرسش‌ها پاسخ دهید و در مواقع لزوم جزئیات، فعالیت‌ها، خصوصیات فردی و در نهایت، سوابق خود را برای آشنایی بیشتر كارفرما عنوان كنید.

2-هیچ‌گاه استعدادها و توانایی‌های خود را كم‌اهمیت جلوه ندهید. هر فردی بر حسب تحصیلات و گذراندن دوره‌های آموزشی مختلف، تجربه‌هایی را كسب كرده است، كه در شرایط مقتضی استفاده می‌شود. به یاد داشته باشید، تمام افرادی كه مشمول احراز پست‌های كلیدی شده‌اند، از ابتدا کاملاً حرفه‌ای و كارآزموده نبوده‌اند، بلكه با حضوری فعال در بخش‌های مختلف و آموختن راهكارهای مناسب، در نهایت به كارشناسی متبحر تبدیل شده‌اند.

3-پاسخگویی به پرسش‌ها، اهمیت و علاقه شما را برای حضوری فعال در رشته‌‌ای خاص نشان می‌دهد. بنابراین سعی كنید قبل از مصاحبه پاسخی از پیش‌ آماده و منطقی برای پرسش‌ها داشته باشید و تحقیقی جامع درباره شركت انجام دهید. مدیران شركت‌های مختلف در راستای اجرایی کردن سیاست‌های خود، از راهكارهای متنوعی استفاده می‌كنند در نتیجه با اجرای تحقیقات اولیه، به خوبی می‌توانید شرایط آن‌ها را درك كنید و از روند فعالیت‌ها آگاه شوید.

4-   سعی كنید پیش از موعد مقرر در محل مصاحبه حاضر شوید، با این ترفند نه‌تنها اعتماد به نفس و آرامش خود را حفظ خواهید كرد، بلكه زمان بیشتری برای تمركز بر پاسخگویی پرسش‌ها به دست می‌آورید. برخی از مدیران و كارفرمایان برگه‌های مخصوص مصاحبه خود را دارند كه غیر از فرم اصلی رزومه ‌ای كه از قبل خودتان آن را آماده كرده بودید، توضیحات و جزئیات بیشتری درباره فعالیت‌های شما می‌خواهد، این برگه‌ها به نوعی چارچوب‌ها و دستورالعمل‌‌های شركت را بیان می‌كنند، بنابراین با این ترفند تا حدودی با محیط كار خود آشنا خواهید شد.

 

 

كلام آخر


مصاحبه‌های شغلی به منظور اطلاع از صحت فعالیت‌ها و توانایی‌های هر كارجو اجرا می‌شوند، طبق اولویت‌های كارفرما، روند استخدام و آغاز به‌كار كارجویان، تا حد زیادی به خودشان و عملكردهای پیشین آن‌ها وابسته است. بهترین‌ها و شایسته‌ترین افراد پست‌های كلیدی را در دست می‌گیرند. جلب اعتماد مدیران، با توجه به مهارت و اعتمادبه‌نفس كارجویان، نحوه مدیریت مسئولیت‌ها و در نهایت، شایستگی‌ها و قابلیت‌های مختلف در عبور از حوادث غیرمترقبه ارزیابی و تعیین می‌شود. در این میان طبق اصل شایستگی‌ها، باید توانایی‌های خود را به اثبات برسانید و با حفظ آرامش و اعتماد به نفس، پس از بررسی پرسش‌ها، آن‌ها را پاسخ دهید.../bazarekar.ir


ویدیو : آنچه پس از رزومه باید بیاموزیم