7 کشور بانی اصلی رشد اقتصادی آسیا در 40 سال آتی : بانک توسعه آسیا اعلام کرد ...


بانک توسعه آسیا اعلام کرد که 7 کشور موجب رقم خوردن رشد سریع اقتصادی آسیا در 40 سال آتی خواهند شد.
شاخص اصلی اقتصادی بازار لندن , 10 کشور به زبان اصلی , عوامل اصلی شیوع سرطان در کشور ما

به نقل از اکونومیک تایمز، بانک توسعه آسیا که چهل و چهارمین نشست سالانه آن در ویتنام در حال برگزاری است، در گزارشی تحت عنوان "آسیا در سال 2050" اعلام کرد: هفت کشور پتانسیل اصلی رشد اقتصادی آسیا طی 40 سال آتی را رقم خواهند زد تا آسیا به قدرتی تبدیل شود که بیش از نیمی از تولید ناخالص داخلی جهان در سال 2050 را تولید می نماید.
بر اساس همین گزارش، این اقتصادها باید از گرفتاری در تله درآمد متوسط که در برخی از کشورهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور مشاهده شده، دوری کنند. تله درآمد متوسط به درآمد سرانه 7 تا 10 هزار دلار در سال دلالت دارد.
بر همین اساس، اگر آسیا موفق به دوری از تله درآمد متوسط شود، بیش از 3 میلیارد نفر در این منطقه از شکوفایی اقتصادی یک نسل پیش از آن که انتظار می رود بهره مند خواهند شد.
بر اساس این گزارش، در آسیا که موطن نیمی از جمعیت جهان است باید نابرابری ها را ریشه کن کرد و آماده هماهنگی و سازگاری با موج عظیمی از جمعیتی که به شهرنشینی روی می آورند شد چون پیش بینی می شود که جمعیت شهرنشین آسیا تا سال 2050 به بیش از 3.1 میلیارد نفر یعنی دو برابر میزان کنونی افزایش یابد.
در این گزارش به برخی اصلاحات از جمله بهبود مدیریت و موسسات قویتر که به عقیده بانک توسعه آسیا پاشنه آشیل اغلب اقتصادهای منطقه محسوب می شوند و همچنین مقابله با چالش های زیست محیطی برای اطمینان از امنیت آب و غذا نیز اشاره شده است.
بر اساس این گزارش، صعود آسیا به قله های موفقیت اقتصادی توسط 7 کشور چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، مالزی و تایلند رقم خواهد خورد.
این 7 کشور در سال 2010 مجموعا 14.2 تریلیارد دلار تولید ناخالص داخلی داشته اند که 87 درصد از کل تولید ناخالص داخلی آسیا در این مدت به شمار می آید. این کشورها همچنین 3.1 میلیارد نفر جمعیت دارند که 78 درصد از جمعیت آسیا محسوب می گردد.
بر اساس محاسباتی که در گزارش بانک توسعه آسیا به انجام رسیده، این 7 کشور تا سال 2050 بیش از 90 درصد از تولید ناخالص داخلی آسیا را رقم خواهند زد و 45 درصد از کل تولید جهان را در اختیار خواهند گرفت. این در حالی است که پیش بینی شده است که سهم این 7 کشور از کل جمعیت آسیا تا سال 2050 به کمتر از 73 درصد کاهش یابد.
بر همین اساس، میانگین سرانه درآمد سالانه در این کشورها 45 هزار و 800 دلار خواهد بود که قدرت خرید آنان را 25 درصد بالاتر از میانگین جهانی قرار می دهد.
شایان ذکر است که تله درآمد متوسط زمانی درآمد سرانه کشورهای در حال توسعه را به خطر می اندازد که آنان تلاش می کنند تا کشور خود را از اقتصادی متکی بر منابع سرمایه ای و نیروی کار ارزان به رشد مبتنی بر تولید بالا و نوآوری برسانند.
بر اساس گزارش بانک توسعه آسیا که از بررسی عملکرد 25 سال گذشته کشورهای آسیایی به دست آمده، اقتصادهای آسیایی به سه گروه اصلی تقسیم می شوند.
گروه نخست که 7 کشور برونئی، هنگ کنگ، ژاپن، کره جنوبی، ماکائو، سنگاپور و تایوان را شامل می شود از سال 1950 با دوری از تله درآمد متوسط به سرعت رشد کرده و تبدیل به کشوری پردرآمد و پیشرفته اقتصادی شده اند.
گروه دوم که 11 کشور از جمله چین و هند را در بر می گیرد، از سال 1990 رشد سریعی داشته اند و اکنون با بیشترین خطر گرفتاری در تله درآمد متوسط روبرو می باشند. ارمنستان؛ آذربایجان، کامبوج، گرجستان، اندونزی، قزاقستان، مالزی، تایلند و ویتنام نیز در این گروه قرار دارند.
بر اساس گزارش بانک توسعه آسیا، بسیاری از کشورهای این گروه و اقتصادهای بزرگتر می توانند به راحتی موجب به خطر افتادن و خروج آسیا از مسیر رشد کنونی شوند.
بر اساس گزارش بانک توسعه آسیا، 31 کشور آسیایی دیگر شامل ایران، جزایر واقع در اقیانوسیه و کشورهایی از جمله فیلیپین، میانمار و ازبکستان شاهد رشد اندک و طولانی مدت اقتصادی بوده اند.
بر اساس این گزارش، موفقیت این کشورها در پیوستن سریع به زمره کشورهایی که رشد اقتصادی قدرتمندی دارند می تواند موجب تسهیل چشمگیری در توسعه سایر کشورهای آسیایی شود.
در این گزارش همچنین به چالش هایی که بانک توسعه آسیا با آن روبرو است از جمله مبارزه با فقر در منطقه به ویژه در جزایر کوچک اقیانوسیه، جنوب شرقی آسیا، اقتصادهای عظیم هند و چین و کشورهای تازه استقلال یافته از جمله قزاقستان نیز اشاره شده است.

منبع : خبرگزاری موج


ویدیو : 7 کشور بانی اصلی رشد اقتصادی آسیا در 40 سال آتی